×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 типа селско поведение


28 Август 2016, Неделя, 17:40 ч.
Автор: Webcafe.bg

Малко останаха истинските, добри и отрудени елинпелиновски селяни. Липсват. Вече никой не желае да произвежда истински домат, да се налсаждава на природата и да брани доброто име на хубавото българско село. Всички искат на кафенце в рафиту.

Селото се оказа тъкмо в града. Те са навсякъде и размахат върлата си селяндурщина като трофей, добре че поне са лесно разпознаваеми, та да се опазим, доколкото можем.

Ето десет поведенчески специфики на съвременния бесен селтак, незвисимо от населеното място:


Въртиш гуми, караш в насрещното, изпреварваш на пешеходни

Изобщо, ти си сам на пътя. Единствено бухалката в багажника ти напомня, че е възможно и други живи същества да се включат в движението и те държи подготвен.

Тунинговал си се. Воланът ти е десен, разбира се. От колоните бичат химни във възхвала на айляшкия живот и лайфстайла на лошо момче.

Мечтаеш си да си член на някоя деветдесетарска групировка и да умреш героично, застрелян от приятел.

Познаваш син на братовчеда на сестрата на най-големия старозагорски гангстер на всички времена и той ти е разказвал такива истории, че с тях сваляш мацки вече трета година. По чата. Докато караш. В насрещното.

Когато искаш да кажеш, че нещо е хубаво, казваш, че е "уникално"

Не е ясно как, защо и откъде навлезе тенденцията всяко едно нещо от бита и ежедневието да бъде определяно като "уникално", но е ясно, че обикновено така говорят хора с болезнено редуциран речников запас, което съответно кореспондира и с тяхната ценностна система, манталитет и селяния.

На някой му се е родило детенце и това е "просто уникално". Някой е завършил гимназия - "уникално". Сготвила си мусака - "направо уникално"...

Кой би заподозрял, че според речника"уникален" значи "единствен по рода си, оригинален, странен, неповторим, забележителен, изключителен, необикновен". Уникално, нали?

Носиш повече от 100 лева в себе си без причина и ги броиш

Обичаш кеша, шума на парите... Ако може заплатата да ти я дават на ръка и да не успяваш да си я събереш в портфейла, душевният оргазъм ти е в кърпа вързан. Стига да имаше душа.

Безкрайно удоволствие ти създават големите и шумни събирания в кръчми и ресторанти, не за друго, а защото накрая можеш да преброиш парите за сметката и евентуално да се снимаш как го правиш.

А и така никой няма да заподозре, че ти си този, който е оставил с 20 лева по-малко. То е ясно, че е Гошо, дето първи си тръгна.

Говориш на "ти" с непознати

Струва ти се стряскащо, неестествено и дори някак заядливо да говориш на „вие". Защо да се правиш на интересен, нужно ли е? Айде малко по-народно и естествено сега, стига превземки.

А и никой досега не се е обръщал към теб по подобен начин, не ти се струва нормално просто.
Неудобно ти е, ако някой използва учтива форма в разговор. Все едно след малко ще те изпитва на столици.

Третираш всички като баджанаци, голЕм психолог си и държиш бързо да топиш ледовете и да печелиш съюзници. Това с обноски не става.

Ходиш по анцуг пред хора

Уникално, наистина... Тежка, жестока и доживотна е травмата да съзреш семейство с анцузи как се качва в метрото в събота сутрин, за да отиде да се разходи по "Витошка."

Пишеш на "шльокавица" и/или с големи букви и удивителни знаци

Ot tep prosto luha goliama AGRESIQ I SELIANIQ!!!! nISTO NE TI se razbira i zatowa nikoi ne 4ete kakwo si napisal, dori kogato si pisal mnogo dalgo suob6tenie ili komentar, dori kogato ne si saglasen s ne6to i iskash da KAJESH KAKVA E ISTINATA I VSI4KI NAJ-SETNE DA RAZBERAT 4E ne sa pravi i tova, 4e sa s vrazki i niakoi gi e uredil da rabotiat niakyde ne gi prawi POWE4E OT TEB, i da mlyknat!!!11

Ходиш на солариум до оранжево

С грим. Също така ходиш на фитнес с грим и на плаж с грим. Потиш се в грима си, но затова пък е скъп водоустойчив. Не излизаш дори до магазина без фон дьо тен и прическа.

Косата ти е сменила толкова много цветове през годините, че когато я опъваш с пресата, после виждаш, че самата преса е с цветовете на дъгата.

Смяташ, че това е причината хора да си слагат шарени знамена върху профилната снимка във фейсбук и го правиш в знак на съпричастност към стотиците обезобразени приятелки, които просто нямат пари за добър екстеншън...

Отглеждаш зло куче, за да респектираш

Заради проблеми с растежа и кофти ген, оставаш завинаги 1.60 м, което страшно много те мотивира да си купиш доберман, въпреки че не обичаш животни, и така да плашиш всички с голямо куче.

Ако някой не се дърпа стреснато встрани, докато го разхождаш под блока, ставаш бесен и отиваш да смъркаш евтина синтетика в дискотеката.

Лятно време го водиш на село и го връзваш на двора да пази градината, че иначе децата на съседите крадат от доматите.

Би го тричал, но нямаш бензин да стигнеш до въпросния ивент и се оглеждаш и за водни басейни в района.

Седиш пред входа на блока, люпиш семки и коментираш неща

Ти си царят на квартала, ти си тук от 30 години, ти си на пейкаta пред блока в Люлин всяка вечер с жената и децата, пуцаш белот, знаеш всичко, фейсконтрол си, никой не може да ти влезе във входа, без да е минал през теб. СОТ ти не требе...

Не си попадал в центъра на града от 2001-а и не ти и е нужно. Тук имаш всичко - мол, автомивка, супермаркет и пазар. По-добре ти е дори от едно време в Згориград.

Разбираш основно от политика, футбол, комар, секс, водопроводи, електротехника, свинско със зеле.

Пръскаш хилядарки за бала на дъщеря си

Теглиш бързи кредити, колиш ярета, изкупуваш борси със зелени салати, вадиш 35-годишни ракии от подземни тайници, нанизваш двайсетолевки на огърлици, продаваш златата на бабата, поръчваш дантели от чужбина, наемаш лимузини с гюруци, плащаш на сватбени фотографи, каниш певици, оркестри, черпиш съседи, колеги, случайни минувачи, плачеш, псуваш, танцуваш, сбиваш се, правиш още деца, чувстваш се жив...

В категории: Животът


5
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
5
Коментара по темата
5.
Стеф
29.08.2016 11:30:39
1
0
Не може самочувствието ти да е по-голямо от селото в което живееш!
4.
xaxo
29.08.2016 07:26:29
1
1
I kato hodq s ancung sportno oblechen sum selqnin??? Ebati maloumnata statiq...10 tipa povedenie apuk i drehite imat zbachenie
3.
Зетя
28.08.2016 16:07:09
0
19
Това описане описва 97% от Българското население
Това включва и вас флегман
2.
TAPANAR
28.08.2016 15:38:13
3
3
...I KVO LOCHO 4E SAM TAPAK ?
1.
G
28.08.2016 15:04:15
2
17
Хасково Сливен Ямбол Харманли.....Меден рудник
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори