×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оризовият барон Светлозар Лолов заградил Райския залив в Созопол, ще вдига комплекс с три къщи


Оризовият барон Светлозар Лолов заградил Райския залив в Созопол, ще вдига комплекс с три къщи
Това е единственият достъп до рибарския далян на Райския залив. Върху пътя започна издигането на ограда, а имотите са на Светлозар Лолов(на снимката вдясно)
22 Декември 2016, Четвъртък, 10:35 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Пътят е отцепен с ограда, няма пешеходен достъп до ивицата, сезират областния управител

Оризовият барон Светлозар Лолов е заградил Райския залив в Созопол, научи Флагман.бг. Информацията не е официално потвърдена, но в нея има голяма доза логика, тъй като Лолов е собственик на имотите в района и още преди два месеца негови служители започнаха разчистването на терена.

Флагман.бг през октомври алармира, че се подготвя строителство. След нашата публикация работата за известно време спря преди тези дни да бъде отново възобновена. Никой обаче не предполагаше, че бъдещото строителство ще има подобни мащаби.

Старият път към рибарския далян и плажа е отцепен с бетонна ограда и към този момент единствения вход е от имението на Светлозар Лолов, което обаче е строго охранявано. От пристана инфраструктурата също е разкопана, за да се прокара и там оградата, установи тази сутрин наш репортер, който направи оглед на място.

„Тук сме от седмица, но всеки ден се променят правилата. Днес трябва да издигнем оградата откъм пътя“, казаха работниците, които твърдят, че са служители на голяма строителна фирма и не знаят кой е възложителят. Виждали обаче мъж от голямата хасиенда, която се намира в съседство, да слизат и оглежда строителните дейности.

По информация на Флагман.бг в района предстои да се изградят три двуетажни къщи с прилежаща инфраструктура. Входът за тях ще се намира точно до имението на Светлозар Лолов, а на мястото на пътя ще бъде вдигната висока ограда, за да спре любопитни погледи и неканени гости. По този начин обаче ще отцепи и рибарския далян и плажната ивица и това ще се превърне в частен плаж.

Точно това е проблемът, категорични са юристи. Възпрепятстван е пешеходният достъп до плажа, а това по закон е забранено. Няма алтернативно трасе, тъй като целият залив е недостъпен и това бе единствения възможен път.

Юристи, работещи на граждански начела, вече са подготвили жалба, която ще внесат пред Областния управител Вълчо Чолаков, Министерството на туризма и всички отговорни институции.

Припомняме, че през 2010 година Светлозар Лолов отново спря достъпа до плажа, но тогавашният губернатор Константин Гребенаров разпореди незабавна проверка, след която загражденията бяха премахнати.


Скоро на това място ще се вдигне висока ограда, след която и пиле няма да припари до Райския залив


Вляво на снимката е имението на Светлозар Лолов, имотите в съседство са негова собственост, но по закон той е задължен да осигури сервитут за преминаване до плажа


Работниците от седмица вдигат оградата


На мястото на червената стрелка ще бъде издигната ограда, която ще отцепи даляна


Върху скалите е насипан пясък и очевидно това ще бъде част от зелените площи на бъдещия комплекс


Единственият вход за трите къщи ще е откъм имението на Светлозар Лолов, намиращо се вдясно на снимката


Интересна археология е открита под прозорците на оризовия барон Светлозар Лолов




В категории: Созопол


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Аз
22.12.2016 19:45:37
2
7
Нека да строят, не се наядоха, да еба тяхната мама. Нека всичко да застроят, та да се свърши. Ей тогава ще ядем и ще пием.
11.
RT
22.12.2016 19:01:47
1
2
КЗК санкционира „Кауфланд България ЕООД енд Ко” КД за злоупотреба с по-силна позиция при договаряне
22.12.2016 г. 10:14:10
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на „Кауфланд България ЕООД енд Ко” КД в размер на 157 981 лв. за извършено нарушение по чл. 37a от ЗЗК – злоупотреба с по-силна позиция при договаряне.
В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Кети-94“ ООД, е установено, че след юли 2015 г. Кауфланд следва в търговските си отношения с това дружество определен модел на поведение, който е резултат от по-силната позиция на веригата в конкретното правоотношение и който противоречи на добросъвестната търговска практика. Кауфланд необосновано изисква „Кети-94“ ООД да намалява доставните си цени и поставя като условия определени годишни ценови параметри. През 2015 г. Кауфланд блокира значителна част от асортимента на подателя на искането, което продължава до прекратяване на търговските отношения през 2016 г.от страна на Кауфланд.
Този модел на поведение на търговската верига е недобросъвестен спрямо неговия доставчик, уврежда неговите интересите като по-слаба страна при договарянето, както и интересите на потребителите. Прилаганата система от механизми за определяне на доставните цени се използва от Кауфланд за постигане на максимална печалбата за сметка на финансовата загуба за доставчика. Икономическата изгода остава изцяло за търговската верига и не се пренася върху потребителите чрез съответно намаление в крайните продажни цени.
Пълния текст на решението е достъпен в електронния регистър на КЗК на интернет адрес: http://reg.cpc.bg/AllNewResolutions.aspx?dt=1&ot=2.
10.
Coco
22.12.2016 18:37:56
2
6
A тоя Зарко Лолов не бе ли се прочул покрай зърнената афера по времето на Виденов ?
9.
чоко
22.12.2016 18:33:11
2
6
За джуджето раиран костюм
8.
Рангел
22.12.2016 18:31:59
1
1
Този кметицата го направи Бург на годината свой са си
7.
от протестиращи рибари
22.12.2016 18:24:23
2
1
Г-н изпълнителен директор, не ви ли стана ясно, че ИАРА създава предпоставки за сериозни проблеми в бъдеще? Не чухте ли на последната ни среща, че ваши служители открито твърдят:
че заповед на министъра на земеделието и храните вече ще се чете по друг начин, че същата тази заповед била калпава и създавала проблеми, нищо че в този вид я има от години и се прилагаше с еднакво разбиране от всички;
че българските риболовни кораби вече нямат право на риболов в зоната между 1 и 3 мили и не могат да ловят преходни пасажни видове, а „проходни такива”, че това е официалното становище на ИАРА и че ще се прилага по този начин. Не чухте ли, че ще променяте заповедта именно в тази посока, за което сте получили съвет от най-компетентните професори? Знаете ли кои риби са проходни, знаете ли, че спирате риболова на видове като трицона, барбун, сафрид, чернокоп? Оставяме на вас да пресметнете какви количества се ловят от тези видове, от колко години, колко лица и за какъв период от годината са заети с този риболов и неговата преработка и какви са приходите за страната ни от тази дейност;
че българските риболовни кораби, оборудвани с тралове, вече нямат право да преминават през тримилната зона с улов на борда. И това ли звучи нормално? Не е ли оглушителна абсурдността на официалните ви експертни становища? Всеки може да сгреши, но вие твърдо заявихте, че това е позицията на ИАРА и докато няма друго становище от по-горна инстанция ще се прилагат тези правила. Това е не само репресия, това е пародия, която обаче застрашава нашата дейност и препитание. Няма как да чакаме още.
Г-н изпълнителен директор на ИАРА, не се опитвайте да намесвате улова на калкан като причина за протеста. Нелепо е да твърдите, че проблемът бил в разпределението на квотите. Напротив, проявяваме разбиране за подготвения от вас проект на заповед, при положение, че възможностите (квотите) на България са нереално занижени. Опитът ви за отклоняване на вниманието е неумел. Ние знаем по-добре от вас проблема с улова на този вид. За съжаление, в нередки слуачи, ИАРА е част от проблема, участва в него и често го продуцира. Ние не искаме да играем в този филм и няма да сме заложници на тази тема. Готови сме на всичко в името на това да излезем от омагьосания кръг на чиновнически квоти и зависимости.
6.
от протестиращи рибари
22.12.2016 18:23:11
4
4
Обръщаме се и към кмета на гр. Бургас – г-н Димитър Николов. Уважаеми господин Николов, вече няколко пъти ни бе обяснено, че вие имате ключова роля при разрешаване на много въпроси около Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, която повече от година е позиционирана в гр. Бургас.
Сред рибарската общност в страната се формира нагласа, че определен служител от ИАРА - Бургас /Николй Иванов/ се ползва със специални протекции от общината, вкл. политически такива, което не позволява да се вземат мерки срещу него.
5.
fiy
22.12.2016 15:55:25
1
10
Ако се съберат хората и направят един хубав протест и му заградят имота с жива верига и се вдигне много шум? Тогава някой горе може да се сети да го спрат и да се мислят други варианти за строежи. Това място не е райско от много време. За това и местните хора не ги интересува.
4.
В тая зона ще берем гъби
22.12.2016 15:29:38
1
9
пресмятало едно джуде
3.
местен
22.12.2016 15:21:27
2
10
което не става с пари, става с много пари....
няма ценностна система,не се пази природата, работи се само за разруха. затова всяко лято все повече хора избират да почиват в чужбина
2.
Observer
22.12.2016 14:21:51
1
26
Тоз не трябваше ли да е в затвора вече? Преди известно време беше духнал из Америките, за да се крие от правосъдието.
1.
СДС
22.12.2016 14:09:18
4
13
Герб СДС е вече всичко може да се прай
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори