×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отпадъчните води от Равадиново ще се отвеждат в Созопол


Отпадъчните води от Равадиново ще се отвеждат в Созопол
В момента се разглежда и проектното предложение за модернизация и разширение на пречиствателната станция в Приморско, съобщи министър Василева
21 Ноември 2016, Понеделник, 07:26 ч.

В момента те се събират чрез централизирана канализационна мрежа, но реално се заустват в дерето, но в момента финансираме изграждането на колектор, каза екоминистърът Ивелина Василева

Колектор ще отвежда отпадъчните води от Равадиново до Созопол. В момента те се събират чрез централизирана канализационна мрежа, но реално се заустват в дерето. Това каза в „Денят започва“ министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева.
В момента финансираме изграждането на колектора, уточни тя.
Сега се разглежда и проектното предложение за модернизация и разширение на пречиствателната станция в Приморско, съобщи екоминистърът. С тези проекти изцяло сме обезпечили черноморското крайбрежие от гледна точка на необходимата инфраструктура за големите курортни населени места, подчерта тя.
Ивелина Василева припомни, че след бума на строителството по Черноморието, Созопол и Черноморец нямаха пречиствателни станции.
„Това, с което се ангажираме още по време на първия мандат на правителството „Борисов“, бе целенасочено и приоритетно да положим грижа и да инвестираме в черноморското крайбрежие. Радвам се, че успяхме да приключим много важни проекти. Повече от 350 млн. лева бяха инвестирани в черноморското крайбрежие. Бяха изградени три изцяло нови пречиствателни съоръжения. Едното от тях е в Созопол, а две в новите квартали на Бургас. Бяха модернизирани и разширени още три пречиствателни станции, които са големи и обхващат няколко населени места. Например станцията в Равда обслужва Несебър и Слънчев бряг“, заяви екоминистърът.
„Инвестирахме близо 750 000 лева за подобряването на съоръжението в Лозенец, където имаше проблем с по-големия обем отпадъчни води, които трябваше да бъдат третирани по екологосъобразен начин. Изградихме резервоар, който да поеме водите в пиковите часове от деня. Трябва да се продължи да се инвестира, за да се обхванат Ахелой, Синеморец, Ахтопол“, подчерта Василева.
„Продължаваме с още проекти за изграждане на пречиствателни съоръжения и ВиК мрежа за Приморско, Тутракан, Елхово, Айтос. Чрез тяхната реализация отговаряме на изискванията на европейското законодателство да бъдат обезпечени всички населени места с такава инфраструктура“, каза министърът на околната среда и водите.
Преди три дни тя отмени решението на регионалната екоинспекция в Бургас за инвестиционното предложение за изграждане на инсталация за компостиране в Карнобат.
С решение от 14 септември директорът на РИОСВ-Бургас е постановил да не се извършва ОВОС на проекта. Срещу това е подадена жалба от кмета на Карнобат Георги Димитров, народния представител Стефан Кенов и общински съветници.
Актът на отмяната беше издаден миналата седмица, но това е процедура, която тече в рамките на регламентирания срок. Това е процедура, свързана с издаденото решение на РИОСВ, че не е необходимо да бъде изготвен ОВОС на инвестиционното предложение, свързано с изграждането на завод за биомаса, коментира министър Василева.
Тя уточни, че по същество проектът не е спрян. „Това, което предприехме във връзка с прегледа на документацията, регионалната екоинспекция е издала административен акт. „По-висшестоящият орган - министърът на околната среда и водите, е този, пред когото могат да бъдат отправени жалби и претенции от заинтересовани страни. Компетентните дирекции се произнесоха и установиха процедурни слабости, в резултат на което издадох акт, с който отмених решението на регионалната екоинспекция и изисках да бъде направена по-детайлна оценка, да бъде изискана допълнителна информация, да се оцени до колко и до каква степен въздейства на околната среда”, заяви екоминистърът в оставка.
„Нашата задача е да спазваме законодателството стриктно и още на най-ранна фаза да се направи преглед на всяко едно инвестиционно намерение, да се оцени въздействието върху околната среда, респективно върху здравето на хората и ако има каквито и да било рискове, те да бъдат ограничени и елиминирани. Смисълът на екологичното законодателство е в най-ранна фаза да се оценяват рисковете. Това не означава спиране на икономическата активност, а взимане на всички превантивни мерки, за да не се допусне щета върху природата и здравето на хората“, каза още министърът на околната среда и водите в оставка.

 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Почина рок легенда Почина рок легенда 02/05/2024, Четвъртък 10:19 0
Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
3
Коментара по темата
3.
:)
29.11.2016 20:05:19
0
1
Ще покрадат още малко,и после пак
2.
yh
23.11.2016 13:39:41
0
2
да не забравите да свържате и старинния замък от21 ви век касъл де равадин, че да има за какво да плащат хората когато ползват тоалетната
1.
Димитър Михалев
21.11.2016 12:11:16
8
0
Не е ли министър Василева най-успешният министър? Не е ли тя министърът, усвоил най-много евросубсидии? Предлагам да и гласуваме вот на доверие!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Земетресение разлюля български град Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Челен удар с бургаско БМВ на празните улици в София Няма данни за състоянието на шофьорите и пътниците в колите Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Маскирани ошушкаха товарен камион до Новата поща, бургазлия ги издаде на ченгетата Камионът бил пълен с проводници,акумулаторни батерии, ел. табла и циркулационни помпи Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС
Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори