×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марина няма скъпи дрехи, нито айфон... а това, което й причиняват в училище е повече от жестоко!


13 Октомври 2016, Четвъртък, 23:53 ч.

Тя иска помощ от психолог, но не успява да я получи


Момиче на 12 години поискало помощ от своя клас и от психолог, които, въпреки че искат да й помогнат, не успяват в това. И по-рано е имало предразсъдъци, неравноправие и жестокост, но изглежда, че материализма при новите поколения прераства в бездушност, която минава всички граници, пише zajenata.bg.
Ето какво споделя Марина: "Майка ти е к * рва, а баща ти алкохолик" - това изречение и куп други обиди слушам почти всеки ден след като седна на училищната скамейка. Не мога повече. Всички ме тормозят. Целият клас. Когато свърши училищната ваканция и осъзнах, че отново трябва да тръгна на училище, буквално се сринах. Мъчно ми е и всяка сутрин повръщам ... Не знам какво ще правя. Страх ме е от това, което ще чуя от съучениците си. Всички тези обиди ми станаха непоносими. Вероятно пак ще трябва да сменя училището, защото изобщо не мога да се концентрирам върху учението - казва 12-годишната Марина, чийто глас трепери, докато разказва за изолацията и психическото малтретиране, на които ежедневно е подложена от всички свои 28 съученици.

"Истина е, че класната и училищния педагог още миналата година се опитаха да решат проблема, но не се получи. След родителската среща обикновено малко се успокояват нещата, но скоро всичко си става същото. А как е започнало всичко това ли?

Основната причина е, че съм бедна. Ние сме бедни, а в моя клас няма никой, който да е по-беден от мен. Затова нямам нито маратонки Nike, нито дънки Diesel. Обикновено нося това, което вече е станало малко на сестра ми. Нямам ни Айфон. Моят мобилен едва работи. Толкова стар телефон, разбира се, няма никой в ​​класа. Носиш парцали, виж колко си дебела, чувам всеки ден от съученичките си, а това е само малка част от обидите, които чувам по свой адрес. Не ми е ясно защо това, че съм бедна би било причина никой да не иска да дружи с мен или защо непрекъснато ме обиждат. Истина е, че баща ми е обикновен работник, не носи костюм и вратовръзка и затова, когато дойде в училище, за да се информира, го обявиха за алкохолик "- продължава Марина своята тъжна история за психическото малтретиране.

Не й е ясно и защо майка й я обявили за проститутка, освен че знаят, че по този начин ще я разплачат. Подигравките и обидите са единственият начин, по който съучениците общуват с нея и те се стараят, да бъдат все по-брутални, държейки я в пълна изолация. Когато повече не могла да издържи на тормоза, Марина в един миг поискала помощ от своя клас.

"Не мога да кажа, че никой не иска да ми помогне, но засега всичко е без успех. В момента ходя на психолог и ми се струва, че ще променя не само класа, но и училището, защото и в другите класове знаят как ме тормозят, така че някак си не вярвам, че при тях бих била по-добре ", обяснява Марина.
Трябва да се признае, че такъв учебен ден трудно би издържал дори възрастен, а да не говорим за дете на дванадесет години.

"Докато трае почивката, аз седя на мястото в класната стая. Това е по-добре, отколкото да стоя сама в училищния коридор, с оглед на това, че никой не иска да ме доближи и минавайки ми казват: - Какво гледаш? Искаш и ти такъв мобилен телефон ли?

Най-неприятно ми е, когато учителката ме изпитва, а те ми се присмиват, правят се, че уж ме снимат с мобилните. Когато учителката не вижда ме замерят с различни неща. Веднъж трябваше да покажа домашното на учителката, но никъде ми нямаше бележника. Бяха ми го скрили. След няколко дни случайно го намери една учителка. Не мога да се концентрирам върху отговорите.

Ако сменя училището, може би ще мога да се запиша в клас, в който ходят две приятелки от квартала, така че ще ми бъде по-лесно, защото ще имам с кого да говоря. Преди началото на учебната година мислех повече изобщо да не ходя на училище, защото ми е непоносимо. Знам, че началното училище е задължително, но така никога няма да го завърша. Тези 28 деца в класа всеки ден измислят нови обиди, с които да ме тормозят, а това аз все по-трудно го понасям "- с треперещ глас Марина завършва тъжна история.

В категории: Животът


6
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
6
Коментара по темата
6.
учителка
14.10.2016 15:12:27
2
1
Да му мислят родителите на тези деца,защото не е толкова далеч деня,когато ще са болни и немощни,няма вече да могат да осигурят същия стандарт на отрочетата си и и всички тези обиди ще се изсипят на техните глави и то от собствената им плът и кръв.
5.
История
14.10.2016 09:27:38
0
19
86-87г.бях ученик пионерче нямах баща и майка ми трудно се справяше въпреки цените тогава.Тогава започнаха да се носят турски дънки и маратонки които нямаше не се вписваше в компанията.Е аз нямах и търпях подобни обиди и подигравки.Не бях отличник но се стараех да уча и да игнорирам подигравките.И колелото се завъртя сега двама от моите бивши съученици ме посрещат сутрин с Добро утро шефе а наѝ вървежното тогава момиче от моя клас която между другото ми се подиграваше доста,ми прави кафето в офиса.Така че не се очайваи исмихни се и Напред
4.
Ут къдя, нъ къдя
14.10.2016 09:26:14
1
9
Щом учителите и учитело-родителските срещи не помагат, да се насрочи Обществено-учитело-родителска среща! Зам.кмет по образованието, представител на детска педагогическа стая, представител на полицията, учители, родители, ученици!
3.
пурко
14.10.2016 02:53:04
1
25
Марина няма нужда от помощ.
От помощ имат нужда всички деца, които я тормозят. А тази помощ трябва да я получат от техните си родители. Каквито са родителите, такива са и децата им. От цял клас, само едно дете разсъждава нормално, тъжно е, нали?
На Марина бих казал, да бъде силна, и въпреки, че е бедна, да гледа със самочувствие! Глупаво е да се депресира. Депресията още повече съсипва човека. Когато някой я обижда просто да се усмихва и си казва - колко е жалък човек, който обижда другия. Смело напред, и с високо вдигната глава!
2.
Neznaen
14.10.2016 02:20:13
4
12
Kak da pomognem na Marina
1.
Neznaen
14.10.2016 02:18:57
2
14
Pishem gluposti varshim gluposti a na takiva deca da pomognem nemogem te sa nashite deca ako e istina tova iskam da pomogna tova dete da e shtastlivo
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори