×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искате да се радвате на здравословна година? Вижте от какво да се отървете


02 Януари 2017, Понеделник, 22:11 ч.
Източник: БТА

Според международни експерти, цитирани от "Попшугър", ключова тактика за постигането на целите е да се отървете от всички онези неща, които ви спъват или ви дърпат назад

Новата година дойде. Ако все още не сте се отказали от взетите преди настъпването й решения за здравословен начин на живот, е време да действате.

Негативната самокритика

Престанете да бъдете лоши към самите себе си. Колкото повече се самокритикувате, толкова по-трудно ще ви бъде да се справите с поставените цели за здравословен начин на живот. Преминете от негативна самокритика към градивни комплименти. Повтаряйте си, че се силни и способни да се справите с предизвикателствата.

Отървете се от кантара

Да, целите, които имат количествено измерение, са страхотни, но кантарът в действителност може да се окаже доста зъл враг. Ако сте обсебени от него и постоянно се вторачвате във всеки излишен грам тегло, то мястото на кантара е на боклука. Запомнете, че отчетените от него стойности не отразяват усилията, които хвърляте в борбата срещу наднормените килограми.

Откажете се от тренировките, които не понасяте

Ако мразите да тичате, но го правите само защото знаете, че е полезно за здравето, не се насилвайте. Да се принуждавате да тренирате против волята си не е във ваша полза. Вместо това помислете за алтернативи и не се отказвайте да ги търсите, докато не установите кой вид физическа активност ви носи удовлетворение.

Откажете се от здравословните храни, които не понасяте

Ако не харесвате даден хранителен продукт, промотиран като здравословен, не се насилвайте да го консумирате. Ако се подложите на диета, включваща непоносими за вас храни, едва ли ще се придържате дълго време към нея. Вместо това изпробвайте различни полезни продукти. Така ще откриете храните, които не ви карат да ги поглъщате насила, докато същевременно хапвате здравословно.

Не тренирайте, само защото мразите тялото си и искате да го промените

Тренировките, мотивирани от непоносимост към тялото, са най-лошото нещо, което можете да си причините. Упражненията трябва да ви карат да се чувствате добре, да Ви зареждат с позитивна енергия. Гледайте на тренировките като на своеобразно честване на тялото, а не като на досадно средство за коригирането му.

Отърсете се от перфекционизма

Стремежът към дадена цел е благоприятен, стремежът към съвършенство е нездравословен. Ако си поставяте нереалистични или непостижими цели, ще страдат и физиката, и психиката ви. Стремежът към съвършенство често е защитен механизъм, чрез който човек съзнателно или подсъзнателно се предпазва от оценките на околните. Фокусирайте се върху прогреса, вместо върху съвършенството, за да се радвате на по-добра и здравословна година.

Откажете се от броенето на калории

Ако сте свикнали натрапчиво да броите калории, сега е моментът да се откажете, особено ако тази практика води до негативно отношение към храната. Храната е гориво и хората се нуждаят от калории, за да функционират телата им правилно, но това не значи, че трябва да робуват на пресмятането им. Съществуват редица начини да се храним здравословно, без да броим калории. Ако все пак изпитвате необходимост от подобен контрол, за да сте сигурни, че правите най-доброто за здравето си, пресмятайте по-мащабни параметри като например баланса между протеини, мазнини и въглехидрати в храната.

Отървете се от всичко, което ви спъва или дърпа назад

Нездрава връзка, общуване с неподходящи хора, изсмукваща енергията работа, вътрешни страхове - всички тези неща ви пречат да бъдете в най-добрата си форма. Затова се откажете от тях и ги заменете с дейности и взаимоотношения, които ще извадят наяве най-доброто от вас.



Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори