×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имате проблеми в секса? Ако са такива, срам не срам, идете на консултант


Имате проблеми  в секса? Ако са такива, срам не срам, идете на консултант
Нещо не е както трябва, нали?
19 Юли 2016, Вторник, 22:01 ч.

Невинни на пръв поглед отклонения водят до сериозни отклонения
Да не би да са изминали месеци от последния ви път? Всъщност това прави ли ви впечатление? Ако и на двата въпроса отговаряте с „да“, може би е време да посетите терапевт-сексолог, пише „Дейли Мейл“.
Експертите в областта са категорични, че на една двойка ѝ трябват до 7 години, за да реши проблемите си. Много малко от тях се престрашават да се консултират със специалисти по интимното. А не е като да са по-страшни от зъболекаря...
Кога наистина трябва да посетим психотерапевт или специалист по сексология?
1. Внезапна загуба на либидо
Много е важно да направим разграничение между тоталната липса на желание за секс и фразата „Днес не съм в настроение“. За наличие на реален проблем може да се говори, когато не изпитвате никакъв интерес към полови отношения с партньора си и с каквито и да било други хора. Ако у вас възникне подобен тип глобална липса на интерес, вие трябва да потърсите специалист, с когото да поговорите.
2. Трудно ли ви е да получите оргазъм?
Всеки от нас има различен подход за достигане до експлозивното чувство, но докато за някои е толкова просто, други се затрудняват. И в това няма нищо неестествено – различни хора, различни прагове. Тревогите обаче идват с липсата на възможност да получите оргазъм, дори когато това се случва в солова ситуация. Според терапевти невъзможността може да се дължи на душевна рана, вътрешно страдание или дори заболяване.
3. Безизходица в интимното...
Разбираемо е, че сексуалните проблеми в една връзка няма да се решат самостоятелно и всеки да се спасява по единично със „xxx“ филм или списание в банята. Запазването на една връзка, минала под знака на проблемите в леглото, се нуждае от усилия и много разговори. А сексът е нещо, което се споделя. На всички ни е ясно, че проблемите помежду ни влияят на половото общуване и то заглъхва.
Най-разпространеният проблем в подобни ситуации е различното ниво на либидо у двамата партньори – единият с по високо, другият с по-ниско. А нуждата на първия да получава повече секс рано или късно води до незадоволяване на потребностите му, защото партньорът с по-ниско либидо се радва на малко. В казуси от този род е необходимо говорене, изказване на вътрешните чувства, подбуди и дрязги. Това може да стане в присъствието на специалист, всъщност е желателно. А с решаването на проблема, връзката ви ще се стабилизира, защото колкото и да се лъжем, тя се крепи и на секса.
4. Сексът задължително води до оргазъм?
Това чувство би трябвало да бъде плод на любов или забавление, или на двете. Но за някои хора то е по-скоро нещо страховито, ангажиращо... Може би си представяте, че това приятно усещане, изпитано от вас или партньора ви, е нещо по задължение, което според вас, ако не изпълните, пред лицето ви ще се развее табела „Провал!“. Подобен тип разбирания са много често срещано явление, но трябва да знаете, че те са противопоказни на връзката ви.
5. Мацка, секслайф 24/7
Обратно на пониженото либидо, вашето може да бъде така изстреляно в небесата, че нуждата от креватна гимнастика да бъде наистина постоянна. Хубаво е, когато често си мислим за това как сме с любимия човек или с някой друг/а... Но нонстоп в леглото? Много хубаво няма да е на хубаво. Безразборното сексуално поведение е рисково. Хиперсексуалността, позната като нимфомания, е характерна за мъже и жени под 30-те години, преживели травма в детството си и подложени на висок стрес към днешна дата.
Решаването на този проблем идва преди всичко с консултация при специалист, а също и с промяна на средата, повишаване на ангажираността на ума с приятни (любими) занимания, спортуване и спазване на добра диета.
6. Сексът вече не е това, което беше...
Защо правим секс? Със сигурност могат да бъдат изброени много причини – защо от време на време пребиваваме в спалнята си без дрехи, възможност да бъдем по-близо до партньора си, просто е забавно, „природа, какво да се прави“ и др.
Но въпреки изброените, сексът може да бъде насочен към това да нараняваме хората или да ги използваме. Последиците от подобен тип поведение според експертите са своеобразна трансформация на разбирането за самия секс. Той вече няма да е забавен, ще бъде болезнен, не ще носи наслада, ще връща сиви спомени. Ако смятате, че сте жертва на сексуално посегателство и споменът товари съзнанието ви, трябва да се свържете със специалист.
7. Често ли се заигравате сами?
Е, всички го правим... Мастурбацията е нещо естествено, нищо шокиращо. Но това, което може да ви обезпокои, е желанието ви да заместите реалния секс със самозадоволяването. Все по-често зависимостта към този навик се обвързва с гледането на порнографски филми и материали, които подбуждат все повече самата необходимост от мастурбация. Мисълта, че голата жена или голият мъж на мечтите ни е там на монитора е по-опасна, отколкото предполагате. Зависимостта към порното би убила връзката ви, както и възможността да създадете такава.

В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори