Ядем по-скъпа храна! Причината ще ви шокира
01 Февруари 2017, Сряда, 23:50 ч.
Покачването на цените в началото на 2017 година се дължи изцяло на климатичните условия, на затруднените доставки и на недобрата логистична подготвеност на нашите търговци. Това обясни пред БНТ шефът на комисията за стоковите борси и тържища Владимир Иванов.
Ръст на цените се наблюдава най-вече при плодовете и зеленчуците.
До свръхстойности са достигнали чесънът и краставиците.
„Последните пет топли зими изиграха лоша шега и сега нашите търговци не са подготвени”, каза Иванов.
При основата група храни, обаче се наблюдава стабилитет в цените вече 7-8 години.
В категории:
Животът








Влак с над 200 пътници се блъсна в паднало дърво в Германия
04/08/2025, Понеделник 22:00
1



Колко опасни са 75-годишните шофьори
04/08/2025, Понеделник 21:20
0



Баба от Хисаря даде 18 бона на ало измамник
04/08/2025, Понеделник 20:45
0





Румънецът, причинил катастрофата с шест пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лв
04/08/2025, Понеделник 19:57
1





