×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева води с 5,5 пункта пред ген. Радев преди балотажа


04 Ноември 2016, Петък, 10:40 ч.

В хода на кампанията кандидатът на ГЕРБ разшири подкрепата си главо в самата партия и втвърди електората на управляващите
Изборът на президент ще се реши на балотаж. Сигурните участници на балотажа са Цецка Цачева и Румен Радев. Това става ясно от новото проучване на „Екзакта Рисърч Груп”.

На първи тур Цачева ще получи 27,9% от гласовете, а Радев – 22,4 на сто. След кандидатите на ГЕРБ и БСП се нареждат Красимир Каракачанов и Веселин Марешки.

Пламен Орешарски разшири по-чувствително влиянието си през последната седмица, когато стана видно, че голяма част от електората на ДПС се мобилизира зад неговата кандидатура.

Лек ръст през последната седмица бележи и подкрепата за Трайчо Трайков.

„Екзакта“ посочва, че прогнозата си за балотажа ще публикува непосредствено преди провеждането му.
Публикуваме всички изводи, които правят социолозите след анкетата:

Коментар за първи тур на президентските избори основаващ се на данни от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп” проведено в периода 28 октомври – 2 ноември 2016 г. По домовете им са интервюирани 1000 пълнолетни български граждани в 125 гнезда в 88 населени места. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано face-to-face интервю. Проучването е възложено, реализирано и финансирано от „Екзакта Рисърч Груп”.

„Екзакта Рисърч Груп” носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.

Готовност за гласуване

Делът на заявилите твърдо намерение да гласуват българи, според различни индикатори за категоричност на вота, се вмества в интервала между 56% и 60%. За база използваме официалните данни на ГРАО. Това означава, че на първия тур биха гласували около и малко над 3 800 000 души. Поне 300 000 българи твърдят, че възнамеряват да отидат до урните главно заради задължителното гласуване.

Като цяло деклариращите намерение да гласуват в края на кампанията са по-малък дял от онези, които възнамеряваха да упражнят правото си на вот в началото на кампанията.

Активността на Националния референдум ще бъде с около 10% по-ниска в сравнение с активността на президентските избори-в рамките на 46% – 50%. От началото на кампанията не регистрираме ръст в дела на готовите да вземат участие в референдума българи.

Очаквания за представяне на кандидатите на първи тур

Изборът на президент ще се реши на балотаж. Сигурните участници на балотажа са Цецка Цачева и Румен Радев.



Преди първия тур Ц. Цачева има известно предимство по данни от настоящото изследване. Към 2 ноември Цачева получава 27.9% от вота на хората, които са сигурни, че ще гласуват на първия тур. Р.Радев ще бъде подкрепен от 22.4% от твърдо решилите да гласуват избиратели.

Красимир Каракачанов е трети с 11.5% от вота на твърдо решилите да гласуват. Разликата между него и Р.Радев е значителна. В същото време е малко вероятно някой да го измести от третото място.

Четвъртото, петото и шестото място се заемат от Веселин Марешки, Пламен Орешарски и Трайчо Трайков. Резултатите на първите двама са много близки и в този смисъл подреждането им в деня на вота би могло да претърпи промени.

В. Марешки получава 6.9% от вота на твърдо решилите да гласуват, а Пл. Орешарски – 6.7%. Кандидатите имат потенциал да постигнат и по-добър резултат на 6 ноември.

Трайчо Трайков получава 5.5% от вота на твърдо решилите да гласуват, Ивайло Калфин – 5%, а Т.Дончева – 2.5%.

Анонсирането на сигурни участници в балотажа доведе до подценяване на останалите кандидати. Това постави в неизгодна ситуация от началото до самия край на кампанията кандидати като Ивайло Калфин и Татяна Дончева. Техните опити да се възползват от симпатиите на широк кръг избиратели и да вдъхнат живот на мажоритарния вот се оказаха до голяма степен обречени в една кампания, следваща логиката на големите партийни електорати. Това, че ГЕРБ посочи Р.Радев за свой основен опонент също изигра роля за фаворизирането му.

В хода на кампанията кандидатът на ГЕРБ разшири подкрепата си главно в самата партия и втвърди електората на управляващите.

Подкрепата за Красимир Карачанов плавно нарастваше по време на кампанията, като част от протестния вот се ориентира именно към кандидата на патриотите заради острото му говорене по редица актуални теми, които вълнуват хората.

Още след първата седмица на кампанията стана ясно, че В. Марешки разширява подкрепата за себе си. Неговият електорат нарастваше до последните дни на кампанията. Без съмнение, част от хората, които подкрепят В. Марешки се самоопределят като привърженици на антисистемния вот.

Пламен Орешарски разшири по-чувствително влиянието си през последната седмица, когато стана видно, че голяма част от електората на ДПС се мобилизира зад неговата кандидатура.

Лек ръст през последната седмица бележи и подкрепата за Трайчо Трайков.

Резултатите от първия тур на президентските избори са предизвикателство, защото не може достатъчно точно да се предвиди какво влияние ще окажат въвеждането на задължително гласуване, късното анонсиране на кандидатурите, промените в изборните правила в хода на кампанията и съпътстващите ги спекулации. Освен това тълкуването на възможните резултати на балотажа измести напълно съдържателния дебат в надпреварата за президентската институция.

В момента е въпрос на професионална етика да се избягват внушения за изхода от балотажа. Затова „Екзакта” ще обяви прогнозата си за втория тур непосредствено преди неговото провеждане.



55
Коментара
55
Коментара по темата
55.
do54
06.11.2016 14:42:48
0
0
Ako si misli6 4e tuk e palno s injeneri i lekari jestoko se laje6 nedostik na takiva ima navsqkade v Evropa a kolkoto do narkoticite agresiqta i obrazovanieto polojenieto tuk v Germania e mnogo po tragi4no ot BG tvoite poznati 6te ti kajat sled kato pojiveat malko na Zapad
54.
до 52 и 53
05.11.2016 17:28:24
0
0
В България не останаха читави лекари, инженери ,научни работници (обсерваторията на връх Мусала е работила 80 години, сега е затворена поради липса на кадри),няма специалисти в много области! А информацията "от първа ръка" едва ли е толкова мащабна и точна! Скоро мои познати също имигрираха, за да не расте детето им в такава пошла среда-слабо образование, агресия, наркотици... Тъжно ми е, но това е реалността!
53.
sory
05.11.2016 16:02:57
0
0
otgovora 52 be6e do 45
52.
nikolai
05.11.2016 15:59:19
0
0
Rumanskite imigranti sa mnogo pove4e ot na6ite tuk v Germania pove4e sa i Polqcite taka 4e malko pove4ko informacia predi da pi6ete gluposti a kolkoto do inteligentnite Balgari napusnali stranata to4no obratnoto e istinata pove4eto imigrirali tuk sa Roma i niskokfalificirani ne e po razli4no i v Anglia povqrvai mi davam ti informacia ot parva raka chao priaten den
51.
Първа часна поГРЕБална агенция
05.11.2016 14:52:57
0
4
1-во място на първи тур Радев -57 процента 2-ри Орешарски 29 3-ти Каракачана 9 ,,,,,,,,,,17-то място с бюлетина 17 Цеца Цачева ,,,,,,,,,,,,ХА ,,ХА,,,ХА
50.
se1
05.11.2016 08:53:09
0
6
Цацка Цицова води ама "К*ра ми"! Флагман измамлива медия!
49.
Страничен
05.11.2016 08:48:11
0
5
И кой ще даде глас за неква гад бе хора, кой ги спряга тес прогнози та Цачева изобщо я вижда на балотаж -мислят ни за олигофрени, мамкаму, дано не са прави!!!
48.
емигрант
05.11.2016 06:07:39
1
2
Когато четеш писанията , да се смееш или плачеш, За 27 г нима ти бьлгарино не започна да мислиш,
1, няма друга страна с толкова партии , а погледнете колко са вечните политици.
2, Каква е идеологията им или каква кауза имат , в речите май само като латерна повтарят едно и също , но къде е родината , къде е интереса на страната ни а не слугуване .След освобождението на Бьлгария от турско робство само една полемика русофили- русофоби.
До кога ще е така ?
Да , идват избори ГЕРБ се гърчи , борба на живот и смьрт, защо ? ако не спечелят оставка , последва отказ - или идва диктатура, може би ще спре канчето , и няма незаменими , не е нормално да плашиш . доста объркана ситуация в процес на гърч , а когато си нервен се правят грешки.
СТИГА С ПАРТИИ , стига с задкулистни игри
НИЕ ГОВОРИМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ - човек които ни представя . КАКЪВ ЩЕ Е ТОИ , ще говори какви сме ние .
22 кандидата - доста незнаино защо са , карат ме да се чувствам зле , когато ги гледаме , слушаме .
ПРЕЗИДЕНТА - човек с визия , интелект , визия на поведение , човек които да има кауза - родината и неиния интерест , В БЪЛГАРИЯ - ПОЛИТИЦИ , хора спрете тази борба, ние сме в Европа , но достатъчно работихте за чужди интереси , доведохте ни до дъното, мислете за идните поколения и как историята ще говор за Вас .
ГЕРБ - имат слаба кандидатура , колкото и да я налагат , не че е жена, няма комплекстните качества за този пост.
Моето мнение - трима са - Орешарски. Калфин. Радев - зависимост има и няма независим човек , но следва да заложим на интелекта , познанията и наи вече аз лично желая силна ръка , която да поведе народа .
47.
НАРОДА
04.11.2016 23:54:12
1
39
ВСИЧКИ знаят че РАДЕВ Е ПИОНКА просто една плюнка

ВСИЧКИ знаят че РАДЕВ Е ПИОНКА просто една плюнка

ВСИЧКИ знаят че РАДЕВ Е ПИОНКА просто една плюнка

ВСИЧКИ знаят че РАДЕВ Е ПИОНКА просто една плюнка
46.
Гейбери с мъка за втория тур
04.11.2016 23:47:21
1
6
Ген. Румен Радев печели изборите за президент безапелационно от първи тур, като оставя далече зад себе си останалите двама претенденти Цецка Цачева и Красимир Каракачанов! Това е информация, която няма да прочетете почти никъде другаде, защото паникьосаният Борисов и западните му партньори в момента изливат „златен дъжд“ връз главите на всички социолози и медии да крият истината за краха на евро-атлантизма в България до последно!
45.
иска ви се
04.11.2016 22:47:48
0
6
Заради всички поразии,сътворени от "кадърните" управляващи, над 2 млн. интелигентни и образовани млади хора напуснаха страната! По-силен аргумент от този, здраве му кажи! Една Румъния отдавна е преди нас! Иска ви се да живеете в уредена държава, нали? Ама НЕ Е!
44.
до 40
04.11.2016 22:05:21
4
1
Резултатите са видни, ако народът искаше БСП на власт, щяхте да сте на власт. Но не ви иска, и затова го определяте като "прост народ"
Добре ви познавам терминологията. Знам за вашата партия доста повече отколкото тролската ти длъжност ще ти разкрие.
Не се изказвай неподготвен, но напорист. Бити сте на избори и пак ще сте бити. Ако не беше Борисов щеше да е друг. Спорадични завери с ДПС, само ще ви закопаят по-бързо.
2013 след костинбродския цирк имахте 80 депутата. Сега и 40 нямате. Това какво ти говори?
Че народа ви иска? Не не ви иска. Защото се изживявате морални ментори на '"лява идея", а сте банда олигарси в изпълнителното бюро на партията. Заводите от комунизма, за които вашият изстрадал електорат плаче, са в ръцете на вашите лидери в бсп. Приватизирани, унищожени и разпродадени. Иди обяснявай на хората, колко лош е Борисов, защото е пазил Живков. Че то ако а им едно лесно всичкият ви партиен елит да се изпари в небитието, а Живков да възкръсне и това зависи от волята на хората, няма да имаме време и житото да ви сварим, камо ли свещ да запалим. Толкова ви ненавиждат хората, дори от вашия електорат. Веднага ще ви пожертват, стой та гледай. Вие унищожихте, това което наричат свой живот, а сега ги залъгвате с трохи и омраза. Какъв е тоя генерал ваш, дето е учил в САЩ? Идете в местната общинска организация на БСП и повдигнете въпроса на събрание. Нали вече сте демократи? Те вашите членове не вярват, че това е верно. "Лъжа е" казват, "Учил е в Москва, той е наше момче"
Не може цял живот с лъжи да живеете. Съсипахте страната, стотици хиляди човешки съдби...
Трол ли, ще ме наречеш сега, Цачева ли ще обидиш, че има очила?
Огледайте се бе хора, родители нямате ли, питайте майка си и баща си, баба ти и дядо ти, ако са живи. Иди ги питай вярно ли е това което пиша, за да ти кажат те какво е БСП.
Омраза, омраза, омраза от вас, за някой подхвърлен лев от червените ви началници? Това ли заслужавате?
Наречете ме трол сега...но истината дълбоко в себе си я знаете...
43.
МАФИЯ
04.11.2016 22:03:12
0
2
Абе мама му стара цял месец се чудя за кого да гласувам -чесно -И стигнах до убеждение ,че и за когото да гласувам все тая-ми те всичките от една майка раждани-БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ-тая била в БКП ма се отказала ,,,,,,,,,,,,,,,другия бил доносник ама и той се отказал ама създал партия и т.н.Съберете всички партии в една и ще получите ИСТИНАТА-БКП-
42.
baihui
04.11.2016 21:31:47
2
10
Ще гласувам или за Каракачанов или за ген. Радев, а не за една дърта и незадоволена кранта, която си въобразява, че е центъра на вселената ! Б.Б. се е обградил с такива изроди и нищо добро не го чака ! ГЕРБ е соросоидна (чифуто-протестантска) организация която няма нищо общо с православно-християнтските ценности ! Трябва да бъде задължително публичното деклариране на религиозната принадлежност на всички висши държавни служители като министри, депутати, прокурори, съдии и т.н. Бих определил Б.Б. като геронтофил !
41.
shrek
04.11.2016 21:14:07
1
11
Изобщо не вярвам тоя тъп травестит Цачева да стане президент!
40.
до 36
04.11.2016 21:09:29
0
8
Лидерът на ГЕРБ изрече една точна фраза: "вие сте прости и ... затова се разбираме"! Резултатите са видни от всякъде, и в страната,и в международен план! Трябва човек да е сляп или... да не види реалностите!
39.
Чичо ви Пенчо
04.11.2016 20:25:03
10
2
Гласуваш за Румен Радев, избираш Слави Трифонов!

Така описват политическата реалност известни шоумени от Би Ти Ви, колеги на учиндолския тв водещ.
По техни данни кандидатът на БСП за президент е марионетка в ръцете на Трифонов и още от самото начало на кампанията си координира всяко свое действие, изказване или публична проява с него.
„Корнелия заложи на генерала, след като Слави пое ангажимент да помага. Ако някой зададе въпроса КОЙ всъщност предложи Румен Радев, отговорът няма да е Георги Първанов, Михо Михов или Корнелия Нинова, а Слави Трифонов“, поясняват от Би Ти Ви.
По техни данни на предстоящия си безплатен концерт на Орлов мост Дългия щял да призове феновете си да гласуват за левия кандидат. Това ще се случи няколко дни преди изборния ден на 6 ноември.
„Слави и Радев се срещат дискретно и обсъждат актуалните теми и общата си стратегия. Срещите се провеждат в закътани вили в покрайнините на София. Слави пристига дегизиран, без кортеж и охрана. Съзнава, че ако бъде разпознат, публичният скандал ще е страховит“, разкриват детайли служители на електронната медия.
Според тях Трифонов и Радев имат обща цел – свалянето на кабинета, дискредитирането на Бойко Борисов и изхвърлянето му от властта. Схемата предвижда през пролетта на 2017 г. да се проведат извънредни парламентарни избори, вече под контрола на новоизбрания президент и със служебно правителство, съставено от него. През този период Трифонов възнамерявал да основе дългоочакваната си партия, зад която прозират финансови инжекции на банкера Цветан Василев, и с въпросната партия да участва на изборите.
„Ще има реваншизъм, Слави е безкрайно отмъстителен. А когато Слави основе партията си, Румен Радев набързо ще предаде подкрепилата го БСП и ще започне да обслужва новия си приятел“, допускат посветени в чалга-заверата.
Както е известно, шоуменът и бившият генерал са близки още от 2008 г., когато Радев гостува в „Шоуто на Слави“ и проля горчиви сълзи за състоянието на родната армия. Преди това военният уреди Трифонов да пилотира изтребител F-16.




НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ Е АКО ОГЛАДНЯЛАТА ВЪРХУШКА НА БСП ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ И НЕ ГО ДОПУСНЕМ!
38.
Коки
04.11.2016 20:19:10
13
1
Който квото иска да прави аз за червените няма да гласувам, за македонците от ВМРО + златния пръст,няма да гласувам...Цецка визуално не ме кефи ама заради Николов ще гласувам за ГЕРБ.
37.
победа с номер 17
04.11.2016 20:13:46
14
1
Искрено и от сърце.
Истината боли ли, другари социалисти?
36.
31
04.11.2016 20:11:17
9
1
Другарко трол на БСП,
Най-хубавото откакто има ГЕРБ, е че не ВИЕ оТ БСП И ДПС определяте кой какъв е. Червени боклуци ви наричаха хората. Аз не обиждам, за разлика от вас, вие само това си можете. Но вашите обиди нямат значение, от вас нищо не зависи. Вие просто паразитирате върху държавата и я разсипвате всеки път, когато се докопате до власт. Българинът е мъдър човек, колкото и да го обиждате, облъчвате, манипулирате, крадете, тормозите и какво ли не. Той знае и помни.
Помни Станишев, помни Орешарски, помни и Виденов, помни вечната ви дружба с ДПС. Помни фалитите на баките, помни крадливата приватизация, заменките на гори и земи, спрените еврофондове.
Българинът знае и помни. Оценя направеното, реалното. Това, което се вижда и може да се пипне. Това, което остава за децата му. Затова гласува за ГЕРБ. А вие сте история.
Поредна победа в неделя, с номер 17!
35.
Пункт за вторични
04.11.2016 20:07:07
0
8
С ПУНКТОВЕТЕ води ама с гласовете ГУБИ.
34.
ТОКЕВ
04.11.2016 19:42:57
1
6
КАКЪВ ТИ МАРЕШКИ/БАРЕКОВ-2.ГОРИВАТА МУ ВТОРИ ТРЕТО КАЧЕСТВО И РАЗВАЛЯТ КОЛИТЕ.НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОВТОРЯ ДА ЗАРЕЖДАМ ОТ НЕГО.ИМА ЧУВСТВОТО ЧЕ Е СКРИТ ИГРАЧ НА ЛУКОЙЛ.
33.
МО ППгерб генстъ генстъ пръдакшън
04.11.2016 19:14:40
0
12
Девиза на наша ЦЕЦКА;РабФАК РабФАК при бай Тошо комуниста лапах при бат Бойко ДЕМоКРАТА пак с гоолям мерак иоще по голям черпак.Визията ми сталинска СИВА дипломатата за юрист ФАЛШИВА партизаните в Драгана родени са на нашта НИВА .Мъжо ми бачка сжената на певеца ВескоМаринов за 20бона в софийското РВеДе за вас избирателите не ме е*е .Цецо шестака на Павел Баня харизал ми луксозен СПАхотел пълни ми той дебелия портфейл.
32.
y
04.11.2016 19:05:30
2
4
Радев,цачева,каракачанов,марешки...само коуняги са...
31.
до 27
04.11.2016 18:55:39
0
5
Само в твоя болен мозък, обидата "боклук" има цвят! Иначе много ти приляга!
30.
БАБА ВАНГА
04.11.2016 18:49:04
0
17
Тая Цецка нема да я бъде за президент. Не се хабете повече!
29.
генерала
04.11.2016 18:31:59
0
8
АМИ ГОСПОДЕ ББ ЦЦ И Г-ЖА ЦЦ ЗАЩО НЕ ЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ПОД СТАТИИТЕ ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ НА ФЛАГМАН, СЕГА ЩЕШЕ ДА СИ СПЕСТИТЕ МНОГО ГЛАВОБОЛИЯ ЗАЩОТО ТУК СИ ИЗЛИВАТ БОЛКАТА ИЗПОВЯДВАТ СЕ И СЕ ВЪЗМУЩАВАТ НА НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ А ВИЕ ГИ ПОДМИНАВАТЕ. ВСЕКИ СПЕЧЕЛИЛ И ЗАГУБИЛ НА ИЗБОРИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЧЕТЕ И ДА СИ ПРАВИ ИЗВОДИ ОТ НАГЛАСАТА НА ХОРАТА
28.
Дернев
04.11.2016 18:25:37
1
4
"Изборът на президент ще се реши на балотаж." - това ДА. "Сигурните участници на балотажа са Цецка Цачева и Румен Радев." - това НЕ. Както вървят нещата ще усъмним на 13-ти с вариант Пеевски 2 - президент Орешарски и кандидат за мястото на ББ К. Нинова. Поредното потвърждение за БГ продажността от която печели само ДПС. Алчността не трябва да надделява. Светът вече е много променен и става твърде опасно.
27.
Обидата "боклук"
04.11.2016 18:20:10
10
0
Обидата "боклук" в българския език е свързана със словосъчетанието "червени боклуци". Така преобладаващата част от българския народ, се отнася към ИБ на БСП и техните метастази бизнес и мафиотските структури. Обикновените заблуждавани и лъгани избиратели на тази партия, най-често възрастни хора не попадат в групата, която понятието "червени боклуци" обхваща.От друга страна е интересно, как платената от БСП, вероятно с мръсни пари, тролска команда определя като "боклук" несъгласен с тях гражданин.
За тази липса на възпитание, вина имат и родителите на въпросните индивиди.
Въпреки това и за тях има надежда, че ще се осъзнаят и в неделя ще гласуват с номер 17.
26.
до 22
04.11.2016 18:11:29
1
7
Минке, кога стана Мими Добрева,бе,жена??? И под 10 имена ДА се подпишеш, си оставаш все същия БОКЛУК!!!
25.
бюлетина номер 17
04.11.2016 17:54:32
15
2
Добре, че е ГЕРБ, да видите нещо различно от разруха. Бургас/София спомняш ли си колко часа се пътуваше, или ти от вас не излизаш?
24.
Ирина
04.11.2016 16:57:47
10
4
Не ми говори за разруха бе, нали вие правихте приватизацията. Вашата лидерка приватизираше, а вашето изпълнително бюро прибираше. Дълговете за народа оставихте, а говорите за разруха. Лицемери долни!
23.
21
04.11.2016 16:56:29
11
2
Пълна разруха е, нали трябва да ви се разплатят поеманите от името на държавата задължения, фалиралите банки, спрените еврофондове... И пак остават пари за коледни надбавки, магистрили, саниране, увеличение на учителските заплати. Стойте по-далеч от управлението и като нищо, ще вземем да се оправим :)))
22.
Мими Добрева
04.11.2016 16:52:19
25
3
5 причини да гласувам за Цецка Цачева:

1. Цачева е единственият кандидат, който гарантира твърдата прозападна ориентация на България като член на ЕС и НАТО, като едновременно с това няма да застраши сигурността на страната ни с необмислени действия спрямо трети страни.

2. С два мандата като председател на Народното събрание, Цецка Цачева е единственият държавник сред кандидатите за президент. Тя е доказан лидер и човек, който може да носи отговорност в трудни моменти.

3. Подкрепата за Цачева е ясна и категорична – от най-голямата политическа партия в страната. Тя не се крие зад инициативни комитети с неясно финансиране.

4. Цецка Цачева е единственият кандидат, който е доказал, че може да обедини нацията (основната функция на президента). Това нейно качество е многократно признато от всички парламентарни сили в Народното събрание.

5. Професионалният и житейският опит на Цачева съчетават по най-добър начин всички качества, които са нужни на Държавния глава, за да изпълнява успешно функциите, отредени му от Конституцията – познаване на законодателния процес, конституционните норми, отношенията между институциите, държавния протокол и международните отношения.




5 причини да НЕ гласувам за Румен Радев:

1. С Радев като президент България ще върне образа си на „Троянски кон“ на Путин в ЕС, което ни обрича на изолация от западните ни партньори и преориентиране на външнополитическия курс от Европа към Евразия.

2. Начинът, по който Радев напусна Българската армия, показва неуважение към институциите и абдикиране от отговорност, когато трябва да се справи с реален проблем. За сметка на това, начинът, по който дезертира от армията, осребрявайки материалните си бонуси за сметка на данъкоплатците, показва меркантилност, дребнавост и егоизъм.

3. Като кандидат на инициативен комитет, зад който стоят неясни политически субекти и огромни съмнения за скрито финансиране от черни каси, Радев ще бъде зависим от тъмни сили, които ще дърпат конците му задкулисно, подобно на експеримента Орешарски.

4. Радев не може да бъде обединител на нацията, защото първо като генерал разедини армията, а след това като кандидатпрезидент разедини лявото политическо пространство.

5. Биографията на Радев показва, че той няма необходимия опит и знания, за да заеме най-високия пост в държавата.
21.
до 16
04.11.2016 16:48:39
1
21
То и сегашният премиер заема поста два пъти, но държавата ни пропада, пълна разруха!
20.
19
04.11.2016 16:48:24
15
0
Изпрати твоя снимка, ромите в село питат за теб.
Бил си от БСП и си обещавал пари за гласове за Радев
19.
баба Яга
04.11.2016 16:45:17
0
21
Запазих един плакат с номер 17 да плаша децата в къщи като не слушат.
18.
Дойде редът
04.11.2016 16:42:04
24
3
Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата, в която искаме да живеем ние, децата и внуците ни.
НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ КОАЛИЦИЯТА БСП И ДПС!
17.
КОМЕНТАР №16 ИМ ПУКНА КАСКИТЕ
04.11.2016 16:39:11
8
1
.
16.
125 годиншна партия, а един читав да няма в нея...
04.11.2016 16:28:18
22
2
Два пъти председател на НС е качество, което никой от БСП няма, това е факт :)
То в цялото БСП нямаше и един читав, да го издигнат за президент.
Оценката я е дала другарката милионерка от Костовата приватизация, п.онастоящем лидер на партията. По-голям резил, здраве му кажи.
ЕДИН ЧИТАВ ДА НЯМА ЗА СВЯН...
15.
Гергана
04.11.2016 16:23:58
23
2
Всички разумни аргументи дават преднина на Цачева. Като юрист, наложил себе си експерт, като толерантен човек, тя е най-подходяща, за да влезе в президентската институция.
14.
Б.Ц.
04.11.2016 16:21:23
9
2
Бъдете разумни и да излезем на 06.11 да гласуваме за Стабилна България...Всеки си знае но да го направим! Не оставяйте нещата да се решават от псевдо патриоти или роми или турци...Бъдете Българи преди всичко и бъдете разумни. От вас зависи...
13.
до 7
04.11.2016 16:20:13
0
20
Видяхме, че обикалят страната, за да печелят симпатизанти. Но това не е достатъчно! Трябват и качества, а такива ЛИПСВАТ! Толкова години се нагледахме на некадърни политици, послушковци, изпълняващи ЧУЖДИ УКАЗАНИЯ!
12.
балотаж
04.11.2016 16:17:50
21
0
Aз пък искам да има балотаж, за да видя кака Корнелия как ще се цунка с Мустафа Карадайъ. ДПС ще застане зад нея тялом и духом.
Тогава такава тояга ще ядете от народа че, няма да ви се вярва. Даже троловете ще замлъкнат!
Победа с номер 17 :)
11.
гражданин
04.11.2016 16:15:20
16
1
Никой не вярва, че може да спрете да обиждате.
Но и вие не вярвате, че ще се върнете на власт нали турски социалисти такива?
10.
Баста
04.11.2016 16:13:23
1
23
Стига вече лъжливи прогнози. Шепа платени тролове на ГЕРБ не могат да скрият всенародното несъгласие с кандидатурата на крайно нелицеприятната и ограничена Цецка. А тази агенция която уж със собствени средства платила изследването има много здраве! Кой вярва на тази лъжа. Някой дал пари и тези пари вече станали собствени. Хахах, тези ни взеха хептен за балами.
9.
до 8
04.11.2016 16:11:35
14
2
Другари, защо нямате чувство за хумор?
Или е по-лесно от сутрин до вечер да обиждаш една жена?
8.
до 6
04.11.2016 16:03:17
5
0
King for a Day... Fool for a Lifetime
7.
17
04.11.2016 16:03:00
27
1
Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев са обиколили над 200 населени места в цялата страна, за да се срещнат лично с колкото се може повече български граждани и да поискат тяхната подкрепа. Президентът трябва да работи в синхрон с всички власти, а не да се противопоставя на националния интерес и да разделя обществото. Затова Цачева ще спечели
6.
виц на деня
04.11.2016 15:57:54
22
3
Румене, жена ти съм. Първата.
Чакам издръжката за децата. Знам за 20-те заплати. Не се прави, че нямаш пари!
5.
Илияна
04.11.2016 15:56:01
24
1
Ама те прогнозите са "фалшиви" само, когато ГЕРБ има преднина, а изборите са "купени", когато БСП, ги губи, нали манипулаторчета малки?

Цачева печели, защото е алтернатива на БСП и ДПС. Всички помнят Орешарски, Станишев, спрените еврофондове и фалиралите банки. С Радев няма да е по-различно!
4.
Президент ще е ген.Радев и Пеги Бънди
04.11.2016 15:54:51
2
23
За Баба Яга ще бъде успех ако стигне до трета позиция.
3.
здрав разум
04.11.2016 15:52:08
27
4
Победа за Цачева и здравия разум. Нормалните хора няма да допуснат БСП и ДПС да се върнат на власт, защото е пагубно за държавата ни.
2.
вече и врабчетата
04.11.2016 15:46:15
2
25
Ви разбраха фалшивите прогнози
1.
фенчо
04.11.2016 15:44:58
0
29
не знам герберите как с ръка на сърцето ще гласуват за тази жена... та дори те не я харесват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори