×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местят частица от мощите на Свети Георги в спасения храм "Св.св.Кирил и Методий"


Местят частица от мощите на Свети Георги в спасения храм "Св.св.Кирил и Методий"
Мощите бяха положени в църквата "Света Богородица" през тази година
31 Декември 2016, Събота, 19:00 ч.
Източник: Радио Фокус

Церемонията ще се проведе на Гергьовден

Частица от мощите на Свети Георги, които бяха положени на Гергьовден т.г. в църквата "Света Богородица" ще бъдат преместени през 2017 година в спасения катедрален храм "Св.св.Кирил и Методий", съобщи председателят на църковното настоятелство на Божията обител отец Петър Василев.

Церемонията ще се състои на Гергьовден - 6 май 2017 година, уточни той. “През 2016 година беше предоставена частица от мощите на Св. Георги Победоносец, която да остане в Бургас”, каза отец Петър Василев.

Той припомни, че част от мощите на светията е донесена от Атон – Света Гора и в този момент се намира в храм “Св. Богородица”. “Частицата е вградена и посребрена в една ръка. От това, което съм видял и знам, мощите така се инкрустират”, добави още председателят на църковното настоятелство на храм „Св. св. Кирил и Методий“. 

Отец Петър Василев изтъкна, че Св. Георги Победоносец е голям светец, който се тачи по нашите земи.

Бургазлии могат да отправят своите молитви към светията и частицата от мощите му е възможност за духовно израстване на християните, за надежда в тези трудни времена, да се борим с греховете, предизвикателствата и изкушенията”, подчерта отец Петър Василев.



7
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
7
Коментара по темата
7.
Лист за Бургас - само злато за Бургас
01.01.2017 07:21:42
1
4
Тея тъпаци да почнат първо съ

1. постебряване на куполите за да може църквата да се вижда от пристанището и да може църквата да стане за снимки. Във момента е още грозна и не става за снимки в сравнение със Европейските църкви.

2. Да се изчисти задната част на църквата, гъза на църквата, от некролози и тяхните останки.

3. Да се уволни сегашния поп-лидер на Бургаската църква и да се сложи нов лидер който да може да обедини Бургазлии и да води ревюлиция по красота и качество на външно и вътрешно църквата.

4. Да се уволнят всички виновни за западането на църквата

5. Да се преправи площада около църквата със цел да може да се рентва и да се организират религиозни мероприятия вънка под слънцето където да има повече зеленина.

6. Нашата църква да отвори ферми където да може да гледа животни и растения без химикали по стари бургаски обичаи и семена.
6.
Auspicium Melioris a'Evi
31.12.2016 23:55:43
0
4
И така докато храмовете и църквите във България се рушат а пред портите на БългароТурската границасе надигат копията на Войнствения Ислям .Асфалт паша кмета Слънце бакб банкерката Цветелина Румен Пашата Милко Понса и Цеко Скиора ПИБ трупат пачки и строят нови и нови СКИ и МОРСКИ комплекси.ПОНСсобственост х-л Снежанка Пампорово х-л Родопски Дом Чепеларе х-л Перла Слънчака апарт хотел Андромеда Слънчака вилно селище Солници Бургас х-л КнязПавел Павел Баня х-л Дива с.Чифлика.БАКБбанк притежава ФИШПортаБургас почти цялото ПАМПОРОВО+Ски зона лифтове .Кмета Слънце и Бойко комбина в к-с Атлантис Сарафово к-с Мажесктик 60къщи к-с Виктория Хилс 23 къщи м-у Сарафово и Поморие к-с Бургас Резидншъл 22етажен хипер луксозен блок до Английската-Немска гимназия.К-с ПЕРЛА до 1ва Поликлиника и още няколко в Лозенец Сарафово и Несебър всичките НОВОСТРОЯЩИ се .ПИБбанк притежава частни жп превози бункеровачни пристанища във Варна Русе и Бургас завод Кремиковкци ОЦККърджали -там са в комбина с БАКБ и БОЙКО най-голямата фирма за износ на цветни метали и скрап окей супертранс голям брой софийски таксита
5.
Auspicium Melioris a'Evi
31.12.2016 23:11:56
1
5
кмета Слънце момче за поръчки .Участва в контрабандна схема за СУХО МЛЯКО радиоактивно от Чернобил през 90те години .Млякото идва от Молдовския дунавски порт Джурдулещи -безмитна зона собственост на полски евреи главни акционери в ЕБВР банк Лондон.13-14години покъсно контрабадиста Николов вече сдсар е издигнат за КМЕТ от влиятелен външен кръг от петролния бизнес -близък до Лукойл .Схемата е проста кмет шеф на рафинерия Златев член на Влиятелната Трилитерална комисия -близък с азерски евреин Алекперов който е в комбина с полските евреи от ЕБВР алчен премиер МУТРА също бивш и настоящ контрабандист Контрабанда на ГОРИВА от Молдовския порт Джурджулещи и от руски такива от 2007-2016 НОСИ ЧИСТА печалба за над 4милиарда лева на горно посочените лица Връзката ЕБВРбанк кмета Слънце НЕспира до тук .Кмета ТЕГЛИ огромни заеми над130МИЛИОНА ЛЕВА заемите са предимн от ЕБВР и фондове кохезиони Джесика и Джереми .От тези фондове се възползват само доворени банки БАКБ и ПИБ и двете банки се оказват ЗАМЕСЕНИ ияко забъркани във ФИНАНСИРАНЕТОна пъкления план за разцепването на църквата чрез тайно финанисиране с 20МИЛИОНА лева за НЕпечелившия строеж на ПОДземен паркинг.БАКБ бан дава пари на лицето ВаклинСтойновски но то се разпилява попроекта заНебостъргачвМорската градина и решено БАКБиВаклинда прехвърлят наПИБбанк строежаза подземния паркинг ПИБдава париот фондовете Джесикаи Джереми НА СИКджийската ФИРМА ПОНС близкадо кмета премиера Борисов и РуменПашата Зада объркат дядо Йоаникиии свещениците ЛЪЖЛИВИТЕикрадливи ГЕРБуправници се кълнат ченямат нищо общо сПЪКЛЕНИЯ план те измислят и оформятКУХА Фирма ГЕРМАНСКАта фирма Глобъл Текнолоджис за да СКРИЯТ че са в схеми с кражби контрабанди ид алавери заМЕГА МНОГО ПАРИ и КОМИСИОНИ за СТОТИЦИ МИЛИОНИ че милиарди .Става още ПОинтересно .Оказва се че кмета и зам кметове Стойчев и Марков биват привикани през месец април 2012 в Тел Авив -Израел лично от кмета на Тел Авив СЪЩО АКЦИОНЕР в ЕБВРбанк Лондон.Там им е наредено далаверата НТС да КУПУВАТ Полски-немски автобуси СОЛАРИС на завишени цени като ЗАЕМИ дасевзимат щедро с-у комисони -Оказва се Полската СОЛАРИС е собственост на същите банкери отЕБВРкато там лъсват и имената на собственика на МОЛГалерия -полски евреин и кмета на Тел Авив.Така кметаСлънце ПРАВИ ГОЛЯМ ШЛЕМ -заробва Община Бургас със 13МИЛИОНА дългове прави МЕГА ОБОРОТ на еврейските банкери като тегли заеми взима тлъсти комисиони заМИЛИОНИ прави 2път ОБОРОТна банкерите като КУПУВА над150АВТОБУСА и им осигурява тлъсти печалби от резервни части пак взима комисиони итрети път ПОЧТИ успява да разруши 107годишен храм .ЗА МАЛКО на косъм Храма Свети Кирил и Методий да бъде разрушен Ввовата историята на България единствено храм в центъра на Русе ебил съборен от Комунистите през50-те години сега при Демокрацията щеще да има подобен случай благодарение на алчните лица от герб община Бургас
4.
Кибик
31.12.2016 21:58:48
1
11
Храма спасен от алчната орда предвождана от кмета "Слънце" виден представител на ОПГ"ГРОБ" които построиха 2 в 1 паркинг и МОЛ. На Гергьовден крадците ще бъдат на първа линия като най смирени християни.
3.
наглеци
31.12.2016 21:24:09
1
15
и защо се наложи да се спасява храма - заради тъпия проект за подземен паркинг който глътна милиони плюс още милиони за спасяването - само от подобни спасители няма кой да ни спаси
2.
toxicalert
31.12.2016 21:04:48
3
2
Некромани мръсни, само му разнасяте кокалите на тоя човечец....а от него в света има съхранени само към 6000 кости....мама ви откачена.
1.
Rompetrol
31.12.2016 20:49:31
1
1
Аа цигАна с кръста озаде каъв са явява на събитието
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори