×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Две нови компании стъпват в бургаската индустриална зона


Две нови компании стъпват в бургаската индустриална зона
Бургаската индустриална зона ще се запълни до две години, но все още липсва ключов инвеститор
09 Октомври 2016, Неделя, 09:42 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Производителят на кисело мляко „Тонус“ и фирма на бургаския бизнесмен Янко Янакиев инвестират над 1 млн.лв.в обектите си

Две нови компании ще стъпят в бургаската индустриална зона до края на годината. Това стана ясно от доклада на управителя на дружеството Стамен Стамов, внесен в деловодството на ОбС Бургас.
„БМК Бургас“ и „Вихри“ ЕООД ще направят логистични халета, в които ще инвестират малко над 1 млн.лв. 

Първата фирма е дъщерно дружество на хасковската „БМК Холдинг“. Компанията ще открие в Бургас логистичен център за търговия на едро и дребно.  „Вихри“ ЕООД пък е собственост на бургаския бизнесмен Янко Янакиев, който иска да направи в индустриалната зона терминал за товарно-разтоварни дейности. Той ще закупи 10 дка, които ще му бъдат продадени за 240 хил.лева. Това е втори терен в индустриалната зона за Янко Янакиев.

В същото време Стамен Стамов, управител на дружеството „Индустриален и логистичен парк“, в което акционери са Община Бургас(49 %) и Националната компания „Индустриални зони“ (51 %), предлага на следващото общо събрание да се гласува повишаване на цената на кв.м. Сега тя е около 30 лева, а Стамов настоява да се вдигне до 42 лева, за да се покрият разходите по изграждането на инфраструктурата на парка.

В момента голяма част от зоната е разпродадена и заета. Преди седмица бе направена първа копка на сервизния център на автомобилния гигант „Волво“. Очаква се до две години цялата зона – 238 хил.кв.м.да бъде разпродадена.

Впечатление на икономисти прави, че там засега се откриват или шоуруми, или логистични бази и търговски представителства. Липсва производство с висока добавена стойност, което да е ракета-носител на бургаската икономика. До този момент декларираните инвестиции в зоната са за около 10 млн.лв.и ще открият близо 200 нови работни места.

В същото време в конкурентните индустриални зони, като тази в Пловдив например, общият размер на инвестициите надхвърлят 1 млрд.лв., а откритите работни места – над 12 хил. В Русе зоната показателите са: инвестиции – 291 млн.лв.и 1500 нови работни места.

Причините Бургас все още да няма голямо производство са комплекси. Първата е липса на достатъчно квалифицирани кадри. Пловдив е в центъра на страната и може да използва ресурс от Пловдив, София, Стара Загора. В Бургас голяма част от добрия работен персонал е нает в други компании или работи в сферата на туризма. Липсват и достатъчно университети, които да подготвят кадрите, категорични са икономисти, но това е напълно преодобимо предвид постоянно увеличаващото се население на града.

Втората причина е малките терени, които се предлагат в Бургас – до 10-12 декара на инвеститор. Бургаският логистичен парк е един от най-малките в страната. Заради това от началото на годината кметът Димитър Николов предприе стъпки за превръщането на бившото летище в Равнец в нова индустриална зона.

Точно за това място ще се търси ключов инвеститор. Плюсовете са много – възможност за изграждане на летищен терминал, добри транспортни връзки и огромния терен. Солиден интерес има от китайски консорциуми, каза преди време пред Флагман.бг зам.-кметът Красимир Стойчев. Припомняме, че една китайска компания - "Али Баба" вече декларира планове да стъпи в Бургас и превърне града в своята врата към Европа. "Али Баба" ще инвестира над 100 млн.лв.

В категории: Бизнес


14
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
14
Коментара по темата
14.
opopop
10.10.2016 15:13:26
0
1
poqviha se dosta palavi dumi na skoro za da se pravim na umni.

logistichni haleta=skald
marchendaizer=lelka podrejdashta stoki
hostesa=drisla nastanqva stoikajii po masi v zavedenie
meRinjei...= upravitel
nqkoi det ne razbira a to ostanaha samo takviz she kaje aaaaaash kol sun brqqqqqqqqqqqqh eeee kolko sa napred hahahahaha
13.
кофти матрял
09.10.2016 21:57:33
1
2
Между другото "Али баба" сигурно са направили МОЛ в Магазия 1 до морска гара. През август трябваше да отвори врати според кмета, с китайски супер смартфони по 10 $...?
12.
кофти матрял
09.10.2016 21:51:26
5
2
Уж индустриална зона, а само складове. Иначе хубаво име сте им измислили - ЛОГИСТИЧНИ ХАЛЕТА, браво :))). Браво на кмета, браво на герб, ние сме с вас, 85%
11.
Брат му на Али Баба
09.10.2016 21:36:34
0
1
Само да внимавате с Али Баба да не пристигнат и 40-те разбойника !
10.
12334
09.10.2016 20:40:53
7
4
stiga s tez cehove i serviz4eta, iskame proizvodstvo rabota iskame
9.
boko
09.10.2016 20:22:09
3
2
trebva da su priznaem , 4e ot kakto grada ni se prevzema ot jambolii i slivnaliii ,nishto ne raboti kakto horata i zaplatite podbiha i rabota ne ostana
8.
хахахаа
09.10.2016 19:10:04
10
3
И какво казвате, че Бургас не е изобщо най-добрия град, особено откъм икономика и стандарт на живот. Липса на добро образование, липса на инвестиции, няма работа. Ама 2011 година излъгахте, че в тоя парк ще се открият 2500 работни места????? Малко по малко фабриката за илюзии фалира.
7.
фдг
09.10.2016 18:38:43
7
6
Затворете го тоя ПУЦ дето му викате БСУ. Това е порнография на образование.
6.
4i4a vi
09.10.2016 18:23:24
12
7
Burgas prosto ne e atraktiven grad za investicii i za kakvoto i da bilo.Nqma svestno obrazovaniev 2-ta ni uni. ,nqma kudurni hora i ako ima te predpo4itat stolicata poradi red pre4ini zaradi parite :) Obshtinata ni e propita ot shurobajinashtina i korupcia vseki opravia svoia 4ovek za nekva malka dalavera , a ne se gleda golemia invsetitor.Grada ni e stadion4eta ulici i tva e . Dori i ulicite osobeno vuv vuzrajdane sa pod vsqkva kritika .Polojenieto e mnogo zle.Grada spi za investicii
5.
Антон
09.10.2016 17:14:01
13
12
Дали вече се разбра цялата далавера от всички, ако не пак да ви го повторя по синтезирано:
1. Изготвя се безплатно за близкоприближените УПИ-та.
2. Продават се на същите с деклариране на някаква условна, евентуална инвестиция и открити нови работни места, в конкретни случаи прехвърляне на хора от една фирма в друга.
3. Крайна цел получаване на силно занижена цена на готови УПИ с индустриална цел и бъдеща продажба за в пъти по-висока цена.
4. Могат да си го позволят само хора с пари но е за сметка на хората без пари в Бургас.
Честито на печелившите, както се казва който си го може и си го може.
Изводите остават за всеки един от вас.
4.
БСУ
09.10.2016 13:53:10
2
22
Във връзка с повишеното търсене на пласьори в нашият град въвеждаме обучение по шанаджийство - бакалавърски и магистърски програми с ръководители на катедрата д-р Низамов и г-н Тончев(Камбаната). Набират се и асистенти за практически упражнения.
3.
селянин
09.10.2016 13:41:58
0
28
Кви университети, кви пет лева ви гонят?!? Приоритет на младите е да продават трева и пико, да гълтат анаболи и да карат БМВ

.
2.
Marinero
09.10.2016 13:34:19
15
21
И каква стана тя от многото напъни на ГЕРБаджиите в зоната излезе едно тръц. Но пък колко ПАРИ се усвоиха .....
1.
a taka
09.10.2016 13:27:10
16
25
shapka im svaliam na Plovdiv , hilqdi rabotni mesta a tuka stotina, strashno sprql grad sme GOLQMA NULA
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори