×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерите на ГЕРБ и ДСБ в Несебър срещу увеличението на данък сгради с 83 %


Лидерите на ГЕРБ и ДСБ в Несебър срещу увеличението на данък сгради с 83 %
Ивайло Ляхович и Златко Димитров са внесли становище по проекта
Тема в развитие
виж още
скрий
02 Септември 2016, Петък, 06:10 ч.
Автор: Флагман.БГ

От партията на Борисов припомнят, че Община Несебър има най-висок бюджет от глава на населението за цяла България

Против предложеното от кмета на община Несебър Николай Димитров за увеличение на данъка върху недвижимите имоти с над 83 % се обявиха общинските лидери на ГЕРБ и ДСБ - Златко Димитров и Ивайло Ляхович. Те вече са внесли свое официално становище по проекта за Наредба за изменение и допълнение на Наредба №14 за определяне размера на местните данъци в общинската администрация.

„Предвиденото изменение е в посока на повишаване на данъка върху недвижимите имоти, като предложението е ставката от 1.2 да се повиши на 2.2 на хиляда, или процентно изразено - данъкът върху недвижимите имоти ще се повиши с близо 83.33%. Подобно предложение за драстично увеличение е не само необосновано и неправилно, но не се основава на извършен задълбочен правно-икономически анализ, както на общото финансово състояние на общината, така и на съществуващите реални финансови затруднения, които бизнесът и жителите на общината изпитват“, пишат Димитров и Ляхович.

По думите им логично е изложеното в мотивите към проекта на Наредбата заключение, че е необходимо оптимизиране на размера на реално събираемите приходи.

„Безспорно данъкът върху недвижимите имоти е един от основните източници в приходната част на бюджета, но тук от първостепенна важност е да са предприемат действия, осигуряващи по-високата им събираемост. Считаме, че подобно необосновано драстично увеличение на данъка върху недвижимите имоти ще доведе до по-ниска събираемост, респективно до високо ниво на задлъжнялост сред местното население и бизнеса“, категорични са местните политици.

„Увеличаването на събираемостта на приходите от данъци и такси е пряк резултат от дейностите за подобряване на обслужването и повишаване информираността на гражданите и бизнеса и тяхната култура по спазване на законодателството, т.е. на Наредба №14 за определяне размера на местните данъци, поради което считаме за логично да се залагат реални като размер и поносимост ставки при изчисляване на задълженията. Едновременно с това приоритет на администрацията следва да бъде повишаването на събираемостта на просрочените публични вземания“, пише в становището.

В заключение Златко Димитров и Ивайло Ляхович посочват, че посочената в проекта на Наредба промяна на ставката, при изчисляване на данък върху недвижимите имоти, е нецелесъобразна, предвид несъразмерното й драстично увеличение, поради което апелират към преосмисляне, по посока на един по-разумен и обоснован размер.

От ГЕРБ припомнят, че Община Несебър има най-висок бюджет от глава на населението за цяла България и не смятат, че жителите трябва да бъдат натоварвани с нови финансови тежести.

В категории: Несебър , Политика


13
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
13
Коментара по темата
13.
Деян Лекия
02.09.2016 17:53:48
0
2
Беууууууу
12.
Oj
02.09.2016 17:33:11
0
0
Мижи да те лАжем
11.
Требор
02.09.2016 16:47:58
0
11
Несебър - градът на мафиотското управление!
10.
Стеф
02.09.2016 16:07:33
0
14
Е.... браво!Законният рекет вече ще ни закопае!Не всички в Несебър са богати.Ако гледат от тяхната камбанария и 100% са нищо!Но ...изборите минаха и сега ще си правят каквото искат.Когато пари и простотия са на едно място е СТРАШНО,!!!!
9.
Българин
02.09.2016 16:04:35
6
5
Тия ГЕРБави тъпанари където са опозиция са против увеличаване на данъците а където управляват са за увеличаване на данъците
8.
Стоян
02.09.2016 15:32:33
1
14
А Златко Димитров дали е питал Наско Терзиев и компания на какво мнение са. Защото според мен те ще гласуват За, както са правили винаги досега. Те са в един отбор с кмета. За тях политическия сезон върви много добре. Купиха си по една нова кола и си свиркат, и хич даже не им пука за хората.
7.
Н.Трифонов
02.09.2016 15:25:51
3
15
Ако наистина съществува подобно предложение за вдигане на ставката ,това е неразумно и отчаяно предложение.Изненадах се,когато видях Несебър сред 10- ина общини в България с лоши ф.показатели.Ако продължава този дефицит в местния бюджет,непрекъснатото назначаване на хора,част от които напълно излишни и строителство главно със собствени средства,нещата от фин.гл.точка ще станат неконтролируеми.Елементарно е да се вдигат местните данъци и такси.Има значително по ефективни прийоми,не е сложно,въпрос на мислене и воля.
6.
Браво на несебърлии
02.09.2016 14:26:48
0
8
В Созопол вдигнаха данъците на 100% и никой не реагира.Да вземат пример от несебърлии.В Созопол едни плащат други не , сигурно и в Несебър е така
5.
Аз
02.09.2016 14:26:22
3
9
Мръсни копелета !!!!
4.
Жоро Мицов
02.09.2016 14:20:59
1
16
Абсолютно правилна и разумна позиция на Златко Димитров и Ивайло Ляхович. Първо във време на дива криза във бизнеса и душите на хората е крайно неразумно да се повишават с почти 100% данъци и такси и Второ - Не следва при ниска събираемост да се тормозят нормалните данъкоплатци, които все още плащат! По скоро би трябвало съответната администрация да използва всички възможни и разумни способи да увеличи събираемоста на местните данъци и такси, тоест да си върши по добре работата за която и се плаща! Така че по кротко с данъците, не убивайте и последните крави които все още ви носят мляко!
3.
w
02.09.2016 14:05:37
0
13
Много точен коментар на номер 1!
И Николай Димитров не успя да докаже 1 или 2 милиона доходи,а сега и на рекет го обърна!
2.
Златко
02.09.2016 13:32:26
4
6
Трябва да има пари за тока на Слънчев бряг.
1.
Ролчо
02.09.2016 13:28:13
1
33
Да сабира данъци от диневи и шибаните хотелиери не стига че плащаме баснословни цени ами увеличения. Да вървят на майка си в путката тези убитаци и пици и разни там идиоти. Защо за тях няма прокуратура откаде забогатяха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори