×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте новите винетки за 2017


Вижте новите винетки за 2017
Цените на стикерите се запазват, годишната винетка остава 97 лева
Ключови думи: винетки, българия, цена
08 Декември 2016, Четвъртък, 17:18 ч.

Продажбата им започва преди Коледа

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов представиха визията на винетките за 2017 г. Цените на всички видови стикери остават непроменени. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната – 30 лв., а седмичната - 15 лв.

От следващата година предлагаме да има нов вид такса за нарушителите, които не са си залепили винетките или се движат без да са закупили такава, съобщи регионалният министър. Тя поясни, че причина за това са направените масови проверки през 2016 г., при които се е оказало, че проблем с фалшиви стикери няма, но има проблем с т.нар. гастарбайтери, които са закупили винетки, но не са ги залепили или са предавали един и същ месечен стикер от камион на камион. Павлова съобщи още, че 99% от транзитно преминаващите превозни средства през страната са неизрядни и затова се предлага компенсаторна такса, която няма да подлежи на обжалване. Тя ще бъде разгледана в Народното събрание, като се предвижда и много по-строг ред. Превозното средство, при което е установено нарушение, ще бъде спряно от движение, докато водачът не заплати наказателната такса. По този начин ще се гарантира по-добрата събираемост на глобите и таксите от нарушителите, посочи министърът. Тя съобщи още, че проверките на екипите на „Пътна полиция“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътната администрация ще продължат и през 2017 година.



Регионалният министър информира също и, че от следващата година при закупуване на винетен стикер вече ще се попълва и регистрационният номер на моторното превозно средство, така че да не може да бъде използван от различни автомобили.

От началото на годината до края на ноември 2016 г. са продадени 6 411 252 винетки. Начислените приходи са 317 520 700 лв. Спрямо същия период на миналата година начислените приходи нарастват с близо 90 млн. лв., а броят на продадените стикери се увеличава с около 250 хил. бр., отчете министър Павлова. В резултат на увеличените приходи бюджетът на Агенция „Пътна инфраструктура“ е увеличен с 80 млн. лв., посочи тя. Очаква се до края на годината продадените стикери да достигнат 7 млн. броя. Няма промяна в закупените годишни стикери. Сериозно намаление се наблюдава при продажбите на седмичните за сметка на месечните стикери. Увеличава се броят на продадените месечни винетки за тежкотоварните моторни превозни средства, съобщи още регионалният министър.

На дирекциите „Социално подпомагане“ до края на ноември т. г. са предоставени 210 903 бр. безплатни годишни винетки. Те са за 20 457 591 лв. и са за сметка на бюджета на АПИ. През миналата година до края на ноември са предоставени 189 271 бр., което е с 21 632 бр. по-малко.

Разпространението на винетките ще започне преди Коледните празници. В дистрибуторската мрежа ще има над 2 млн. винетки, от които 860 хил. бр. ще са годишни стикери за леки автомобили. До края на януари в разпространителската мрежа ще има около 4,8 млн. винетки от различните видове и за различните категории превозни средства.

До 31 декември т. г. ще има паралелна продажба на винетки за 2016 г. и 2017 г. Това означава, че ако потребител си закупи седмична или месечна винетка за 2016 г. например на 31 декември тя ще бъде валидизирана от дата 31 декември и ще бъде валидна през следвищите седем дни или един календарен месец. Годишните стикери за 2016 г. за всички видове превозни средства са валидни до 31 януари 2017 г.

Както всяка година с цел по-висока защита и намаляване на възможността за фалшификация е променено графичното оформление. На стикерите са вградени две холограми. Първата е т. нар. първо ниво на защита за визуално разпознаване. Тя е „зелена“ и на нея се вижда изпъкнала цифра „7“ има и българска шевица, което прави невъзможна имитацията й. Втората холограма е „сребърна“ и е от най-новото поколение визуална защита. Тази холограма е с 3 нива - за визуален контрол, за контрол с преносими средства и за експертен контрол. При отпечатването на всички видове винетни стикери е използван иновативен многоцветен печат, трудно възпроизведим.

За отделните видове винетки втората холограма е различна и съдържа допълнителни защити за експертна оценка. Всички стикери имат двойна номерация – пореден и случаен номер. Комбинацията от двата номера също е вид защита.

Необходимо е шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и ГКПП. Винетки се продават в над 2 100 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. При закупуването на винетката гражданите трябва да изискват касова бележка, в която е вписан регистрационният номер на превозното средство.

Пълният списък на дистрибуторската мрежа е публикуван на интернет страницата на АПИ – www.api.bg. Информация за цените на различните видове винетки през 2017 г. и образците на стикерите можете да намерите на следния линк: http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri.

В категории: Политика , Животът


22
Коментара
Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
22
Коментара по темата
22.
Dr nelson
20.09.2017 00:46:07
0
0
Искате ли да купите бъбрек или искате да продадете бъбрека си? Търсите ли възможност да продадете бъбреците си за пари поради финансови сътресения и не знаете какво да правите, всичко, от което се нуждаете, е да се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра паричка за бъбреците.
              моето име е лекарят Нелсън Фриймън съм нефролог в медицинския център на UBTH. нашата болница е специализирана в бъбречната хирургия и ние също така се занимаваме с купуване и трансплантация на бъбреци с жив и съответстващ донор.
             ние се намираме в ИНДИЯ, МАЛАЙЗИЯ, САЩ, ГЪРЦИЯ и NIGERIA.if се интересувате от продажба или закупуване на бъбреците моля не се колебайте да се свържете с нас по електронна поща [email protected]

    С Най-Добри Пожелания
    Д-р Нелсън
21.
dr palavi
31.05.2017 14:03:44
0
0
Здравейте, всички мои имена са г-жа Джон гражданин на Монголия
Аз съм тук, за да публикувам на света как се борих след продажбата на моята
Бъбрек в болницата Fortis в Индия, преди това семейството ми беше много лошо
Доколкото не можем да си позволим една миля на ден. аз съм бил
Търсейки начин да облекча тази бедност, докато се срещнах с д-р АМЕЕР
Контакт в интернет, които се съгласяват да си купят бъбреците на сумата от
$ 180,000 долара,
Той ми плати половината от сумата преди операцията да се е състояла тук
Индия и балансът ми беше даден в брой след операцията, сега аз
Съм смела да кажа моето семейство и никога повече не мога да бъда беден в живота.
Съветът да го срещнете ([email protected])
20.
Шахън
01.02.2017 11:26:47
0
0
Бееее беее,груххх...пръц..опа сори,тоя път се насрах :D
19.
Левски
30.01.2017 11:06:01
0
0
Яд ви е че някой все се подиграва.че бил свиня че крадял много....Малко ни е това на нас аз ако бях на власт 1000 лв. щеше да е винетката за леките автомобили!Сами си го правим ей хора нямате ли деца стреснете се малко ....
18.
Baj
09.12.2016 19:30:58
0
5
Тая освен, че има голям пърдухъл е и голям гьонсурат - миналата година , април месец обяви, че цената на винетките няма да се вдигне - есента ги увеличиха . Съдът постанови, че увеличението е НЕЗАКОННО т.к не е спазена процедурата, а сега с типичния си гербаджийски гьонсуратлък ни казват, че цената остава същата - забележете : НЕЗАКОННО ВДИГНАТАТА , а не старата !!! Е, как да не псува човек???
17.
KOKO DJAMBO
09.12.2016 08:06:46
0
3
АБЕ СВИНСКА МУ РАБОТА....
16.
Стела Станкова
08.12.2016 22:01:13
1
4
След като излезе становище че винетките са незаконни с тази цена ето отново продължават да ни лъжат с цените.До кога ще го търпим това хора пътищата ни са в окаяно състояние а плащаме винетки с незаконни цени.До кога ще ни правят на овце
15.
до резака
08.12.2016 21:25:53
0
4
Шефа не ми плаща щото аз съм си шефа.А такива неграмотници като теб ги взимам на работа да ми лъскат обувките или да чистят кенефите.
14.
До 11
08.12.2016 20:33:44
3
0
Ти пък къде си ходил цял свят ходи до Айтос и вече много знайш ,с и германците взимат високи заплати защото работят а не пишат във флагман по време на работа и затова шефати плаща толкова даже са ти много ако съм ще ти давам 200 на месец щот толкова ти е работата
13.
NE SA NAQDOHTE
08.12.2016 17:34:25
0
2
NE SA NAKRADAHTE.....na kakvo otgore takiva zeni,to biva DUPKI po puti6tata.....ama to moje6 da LEGNE6 i da se ZAVIE6...taz SVIN6TINA Lilqna kvo i puka 4e naroda tolkova e OBEDNQL,,,,aaaa i s NAI-GOLQMATA si NAGLOST se izcepi 4e BLAGODARENIE NA GERB BEZRABOTIZATA e STANALA 6 prozenta v zqlata DARJAVA????hahahhahahasuper NAGLA-LAJA na parlamentarnite izbori 6te IZ4EZNAT KATO PARTIQ-8godini SLU6AME MAGISTRALI,MAGISTRALI i pak MAGISTRALI =samozabravihte se JIVI HORA IMA V TAQ DARJAVA-na koi mu trqbva magistrali s tiq danazi,vinetki...
12.
Златан(пийняк)
08.12.2016 16:59:24
0
5
Да бъде смърт
11.
до Петър
08.12.2016 16:57:27
1
7
А ти знаеш ли кви заплати взимат германците.Значи в цял свят за второстепенни пътища няма винетки а тука де що има асфалт - винетка.Нищо че, дупка до дупка.И да, може да имам и пет коли но винетка ще плащам само на тази която карам.
10.
ПЕТЪР
08.12.2016 16:24:42
9
3
След като не искате да си купувате винетки не карайте коли вземете си колело ,искаш да имаш две коли пък да плащаш за една, хем баровец хем без пари в джоба (български тарикат) и стига с тази Германия почнете да се държите като германци или поне малко немци и тогава се сравнявайте с тях ,знаеш ли колко данък плащат германците
9.
духай ти 7
08.12.2016 16:17:20
9
4
Духай ти щото винетка ще си купиш но пътища няма да ти направим смешко ,като неси купиш щети драснем актче и пак ще ти вземем парите двойно ,че и тройно
8.
DO 6
08.12.2016 16:14:12
2
3
22 000 km ПЪТИЩА В БЪЛГАРИЯ Х 1000000 ЛВ.ЗА РЕМОНТ НА КМ НАЙ- ЕВТИНО, СМЕТНИ СИ САМ КОГА ЩЕ СЕ РЕМОНТИРАТ ПЪТИЩАТА С ВИНЕТКА ОТ 97ЛВ. ПРОСТА МАТЕМАТИКА ЗА ПРОСТ НАРОД .
7.
Духай
08.12.2016 16:06:05
2
10
Много ясно че, ще си купя само една винетка и ще я слагам от колата на буса и обратно.Дебелата Лиляна да даде смислен отговор защо трябва да си купя две винетки при положение че, когато карам единия автомобил другия седи в гаража.В Германия с едни регистрационни табели може да караш и 5 автомобила а тука на кола-винетка.Я си ебете майката.
6.
до Ко
08.12.2016 15:48:10
1
7
И кога ще се появят тези пътища? Европейските пари похарчихме - няма ги. Винетката по-скъпа от Швейцария - пак няма пътища? Такива ахмаци като теб, само кръвното ми вдигат. И 200 лв да стане винетката ,само джоба на някои хора ще се напълни, не и дупките по пътищата.
5.
до Ко
08.12.2016 15:48:10
2
8
И кога ще се появят тези пътища? Европейските пари похарчихме - няма ги. Винетката по-скъпа от Швейцария - пак няма пътища? Такива ахмаци като теб, само кръвното ми вдигат. И 200 лв да стане винетката ,само джоба на някои хора ще се напълни, не и дупките по пътищата.
4.
ko
08.12.2016 15:29:12
6
6
Аман от селски тарикати ,държавата била скапана ами нали ние сме държавата не искаме да плащаме а искаме хубави пътища е няма как да стане и номера трябва да го пише на самата винетка .
3.
Бург
08.12.2016 15:15:55
2
10
Ние сме най ебаната държава
2.
Малкият Винет
08.12.2016 15:10:20
3
11
"Регионалният министър информира също и, че от следващата година при закупуване на винетен стикер вече ще се попълва и регистрационният номер на моторното превозно средство, така че да не може да бъде използван от различни автомобили."

Докога с тия идиотщини бре ваща мама! Нали една година се мъчихте с тоя номер и не стана! Хората въведоха електронни винетки важещи от дата до дата ,а вие продължавате да се подигравате с хората!
1.
Бург
08.12.2016 15:08:43
1
9
Мамицата Ви
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори