Ядем по-скъпа храна! Причината ще ви шокира
01 Февруари 2017, Сряда, 23:50 ч.
Покачването на цените в началото на 2017 година се дължи изцяло на климатичните условия, на затруднените доставки и на недобрата логистична подготвеност на нашите търговци. Това обясни пред БНТ шефът на комисията за стоковите борси и тържища Владимир Иванов.
Ръст на цените се наблюдава най-вече при плодовете и зеленчуците.
До свръхстойности са достигнали чесънът и краставиците.
„Последните пет топли зими изиграха лоша шега и сега нашите търговци не са подготвени”, каза Иванов.
При основата група храни, обаче се наблюдава стабилитет в цените вече 7-8 години.
В категории:
Животът






Страхотен жест в "Ергенът: Любов в рая"
02/10/2025, Четвъртък 19:07
0





Жестоко насилие в София
02/10/2025, Четвъртък 18:24
1





Никой не вярва, че тази вафлена торта е домашна, всички си мислят, че е от скъпа сладкарница
02/10/2025, Четвъртък 17:59
0

Инкриминират стопанисването на домове за възрастни хора без лиценз
02/10/2025, Четвъртък 17:47
0

Ябълкова пита с две кори и сочна плънка – най-вкусната рецепта, правя я цяла есен
02/10/2025, Четвъртък 17:34
0

Любима двойка от „Един за друг“ станаха родители за трети път
02/10/2025, Четвъртък 17:26
0

Срина се системата за обработка на глоби в КАТ
02/10/2025, Четвъртък 17:12
0

БТПП очерта 10 предизвикателства за бизнеса при преминаване към еврото
02/10/2025, Четвъртък 17:09
0