×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП вече нападат с националистическа риторика. ГЕРБ: Лъжат и мамят, нямаме алтернатива!


БСП вече нападат с националистическа риторика. ГЕРБ: Лъжат и мамят, нямаме алтернатива!
Георг Гоергиев и Корнелия Нинова влязоха в спор в парламента
07 Октомври 2016, Петък, 16:28 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

ДПС пак поискаха оставката на правителството



Лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди в декларация на днешния парламентарен контрол, че България ще се превърне в бежански лагер. Това предизвика ответна реакция от ГЕРБ и блъскане по банките, а след това заседанието бе закрито преждевременно, както „Флагман” съобщи.
От ГЕРБ впоследствие заявиха, че те нямат алтернатива и че БСП се заиграва опасно със страховете на хората заради изборите.

В декларацията си Нинова се обърна към гражданите, използвайки живото предаване по БНТ. Първо тя акцентира на провала на Кристалина Георгиева в ООН. Лидерът на БСП използва националистическа риторика:Не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте - червени, сини или неутрални, дошъл е моментът да бъдем българи, не давайте България”.

Нинова попита коя чужда държава ни е наложила номинацията на Георгиева. После се подигра на Бойко Борисов и кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева – че също имат комунистическо минало, както алтернативата за ООН Ирина Бокова, която стана обект на атаки от страна на премиера.
След това лидерът на БСП подхвана темата с бежанците и обясни как правителството се готвело да решава демографския проблем с имигрантите.
По думите ѝ на закрито заседание правителството на Бойко Борисов се приело постановление, в което пишело, че кметът на общината организира приемането и жилищното настаняване на чужденеца и на неговото семейство.

Когато попитали финансовия министър Владислав Горанов дали са предвидени в българския бюджет средства за трайно настаняване на бежанци, той ги излъгал. Нинова добави, че в постановлението на Министерския съвет пише, че парите ще дойдат от европейски фондове и национално финансиране и попита ГЕРБ дали това са 160-те милиона евро европейски фондове, платени на България, за да я превърнат в бежански лагер.
Според Нинова правителството се задължило да плаща здравните осигуровки на бежанците.

Младежкият лидер на ГЕРБ Георг Георгиев, както обикновено, се опита да отговори с контрадекларация, но заседанието бе прекъснато.
Впоследствие от управляващата партия обаче дадоха извънреден брифинг пред медиите в парламента.

Колкото повече наближава предизборната кампания, ще ставаме все повече свидетели на такива циркове от страна на БСП, които се опитват да привлекат по всякакъв начин вниманието към себе си и към своя кандидат, издигнат от инициативен комитет”, каза депутатката Цвета Караянчева. По думите й, вчера се провалил митингът на БСП пред Министерския съвет, където дошли едва 100-150 човека.
Откакто станала лидер на БСП, Корнелия Нинова всеки ден казвала по една лъжа.

„Виждаме как си играят със страховете на хората по темата с бежанците. ГЕРБ няма алтернатива като управление. Това трябва да го знаят както колегите от БСП и ДПС, така и от другите парламентарни групи. Кой да се върне на власт? БСП, ДПС и правителството „Орешарски”, което вкара държавата в изключителен колапс, която похарчи всички пари, които бяха? Удари икономиката. Една година и половина парламентът работи зад метални ограждения”, занарежда Цвета Караянчева.
„Единствената алтернатива на България е правителството на г-н Борисов и управлението на ГЕРБ”, заключи депутатката.

Думата взе и Георг Георгиев: „Когато БСП трябва да се сблъска с истината, най-лесно е да провали заседанието на парламента. Защото, когато излязоха, за да кажат поредната си опорка и поредната лъжа - защото всичко, което каза г-жа Нинова от самото начало до самия край беше лъжа...”
Георгиев каза по отношение на бежанците, че става въпрос за ангажимент по европейски формат. 80 процента от отпуснатите средства от ЕС били за охрана на границата, а не за бежански центрове.

БСП се опитва да се заиграва със страховете на хората, но от друга страна те се опитват да насадят в тази сфера абсолютен безпорядък и се опитват да превърнат правителството и държавата в заложник на собствените си измами. Защото това да кажеш, че не се изпълняват европейските разпоредби, това да кажеш, че тук ще бъдат настанявани хора незнайно откъде – не е вярно. Това са само и единствено и принципи, благодарение на които българската държава може да реагира при неочакван, при изненадващ миграционен натиск. Това са центрове, които българската държава може да използва именно за да тушира евентуална бежанска криза”, коментира Георг Георгиев.

Според младия депутат държавата се опитва да наложи рамки, за да контролира процеса с мигрантите и отново упрекна БСП: „И когато ти излизаш, и по подобен грозен начин интерпретираш факти, когато не си ги дочел или когато не ги разбираш, тогава не трябва да говориш.”

По думите му - това, че наближава предизборна кампания, не означава, че трябва да представяш нещата по този измамен начин.

От своя страна и ветеранът Красимир Велчев каза, че БСП трябва да поработят, ако искат да се върнат на власт, а не да правят спекулации.

Той повтори заканата на Бойко Борисов: „На първи тур, ако ГЕРБ не е първа политическа сила, ще подадем оставка в понеделник.”

От ДПС определиха прекъсването на заседанието на парламента като гаф на Димитър Главчев. Председателят на партията Мустафа Карадайъ отново заяви, че правителството трябва да подаде оставка и че то е заченато порочно.



Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
21
Коментара по темата
21.
гого
10.10.2016 16:58:02
0
0
Тази старата Бокова, не я виждам в Бългрия, май си харчи хилядите евра заплата само у чужбина. Съжалявам я милата.
20.
fen
10.10.2016 16:55:01
0
0
Предлагам на БСП да се наведат, да се хванат за палците и да се помолят, ама много да се молят както сергей станишев се молеше за премиер, карадаиъ да стане вице, за да вземат и циганския вот от бсп и готово. пък после да вкарат и мангал в президенството че само там няма, вече и в парламента си имаме еййй.
19.
dimo ivanov
10.10.2016 16:49:02
0
0
Предлагам бързо да се закупят оградни мрежи, коли за жандармерия, палки за същите, ограничителни буфери, защото когато БКП управляваха преди 2 години видяхме до къде докараха парламента, сега е ред може би си мислят на президенството. Иии да не збравим да осигурят навсякъде за президенството входове през тоалетните.
18.
pako
08.10.2016 11:21:58
0
1
Комунистите от ГЕРБ са единствените в цяла Европа дето поеха ангажимент да направят държавата си буферна зона за нелегални емигранти. Вързаха се че това дупедавство ще им гарантира гласуване в полза на Кристалина за ген сек на ООН щото тя защитава емигрантите ама пак ги излъгаха. Сега ще заселят България с афгани, иракчани и пакистанци ама те няма да седят вързани по лагерите ами ще се пръснат из цяла България. Ама тъпаците едно си знаят едно си лаят
17.
фенчо
08.10.2016 00:06:21
0
5
Много мужасно се радвете на Бокова тиквата, обаче като започнат дъщерите и внучките ви да се "виждат" с бежанцитати пак ли ще подскача те от умиление на всяка Бокова приказка. Прост народ.
16.
аман от смешници бее
07.10.2016 21:59:22
4
2
гледай само имената им и ти става ясно за какво става въпрос - Мустафа Карадайъ, не ни ли учеха в училище едно време, че имената не трябвало да завършват на "ъ", явно имало защо.
15.
старата любов ръжда не хваща
07.10.2016 17:21:02
8
4
пак се заформиха руската тройка БСП ДПС АБВ
14.
Слабоумие
07.10.2016 16:54:05
2
7
Жалкото е , че цяла България му е кацнала на този. Ще дойде и неговото време да кацне на нечий , но дано не е късно за всички ни. Бог да пази България и по- скоро да ни отърве от него!
13.
рубладжии продажни
07.10.2016 16:31:02
9
4
и тази измамница ще кацне на Бойковия
12.
До 6
07.10.2016 15:47:34
7
9
В каква паница да си гледат , бе тъпак. Става въпрос за България и бъдещето на децата ни. Да си мълчим и затваряме очите , за да си вършат ГЕРБ безобразията. Да , ама не. Жалкото е , че народът започва да отрезвява , но бавно и пораженията ще бъдат големи и който и да дойде на власт след тези милиарди -заробили страната ни , след нашествието на имигранти и постоянното уронване престижа на страната ни , трудно ще се оправи. Вредния ГЕРБ за страната ни и Боко трябва да се спрат. Президентските избори са начинът да му покажем , че не сме му на тепсия.
11.
"Любов"
07.10.2016 15:40:15
3
9
То бива овчедушие и народна любов към Боко , ама чак и да продавате , бъдещето на България и децата си толкова простотия не бива.
10.
до питача
07.10.2016 15:38:40
10
4
Червенушките си ги знаете кои са, някой са даже виолетки като Нинова и Орешарски, но се отличават по говоренето на лъжи в промишлени количества.
9.
Да бе да
07.10.2016 15:38:09
5
10
Лъжат БСП , ама друг път . Отидете в кв.Овча купел.Вижте постановлението на министерския съвет за заселването на бежанци в обезлюдените села и ангажиментите на кметовете как да ги осигурят. А, милионите за бежански лагери , които се отпускат на България за изграждане на бежански лагери. Вие спете , пък после друг ще е виновен.
8.
*********
07.10.2016 14:53:36
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
питач
07.10.2016 14:52:59
5
7
Кои са червенушкките бе 1234.боко цецка и сталинка ли,, или те вече не са червенушки а синигерчета
6.
1234
07.10.2016 14:33:53
10
6
ай, няма да се научат червенушките да си гледат в собствената паничка.
5.
*********
07.10.2016 14:28:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
bwrfe
07.10.2016 14:14:51
2
6
В световен мащаб няма, частна или обществена институция от всички сфери на обществото която да не си играе със страховете на хората.......
Страха е най-силната мотивация за действие или бездействие откакто съществуват организирани общества. А бате Бойко, демократ ли е диктатор ли е, не съм специалист!?
Но той използва "страха" най-често, човек ако го слуша, преди и след него е нямало и няма да има държава! А това, не е така, живота е миг от вечността, другото е миманс Усмихвайте се повече ..
Убав Ден,
3.
кога
07.10.2016 14:14:43
1
6
кога гражданите и журналистите ще прочетат и ще започнат да питат управляващите за постановление 208 ?!http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769
2.
към автора Лисицов
07.10.2016 14:11:27
4
11
Г-н Лисицов, кое в известната информация,че Борисов и Цачева са били членове на БКП, още повече, Цачева е била и партиен секретар е подигравка? Нима не Ви е известна разликата между истина и ирония?
Друг въпрос: според Нинова, или според постановлението, подписано от Премиер-Министъра Борисов, правителството задължава кметовете да осигурят здравни осигуровки на имигрантите. Дори не само това- работа, жилище, училища и детски градини за децата им и още други мечтани от нас, българите облаги, гарантирани ни от Конституцията на РБългария! Вие не се ли чувствате задължен да сте информиран по тези въпроси, щом искате да сте журналист?
И трето: Престанете да тиражирате смешната мантра,че ГЕРБ нямат алтернатива! Принизявате българите, унижавате Държавата ни, ако най-свестният у нас е Б.Борисов!
1.
Злия
07.10.2016 13:58:54
14
6
Типично за коммунягите. Нямат свестен кандидат, кампанията им куца и се почва с лъженето, плюенето и лаенето.
Най-късно кампания се прави със страховете на хората.
Алооо, другари няма да дойдете на власт повече. Разберете го веднъж завинаги
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори