×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потресаващи разкрития от РДГ- Бургас: След големия сняг няма измръзнали дървета в Странджа


Потресаващи разкрития от РДГ- Бургас: След големия сняг няма измръзнали дървета в Странджа
"Бракониерство е имало, има и пак ще има!", отсече инж.Радев на въпрос на Флагман, губейки 1 час на журналистите
01 Февруари 2017, Сряда, 22:57 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Георги РУСЧЕВ

Хищниците запазват броя си, но броят на зайците е леко намален, огласи директорът на дирекцията инж. Венелин Радков на свикана за целта пресконференция

Усложнените зимни условия и тежките снеговалежи не са наранили нито едно дърво в Странджа! Това е основната констатация и извод след едночасова пресконференция, провела се днес в РДГ – Бургас. Директорът на Горското инж. Венелин Радков обясни надълго и нашироко, че снегът не  успял да нанесе сериозни щети върху горите. До него на деловия президиум седнаха и двамата му заместници.

„Нямаме счупени клони, наранени стволове. Ниските температури не оказаха никакво негативно влияние върху горските масиви. Положението е подобно и при горската фауна. Броят на хищниците – визирам вълци и чакали, се запазва повече или по-малко същият, но наблюдаваме лек спад в популацията на зайците. Както всички вие знаете, тази година имаше болести при тях, които макар да убиха много индивиди, спадът не е чак толкова голям”, обърна се с апломб към журналистите Радков.

Това бе най-съществената част от безсмислена статистика, която едва ли би развълнувала някого. Всъщност медиите дойдоха, подведени, че темата ще бъде бракониерството и по-точно подробности около незаконния лов на несебърския прокурор Георги Русев.

На въпрос на Флагман.бг за този драстичен случай, инж.Радков отговори така: „Бракониерство има, имало е винаги и ще винаги ще има!”.
Той уточни още, че през изминалата 2016 г. на 5 от общо 9254 регистрирани ловци на територията на Бургаска област са били отнети билетите за бракониерство. Което всъщност прозвуча повече от смешно. Нямаше и дума за поголовната сеч в Странджа.

Директорът, може би усещайки, че изпада в неловко положение пред медиите с безсмислените си отчети, допълни, че рискови райони за бракониерството през миналата година са били Средец, Ропотамо и Несебър, а дирекцията е имала много добро взаимодействие със служителите на МВР, Жандармерия, Гранична полиция, ПБЗН и НАП. Неща, които са ясни и не се нуждаят от оповястяване.

Стана ясно обаче, че през изминалата година са регистрирани 83 ловни трофея, а в дирекцията се води специален регистър за тях. „Отстреляли са голям глиган в района на Черноморец, който в момента влиза в топ 3 на първите 10 ловни трофея в цяла България”, заключи с гордост директорът на РДГ – Бургас.

В категории: Бургас


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Краси
02.02.2017 16:46:47
0
1
Сега като наритаха Румен Желев няма вече чадър и ще те разнищим за всички кражби мазен тарикат.Венелин в затвора до 6 месеца!
5.
Олее
02.02.2017 16:01:24
0
2
Измръзнали няма но има ДЕСЕТКИ ЗДРАВИ ИЗРЯЗАНИ Морската градина около ремонта на фонтана е оплешивяла и е разкопана до НЕузнаваемост прили4а на арх..разкопки сигурно търсят златото на султан Сюлейман или някоя забравена евросубсидия
4.
илия янгяузат
02.02.2017 09:22:40
1
0
вервате ли си ба.
3.
х
02.02.2017 08:28:06
1
3
Ами че потресаваща е, след някой месец, като започват за извозват незаконната сеч и се оправдаят с вредите от студа, не забравяйте да им цитирате този отчет. Ама вие си спите, искате само шокиращи и сдъвкани новини.
2.
Яяя
01.02.2017 23:23:45
0
8
Как ги преброи зайците бе тарикат ние да не пасем трева
1.
и кое му е
01.02.2017 19:53:37
2
8
ПОРЕСАВАЩОТО?????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори