×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Старомодна съм, не съм прецакала нито един човек в живота си


Старомодна съм, не съм прецакала нито един човек в живота си
Ключови думи: тони, димитрова, интервю
05 Февруари 2017, Неделя, 18:00 ч.
Източник: Блиц.бг

Има ниски хора, на които няма как да се прости, няма и смисъл


Тони Димитрова е една от най-обичаните български певици. Обожавана най-много в родния си Бургас, където започва кариерата си в началото на 90-те години на миналия век. За голямата сцена през 1995 г. я открива звездното семейство Ева и Гого от „Тоника”. И до днес Тони умее неподправено и категорично да пленява публиката с талант и усмивка. А разговорите с нея са винаги емоционални и пълни с откровения.


- Тони, в края на миналата година изгуби майка си, но с теб и преди сме си говорили, че честото споменаване на любимите ни души, ги стопля там, където са сега…

- Така е и искрено се надявам да ги стопля. Аз непрекъснато го правя. А сега, предвид много студеното време, допреди няколко дни не можех да ходя на гробищата, поради което се чувствам и леко виновна. Но наистина нямаше начин, беше прекалено студено и не посмях. Иначе сега с брат ми и снаха ми се грижим много за баща ми. Аз всяка сутрин съм заедно с него, защото той не може сам да се оправя. И всъщност се получава така, че отменям майка ми, още щом отворя вратата. А когато после я затварям, си казвам: „Защо, бе, майче?”, защото това си беше нейното място. Всяко нещо, което докосна там, в тяхното апартаментче, ми напомня за нея.

Малко след като майка си отиде, трябваше да замина на турне с „Комиците” в Америка – тогава брат ми и снаха ми взеха татко да живее за два месеца при тях. На него му е много мъчно, поплаква си от време на време. И той си има своите заболявания и сега е като в омая. Иначе е най-добрият човек на света, много се разбираме. Всеки ден му подреждам хапчетата, които трябва да пие, той даже и не знае какви са точно те.

- Каква беше майка ти?

- Тя беше най-работната пчеличка на света. Има една поговорка „Залудо работи, за лудо не стой”, която мисля, че много й пасва. Правеше точно това – някакви безумни, излишни усилия, за каквото и да е било. Много пъти съм им казвала и на двамата, че онова, което правят например в някакъв момент, е измислено отдавна – и облекчава много ситуацията. Измислени за редица уреди, но те не признават такива неща. И дори когато тя легна болна, отивайки да чистя у тях, се загледах в прахосмукачката. Беше някаква безумна, стара, а аз даже не знаех, защото майка не даваше друг да пипа там, а тя чистеше нонстоп. После им купих една нова, модерна прахосмукачка, но, разбира се, че до последно майка дори не разбра как се пуска.

- Прекомерните усилия и работата ли отключиха болестта й?

- Стана внезапно. Не знам. По принцип майка обичаше да си върши нейните неща, живееше си в нейния свят и често се усамотяваше. И въпреки че живееше с татко, някак стоеше по-отделена. Не звънеше често. Помня как един ден преди две години, тъкмо тръгвах за ангажимент във Враца, и тя ми звънна с репликата, че е вече трети ден в болница. А аз не знаех, защото нито тя, нито татко ми е казал. Веднага отидох. После й направиха операция, уж се нормализира ситуацията. Но майка се сломи – не можа да издържи нито лъчението, нито нищо. Много тежко беше в последните й седмици.

- Но сте успели да си кажете преди това важните неща от живота, нали така?

- Да, така стана. Преди години й казах – не искам да си премълчаваме живота. Не искам, защото не е правилно. А мама беше от мълчаливите, обичаше самотата. Но покрай битката с болестта и моментите, в които бяхме заедно, някак успяхме да си кажем много неща. Поне това направихме, дължахме си го една на друга.

- Тя намира ли как сега да ти подава своите знаци отгоре?

- Знаеш ли, всъщност аз досега не я бях сънувала. И онази нощ, когато се върнах от участие през нощта, легнах, почетох книга и заспах почти към 6 сутринта. И заспивайки, видях как една врата се отвори, майка ми влезе през нея – усмихната и лъчезарна, и каза: „Здравейте”, след което изчезна. Беше с пълни бузки, а майка по принцип беше много слаба.

- Преди години навръх рождения ти ден – на 10 януари, си отиде и Гого от „Тоника”. Има ли на моменти в теб някакво усещане, че все нещо се случва около тази дата?

- Да, това стана преди три години. Помня добре – трябваше да вляза да участвам в едно тв предаване – гримираха ме, смеехме се нещо с екипа, и в един момент се обажда един общ приятел – мой и на Гого, но не за да ми честити рождения ден, а за да каже, че Гого си е отишъл. И това стана буквално секунди, преди да вляза в студиото. И когато седнах на дивана, просто се разплаках. Чувството беше ужасяващо. Но нямам усещане за фатализъм около рождения ден. Ще ти дам следния пример – с две много близки приятелски семейства пътуваме често през последните години. Когато бях в Щатите, след като почина майка, на момчето от едното семейство почина баща му, а когато станаха два месеца от смъртта на майка, пак на 10-о число, си отиде и майката на мъжа от другото семейство. Така се случи. Мъчно ми е, много ми е тежко, ужасно ми е, но трябва някак да продължим. Все си казвам – бе няма ли да се отвори тая врата, да влезе пак през нея, но... не става.

- Много съкровени чувства ми споделяш, но като се замисля, си така искрена и когато говориш за работа – където неведнъж си ми доверявала, че компромиси с морала си не правиш…

- С теб лесно споделям, да, но знаеш ли, наистина не правя компромиси, за каквито и преди сме загатвали. Колкото и старомодно да звучи, а аз явно съм старомоден човек. Приказвам толкова много за тези ценности, че на моменти си мисля – сигурно съм голяма празнодумка, на която хората вероятно реагират с „оф, тая пък на какво се прави сега”. А всъщност наистина в живота си не съм престъпвала нито думата, нито обещанието си. Не съм прецакала нито един човек и винаги съм гледала да вървя от почтената страна. Няма случай, в който да съм постигнала нещо с лъжа. И в този смисъл спя и живея спокойно. Живея по абсолютно нормален начин – без да се самоизмислям, самоизтъквам и тем подобни. Някъде четох, че трябвало да се дистанцираш, да се правиш на по-различен от останалите… ами как да се правя, не мога?!

Аз пея на хората, не на небесните звезди. Нормален човек съм,

няма защо да се правя на събитие в човечеството. Не се считам за такава. И колкото повече говоря например за това, че на българския език му се разказа фамилията, особено в българските песни, толкова по-остър става този пример. Когато аз пея, държа всяка дума да ми се чува и разбира – това е уважение към моя роден език. А онова, което виждам, е едно безкрайно наводнение от прозодии. Казвам си – бе те, тези хора, тоя наш език за нищо го нямат! Песните са с различни ударения, само и само да се получи някаква загубена рима, която за нищо не става. Най-малкото, когато пееш една песен, първо трябва да прочетеш за какво става дума – и ако си нормален и образован човек, да имаш поне правилно произношение. Но за да не се нарушава ритъмът на песента, разказваш играта на българския език!

- Как се заглушават недоброжелателите, завистниците и откровено злобните хора? При теб има редица такива случаи…

- О, да. Но знаеш ли, когато ти не си изпълнил със съдържание своя собствен път, желания и постижения, естествено, че чуждите те дразнят. Наскоро гледах някакво предаване, подчертано папарашко, в което видях някакви момичета, пълни със силикон навсякъде, чудо. И залата беше пълна. Гледам ги как се целуват една друга и си казах на глас:

“Боже мой, пълна зала с празни хора!”

Та това е същата работа. И когато някой изрича нещо по мой адрес, това са думи, които няма как да ме докоснат, защото са изречени от празни хора.

- Ти не даваш такова нещо като втори шанс на такъв тип хора! В предишни наши разговори си ми споделяла, че такава непреклонност таиш към Кичка Бодурова, но още ли е така?

- Не само аз, и други колеги, но запитай се защо е така. Няма да й правя анализ на госпожата, сама си е посяла, за да е така. И сега просто си бере плодовете. Веднъж бях казала, че с нея вече ставаме за майтап пред хората, защото се държим като две жаби кикирици, но истината е, че аз не се интересувам от нейната локва – ако ще да е Женевското езеро, но тя се интересува от моята. Затова и няма как да премълча. Особено когато излизаш и казваш „Аз съм над нещата” – не, не можеш да си над нещата, когато за теб са изписани тонове пасквили. Тогава не просто си над нещата, а имаш липса на характер и на достойнство! Когато аз знам, че съм права за нещо, няма как да премълча или да си дам другата буза, никога!

- Често казват, че най-великото е прошката, само че все пак човек е редно да има определен тип самосъзнание, като я дава?!

- Определено! Но, миличка, това е измислено от мъдреци, които… просто не са имали такива колежки (смее се). Прошката е велико нещо, но зависи за кое. Има ниски хора, на които няма как да се прости, а и няма смисъл.

- А колко високи хора са за теб Катя и Здравко от „Ритон”?

- За мен наистина е много по-лесно да заобичам някого, отколкото да го намразя, уверявам те. Пътят към обичта ми към някого е много кратък. В този смисъл примери са ми Катя и Здравко. С тях се запознах при първите си участия след ‘98-а година. Но само толкова. Чак години по-късно, някъде 2001 година, когато стана и атентатът в Америка, трябваше да ходя до американското посолство в София – за интервю за виза, защото трябваше да направим с дует „Ритон”, по тяхно предложение, новогодишна програма в Чикаго. С нас бяха още Шкумбата и Петър Вучков. Тогава пътувах и за първи път със самолет, но от притеснение се разплаках. И този момент Здравко успя да ме успокои. А аз дотогава си мислех, че двамата са някакви надувки. Това беше и първата им червена точка в душата ми (усмихва се). После сме имали и други ситуации, весели моменти, а когато се върнахме след 10 дена в България, аз вече ги обичах тези хора! С тях може и да не се чуваме всеки ден, да не се виждаме всеки месец, но когато се съберем, не можем да се наприказваме.

- Факт е, че Здравко от „Ритон” всъщност също не обича да пътува със самолет…

- Тъй ли… Ооо, но пред мен беше суперпич, изобщо не ми е показал това (смее се)! В интерес на истината и аз, която съм прелетяла вече половината свят, осъзнах, че просто няма как да видиш света, без да се качиш на самолет. Трябва да се преодоляваш. Преди се качвах с хапчета, сега разчитам на малко уиски преди полет, за да се успокоявам.

- Споменаваш преодоляване и се сещам, че съм чувала за поне два пъти, в които си мислела дори да спреш да пееш заради лични терзания?!

- Истината е, че съм имала ситуации, в които времето сякаш е спирало в душата ми. И тогава нито ми се е пеело, нито друго. Но е било мимолетно. Всеки минава през някакви терзания. Имала съм такива случаи, да, клатила ми се е душата, пък и не можеш да пееш с плачеща душа, нали… Но ми е минавало. То е нещо подобно на това как понякога влизам в колата и казвам на колегите „оф, повече не ми се пътува”, а те мълчат, защото знаят, че след 10 минути, като си изпия кафето, вече ще ми се пътува (смее се).

- Дъщеричката ти Маги твоите стъпки ли ще следва или ще става актриса, за което споменахме в предварителния си разговор?

- Тя няма да върви май по моите стъпки, а и аз не съм я насърчавала. Има много нежно и красиво гласче, за разлика от моето, пее вярно, ритмична е, но понякога е много смешно, защото сега, на тази тийнейджърска възраст (Маги е на 17, бел. ред) е повече крива, отколкото усмихната. Но когато е усмихната и ми разказва някакви случки, ги изиграва много добре, артистична е невероятно много. Да, пробуди й се желание да става актриса – а аз я подкрепям с две ръце, защото страстта ми към театъра е всеизвестна.

- Има ли родни артисти, на които искрено се възхищава?

- Запознавала съм я с много хора, но тя безкрайно обикна Виктор Калев, който ни е много близък. А също и Любо Нейков, Ненчо Илчев. Навремето пък много слушаше и песните от „Бургас и морето”, веднага разпознаваше например Марги Хранова, Орлин Горанов като глас. И много ги обича. С Марги дори са родени на една и съща дата – на 20 декември. Просто хората, които са за обичане, тя ги обича (усмихва се).

- На нейната възраст основно слушат Криско, Гери Никол…

- Не, моята дъщеря, дръж се да не паднеш… слуша най-много „Дрийм Тиътър” (американска рок метъл група, бел. ред.) И Ники Минаж харесва. Аз пък харесвам Пинк, пък тя ми се кара как може (смее се). Освен това обожава и Митко Кърнев.

- А Тони Димитрова слуша ли?

- (Смее се.) Знае повечето ми песни, любимата й е „Тръгвай, щом решила си”.

- Пазиш ли още онзи медальон на Дева Мария, който Вера Кочовска ти дава преди години?

- О, да. Той всъщност е подарен на дъщеря ми, носи си го. Помня, беше 2001 г. и аз преживявах труден период, бях много тъжна. Споделих това с Иван Иванов-Дядо, който пък споменал пред Вера Кочовска. И един ден телефонът ми звъни, вдигам и чувам

“Аз съм Вера Кочовска!”

и изтръпнах. А тя продължи: „Не искам да си тъжна, ти ще бъдеш една щастлива майка”. После, на следващото си виждане с Дядо, той ми даде този медальон с думите, че е подарък от Вера Кочовска за детето ми.

В категории: Лайфстайл


8
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
8
Коментара по темата
8.
nik
06.02.2017 14:21:53
1
0
Всички сте малоумници нещастни.
7.
Тонка
06.02.2017 12:57:26
0
3
Станах рекламно лице на Родопа-ООД. Но и от Светия Синод ме търсят, че с моите песни съм ставала за пеене на псалми.
6.
ЩЕ ГА ВАСКАМ
06.02.2017 07:15:25
1
3
.
5.
Тонка ОЛИОТО
05.02.2017 23:15:38
3
9
На кой му пука за тази изфирясала буля? Га рекламира олио, сякаш много модерна беше и тогава, ами айде...
4.
еее
05.02.2017 22:16:04
5
15
Много ласкателно статия, нищо особено, провинциална певица! А снимката и реалната визия са съвсем различни неща, толкова се е окръглила, че прилича на балон...
3.
Обожател
05.02.2017 21:28:06
6
10
Тони бонбони!
Искам да ти се празня по лицето и на зърната!!!
2.
лд
05.02.2017 21:21:52
8
15
Ако не беше любимка на правилните комунисти,едва ли щеше да те има изобщо на картата певицо неземна :)
1.
У фффф
05.02.2017 21:17:10
4
20
Голям фотошоп е играл.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори