×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Умна жена? Не се плашете, мъже, властна е, но и страстна


Умна жена? Не се плашете, мъже, властна е, но и страстна
Понякога умната жена е самотна, но умее да чака точния човек
02 Август 2016, Вторник, 23:31 ч.

Тя знае какво иска, знае как да го постигне, рядко прави компромиси, но повечето мъже се страхуват от нея 
На първо място искам да уточня, че не съществува точна дефиниция за това кой е умен. Съществуват различни видове интелигентност. Това което е наш дефицит в една сфера от живота компенсираме с умения в друга.

За мен лично умна е жената, която умее да поема отговорност за действията си, подрежда умело приоритетите си, самокритична е. Тя е информирана и образована и умее да комуникира успешно с хора на различни нива на култура, успява да се постави на мястото на другия за да приеме или обори чуждата гледна точка.

Такива жени се открояват от тълпата и предизвикват интерес, но често и неразбиране. Кои са най-често срещаните погрешни схващания, свързани с тях?

1. Умните жени са кариеристки.
Да, много от тях са. Интелигентните хора имат нужда да се развиват и да се учат непрекъснато. Успехът в кариерата често е последица от тази нужда за развитие, но не е задължително приоритет. Умните жени могат да пренасочат амбициите си в различни сфери от живота в зависимост от това какво мислят, че ще ги направи щастливи, а ако не са на прав път винаги са способни да се преориентират.

2. Умните жени са властни.
Някои властни жени са умни но не мисля, че има задължителна връзка между тези две качества. В същност бих казала, че една умна жена е много по-способна да даде криле на своите близки – да изисква от тях същия стремеж за развитие, който движи нея самата. Умната жена би позволила на хората около нея да сгрешат, защото тя знае, че собственият опит е най-добрия учител. Умната жена е лидер, а не шеф.

3. Умните жени не са сексуални.
Както и умните мъже, умните жени имат по-широк спектър от достъпни за тях удоволствия. Те се наслаждават на работата си, на пътуванията, на успехите, хубавата храна, както и на добрия секс. Умните хора не правят секс с първия, който си поиска, но това не ги прави по-малко сексуални.

4. Умните жени не искат да станат майки и домакини.
Ако една умна жена си постави за цел да бъде добра майка и домакиня и намира смисъл в това, тя ще го направи. Може това да не е типична картинка, защото умната жена не би си позволила да стане финансово зависима. Но много умни жени избират временно да се отдадат на дома, защото знаят, че при нужда винаги могат да бъдат финансово независими. Ще разпознаете умната домакиня по това, че тя не се фокусира над едно нещо и не си губи времето. Поема инициативата, учи нови неща непрекъснато и развира интересите си. За всеки е очевидно, че не зависи от половинката си, въпреки, че печели пропорционално по-малко. Готова е за броени седмици да се върне в професионалния свят, защото контактите и квалификациите й не намаляват с времето.

5. Умните жени остават сами.
Една от най-големите заблуди! Това че умните предпочитат да са сами отколкото да са в лоша компания не е причина да останат сами завинаги. Всъщност всеки, който твърди това, има ужасно мнение за мъжете. Умните мъже харесват интелигентни жени и обратното, при това повечето от тях знаят как и къде да ги срещнат. Ако за определен период от време няма подходящ човек на хоризонта, това не става повод за отчаяние.

Понякога умните жени се фокусират изцяло върху кариерата, но дори тогава те не са обречени да бъдат сами. Те знаят, че стереотипите за „подходящ” мъж са изтъркани клишета и са наясно че ако искат да имат и семейство и кариера, без да се правят компромиси, ще насочат интересите си към нежни и любящи мъже, които биха се отдали на дома и семейството, защото знаят, че общественото мнение не може да им диктува с кого да бъдат. Те знаят как да изберат добър баща за децата си, особено ако те са хората които по-често ще са заети с прехраната. А ако жената желае да бъде с мъж, отдаден на кариерата като нея, и в живота й няма време за дете, тя е наясно, че няма да се чувства по-малко жена, ако избере опцията да не бъде майка. Това не би притеснило една умна жена, особено когато решението е взето съзнателно от нея самата.

Истина е, че не може да имаме всичко накуп, но когато поставяме ясни приоритети, тогава е много малко вероятно да бъдем за дълго самотни.

Умните жени го знаят. /mila.bg

В категории: Животът


4
Коментара
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 0
4
Коментара по темата
4.
112
03.08.2016 01:52:39
4
0
Умна и жена...........нонсенс
3.
оффф...
02.08.2016 23:44:56
1
3
Интелигентната жена никога не е властна!
2.
Бургазлийка
02.08.2016 22:41:05
0
8
В заглавието пишете за умна жена, а сте сложили снимка на Ива?
1.
Бургазлия
02.08.2016 21:13:33
2
2
Емелке, какво стана, ма путка?
Нещо статията ти за Пежото изчезна!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори