×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой беше Момата? Вижте истинската история на килъра, който избиваше наред, миеше се през автомивката и продължаваше (ВИДЕО)


Кой беше Момата? Вижте истинската история на килъра, който избиваше наред, миеше се през автомивката и продължаваше (ВИДЕО)
Недялко Момата
05 Октомври 2016, Сряда, 17:44 ч.

Момата беше основен свидетел и по бургаското мегадело Гранити
Най-жестокият сериен убиец в българската история Недялко Димитров-Момата почина тази сутрин(ВИЖ ТУК). Това е поводът да припомним кой е Недялко Момата - българският Чикатило.

Какво толкова. Ако се изцапаш с много кръв, миеш се като на автомивка, заяви в потресаващо откровено интервю пред Нова тв най-жестокият сериен убиец в най-новата история на България Недялко Димитров-Момата. Бруталният килър е осъден на доживотен затвор без право на замяна.

„Очаквам да накажат България, защото не спазва международните закони“, заяви без скрупули Момата.Той призна, че надеждата му е Страсбург.

„Не ми пука за хората, които съм убил. Пет пари не давам“, каза Момата.

„Преценил съм, че мога да ги трепя и да лежа 15 години. Точно преди делото обаче смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да призная за тия двамата аборигени от Варна, нито за оня от Димитровград“, ядосва се Момата. Той вярва, че няма да умре в затвора.

На 9 февруари 1966 г. неомъжената хасковска шивачка Иванка Калинова Димитрова добива отроче от мъжки пол с неизвестен баща в АГ отделението на местната болница.

Вече 43-годишният Недялко Димитров Димитров-Момата, който на 10-годишна възраст е осиновен, днес може да се окаже най-жестокият сериен убиец в най-новата история на България.

Момата вече твърдо е признал убийството на трима души от 7 август до 1 декември миналата година, а за още два трупа близостта му по време на разстрелите им е абсолютно потвърдена, но неговото авторство все още е недоказано, пише  24chasa.bg.

На 1 декември м.г. привечер компания от 5 души пие кафе в димитровградското заведение „Спейс“. Единият от събеседниците, 28-годишният Иво Нинчев-Дебелия, напуска бистрото крайно уплашен и звъни в местното РПУ.

„Искат да ме убият“, заявява обърканият и паникьосан млад мъж пред шефа на криминалистите Тодор Маринчев малко по-късно.

Останалите от компанията са Недялко Димитров-Момата, 19-годишният му интимен приятел Петър Атанасов-Пепи, 29-годишният Диян Кирев и 40-годишният Тодор Кръстев-Шопа.

След малко Момата набира телефон 0889 218 170, който е на 29-годишния търговец на автомобили втора ръка Бейтула Махмуд.

След излизането си от затвора на 18 юли 2008 г. Шопа свързва Бейтула с Момата, а той му помага да продаде 3 автомобила. „Обещах му, че мога да му намеря фалшиви евро, лични карти и шофьорски книжки и пистолет. Дължеше ми 4800 лева, уговорихме се да отида да си ги взема“, свидетелства хасковският килър.

Към 10,30 часа вечерта групата от „Спейс“ паркира пред дома на Бейтула с мерцедеса на Нинчев. Малко по-късно с автомобил „Мицубиши“ пристига и бъдещата жертва със съпругата си, 19-годишната Неврие. На входа на апартамента на първия етаж е вързана коза за идващия Курбан Байрам.

„Двамата говориха известно време навън, след това заедно вкараха колата вътре. След малко се чу някакво изпукване и Недялко излезе. Каза само: „Карай, да се махаме оттук, че направих една беля“, спомня си по-късно пред разследващите един от свидетелите.

Какво става зад входната врата на жилището? В преддверието на дома Недялко и Бейтула се скарват. В джоба си Момата държи 7,65-милиметров „Браунинг“ с пълен пълнител и патрон в цевта. Според балистичната експертиза извършителят вади оръжието със саморъчно изработен заглушител и фабричен номер 70560а и гръмва в лявото слепоочие автотърговеца от не повече от половин метър.

След шума Неврие отворила вратата на спалнята и се развикала. След това скочила на леглото и се завила презглава.

„Стрелях един път към нея, само веднъж в посока главата. Тя спря да вика, чудех се какво да правя. Дали да си взема златото, което беше по Бейтула, за да го продам, но се отказах и си тръгнах“, разказва убиецът пред разследващите. Бейтула умира на място, а младата му съпруга – 3 дни по-късно в пловдивската неврохирургия.

При разследването на убийството на съпрузите става ясно, че със същия пистолет „Браунинг“ е убит човек от село Мусачево, Гълъбовска община. Разстрелът става на 31 юли 2008 година.

Досега обаче Момата не е признал авторството си въпреки очевидната връзка. Той хвърля вината върху ятака си Владимир Грозев от Любимец, с когото често били на гости на Стефко Желязков Димов от Мусачево.

Кой е Момата?

„По характер е прикрит, пресметлив, злонравен, отмъстителен, незачитащ обществения и правовия ред, не злоупотребява с алкохол или други упойващи вещества“, пише в характеристиката му за пред магистратите.

По-точно се изразяват юристи, работили по общо 25-те обвинения срещу него за квалифицирани, рецидивни кражби и грабежи и отмъквания на коли, след които е бил изправян пред Темида или му е открито картонче в съответното подразделение на МВР.

„Той смята извършването на убийство като върховен акт на лична реализация. Още като по-млад беше винаги против закона, имаше случай, когато краде оръжие, стреля по служители на реда и после предизвиква гонка. Навремето майка му бе принудена да работи на частно, за да изкара пари за делата му.

По-голямата част от съзнателния си живот е прекарал зад решетките. Там е неговата среда, той не подлежи на социализация в реалното българско общество“, е обобщеното мнение на юристи от хасковската адвокатска колегия.

„В затвора той има „твърди“ сексуални партньори, там е неговата „съпружеска среда“, споделял е“, разказаха запознати. „Мога и така, и така“, разказвал Момата пред оперативни работници.

„В обществото обаче се изявява предимно като хомосексуален, най-вероятно оттам идва и прякорът му“, твърдят дознателите.

Разплитането на случая с двойното убийство (виж долу) започва именно след регистрацията на последното обаждане по мобилния телефон до главата на семейство Бейтула.

Групата се изнася до димитровградското село Скобелево, като там Момата и младият му любовник Пепи слизат, за да вървят 12 километра до Чирпан и да хванат оттам влака до Стара Загора.

По клетката на мобилния оператор те са локализирани в града на липите и закопчани на следващия ден при авера на Момата Николай Иванов-Кольо Лъжеца.


Любовниците вече са си купили билети за Варна, където трябвало да се видят със Стоян Петров.

Серийният убиец се познава с жителя на морската столица Стоян Петров от края на 2004 г. или началото на 2005 г., когато той му подава информация за богата жена в село Аврен.

Килърът и съучастникът му Владимир Грозев нападнали жената, завързали я и след принуда й отнели сума между 4000 и 5000 лева.

Връзката с Петров се задействала и след излизането от затвора на Момата миналото лято.

Той отива първо при него и научава, че Стоян и Манол Хаджиев били извършили убийство към края на 2007 или началото на 2008 г.

Хаджиев обаче се разприказвал и затова трябвало да бъде ликвидиран.

Това станало на 7 август м.г. Тогава Петров заблудил по телефона бъдещата жертва, че има обект за очистване. Срещата на Манол Хаджиев с Недялко Момата била в с. Казашка река. Хаджиев пристигнал с колата на любовницата си Неджие Хюсеин от бургаското село Трънак и вече откупения от заложна къща 7,65-милиметров „Валтер“.

Според разследващи по пътя за с. Аврен Момата наредил на шофьора да спре и го гръмнал 2 пъти в главата с валтера.

„Трупът е бил заровен между селата Бързица и Бозвелийско. Убиецът го завил с одеяло на задната седалка преди това. Погребаното тяло е намерено при следствен експеримент на 22 декември с участието на Момата, който признава съпричастност към стореното“, разказват разследващи.

Връзката с Петров е ключова и към убийството на Златко Пенев Калайджиев, пак от Варна.

Той бил съквартирант с Петров. Златко получил 39 хил. лева от продажба на наследствен имот.

Част от парите отишли за BMW 320. Дуото извикало Калайджиев на 25 август в местност край варненското с. Приселци уж за евентуална инвестиция в строителен парцел.

Момата не отрича, че предварително там бил изкопал няколко дупки. „Петров го гръмна“, твърди обаче и досега хасковският убиец. На следствен експеримент от 7 януари т.г. обаче той посочва точното място, от което е изровен трупът на 35-годишния мъртвец.

В категории: Животът


2
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
2
Коментара по темата
2.
Боцмана
05.10.2016 21:21:10
1
1
Това си е чист педал...с главно П и главно С!
1.
Ким Чен Николов
05.10.2016 16:05:19
0
9
И сега остана една Мома
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори