×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Калфин може да не стане президент, но скоро Първанов ще поднесе неприятна изненада


Калфин може да не стане президент, но скоро Първанов ще поднесе неприятна изненада
Засега АБВ върви към първа политическа сила в Карнобат, скоро ще видим същото и в други бургаски общини
31 Октомври 2016, Понеделник, 16:18 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Някой наблюдава ли рейда на АБВ по общини в този вот? Едва ли, останалите са твърде заети, за да отчетат очевидното

Кандидат-президентът Ивайло Калфин може и да не стигне до балотаж, както предвиждат социолозите, но партията, която застана зад кандидатурата му използва тези избори като стрес тест за готовността да покаже резултат в извънреден парламентарен вот напролет, наесен или защо не още тази зима.

Ето какво установи Флагман: През последните три седмици партията на президента (2002-2012) Георги Първанов работи усилено, последователно и настъпателно в цялата Бургаска област. Резултатът ще се види още на 6 ноември, когато ще се преброят реални гласове.

АБВ с лекота напълни най-голямата зала на бургаския хотел „Аква“ при старта на кампанията. Това бе загрявката преди големия мач и трябваше да покаже, че АБВ не е за отписване. В първите редици на 9 окттомври впечатление направиха няколко ярки лица, които са разпознаваеми и със сигурност ще донесат сериозна подкрепа за Ивайло Калфин.


Георги Първанов се вслушва в съветите на лидера на Гергьовден Драгомир Стефанов
(вдясно), който безспорно има огромен потенциал


На първо място това е лидерът на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов – бургазлия, който от години живее в София и гради сериозна политическа кариера сред младата интелигенция. Стефанов наследи Любен Дилов-син, който с готовност отстъпи крачка назад в полза на ентусиазирания преподавател от УНСС.

Стефанов безспорно има харизма, експертиза и изглежда, че ще е едно от новите лица в българската политика.

Зад гърба му в Бургаска област е структурата на гергьовденци, която е с твърдо ядро от сериозни и образовани хора, със собствен бизнес и авторитет, но заради липсата на сериозен коалиционен партньор в последните години така и не успяваше да мобилизира периферия, която да им осигури представителство в парламента или в местната власт.

АБВ и Калфин могат да разчитат и на сериозната подкрепа на тракийската общност в Бургас. И Георги Първанов, и Ивайло Калфин се срещнаха с представители на дружество и по всичко изглежда, че получиха тяхната подкрепа, макар и до този момент да няма официално становище. Наследниците на бежанците-тракийци са компактна общност, стана ясно и на последните местни избори, когато те гласуваха дисциплинирано и вкараха в Общинския съвет лидера си Тодор Ангелов – с бюлетината на АБВ. При това с един от най-високите резултати в преференциалния вот.


Ивайло Калфин и Георги Първанов получиха подкрепата на тракийската общност в Бургас, която показа, че е изключително дисциплинирана и прати в Общинския съвет Тодор Ангелов(вляво)От два дни на обиколка в региона е президентът Георги Първанов (2002-2012 г.). Срещите му по населени места бяха доказателството защо Калфин е единственият кандидат-президент, който регистрира двойна подкрепа по време на предизборната кампания – от 4,5 % в началото на октомври до почти 9 % към настоящия момент.

АБВ разчита на няколко знакови лица и на юг от Бургас. Това са хора от малките общини, превърнали се в символ на истинската опозиция.

А общините на юг от Бургас, където БСП не е фактор от 4-5 години, са златна мина, защото там единствено ГЕРБ имат сериозни структури, останалите активисти са като динозаври от каменната ера.

Вчера Георги Първанов бе посрещнат в препълнената зала на село Ясна поляна, община Приморско. За местните да ти дойде президент на крака е сензация, но за доброто посрещане и за свежата атмосфера основна роля изигра младата и напориста общественичка Ваня Проданова-Стефанова, която на последните местни избори се прочу, след като стана първият кандидат-кмет на село с политическа програма и конкретен ангажимент. Платформата й бе като на общински кмет. Тя не успя да спечели вота заради спецификата на този избор. Още тогава обаче бе ясно, че Ваня Проданова-Стефанова ще е важна фигура на АБВ в Бургаска област и че амбициите й са за повече от стол на селски кмет. А и има защо – образована, семейна, умна, красива.


Ваня Проданова-Стефанова(в средата) иска да докаже, че може да е важна фигура за АБВ

Голямата изненада дойде в общинския център Приморско, където вчера Георги Първанов бе посрещнат освен от бившия кмет и създател на общината Димитър Димитров, още и от брадъра Здравко Василев – винаги инакомислещ, буден и предприемчив човек, който отдавна свали маската от популярния риалити формат и се държи като улегнал човек, който може да получи подкрепата на съгражданите си. В групата на хората, застанали зад АБВ в Приморско е и бизнесменът Златин Бодуров – също известна фигура в местната политика.


Президентът Георги Първанов с едно от знаковите лица на АБВ в региона - Христо Стефанов, общински председател на партията в Приморско. Стефанов е амбициозен политик, чиито резултат от работата ще се види на тези избори

В Китен изненадващо до Първанов се появи бившият зам.-кмет на Приморско Стоян Диханов, който е познат със своята почтеност и трудолюбие. Диханов бе сред лицата от НФСБ, през 2011 година дори бе кандидат за кмет на патриотите, но те го загърбиха. Сега той обещава да работи с пълна сила за АБВ и Калфин.

Царево бе друга дестинация, посетена вчера от Георги Първанов. Там

Ивайло Калфин очаква да получи сериозната подкрепа на „Гергьовден“ и обещаващия млад политик Станислав Добрев.

Добрев е бивш зам.-кмет на Община Царево, но напусна в знак на несъгласия с безобразията на  тесния кръг около  екипа на Георги Лапчев. Станислав Добрев започна много късно кампанията си за кмет, което в крайна сметка предреши избора, но въпреки това той успя да постигне отличен резултат, с което даде индикация, че това е само началото. Добрев е сочен за един от най-подготвените общински съветници не само в Царево, но и в цяла Бургаска област. Той инвестира  много в своята политическа кариера и със сигурност не е далеч времето, в което или ще стане депутат, или кмет на Община Царево.

Днес обиколката на Георги Първанов продължи в Руен, Сунгурларе и Карнобат. На първите две места срещите преминаха рутинно, най-вече заради това, че и в двете общини    управлява ДПС, а общоизвестен факт е, че Движението трудно допуска някой да пробие в крепостите му.

В Карнобат обаче картината бе повече от любопитна.  Още на местните избори АБВ припозна червения кмет Георги Димитров и той спечели по категоричен начин трети мандат. С третия мандат Димитров започна тоталното обезличаване на БСП, преливайки доверието към АБВ. А Карнобат бе най-сериозната твърдина на БСП в региона.

Димитров днес проведе дълъг разговор с Георги Първанов на четири очи, в който без съмнения е ставало дума за конкретен брой гласове, които карнобатският кмет може да осигури за Ивайло Калфин.

Той е амбициозен и нищо чудно да превърне АБВ в първа политическа сила в Карнобат.

Днес изненадваща бе появата на един друг човек – бизнесменът Салим Асан, известен в Карнобат с прозвището Цар Гого. Салим, според местните жители, е милионер. Има изключително сериозен бизнес и в Турция, и в България, в сферата на преработката на суровини. Както сам казва „създава бизнес за малцинствата“. По груби изчисления неговите работници в Община Карнобат са над 1000. В града е известен като честен  и народен човек, а за сватбите на децата му и за неговия 50-годишен юбилей се носят легенди.

„Помагал съм на БСП, но ме подведоха много. Заради това сега заставам зад АБВ и Георги Първанов“, обяви днес пред Флагман Салим. По думите му никога и по никакъв начин не би помагал на ДПС, защото „пият кръвта на българските малцинства“.

Но това са само щрихи от рейда на АБВ, при това само на територията на Бургаска област. Регионът е достатъчно голям за да се направи извод, че Първанов помни как се изгражда партия и че проектът „АБВ“ в никакъв случай не е краткосрочен. По подобна методика със сигурност текат срещите и в останалите части от страната.

Затова при сформирането на следващия парламент очакваме изненади и те ще са неприятни най-вече за най-голямата партия в ляво. Късове от Обединените патриоти и ГЕРБ също ще влияят при оформянето на новото голямо политическо тяло. Почакайте и ще видите, само не подценявайте Първанов.Ани Салич слиза от екран
Ани Салич слиза от екран 15/05/2021, Събота 18:49 3
16
Коментара по темата
16.
1
05.11.2016 20:50:15
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=c_DkFq8w7Hg
15.
?
05.11.2016 20:49:37
0
0
https://youtu.be/c_DkFq8w7Hg

https://www.youtube.com/watch?v=c_DkFq8w7Hg
14.
Кольо Фичето
02.11.2016 09:24:58
1
3
Ай сиктир бе крадци! Сякаш не знаем в Карнобат кой е кмета, коя е свирката и кой е апаша. Сега и бай Мангал - цар Гого с 1000 работника заставал зад АБВ. Накарайте го да брои до 1 000 да видим какво ще стане?
13.
Архимед
01.11.2016 14:27:29
6
3
Като видиш до кандидат президент да стоят крадеца Гоце и некадърност бай Тодор Ангелов, който краде пари от европрограми по екология и започва да ти се повдига. Става ясно че сулю и пулю могат да се кандидатират. Да покажем че такива глупаци не стават. Да изберем Цачева
12.
Иван Сивов
01.11.2016 11:24:37
2
2
Стига с този Драгомир Стефанов. Каква сериозна политическа кариера гради ?
Гледа да се снима камо с някой по известен.
ГЕРГЬОДЕН е ГЕОРГИ МАРИНЧЕВ.
Момчето дава сърце и душа особено когато дойде изборно време.
11.
Пази Боже !
31.10.2016 22:06:51
0
21
Да караме подред : 1/ Първанов /агент Гоце / Този не се ли умори от салтоморталета насам - натам из политическото пространство за сметка на партия, от която яко цоцка сума ти време.
2/ Димитров / агент Вълевски /.
Какво да искаш от човек, изневерил на партията, жена си, та даже и на любовницата си ? С ментора си - адаш са лика - прилика като два политически ибрика.
3/ Калфин - плазмодий, ма плазмодий. Тъй ли не кандиса да се шматка къде ли не, демонстрирайки компетентност дето няма втора в цяла България.
4/ Салим Асан / цар Гого / - баси крупния бизнесмен - мангал -7, 9-та степен по скалата на циганията.
И тези субекти ще ми градят бъдещето на България, Бургаска област и в частност Карнобатска община . Пази, Боже !
10.
СТИГА СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ
31.10.2016 21:44:00
7
17
"АБВ с лекота напълни най-голямата зала на бургаския хотел „Аква“ при старта на кампанията."
Е КАК НЯМА ДА Я НАПЪЛНИ КАТО ЗАЛАТА Е ЗА 30-ТРИДЕСЕТ ДУШИ!
9.
Йорданов
31.10.2016 19:50:07
3
17
Каква низост - да молиш един малоумник цар Гого да ти осигурява гласове .Това ли е същността ти кмете и Първанов. Никой няма да гласува в Карнобат за вас освен ако ги подкупите финансово . Колко сте долни !
8.
БКП
31.10.2016 19:34:00
2
23
Гоцееее, искъм и аз хотел като на синчето
7.
ГЕРБ
31.10.2016 19:28:07
9
12
На първата снимка е кмета Г.Димитров който е изритан от собствената си партия. На втората снимка е Др.Стефанов, който слугуваше на Ники Дудука заедно със Стеан Кенов. На третата снимка е Т.Ангелов, който не можа да се пробута за дупедат от листата на БСП и му висна човката. Ваня Проданова щом се върти край чичо Митко, значи и е изпята песента. Не стой край бивши величия моето момиче, само губиш от това. И къде тук е възхода? Аааааааа да, в големия град Карнобат, където циганите подрепяли Първанката. Да видим обаче колко от тях ще излязат да гласуват без да са финансово мотивирани???
6.
111
31.10.2016 19:01:10
1
13
30 лева му е цената на цар Гого. Да не би да имате предвид че е изпълнителен директор на завода, че да дава на 1000 човека работа? До къде стигнахме Президента на България да чака от мургавите събратя? Ако нямате снимки да ви ги пратя?
5.
запознат
31.10.2016 18:59:56
1
11
Абе Флагман, я вземете и си изпийте лекарствата!Цар Гого е от така наречените подписчии - издатели на фалшиви фактури. Поне си проверявайте хората, които интервюирате, за да не ставате смешни. Преди да стане толкова ярък представител на АБВ, беше първо Евророма, после ДПС и БСП. Накарайте го да напише два реда или да си донесе дипламата и ще видите тоя мангал какъв бизнесмен е. А що се отнася до бат Гого, другия циганин.....ами ако си плати отново може и да го огрее, но на всички е ясно, че е бита карта и там Минко дава парите.
4.
Петев
31.10.2016 18:54:44
4
15
Тракийската общност за Калфин?Това е избора на нейния фалшив лидер на ниво Тракийско дружество.Дружество което отдава безоотчетно собствеността си на криминални наематели.
3.
111
31.10.2016 18:52:57
3
13
Що не показахте братята роми, които бяха на срещата в Карнобат?
2.
ПОНКА
31.10.2016 18:52:24
3
16
ПЪРВАНОВ И КАЛФИН-ПРИДАТЪЦИ НА АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ.НАВСЯКЪДЕ В ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ,ГРАДОВЕ И СЕЛА СЪС СМЕСЕНО НАСЕЛЕНИЕ Е ОБЛЕПЕН И ОБИКАЛЯТ ВКУПОМ ЧЕ СЕ КЪСАТ.
1.
Бургазлия
31.10.2016 18:50:41
1
17
Бахти! Ква свиня е станал този Първанов!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Репортерка на Гала запуши тоалетната й Репортерка на Гала запуши тоалетната й Целта на гостуването у шефката е Ася и Стефан да дадат идеи на зрителите как да чистят дома си лесно и бързо   Рекорд! 1 578 джигити "летят" с висока скорост из Бургас, на трима им взеха книжките Рекорд! 1 578 джигити "летят" с висока скорост из Бургас, на трима им взеха книжките Един шофьор е отказал тест за дрога - отнеха свидетелството за правоуправление за две години Последният звънец би и за Випуск 2021 от Музикалното училище в Бургас Последният звънец би и за Випуск 2021 от Музикалното училище в Бургас Дванайсетокласниците бяха елегантни, усмихнати и вдъхновени Ето кога ще пръскат срещу кърлежи в Бургас Ето кога ще пръскат срещу кърлежи в Бургас Третираните площи ще се обозначават със стикери   Известна улица в Бургас носела името на терорист, общински съветници искат да я преименуват Известна улица в Бургас носела името на терорист, общински съветници искат да я преименуват Те предлагат бул. „Янко Комитов“ да се преименува на бул. „Даме Груев“ – легендарният основател на ВМОРО Наказаха условно насилник, опитал да запали бившата си приятелка Наказаха условно насилник, опитал да запали бившата си приятелка Денис стана клиент на прокуратурата, след като на 24 март сутринта причака 34-годишната Аджа пред дома й и пред очите на свидетели я заля с бензин и заплаши, че ще я запали Николай от Търговската показа, че е пич, награби две съученички на изпращането си Николай от Търговската показа, че е пич, награби две съученички на изпращането си Силвия и Стела легнаха в прегръдката му   Стотици посетиха изложбата в памет на слънчевата Лора Янева още в първия ден Стотици посетиха изложбата в памет на слънчевата Лора Янева още в първия ден Тя ще остане в Морското казино до 30 май, не я пропускайте   Ани Салич слиза от екран Ани Салич слиза от екран Новинарката обмисляла оттегляне от телевизията Как първият гей прайд запали Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Как първият гей прайд запали Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Около 400 души се включиха в контра шествието, политици подкрепиха бургаската ЛГБТ общност  
Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Те ще бъдат посрещнати с официална церемония, както и друг сезон   Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Става въпрос за поне 2300 ракети   Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Целта, поставена от правителството, е 70% от населението на Испания да бъде ваксинирано до края на лятото   Американците обявиха война на месото Американците обявиха война на месото Месните ресторанти трябва или да затворят бизнеса си или да променят напълно менюто Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Това е петата му творба, търгувана за 9-цифрена сума Колко струват вашите стари карти "Покемон" Колко струват вашите стари карти "Покемон" Спортните карти също се търгуват скъпо Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” В южната ни съседка отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Актьорът наскоро се завърна от романтична почивка в Монтата с бившата си годеница Дженифър Лопес Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между В интервюто стана ясно, че Хари се отнася силно критично към начина, по който баща му принц Чарлз го е отгледал   Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Общо в Индия адвокате наброяват около два милиона, а средния им доход е от 500 до 750 щ.д. на месец  
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори