×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2016: Константин Бачийски – политикът, дарил всичките си заплати за бургаското здравеопазване


Личност на годината 2016: Константин Бачийски – политикът, дарил всичките си заплати за бургаското здравеопазване
Той е и един от най-активните местни парламентаристи
Тема в развитие
Валери Симеонов се оттегля от класацията "Личност на годината 2016 г." Важно! Вижте правилата за определяне на Личност на годината 2016 Личност на годината 2016: Доц. Магдалена Миткова – ректорът, когото Оксфорд отличи с престижна награда Личност на годината 2016: Спасителят на беззащитни животни - Неда Недина Личност на годината 2016: Д-р Даниел Петков – човекът, върнал към живота полуудушена бургазлийка Личност на годината 2016: Константин Бачийски – политикът, дарил всичките си заплати за бургаското здравеопазване Бургаски топ полицай, разбил групите на Мазния, Слънцето и Божо Кравата, номиниран за личност на година Валери Симеонов е номиниран за личност на 2016 г. в анкетата на „Флагман“ Световният ИТ шампион Георги Бошев е номиниран за личност на годината Личност на годината: Митко Иванов – за труда му в сферата на изкуството и опазването на автентичната история на Бургас Личност на годината 2016: Ето го Пламен Делев – човека, всеотдайно подкрепящ благотворителността в Бургас Личност на годината 2016: Eто я Михаела – момичето с огромно сърце, раздаващо любов на нуждаещи се Откривателят на златното съкровище в Приморско номиниран за "Личност на годината" Ето го първия номиниран за личност на годината - Стефан Петров от ОЗБГ Флагман.бг търси личност на 2016 г.
виж още
скрий
03 Януари 2017, Вторник, 13:14 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Иван КОЛЕВ

Със сумата от около 30 хиляди лв. бургазлии решиха да се закупи кувьоз за УМБАЛ-Бургас

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски е поредният номиниран в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2016”.

Той работи тихо, опитва се да помага, малцина знаят за дългия списък от хора, на които е оказал подкрепа в труден момент.  За пръв път се появи пред медиите в тази си роля, когато трябваше да се допита до бургазлии за какво да дари заплатите си като общински съветник в последните три години. Направи го не за да се изтъкне, а за да чуе мнението на хората. Дори не пожела да спомене сумата, която дарява, а става въпрос за над 30 хил.лева. Те ще отидат за закупуването на модерен кувьоз на неонатологията на УМБАЛ Бургас. 

Пред най-близките си още с встъпването си в длъжност в предния местен парламент той се зарече, че всички заплати, които му се полагат, ще бъдат дарени. Мотивът му беше, че е влязъл в политиката с идеална цел, а не да получава облаги. 

Константин Бачийски многократно е подпомагал здравеопазването в региона. Дарявал е за оборудване, подпомагал е обучението на медицински персонал в различни лечебни заведения и много други.

Той е и един от най-активните местни парламентаристи и от години се бори за намаляване на местните данъци и стимулиране на бизнеса. Бачийски настоява за намаляване на такса смет и ясна обосновка за това как се харчат парите за сметопочистването. 

Малко известен факт е, че Константин Бачийски положи огромни усилия, за да може туристическият сезон в Бургаска област да бъде удължен.

Той проведе десетки срещи с министъра на транспорта Ивайло Московски, с РВД, с Външно министерство, както и представители на Руската федерация, за да осигури възможност да има полети от Бургас до Москва месец и половина преди започването на активния сезон и месец и половина след неговото приключване. Редовните авиовръзки осигуриха пълни хотели по Южното Черноморие през традиционно слабите месеци май и септември. И никой не знаеше, че всъщност това стана факт заради усилията и по-точно ината на Константин Бачийски, който се пребори с две тежки бюрократични машини - тази на България, и на Руската федерация. Случваше се така, че да има зелена светлина от ресорния министър, а подчинените под него да отказват да задвижат въпроса. Какво се казва: Царят дава, пъдарят - не.

Това не отказа Бачийски, който мина през иглени уши, за да издейства удължаване на сезона за полети между Бургас и Москва. Въпреки много усилия той не пожела да се изтъкне, както би направил всеки друг политик. Константин Бачийски е от друго тесто. Той учтиво помоли приятелите-журналисти, които знаеха за неуморната му работа, да го запазят в тайна.

Класацията "Личност на 2016 година", организирана от Флагман.бг, продължава от днес до 6 януари. Ще ви представим всички кандидатури, след което ще се проведе гласуване за определяне на най-достойния сред тях.

Процесът на номинации все още тече, очакваме вашите предложения до 6 януари на [email protected]

В категории: Бургас


България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори