×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Законно събирали по 4 лева такса вход за плажа Силистар


Законно събирали по 4 лева такса вход за плажа Силистар
Проверки на НАП установили, че паркингът в местността работи по данъчните правила
01 Юли 2016, Петък, 03:36 ч.

Всички документи и разрешителни на фирмата били изрядни

В хода на засилените контролни действия екип на НАП Бургас провери скандалния паркинг на Силистар, намиращ се в непосредствена близост до плажната ивица. За него се твърдеше, че спира пешеходния достъп на хората до брега и ги принуждава да заплатят такса за паркиране (ВИЖ ТУК). От фискална гледна точка не бяха установени нарушения. Управителят на фирмата, развиваща дейност на територията, обособена като паркинг, представи необходимите документи и разрешителни.

Издаваните касови бележки на стойност 4 лева за целодневно паркиране съдържаха необходимите реквизити, а касовият апарат бе свързан дистанционно със софтуера на приходната агенция. Наетите лица работеха със сключени договори за 8-часов работен ден, проверката не установи и разлики в касовата наличност. Екипите на НАП се увериха на място, че пешеходният достъп до плажа не се възпрепятства, а до паркинга се достига по общински път.

Във връзка с многобройните обаждания и запитвания към териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас относно заплащането на  престоя в зоната, обособена като паркинг,  от структурата на приходното ведомство в морския град уточняват, че Националната агенция за приходите не е институцията, която издава разрешения за извършване на търговска дейност, но контролира начина, по който се осъществява тази дейност от фискална гледна точка.

В този смисъл, на паркинга на Силистар събирането на такса за паркиране се извършва съобразно данъчните правила. От НАП призовават плажуващите да изискват фискален бон, а ако има случаи на отказ за издаване, незабавно да се подава сигнал до НАП, като това може да става на националния информационен телефон 0700 18 700.

В категории: Бизнес


7
Коментара
Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
7
Коментара по темата
7.
mathur
01.07.2016 18:46:48
0
0
нали искате гроб(герб) кво ревете сга....ще плащате....касичката трябва да се пълни....за последно...
6.
bo
01.07.2016 15:27:45
0
1
на Слънчев ден пък, което е до Варна събират 12 (ДВАНАДЕСЕТ ЛЕВА)лв., за да си паркираш колата сред тръни и останки от строителни материали, а колите са така нагъсто паркирани, че след всеки плаж ти остава на вратата по нещо за спомен
5.
Новините на Флагман 12:00 Невена Василева
01.07.2016 13:19:21
1
1
Заподозреният, че е един от организаторите на атентата в Истанбул Aхмед Чатаев е освободен от българския съд преди пет години. Тогава магистратите са разглеждали искане за екстрадирането му в Русия по обвинения в тероризъм.

Чатаев е задържан на "Капитан Андреево" през 2011 година при опит да влезе в България. Съдът в Хасково решава да го екстрадира, но Пловдивският апелативен съд отменя това решение. Причината е, че е със статут на политически бежанец в Австрия.

Адвокатът на Чатаев по това дело си спомня, че той бил доста религиозен, но според него бившият му клиент му няма общо с атентата на летище Ататюрк.


Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган могат да се срещнат и преди планираната среща на Г-20 в Китай през септември.

Това съобщи руският президентски говорител Дмитрий Медведев. Точната дата и място на срещата още не са определени, предаде РИА Новости.

На фона на кървавия атентат в Истанбул, започна изненадващо затопляне на отношенията между Русия и Турция.
Владимир Путин е наредил да започне нормализирането на търговските отношения с Анкара, стана ясно след проведения в сряда телефонен разговор между руския президент и турския му колега Реджеп Ердоган.


Бъдещето на Европейския съюз (ЕС) не може да се диктува от двама-трима силни западни членове". Това предупреждение отправи словашкият премиер Роберт Фицо само един ден преди страната да поеме председателството на ЕС за шест месеца.

"Бъдещето на ЕС повече не може да се определя без активното участие на страните, включили се през 2004 година", подчерта Фицо. Според него "огромно мнозинство от гражданите на ЕС са напълно несъгласни с настоящата политика за миграция".

"Има усещане сред страните членки, че понякога те договарят нещо и после комисията идва с предложения, които не са съобразени с това... Ако гражданите ни разбират все по-малко какви ги върши ЕС, то е защото има твърде много институции и твърде малко държави- членки". Тази критика отправи външният министър на Словакия Мирослав Лайчак.

Стотици хора, вложили всичките си спестявания в „Дупнишката популярна каса”, се оказват жестоко ужилени.


Емил Лазаров е пенсионер. Изгорял е с 50 000 лева. Подвел се по високата лихва.

„Случайно минах оттам и гледам на таблото - годишна лихва - 14 %. По това се подведох”, разказа Емил пред камерата на „Флагман".

Без много да му мисли, пенсионерът внесъл първите 20 000 от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел. После видял, че популярната каса е регистрирана като кооперация, а той е вписан като неин член.

В началото всичко било наред и Емил получавал лихвите си. Затова внася още 30 000 лева. За три години получава над 8000 лева от лихви.

И така до юни тази година, когато офисът затворил и Емил разбрал, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала.

На адреса в Пловдив, където е седалището на сдружението, няма никой. Телефонът за връзка е изключен.

Екипът на Флагман не откри и собственика на фирмата в апартамента му в Дупница. В районната прокуратура в града са внесени 38 жалби. Засега…

А Емил и другите ужилени са останали без стотинка.

„Взимам пенсия 295 лева и съм на чиста нула. Целият ми живот съм спестявам по малко и мислех, дойде ли падежът, да изтегля тези пари и да изкарам, колкото ми остава да живея. Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля”, споделя Емил със свито сърце.

Пред камерата на „Флагман" застанаха и други потърпевши. Те казаха, че са загубили суми между 5 000 и 150 000 лева.

Подали са сигнали във всички отговорни институции, които биха могли да вземат отношение по казуса. До момента няма резултат.

"Във връзка с депозираните жалби, с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Дупница от 13.04.2016 г. на Началника на РУ на МВР – гр. Дупница е възложено извършването на предварителна проверка. Държавното обвинение е дало указания, касаещи изясняване на обстоятелствата. На 01.06.2016 г. е разпоредена допълнителна проверка с определен срок за приключване в рамките на 30 дни, а именно до 01.07.2016 г. Към настоящия момент в Районна прокуратура – Дупница не са постъпили материали от РУ на МВР за извършената проверка", съобщиха от Районната прокуратура.


9- годишно дете е изчезнало вчера по обяд в дупнишкото село Самораново. По думите на майката синът й Иван е отвлечен от мъж, с който тя е живяла преди време на семейни начела.

В четвъртък Ралица изпратила детето си до магазина, но то не се прибрало. Малко по-късно майката намира счупен мобилния му телефон и получава обаждане от бившия си приятел, който по думите й иска откуп от 30 000 евро, за да върне детето.

От полицията са започнали издирване на Иван, но до момента няма следа.


Телефонна измама за рекордна сума в Пловдив. Възрастно семейство изгоря с 30 000 лева.

Пенсионерите били подведени по схемата с болен роднина. Измамниците обаче приложили нов елемент – след като взели парите, те се обадили на семейството и се представили за полицаи, за да не позвънят възрастните хора на 112.

Малко след 14.00 часа в сряда двамата пенсионери от пловдивския квартал „Съдийски” получават обаждане от жена. По познатата схема тя обяснила, че синът им е в болница в тежко състояние заради свински грип. Поискала спешно пари за важна инжекция.

74-годишната жена броила на измамниците общо 30 000 лева. Последвало контролно обаждане – престъпниците позвънили на пенсионерите отново, но от името на полицията, за да успокоят семейството и да спечелят време.

След случая възрастните хора са съсипани, тъй като са предали на измамниците всичките си спестявания. Хората от квартала разказаха, че подобни обаждания са получавали и техни роднини.

От полицията съобщиха, че разследват рекордната измама и посъветваха, ако получите съмнително обаждане, задължително да се обадите на роднините си, преди да дадете пари на непознат.


Какво ще е времето в първите дни на юли от Гери Малкоданска, здравей.
Днес времето е слънчево и горещо. Температурите в страната са към 30 градуса и ще се покачват още.

В предстоящите часове в планинските райони може да превали краткотрайно.

През почивните дни времето ще бъде горещо, до обяд слънчево, но със следобедни превалявания на различни места.

От неделя, тъй като ще нахлува студен въздух в страната, температурите ще започнат да се понижават. Най-ниски ще са във вторник - от 24 до 29 градуса
Благодаря, Гери Малкоданска.


За пръв път улиците на най-големия ромски квартал на балканите - "Столипиново" бяха измити с шампоан. Целта е да се подобри чистотата в квартала и в жегите да се предотвратят евентуални епидемии от заразни болести.

За да ухае "Столипиново" на теменужки, днес бяха използвани 15 литра шампоан. Лъскането до блясък струва 50 лева и вече ще се прави всеки понеделник. В квартала влязоха и модерните машини, които метат и мият улиците едновременно.

С тоновете изхвърлени боклуци "Столипиново" е опасно огнище на зарази. Повечето боклуци под блоковете се изхвърлят директно от прозорците и терасите на жилищата, въпреки че на метри са разположени контейнерите за смет.

Миенето е част от специална програма, която цели да научи жителите на квартала на чистота.



Стотици хора посрещнаха July Morning на брега на Дунав – в Тутракан. Именно там се премести традиционният музикален фестивал, който досега се провеждаше в Камен бряг.В първата юлска утрин в Тутракан отново прозвуча вечният хит „July Morning”в изпълнение на Джон Лоутън.

В същото време, на Камен бряг също се събраха много ентусиасти.


Появиха се първи категорични доказателства за намаляването на озоновата дупка над Антарктика. Според учените през септември 2015 г. тя е била с около 4 милиона кв. км по-малка в сравнение с 2000 г.

Експертите смятат, че намаляването се дължи на мерките за ограничаване на вредните емисии в атмосферата. Озоновият слой, който се разпростира между 20 и 40 километра височина, е жизнено важен, защото поглъща по-голямата част от опасното ултравиолетово излъчване на Слънцето.

Така се разделяме, останете с Флагман, приятен следобед.
4.
Спасител
01.07.2016 13:03:07
0
8
А на Аркутино като събират такса по 5 лева на автомобил от две години без касов бон,как никой не надава вой?!
3.
hgd
01.07.2016 12:14:57
0
8
Всите шопи ходят там,ако чака ментата от мен пари няма да стане
2.
Unikum
01.07.2016 12:11:42
1
5
Koncesionera na plaja da sudi durjavata.vzemat mu koncesionna taksa za plaj do koyto nqma svoboden dostup...po logikata na sobstvenika na zemqta-utre puskam dokumenti,vadq kasov aparat i taksuvam vsi4ki koli pred bloka...ta minavat prez ob6tite 4asti
1.
2
01.07.2016 11:58:55
0
16
Най добрият протест е просто да не ходите на този паркинг в Силистар, без приходи бързо ще окапе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори