×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Солистите от бургаската Опера за пръви път пеят ретро музика, елате на концерт - Експо център "Флора", градина, 3.07, 19.30 ч
  • Правосъдното министерство предлага създаването на единна Информационна система на съдебното изпълнение
  • Австрия предупреди гражданите си да не пътуват до страните от Западните Балкани
  • България открива почетно консулство в Шри Ланка
  • ВМРО призовава за строг контрол върху парите на чуждестранните НПО-та в България
  • Правителството ще даде над 126 млн. лв. за жп линията София-Волуяк
  • Сърбия открива почетно консулство в Пловдив
  • Египет отваря музеите и пирамидите в Гиза за посетители
НА ЖИВО

Кой беше Момата? Вижте истинската история на килъра, който избиваше наред, миеше се през автомивката и продължаваше (ВИДЕО)


Кой беше Момата? Вижте истинската история на килъра, който избиваше наред, миеше се през автомивката и продължаваше (ВИДЕО)
Недялко Момата
05 Октомври 2016, Сряда, 17:44 ч.

Момата беше основен свидетел и по бургаското мегадело Гранити Най-жестокият сериен убиец в българската история Недялко Димитров-Момата почина тази сутрин(ВИЖ ТУК). Това е поводът да припомним кой е Недялко Момата - българският Чикатило.

Какво толкова. Ако се изцапаш с много кръв, миеш се като на автомивка, заяви в потресаващо откровено интервю пред Нова тв най-жестокият сериен убиец в най-новата история на България Недялко Димитров-Момата. Бруталният килър е осъден на доживотен затвор без право на замяна.

„Очаквам да накажат България, защото не спазва международните закони“, заяви без скрупули Момата.Той призна, че надеждата му е Страсбург.

„Не ми пука за хората, които съм убил. Пет пари не давам“, каза Момата.

„Преценил съм, че мога да ги трепя и да лежа 15 години. Точно преди делото обаче смениха закона. Бях прецакан. Ако знаех, че ще ме осъдят доживот, нямаше да призная за тия двамата аборигени от Варна, нито за оня от Димитровград“, ядосва се Момата. Той вярва, че няма да умре в затвора.

На 9 февруари 1966 г. неомъжената хасковска шивачка Иванка Калинова Димитрова добива отроче от мъжки пол с неизвестен баща в АГ отделението на местната болница.

Вече 43-годишният Недялко Димитров Димитров-Момата, който на 10-годишна възраст е осиновен, днес може да се окаже най-жестокият сериен убиец в най-новата история на България.

Момата вече твърдо е признал убийството на трима души от 7 август до 1 декември миналата година, а за още два трупа близостта му по време на разстрелите им е абсолютно потвърдена, но неговото авторство все още е недоказано, пише  24chasa.bg.

На 1 декември м.г. привечер компания от 5 души пие кафе в димитровградското заведение „Спейс“. Единият от събеседниците, 28-годишният Иво Нинчев-Дебелия, напуска бистрото крайно уплашен и звъни в местното РПУ.

„Искат да ме убият“, заявява обърканият и паникьосан млад мъж пред шефа на криминалистите Тодор Маринчев малко по-късно.

Останалите от компанията са Недялко Димитров-Момата, 19-годишният му интимен приятел Петър Атанасов-Пепи, 29-годишният Диян Кирев и 40-годишният Тодор Кръстев-Шопа.

След малко Момата набира телефон 0889 218 170, който е на 29-годишния търговец на автомобили втора ръка Бейтула Махмуд.

След излизането си от затвора на 18 юли 2008 г. Шопа свързва Бейтула с Момата, а той му помага да продаде 3 автомобила. „Обещах му, че мога да му намеря фалшиви евро, лични карти и шофьорски книжки и пистолет. Дължеше ми 4800 лева, уговорихме се да отида да си ги взема“, свидетелства хасковският килър.

Към 10,30 часа вечерта групата от „Спейс“ паркира пред дома на Бейтула с мерцедеса на Нинчев. Малко по-късно с автомобил „Мицубиши“ пристига и бъдещата жертва със съпругата си, 19-годишната Неврие. На входа на апартамента на първия етаж е вързана коза за идващия Курбан Байрам.

„Двамата говориха известно време навън, след това заедно вкараха колата вътре. След малко се чу някакво изпукване и Недялко излезе. Каза само: „Карай, да се махаме оттук, че направих една беля“, спомня си по-късно пред разследващите един от свидетелите.

Какво става зад входната врата на жилището? В преддверието на дома Недялко и Бейтула се скарват. В джоба си Момата държи 7,65-милиметров „Браунинг“ с пълен пълнител и патрон в цевта. Според балистичната експертиза извършителят вади оръжието със саморъчно изработен заглушител и фабричен номер 70560а и гръмва в лявото слепоочие автотърговеца от не повече от половин метър.

След шума Неврие отворила вратата на спалнята и се развикала. След това скочила на леглото и се завила презглава.

„Стрелях един път към нея, само веднъж в посока главата. Тя спря да вика, чудех се какво да правя. Дали да си взема златото, което беше по Бейтула, за да го продам, но се отказах и си тръгнах“, разказва убиецът пред разследващите. Бейтула умира на място, а младата му съпруга – 3 дни по-късно в пловдивската неврохирургия.

При разследването на убийството на съпрузите става ясно, че със същия пистолет „Браунинг“ е убит човек от село Мусачево, Гълъбовска община. Разстрелът става на 31 юли 2008 година.

Досега обаче Момата не е признал авторството си въпреки очевидната връзка. Той хвърля вината върху ятака си Владимир Грозев от Любимец, с когото често били на гости на Стефко Желязков Димов от Мусачево.

Кой е Момата?

„По характер е прикрит, пресметлив, злонравен, отмъстителен, незачитащ обществения и правовия ред, не злоупотребява с алкохол или други упойващи вещества“, пише в характеристиката му за пред магистратите.

По-точно се изразяват юристи, работили по общо 25-те обвинения срещу него за квалифицирани, рецидивни кражби и грабежи и отмъквания на коли, след които е бил изправян пред Темида или му е открито картонче в съответното подразделение на МВР.

„Той смята извършването на убийство като върховен акт на лична реализация. Още като по-млад беше винаги против закона, имаше случай, когато краде оръжие, стреля по служители на реда и после предизвиква гонка. Навремето майка му бе принудена да работи на частно, за да изкара пари за делата му.

По-голямата част от съзнателния си живот е прекарал зад решетките. Там е неговата среда, той не подлежи на социализация в реалното българско общество“, е обобщеното мнение на юристи от хасковската адвокатска колегия.

„В затвора той има „твърди“ сексуални партньори, там е неговата „съпружеска среда“, споделял е“, разказаха запознати. „Мога и така, и така“, разказвал Момата пред оперативни работници.

„В обществото обаче се изявява предимно като хомосексуален, най-вероятно оттам идва и прякорът му“, твърдят дознателите.

Разплитането на случая с двойното убийство (виж долу) започва именно след регистрацията на последното обаждане по мобилния телефон до главата на семейство Бейтула.

Групата се изнася до димитровградското село Скобелево, като там Момата и младият му любовник Пепи слизат, за да вървят 12 километра до Чирпан и да хванат оттам влака до Стара Загора.

По клетката на мобилния оператор те са локализирани в града на липите и закопчани на следващия ден при авера на Момата Николай Иванов-Кольо Лъжеца.


Любовниците вече са си купили билети за Варна, където трябвало да се видят със Стоян Петров.

Серийният убиец се познава с жителя на морската столица Стоян Петров от края на 2004 г. или началото на 2005 г., когато той му подава информация за богата жена в село Аврен.

Килърът и съучастникът му Владимир Грозев нападнали жената, завързали я и след принуда й отнели сума между 4000 и 5000 лева.

Връзката с Петров се задействала и след излизането от затвора на Момата миналото лято.

Той отива първо при него и научава, че Стоян и Манол Хаджиев били извършили убийство към края на 2007 или началото на 2008 г.

Хаджиев обаче се разприказвал и затова трябвало да бъде ликвидиран.

Това станало на 7 август м.г. Тогава Петров заблудил по телефона бъдещата жертва, че има обект за очистване. Срещата на Манол Хаджиев с Недялко Момата била в с. Казашка река. Хаджиев пристигнал с колата на любовницата си Неджие Хюсеин от бургаското село Трънак и вече откупения от заложна къща 7,65-милиметров „Валтер“.

Според разследващи по пътя за с. Аврен Момата наредил на шофьора да спре и го гръмнал 2 пъти в главата с валтера.

„Трупът е бил заровен между селата Бързица и Бозвелийско. Убиецът го завил с одеяло на задната седалка преди това. Погребаното тяло е намерено при следствен експеримент на 22 декември с участието на Момата, който признава съпричастност към стореното“, разказват разследващи.

Връзката с Петров е ключова и към убийството на Златко Пенев Калайджиев, пак от Варна.

Той бил съквартирант с Петров. Златко получил 39 хил. лева от продажба на наследствен имот.

Част от парите отишли за BMW 320. Дуото извикало Калайджиев на 25 август в местност край варненското с. Приселци уж за евентуална инвестиция в строителен парцел.

Момата не отрича, че предварително там бил изкопал няколко дупки. „Петров го гръмна“, твърди обаче и досега хасковският убиец. На следствен експеримент от 7 януари т.г. обаче той посочва точното място, от което е изровен трупът на 35-годишния мъртвец.

В категории: Животът


2
Коментара
Женски хороскоп за юли
Женски хороскоп за юли 01/07/2020, Сряда 21:40 0
2
Коментара по темата
2.
Боцмана
05.10.2016 21:21:10
1
1
Това си е чист педал...с главно П и главно С!
1.
Ким Чен Николов
05.10.2016 16:05:19
0
9
И сега остана една Мома
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Арабист шокиран от ареста на Мохамед в Бургас, цел ли е България на терористите? Арабист шокиран от ареста на Мохамед в Бургас, цел ли е България на терористите?

 Обикновено такива хора се записват да тренират силови спортове, каза проф. Владимир Чуков

Извънредно! Бургаското гето Кумлука завря от спецчасти - има десетки арестувани Извънредно! Бургаското гето Кумлука завря от спецчасти - има десетки арестувани

Бургаското гето Кумлука завря от спецчасти - има десетки арестувани

Тежка катастрофа край Крън, двама с опасност за живота Тежка катастрофа край Крън, двама с опасност за живота

Мотор, на който са били младеж на 20 години и момиче на 19, се блъска в лек автомобил 

46 излекувани от коронавирус, 33-ма заразени в Пловдив 46 излекувани от коронавирус, 33-ма заразени в Пловдив

165 са новите с COVID-19, a oбщият брой на заболелите е 5 154

Приятни изненади за Везните, Ракът да внимава с парите! Приятни изненади за Везните, Ракът да внимава с парите!

Хороскоп за деня – 2 юли 2020, сряда

Бургаски туроператор зове: Отворете границата с Украйна, изпускаме огромен пазар Бургаски туроператор зове: Отворете границата с Украйна, изпускаме огромен пазар

Става въпрос за между 2 и 3 хил.туристи на ден, каза Иван Кирязов

Икономическата комисия пусна "Държавната петролна компания" по бързата писта Икономическата комисия пусна "Държавната петролна компания" по бързата писта

Депутатите одобриха без много дебати законовите поправки на второ гласуване

Увековечиха проф. Божидар Димитров в родния му Созопол Увековечиха проф. Божидар Димитров в родния му Созопол

Бюст-паметникът е дарение от съмишленика на историка Турхут Исмаил

България удари „спирачка“ на 5G-технологията със закон - можело и да е вредна България удари „спирачка“ на 5G-технологията със закон - можело и да е вредна

Само КРС ще има право да утвърждава смяната на поколенията в мрежите, решиха депутатите

Другата страна на монетата: Премълчаните истини за Илия Златанов от „Изамет“ Другата страна на монетата: Премълчаните истини за Илия Златанов от „Изамет“

Илия Златанов сам е поискал охрана, а не му е била назначена насилствено, се твърди във видеото

 

Пастор – астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис Пастор – астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис

Краят на света щял да дойде няколко дни преди Коледа, твърди Пол Бегли

Решават да стане ли „Света София” джамия, Вселенският патриарх плаши с разделение на човечеството Решават да стане ли „Света София” джамия, Вселенският патриарх плаши с разделение на човечеството

Ислямистите отдавна настояват сградата, която е част от списъка на ЮНЕСКО, отново да стане действаща джамия

Почина братът на папа Бенедикт Почина братът на папа Бенедикт

Георг Ратцингер ръководеше прочутия хор на момчетата "Регенсбургер домшпацен" в Германия

Малдивите отварят отново за туристи от 15 юли Малдивите отварят отново за туристи от 15 юли

Гърция, пък удължава забраната за полети от Обединеното кралство до 15 юли

Volkswagen се отказа от завод в Турция, поне на този етап Volkswagen се отказа от завод в Турция, поне на този етап

Фабриката в Западна Турция трябваше да създаде 4 000 работни места

Испания примамва Марадона Испания примамва Марадона

Легендата може да поеме Ла Фурия, ако Антонио Торес спечели изборите

Руснаците решават бъдещето на Путин Руснаците решават бъдещето на Путин

Кремъл с нежелание отложи планирания за 22 април вот заради коронавируса

Младен Маринов: Затварят граничен пункт „Маказа" на обяд Младен Маринов: Затварят граничен пункт „Маказа" на обяд

Очакват се опашки на границите, предупреди Борисов

Границите на ЕС остават затворени за САЩ, Русия и Бразилия Границите на ЕС остават затворени за САЩ, Русия и Бразилия

Граждани на 14 страни могат да пътуват от 1 юли до страни от ЕС

"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма "Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма

Компанията иска повече хора от малцинствата да работят за нея

Проф. Тодор Кантарджиев Проф. Тодор Кантарджиев Протестите са хубаво нещо, но да са по-тихи и с дистанция Виц на деня Виц на деня Мъж и жена лежат в леглото и мъжа започва да я опипва нагоре, надолу:
- Айде, готова съм!
- Трай ма, търся дистанционното!
Виц на деня Виц на деня 90% от мързеливите мъже считат, че им отива брада. 90% от мързеливите жени считат, че мустаците им не се виждат.

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като гъбите. Винаги най-красивите, са най-отровни...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори