×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП „Море“: Община Несебър да намали разходите и да прекрати неефективните инвестиции, вместо да вдига данъците


ПП „Море“: Община Несебър да намали разходите и да прекрати неефективните инвестиции, вместо да вдига данъците
Декларацията е подписана от шестимата общински съветници на ПП „Море“ в местния парламент на Несебър
Тема в развитие
виж още
скрий
17 Септември 2016, Събота, 11:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Увеличението от 1,2 на 2,2 е драстичен скок от 83,33 %, което ще намали събираемостта и ще увеличи безработицата, предупреждават шестимата съветници

Групата на политическа партия „Море“ в Общинския съвет на Несебър разпространи декларация, с която се противопоставя на предложението на общинската администрация да вдигне данъка върху недвижимите имоти.

Шестимата представители на ПП“Море“ в местния парламент всъщност днес се присъединяват към становището на общинските лидери на ГЕРБ Златко Димитров и на ДСБ Ивайло Ляхович, които определиха  внесеното за гласуване на предстоящата редовна сесия във вторник предложение като  „необосновано и неправилно“.

Огромният скок на данък недвижимост не се съобразява със затрудненото финансово положение на населението в общината - именно то ще пострада най-много от предложението на кмета Николай Димитров, пише в декларацията, в която се настоява да бъдат намалени  разходите и да се прекратят неефективните инвестиции, вместо да се вдигат данъците.

Пълния текст на декларацията:

                                            Декларация на ПП „Море” 
           
    
относно вдигането на данъка върху недвижимите имоти по предложение на кмета на Несебър Николай Димитров        
              
По предложение на кмета Николай Димитров, община Несебър възнамерява да вдигне данъка върху недвижимите имоти от 1,2 на 2,2, което е драстичен скок от 83,33 процента.

Политическа партия „МОРЕ“ е категорично против това намерение. То вече бе определено като „необосновано и неправилно“ от общинските лидери на ГЕРБ Златко Димитров и на ДСБ Ивайло Ляхович, които също се обявиха в декларация против намерението на кмета Николай Димитров.  

Огромният скок на данък недвижимост не се съобразява със затрудненото финансово положение на населението в общината - именно то ще пострада най-много от предложението на кмета Димитров.  

Как ще стане това

Да кажем, че един жител на община Несебър разполага с около 300-400  кв. м площ, която отдава под наем през летния сезон. Сегашният размер на данък недвижимост от 1,2 процента изисква от този собственик да заплати близо 500 лева годишно. Увеличението от 83.33 процента ще вдигне данъка над 900 лева. Акумулирано за 10 години напред, сумата скача на 9 хиляди лева. Това е непосилен разход за семейство, което се прехранва само от туристи през летния сезон. Още по-силно ще пострадат собствениците на стотици хотелчета, ресторантчета и малки магазинчета по градове и села, които изхранват семейства и осигуряват работна ръка.

Необоснованото повишаване на данък недвижимост ще доведе най-малко до пет неблагоприятни последици за населението в община Несебър.

1.Ще се увеличат задълженията на населението и фирмите. Данъкът ще бръкне в джоба на всеки един от нас.

2.Ще се намали събираемостта на данъците – голямата част от хората няма да могат да плащат подобни драстични повишения.

3.Ще се увеличи безработицата – малкият и средният бизнес ще бъде принуден да съкращава персонал, за да плаща високите данъци.

4.Немалко малки фирми ще спрат да работят, тъй като разходите им ще надвишат приходите.

5.Хората, които отдават стаи под наем ще бъдат принудени да вдигнат цените на нощувките и да повишат цените в ресторантите, а това ще започне да гони туристите от община Несебър в съседни морски общини.

Вместо да изпитаме всички тези негативни  последици, ние предлагаме на ръководството на общината да направи две неща:

1.Да намали разходите на общинската администрация и да съкрати ненужните служители.

2.Категорично да прекрати неефективните инвестиции. Сега общинското ръководство влага милиони в неработещи обекти. Те са много, но само два примера са достатъчни: В новата сграда на БКС и ремонтираното кметство в Стария Несебър са вложени милиони общински пари от нашите данъци, но сградите не се ползват.

Подобно разточителство е недопустимо. Партия „МОРЕ“ категорично се обявява против това - населението да финансира от джоба си паразитни административни структури и мегаломански проекти, които гълтат милиони, без да печелят средства за общината.

Сега е краят на летния сезон. Всеки малък и среден бизнесмен в община Несебър намалява до минимум или разпуска персонала си, за да съкрати разходите. Единствената организация, която не прави това, е община Несебър, защото тя не харчи собствени, а наши пари - всички ние издържаме с данъците си нейната администрация.

Заради това ние призоваваме кмета на общината Николай Димитров да оттегли предложението си за повишаване на данък недвижимост.

 А ако все пак не го стори – предлагаме на общинските съветници да не товарят населението на общината с непосилни разходи, с които да финансират неразумната политика на общинската администрация.

Председател на ПП „МОРЕ“ -  Благой Филипов, общински съветник

Кирил Киров – общински съветник

Виктор Атанасов – общински съветник

Тонка Пешева – общински съветник

Иван Янев – общински съветник

Демир Петров – общински съветник
 

В категории: Несебър , Политика


България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори