×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гробът на Дънов празен (СНИМКИ)


04 Февруари 2017, Събота, 21:17 ч.
Източник: ПИК

Основателят на Бялото братство възкръснал с тътен от ковчега, разказали очевидците

Неподозирани факти около погребението на Петър Дънов ни довериха дъновисти. С големия философ, мъдрец и феномен се случили няколко чудеса, най-голямото от които било дематериализация, т.е. възкресение.

Малцина от неговите последователи, между които и Никола Антов, станали свидетели на чудото. Те свидетелстват, че минути след като Дънов е положен в пресния още гроб, се чул оглушителен тътен. На сцената присъствали единици, защото множеството вече се било разотишло.

„Стана дематериализация. Тялото на Дънов пое към висшите нива на Божествения свят, досущ като това на Христос, обляно от светлина“, разказвали последователите от онези години.


Поклонници от цялата страна се стекли, за да се сбогуват с висшия духовен адепт

Паралелите с Божия син обаче не спрели дотук. Защото за дрехите на белобрадия праведник са разиграла библейска драма. Очевидците разказвали как всеки искал да си остави за спомен нещо от Дънов. Настанала люта битка. Считало се, че неговите дрехи крият неземна благодат да лекуват, защитават човека от неволи и да му помагат в житейските дела досущ като свети мощи.

„Още докато приготвяли тялото на Учителя за церемонията, дрехите изчезнали“, твърди Иван Харалампиев от Варна, второ поколение последовател на Бялото братство. Той разказа, че дядо му навремето е пътувал цяла нощ с трена за погребението. Когато отишъл, Дънов бил положен само в чисто нови бели одежди, „подобни на кимоно“, с бели обувки, а от дясната му страна стояла неговата библия. Това, което се коментирало сред хората, е, че дрехите на покойника са разиграни чрез жребий между последователите.

„Навремето римските войници са хвърляли жребий за дрехите на Христа. По същия начин тогава Братският съвет е разиграл дрехите на Учителя“, разкри Харалампиев. По думите му още ценни реликви са изчезнали някъде. Между тях е бил и един бастун. “Ванга навремето е намекнала, че в него е имало голяма тайна“, загатна още варналията.

Второто чудо

Според смъртния акт основателят на Бялото братство угаснал на 27 декември 1944 г., в 6:45 сутринта. Комунистите бързали да потулят тялото на българина, за да избегнат бъдещ култ към неговата личност и дело. В последния момент се намесил комунистическият вожд Георги Димитров, който тогава се намира в Москва. Малко по-рано д-р Иван Жеков му изпраща телеграма с искане тялото на Дънов да бъде погребано както подобава, но не в софийските гробища, а на поляните в местността Изгрева, гдето Учителя чете много от беседите си. Заради лютата зима по онова време в Украйна и Румъния телеграфната връзка е прекъсната. Тогава се случва второто голямо чудо. Само за секунди съобщителната линия се възстановява, колкото по нея да изтече отговорът на Георги Димитров. Той е положителен.

Поклонници

Мълвата за смъртта на Петър Дънов се разнесла и в следващите три дни до 30 декември влаковете се пукали по шевовете, за да докарат в София всички, желаещи да се сбогуват с висшия духовен адепт. Междувременно сред неговите най-близки сподвижници тръгнала дискусията къде да бъде положено тялото му, което вече било неофициално обявено за нетленно. Трудността идвала оттам, че Дънов се споминал ненадейно след скоротечна пневмония в село Мърчаево (разположено в полите на Витоша - б.а.). Той така и не оставил инструкции къде с точност да бъде неговият гроб. Накрая надделяло мнението гробът да бъде в местността Изгрева до една чудно красива лозница, чиято компания приживе Дънов много обичал.

Какво е Изгрев

През 1921 г. Петър Дънов за първи път извел своите ученици в най-високата точка на софийската котловина и й дал „соларното име“ Изгрев. Днес местността е известна като „Изток” - тузарски квартал с изключително високи цени на имотите. Навремето обаче всичко там било гола поляна, върху която дъновистите безгрижно играели своя ритуален танц Паневритмия под лъчите на слънчевия Логос.

Постепенно последователите започнали да се заселват по околните поляни. Те купували земи, строяли дървени къщурки, формирайки нещо като малък духовен оазис в покрайнините на българската столица. През 1927 г. по проект на архитекта Руси Николов е построен хубав салон, в който Дънов чете своите беседи до края на земния си път през 1944 г. В този салон той е положен за последно сбогом с българския народ.

Всемирният учител

На самото поклонение атмосферата била доста тягостна. Хората на малки групи идвали да поседят край тялото на родения във варненското село Хадърча мъдрец. В нощта срещу погребението паднал чудно пухкав сняг. На самия ден неделя пък небето се избистрило, а слънцето засияло необичайно ярко. Много от хората разчели това като поредното чудо – добра поличба за светостта на бездиханния им патрон. Процесията към дупката в земята вървяла с пентаграм отпред, а не се с кръст. Този факт, с право или не, възмутил част от присъстващите. Гробарите започнали да засипват с пръст ковчега. Накрая отгоре била поставена табела, която гласяла следното: „Тук е местото, гдето е тялото на
Всемирния учител на Любовта Петъръ Дъновъ“.


Около 25 минути от оформянето на малката могила от пръст отдолу се чул страшен тътен. Едни отдават това на свличане на пласт върху дървената подпорна стена, изградена набързо. Нейната цел била да запази тялото на Дънов в нещо като въздушен джоб за идните поколения. Според мнението на други обаче гърмът бил необичайно силен, придружен със сноп светлина. Изводът гласял, че източникът на това е едно дългочакано паранормално явление - възкресение чрез дематериализация. Така тялото на феноменалния българин с небесно име Беинса Дуно се е телепортирало в посока на висшите селения. Всъщност мнозина очаквали това да се случи още на поклонението. Затова смъртта му буквално е наречена „заминаване“.

„Ако днес гробът му бъде отворен, ще се докаже, че той е празен“, вярват много от следовниците на Бялото братство. След това се разказвали чудни истории. Някои видели кълба от ярка светлина да се реят над мястото в нощта срещу понеделник, 31 януари.



В категории: Животът


3
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
3
Коментара по темата
3.
БЕЗ ЗАХАРОСАНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ
12.10.2020 06:13:51
1
0
https://webnews.bg/uploads/images/56/2656/282656/768x432.jpg?_=1489142256
https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDg5OTk0OTI3MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjYxMDM1MTE@._V1_.jpg
АНАЛОГИИТЕ МЕЖДУ ИЗРОДА СВЕТИ ПЕТЪР И БОРГМАН ГИ ОСТАВЯМ НА ВАС :)
ПРЕДПОЛАГАМ ЗАГРЕВАТЕ И ЗА ЛАЙНАРНИКА - ЦЪРКВАТА :)
И ЗА ТАЯ ГАД МРЪСНА, ЧИФУТСКА, НЕМА ПРОШКА ОТ МЕН.
2.
Димитър Теддов
05.02.2017 06:17:55
5
6
Аман от сектанти!
1.
Думите на Айнщайн
04.02.2017 19:00:28
5
18
"Цял свят де прекланя пред мене, а аз се прекланям пред българския Учител Беинса Дуно."
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Според социолога Димитър Ганев „сглобката“ може да се окаже невъзможна след изборите, ако „промяната“ съвсем олекне електорално Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка
Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори