×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Великият Гетсби върна Бургас в ерата на перлите, джаза и ар деко


Великият Гетсби върна Бургас в ерата на перлите, джаза и ар деко
Стилно Джей Гетсби парти събра над 150 гости и почитатели на джаза и ар деко в Гранд Хотел и СПА Приморец
19 Август 2016, Петък, 13:26 ч.



Стилно Джей Гетсби парти събра над 150 гости и почитатели на джаза и ар деко в Гранд Хотел и СПА Приморец. Лустрото на 20-те години на XX век се завърна в тематичната вечер, посветена на митичния герой на Францис Скот Фицджералд. Бляскавите времена на джаза, суинга и ар деко се оживяха за една нощ.

Четвъртък, 18 август 2016 г. Пълната луна надничаше срамежливо иззад клоните на дърветата в морската градина. Два ретро автомобила чакаха притихнали пред Гранд Хотел и СПА Приморец. С пристигането на първите гости, атмосферата се оживи. Елегантни дами, с бляскави усмивки, рокли и перлени нанизи стъпваха смело по червения килим. Компания им правеха господа с бели ризи, тиранти, папийонки. Тук-там деца, любопитни и в очакване на приключение, пристъпяха до родителите си.

Червен килим, облян в светлини. Над него е надвиснала арка, която маркира събитието, като Gatsby Dinner Party. Накрая на пътеката - бял роял лее тематична музика. После - светът е балончета и ендорфини. Две елегантни дами подават на гостите чаши без столче, пълни с любимото на Гетсби шампанско  Moët & Chandon. Брандирана уелкъм стена приканва гостите да получат своята звездна снимка, която да отнесат вкъщи в края на вечерта - за спомен от пътешествието във времената на джаза и суинга.

Басейнът е тъмносин и спокоен. Заобикалят го палми и маси с разкошна тематична украса. Миналото става все по-пълнокръвно. Богати декорации от бели пера доминират на масите. Басейнът прегръща сцената. А на нея, на заден фон, високо, да я виждат всички, има видеостена. Неуморно показва суинг и джаз изпълнения - усмихнати хора танцуват, забавляват се и са себе си. Луната се издига по-нагоре в звездното, чисто небе. Заема по-добра позиция за наблюдение, в очакване.

Сервитьори с папийонки летят между масите. Звън на чаши, разговори и смях оглася нощта. А светлините са вълшебни. Гора LED балони неуморно, но регулярно сменя цветовете си и осветява гостите ту в меко синьо, ту в червено и бяло. Прожектори режат небето. А на сцената двамата творци в костюми - The Smugglers Collective, се грижат за музиката. Това е, което правят и обичат - съживяват звученето на джаз и суинг времената. Моделират модерни парчета в този ритъм и звук. Интригуват и събуждат сетивата. За още.

На сцената излиза балет "Кабаре" - страхотните танцьори от Бургаската опера. Лъскави, усмихнати, те са танци, движение, дръзновение. Сменят костюм след костюм и играят актьорски пърформънси наравно с танцовите. Привличат погледа и  си съперничат за сетивата с кулинарните изкушения на вечерта. А те не са за пренебрегване - 4-степенно меню, дело на именития шеф Ивелин Кръстев. Всяко ястие - с тематично Гетсби- инспирирано име. Маргаритката на вкусотиите - десерта - домашна бисквитена торта с три вида шоколад, носеща името на единствената жена, която Гетсби търси, чака, лелее - Sweet, sweet Daisy.

Вече е 21:00 часа. Нещо се случва. На сцената с уверена крачка излиза елегантна дама. Представя се. Казва, че е Марина Драгомирецкая и заедно ще направим тази вечер незабравима. Вярваме и. Тръпнем в очакване - чували сме за потомката на руски дворянски род, с графски корени и меден глас. Запява. Взривява. Първото изпълнение е на Crazy in love на Beyonce, прекроено в джаз и суинг. Различно, грабващо, леещо се медено, като лежерна река, посред лято. Оставя те с желанието за още. С нуждата за още.

Лятната веранда около басейна започва да се пълни с любопитни, които се опитват да погълнат всеки момент от събитието с камерите на телефоните си. Хора от всякакви националности мълчаливо гледат и попиват. После, тихо бъбрят, одобрително, усмихнато. На сцената се редуват страхотни изпълнения на танцьорите - актьори от Бургаската опера, които заразяват с настроението си. Ентусиасти от гостите се присъединяват за кратко към танците им. После - Марина отново превзема сцената. The Smugglers Collective дават музикалния фон на всичко. Видеостената също неуморно танцува.

Малък дрон лети над басейна и градината на Гранд Хотел и СПА Приморец и се грижи, да запечата вечерта на пътешествие в миналото. Ей така, да останат и документирани спомени. Шампанското се лее със щедростта на Гетсби, сякаш в опит да упои сетивата и да спре времето. На заден фон, е разположен удобен диван. Той приканва желаещите да получат свой шарж гости, да се разположат удобно. Сръчен художник запечатва облика им на хартия. Още един спомен. Да топли.

Луната вече е високо. Между гостите се движат две прекрасни дами, облечени в къси черни рокли, директна заемка от ар деко епохата. Те са т.нар. cigar girls - дамите, които в миналото са били неизменна част от всяко едно кабаре. Предлагат са пури на присъстващите, плюс остроумни разговори и изобщо, са са сами по себе си атракция. Ароматни облаци се протягат към небето.

23:00 часа. Време е за фойерверки. Огнени стълбове се издигат към  висините и напомнят, че нощта вече не е толкова млада. С дванадесетия удар на часовника, ретро автомобилите, бдящи пред "Приморец" няма да се превърнат в тикви. Но... ще си отидат. Както и ар деко, блясъка, перлите, перата, радостта и еуфорията. И изморени, въодушевени хора, разсеяно ще си мият зъбите петък сутринта с предчувствие за лежерен работен ден. Потънали в спомени, за една чудна вечер. Вечер, под невидимото присъствие на Джей Гетсби - разкошен, пъстър, жив образ на хедонизма, джаза, суинга и разточителните безкрайни партита.
А вчера всичко беше джаз, и суинг, и светлини...

В категории: Лайфстайл


България Всички новини
Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори