×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови разкрития: Митничарите от Лесово прибирали по 50 бона "такса спокойствие" на месец


Нови разкрития: Митничарите от Лесово прибирали по 50 бона  "такса спокойствие" на месец
Прокурор Иван Гешев(на малката снимка) твърди, че иска да стигне до върха на пирамидата. Да му вярваме ли?
Тема в развитие
Митничари от Бургас отиват на съд за подкупи - при „силни дни“ събирали до 60 000 лева на месец Кишишев брани в спецсъда скандален митничар: Добър съм с километрите, а Пената разбираше от геометрия Уволниха 11 митничари от "Лесово", дебнат още четирима да се върнат от "временна неработоспособност" Обвиняема митничарка от „Лесово” поиска да я пуснат на свобода, прокурорът се съгласи Рухва ли аферата "Лесово 2"? Съдът освободи от ареста задържаните митничари Митничар-арестант се оправда за долари и евра, били на жена му - работела като крупие, дали й ги клиенти Прокурор Галя Гугушева се отведе от делото срещу митничарите от „Лесово” Две жени разпределяли рушветите на митничарите от "Лесово" Първо във Флагман! Съдията посече арестуваните митничари от "Лесово" Арестанти от „Лесово” се оказаха с много тежка съдба Разкриха имената на седемте митничари от „Лесово“, които още са в ареста Само във "Флагман": Имената на тримата митничари от „Лесово”, арестувани в Бургас Парадокс: Половината обвиняеми за „Лесово” 2 са свидетели по делото „Лесово” 1 (снимки) Кьорфишек ли е зрелищната акция на ГКПП Лесово? Освободиха 25 от арестуваните 31 митничари Ревизоро: Вместо да арестуват митничари за 5 евро, властта да се насочи към политическата корупция! Нови разкрития: Митничарите от Лесово прибирали по 50 бона "такса спокойствие" на месец Спецпрокуратурата: Все още няма обвинен сред митничарите от Лесово, събират се доказателства 300 служители на ДАНС и ГДБОП участвали в спецкацията на "Лесово": Месеци дебнели подкупните митничари Извънредно! 28 са арестуваните митничари на Лесово, ДАНС рови апартаментите им в Бургас (ОБНОВЕНА) Арестуваха 40 митничари при спецакцията в "Лесово" По гранците ни е страшно: 6 основни ГКПП-та са затвоени
виж още
скрий
03 Ноември 2016, Четвъртък, 06:13 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Очаква се днес да им повдигнат обвинения, сред арестуваните има 10 бургазлии




Само на част от задържаните вчера 31 митничари, ще бъдат повдигнати обвинения, съобщи днес в ефира на БНТ наблюдаващият прокурор Иван Гешев, административен ръководител на Спецпрокуратурата. Той се зарече да стигне до върха на пирамидата и да проследи накъде са отивали парите, събирани от митничарите за "такса спокойствие".

Припомняме, че по информация на Флагман.бг сред задържаните има 10 бургазлии, които са били на ръководни позиции в Митническия пункт Лесово. Част от тях са арестувани и преди за корупция, но впоследствие са оправдани. Вчера са претърсвани жилищата им в Бургас, но според неофициална информация сериозни суми не са открити. Агентите от ДАНС са намерили в домовете им до 10-12 хил.лева.

Според прокуратурата задържаните са действали като организирана престъпна група и са заподозрени, че са искали и вземали подкупи в различни размери. Разследването започва по сигнали на шофьори. Чрез СРС-та са доказани 300 случаи на взимане на подкупи.

Според обвинението митничари вземали по 50 евро за такса „спокойствие“ от тир, ако откриели нещо нередно. Те изкарвали до 50 000 лева на месец. Парите, които се събирали, се разпредели още в края на работния ден.

След като водещият Иво Никодимов го пита колко пари месечно е "гушвал" един митничар, Гешев уточни, че по 4-5 хиляди евро са събирали служители на най-ниско ниво в митническата йерархия.

„Променен е начинът за разпределение на събраната сума. Разпределяла се е в края на всяка смяна, за да не се натрупват много пари. Сумите са събирани постоянно и почти не е имало пропуск. Чуждестранни шофьори дори са научени, че трябва да оставят определени суми. Не се налага вече да им бъдат искани. Вчера бяха задържани двама ръководители (началници на смяна). Амбицията ни е да стигнем по-нагоре. Не е тайна, че сумите се разпределят нагоре по веригата“, каза още Иван Гешев.

В категории: Темида , Крими


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
гошо
05.11.2016 20:39:37
0
0
Абе тва да не са хора на Митьо Очите. Той въведе в България тази " Такса Спокойствие" (която води или в затвора,или в реанимацията. Там е най-спокойно.
14.
abc
03.11.2016 15:24:32
0
3
Това заглавие да не е отпреди 2 години - и тогава така се пишеше и нищо.... И то точно за Лесово. Смешна държава.
13.
bajo
03.11.2016 15:15:50
0
1
Началника на пожарната в бургаска област Василев е на хранилка в "Пожарна сигурност". Постоянно ги пробутва навсякъде!!!Аман от корупция!
12.
И аз съм любопитен
03.11.2016 12:35:13
1
7
.... и колко дава на пожерникаря да не го безпокои
11.
Любопитен
03.11.2016 12:34:06
0
7
А Лук-овия вальо колко прибира от 1 нелегален танкер с петрол?
10.
до 9
03.11.2016 11:49:24
0
5
Пиявиците са тези дето гласуваме за тях и им искат по 100 хил.рушвет за да ги назначат наработа и после искат-нейскат ги прикриват
9.
шофьор
03.11.2016 11:41:59
2
9
Един ден всичко се плаща на този свят и то много скъпо!
Да ги вкарат в затвора тия пиявици!
8.
Иван
03.11.2016 11:37:29
3
7
Оха нека да им е зле пък обикновеният Българин нека се мъчи с 450 лв заплата :( Сега конфискация на всичко и в затвора до живот.
7.
.
03.11.2016 11:34:27
1
7
И какво от това.Само разлайваме кучетата,а накрая всички пуснати.Досега има ли митничар да лежи в затвора..? Не,няма и няма да има.Всичко приключва само с уволнение и до там.А с парите които са вземали с години,не им пука от такова уволнение.Те са си устроили предварително живота.
6.
Темида
03.11.2016 10:51:08
1
5
Крадат с години и КВО?
5.
до прокурор Гешев
03.11.2016 10:50:20
0
4
Тия са по оборотни от теб сега ще им барнеш паричките това дело не е за изпускане.А пък че след 20 дена пак ще ги видим да се разкарват по улиците то е ясно
4.
3
03.11.2016 08:51:28
1
11
КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО
3.
Бай Ганъо Балкански
03.11.2016 08:43:58
1
26
Ако са издавали касови бонове за взетите пари,значи няма проблем.Ето НАП определят земеделските производители като рискови и ден и нощ дремят при тях да не би да продадат някой картоф без касов бон.Дори през комунизма никой не се е подигравал така с тях.За сметка на това в България влиза безконтролно контрабанда, но за НАП това не е рисково.Може би тези " вносители" се отчитат, където трябва.Затова ще ядете китайски чесън,албански домати и турски картофи,защото власта се храни от контрабанда.
2.
NO COMENT
03.11.2016 07:50:50
0
24
"..задържани при подобна акция преди 2 години, после са били възстановени на работа, а в момента отново са задържани"
1.
Benzema
03.11.2016 07:45:48
4
14
Бой и плитко заравяне на тия негодници- срам за държавата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори