×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кървавата 2016 г.: Ресторантьор застреля готвача си, млад бургазлия удуши собствения си дядо, затворник екзекутира пенсионер заради съкровище


Кървавата 2016 г.: Ресторантьор застреля готвача си, млад бургазлия удуши собствения си дядо, затворник екзекутира пенсионер заради съкровище
Христо Борецов беше убит при опит за въоръжен грабеж на 125 хил. лв. от инкасо автомобил
29 Декември 2016, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман

Извършителите на всяко едно от убийствата са разкрити


Общо 8 убийства са станали на територията на Бургаска област през 2016 г. Цифрата е по-малка от предходната 2015 г., когато черната статистика показва 11 екзекуции. Бургаската полиция отново е 100% и всяко едно от тежките престъпления е разкрито. До момента обаче само по един от случаите има осъдителна присъда.

Гардът на Митьо Очите е убит след престрелка в ресторант в Слънчев бряг

Александър Алексиев по чудо е единствената жертва след гангстерската война между хората на Димитър Желязков-Очите и Божидар Кузманов-Кравата на 8 юни във 4 you. Сашо Японеца буквално е подложен на кръстосан огън. Той е убит с 4 куршума, за 2 от които е доказано, че са изстреляни от законно притежаваното оръжие на Тодор Славов. Старозагорецът получи обвинение за умишлено убийство и в момента се намира в столичния арест.

Гардът на Кравата твърди, че е стрелял при самозащита, а Японеца е държал изваден пистолет. Такова оръжие обаче не е намерено на местопрестъплението. По думите на Очите, той е отивал на вечеря с приятели, когато са опитали да го екзекутират.

Киро Принца застреля готвача Кольо и опита да маскира престъплението като инфаркт

На 17 април около 21 ч. страшна пукотевица стряска хората в Стария Несебър. Около 2 часа по-късно – 23:30 ч. на Стоянка Колева от Равда е съобщено, че съпругът й Никола е починал от инфаркт. Истината обаче се оказва съвсем друга. Готвачът Кольо е гръмнат от собствения си шеф Кирил Христов, по прякор Принца, защото не харесал печеното му агне. Мъртвопияният ресторантьор размахвал без притеснение личния си „Зиг Зауер“ стреляйки безразборно във въздуха. Кольо е покосен в гърба в колата на футболния бос Пламен Копчев. Принца натиснал спусъка без да иска и пронизал предната седалка, на която се намирал служителят му.

В началото Копчев и Принца дори не разбрали, че Кольо е мъртъв, музиката в колата била усилена до дупка. Едва когато видели, че се свлича на седалката, двамата го изкарали навън и го проснали върху дървената маса пред ресторанта.

Вместо в ареста в момента Киро Принца си е у дома. Въпреки обвинението в тежко умишлено престъпление, явно доста влиятелният бизнесмен успя да си издейства домашен арест почти светкавично и не изкара дълго зад решетките.


Баровецът продължава да се радва на свободата си, въпреки тежкото престъпление, в което е обвинен

Охранител гръмна маскиран престъпник при опит за въоръжен грабеж

На 8-ми февруари викове и изстрели събуждат Средец. Част от жителите на странджанското градче стават преки свидетели на въоръжен грабеж като по холивудски сценарий. Братовчедите Христо и Бойко Борецови правят опит да ограбят парите за пенсии, малко преди да бъдат доставени в пощата. За тяхно съжаление, планът им да задигнат 125 000 лв. от брониран инкасо автомобил претърпява тотален крах.

Двамата братовчеди се нахвърлят с юмруци и ритници срещу охранителите. Христо е държал газов пистолет, а Бойко – спрей. В суматохата Дачо Дачев успява да извади служебния си пистолет и стреля срещу нападателя си. Христо е поразен с един куршум в сърцето, от много близко разстояние. Умира около 10-15 минути по-късно от остра кръвозагуба.

Братовчед му Бойко успява да избяга, но е арестуван недалеч от местопрестъплението. Преди броени дни той се призна за виновен и получи 6 години и 6 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Срещу охранителя Дачо Дачев няма повдигнати обвинения. Смята се, че той е стрелял при самозащита и при изпълнение на служебните си задължения.

Рецидивист преби до смърт човек на пъпа на Бургас

На 19 юни, около 2:30 ч. сутринта добре познатият на полицията Петър Попчев, по прякор Попчето и двама негови авери пребиват жестоко 36-годишния Николай. Наказателната акция е станала на централно място в града – градинката до ж.п. гарата. Ударите са толкова брутални, че пращат Николай в кома. Той издъхва след 2 седмици в реанимация заради тежка мозъчна травма.

Обвиняем по случая е единствено 28-годишният бургазлия Попчев. Въпреки че неговите авери Георги Димитров и Тихомир Димитров също са ритали и удряли жертвата, те само са разпитани като свидетели и после освободени. Единият от тях веднага се е покрил.


Попчето вече си е у дома след повече от половин година в ареста

Според експертизата Николай е починал след травма на главата. Тя се е получила, когато мъжът се свлякъл на земята и си ударил главата в бордюра след серията крошета от нападателите. Дори и след това обаче Попчето и аверите му продължили да ритат изпадналия в безпомощно състояние мъж.

В началото на месеца Попчев беше освободен от ареста. Той има възможност да посрещне у дома коледните и новогодишните празници. Престъпникът е обвинен за убийство по непредпазливост в условията на опасен рецидив, за което може да получи от 5 до 15 години затвор. Попчето вече има една присъда за опит за убийство, но е реабилитиран.

Изнасилвач разби с камък главата на пенсионер заради имане

Осъденият за изнасилване Ремзи Мустафа уби по жесток начин 76-годишния Хаккъ Али в гората край айтоското с. Зетьово. По време на екзекуцията – 10-ти март Мустафа е в отпуск от затвора. Отишъл право при стария си познат заради златно съкровище, намерено преди 30 години. Целта на убиеца била получаването на остатък от парична сума, която жертвата трябвало да му даде заради имането, което било задържано от дядо Хаккъ.

Преди да посети възрастните хора затворникът консумирал голямо количество алкохол. Той настоял да получи остатъка от обещаната му парична сума за общо намереното злато. Дядо Хаккъ обаче му казал, че няма в наличност и го уверил, че чака пари от Турция. Двамата решили да отидат до Айтос, където жертвата възнамерявал да вземе 1000 лева назаем, които по-късно предал на убиеца си. Малко след това обаче между двамата възникнал спор за още дължими пари. Неудовлетворен от факта, че не може да си ги набави, Ремзи взел от земята камък и започнал да налага дядо Хаккъ. Вследствие на ударите възрастният мъж починал в страшна агония.

Преди месец Мустафа се призна за виновен и беше осъден на 11 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим. Той ще трябва да плати и 380 000 лв. кръвнина на семейството на своята жертва.

Ремзи Мустафа отново се върна в затвора, този път ще лежи за убийство

Внук удуши дядо си заради имот, натопи авер

На 21-ви септември в дома си в ямболското с. Люлин е открит мъртъв 76-годишният Васил Нанев. Разследващите установяват, че възрастният мъж е душен и удрян в главата. Само 2 дни по-късно е арестуван 22-годишният бургазлия Станислав Василев. Той бил приятел на внука на дядо Васко – Марио Димитров, а по жертвата имало и ДНК от младия мъж.

Не след дълго зад решетките се оказва и самият Марио. Той е обвиненн в съучастие, но се очаква съвсем скоро да стане основен заподозрян за екзекуцията на дядо си.

Първоначалната версия е, че двамата удушили възрастния мъж заради спор за семеен имот в Сарафово. По време на мярката си за неотклонение самият Марио обяви, че е готов да плати гаранция до 10 000 лв. 

В момента и двамата заподозрени за убийството са зад решетките. Развръзка по случая най-вероятно ще има до средата на 2017 г.

На 28 юни брутално братоубийство потресе Равда. Петър Жеков накълцал с тесла собствения си брат Константин след спор за имот. След убийството пенсионерът се разхождал съвсем спокойно из с. Равда, разговарял с комшии, посетил и фризьорски салон.

На 10-ти юни Борислав Йорданов уби хазяина си Пламен Панайотов след пиянски запой. 46-годишният Борислав живеел под наем от 10 дни в квартирата на бул. "Сан Стефано" в Бургас, която стана арена на кърваво убийство. Във фаталната вечер били трима - двамата мъже и приятелката на Борислав - Николина Лутарова. Изпили голямо количество алкохол и се скарали.

Според Николина Борислав се нахвърлил с юмруци срещу Пламен. След това счупил чиния в главата на жертвата, като ударът се оказал смъртоносен. Невъзмутимият Борислав си събрал багажа и напуснал апартамента. Арестуван е на жп гарата в Бургас при опит да избяга.

В категории: Крими


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Latesha
15.01.2017 05:34:05
0
0
That's really thnnikig at a high level
9.
kasabova
30.12.2016 13:34:36
0
0
ti si marcha
8.
До: 6
30.12.2016 12:18:12
0
0
Киро,аз съм готвач,но не готвя много добре средна работа съм.Ако нещо не ти хареса нали няма да ме убиеш?Или си решил всички лоши готвачи да се ликвидират.Как се чуства убиец на свобода добре ти е нали.Имаш още един коз неизползван трепи наред давай смело.
Абе Киро и без това нищо не ти правят след като си убил човек,защо не отидеш в Парламента и там малко да разчистиш така или иначе нищо нямат да ти направят ще те пуснат пак в къщи на свобода?Е супер какво ти си връзката давай като си почнал да трепиш давай наред не се стискай толкова
7.
do flagman
30.12.2016 12:09:49
1
2
Zaschto ne napisahte minalata godina za popceto ce e vliazal v bar Havai dokato se opitvat da go zapaliat s 100 litra benzin i potpalvacite sa izbiagali. Ako ne besche popceto sega darvenoto zavedeni schtesche da izgori kakto i barakite do nego s spiaschti semeistva s malki deca.
6.
Киро Принца
30.12.2016 09:38:15
0
1
търся готвач за новия сезон. да готви добре.
5.
---
29.12.2016 22:11:36
2
3
Да ви еба майката, флегми! Пишете за хубавите неща които са станали, умишлено скапвате настроението на хората предпразнично! Изобщо всички медии сте такива, включително и телевизиите! И пак ви казвам.....ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА НА РЕДАКТОРИТЕ И НА ШЕФОВЕТЕ ВИ!!!
4.
Мюмюн
29.12.2016 20:48:49
1
0
Флегми
3.
Малкия Мук
29.12.2016 20:33:32
2
2
Флагмани що пишете глупости първо твърдяхте че друг е извършителя сега че друг убил дядо си води се следствие накрая може и вие да сте подсъдими за клевета писна ми от вас неграмотници
2.
Смешна работа
29.12.2016 20:29:31
0
8
няма да пишете нещо интересно и весело за край на годината ами пак кървища и убийства дано ги сънувате ви пожелавам като толкова ги пишете уважаеми журналисти ! Весело изкарване на празниците на останалите !
1.
anonimen
29.12.2016 20:18:00
0
4
mahnete purvata snimka smotanqci
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори