×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! Президентът, премиерът и военният министър: Няма да участваме във флотилия срещу Русия (допълнена)


Извънредно! Президентът, премиерът и военният министър: Няма да участваме във флотилия срещу Русия (допълнена)
Тримата нямали въможност да си разкажат кой какво е договорил, но като се събрали, разбрали, че са на едно мнение
16 Юни 2016, Четвъртък, 04:20 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Има държави - ястреби, но това си е тяхна работа, обясни Бойко Борисов


България е отказала участие в морска флотилия в Черно море срещу Русия или срещу когото и да било. Това обявиха премиерът Бойко Борисов и военният министър Николай Ненчев, заедно с държавния глава Росен Плевнелиев в извънредно изявление от президентството.

То бе свикано по повод медийни спекулации, че България може да се включи в инициатива на Румъния и Турция за флотилия в Черно море в защита от Русия.

Трябва да спрат спекулациите, че ще сформираме флотилии срещу някого. Говорим ясно и открито, обяви президентът Плевнелиев.
Той цитира думите на румънския си колега Йоханис Клаус след срещата между двамата вчера и обясни, че не е говорено за флотилии. Румънската инициатива била в начална фаза и тепърва щяла да се обсъжда на ниво НАТО.

По-категорични бяха премиерът и военният министър. Николай Ненчев обясни, че е възразил в разговори в чужбина за флотилия на НАТО в Черно море и казал, че въпросът трябва да се разгледа на ниво политическо ръководство в алианса.

Бойко Борисов потвърди, че темата за флотилия в Черно море е била повдигната от румънските президент и премиер. Според него обаче имало „ястреби” – държави, които си гонят свои позиции, но това си била тяхна работа. 

Във връзка с разнопосочното говорене на различните институции той каза, че „не сме имали възможност да си разкажем кой какво е договорил”. След като се събрали (с президента и военния министър) обаче разбрали, че позициите им били абсолютно идентични.

Лоялността ни към НАТО е доказана. Всяка година в България идват по 5000 американски войници в Ново село, каза още Бойко Борисов.

По думите му той винаги настоявал, че България е миролюбива държава и че предпочита платноходки и туристически кораби в Черно море, вместо военни плавателни съдове.

Той добави, че България помага на Гърция в спирането на бежанци в Егейско море. Това била тема, която касаела Европейския съвет и НАТО.

Кораби на НАТО може да се наложи да охраняват в Черно море само при мощна бежанска вълна, ако бъдат затворени за мигранти Средиземно и Егейско море
, уточни премиерът.

България винаги участвала в учения заедно с Румъния, понеже тя ни била близко. Това било по-добрият вариант, защото иначе можело да се наложи да ходим в Прибалтика.

Президентът Плевнелиев каза, че България може да участва само в учения по суша в Румъния с до 400 човека.

В Черно море сега също можело да има само военни упражнения, но не и флотилии, насочени срещу други държави.

Всичко е съобразено с военната стратегия и плановете за развитие на Българската армия. Къде е сензацията,
къде има нещо ново, ядоса се държавният глава.
След брифинга тримата отказаха да отговарят на журналистически въпроси.


В категории: Политика


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
12
Коментара по темата
12.
предател
18.06.2016 15:09:37
0
2
По-добре да станем република на Русия, а не да се дървим с някакви кораби които нямаме. Ако Руснаците налеят пари, ако вкарат ресурси в България-а те ги имат в изобилие, това ще бъде супер. Да приемем 1 милион руснаци при нас, за да живне икономиката. Така хем ще бъдем по-добре икономически, хем ще имаме защита. А сега сме м/у чука и наковалнята. Какво видяхме от Американците - само лошо - над 3 милиона българи са извън България.
11.
До N7
16.06.2016 22:34:37
2
6
Какво са отрязали руснаците бе кавал недоебан?Пишката ти ли отрязаха???
Чети малко чифутееее четиии!!!Заради бисексуалният фердинанд се стига до тези последици за България.А това отнемане на територии се извършва по договорка със съюзниците и благодари на лошите руснаци че не са разпарчетосали държавата,както е искал любимеца ти чърчил.
10.
Fenera sveti !
16.06.2016 22:14:33
0
2
Глупаци, флот се прави с кораби!Ние ще участваме със спасители от плажа с пояси !Ще ги набират в култовите чалготеки !
9.
aytoski huligan
16.06.2016 20:59:28
1
1
Тези тримата глупаци да не си казват мнението преди големият БОС (демек USA) да си е казал мнението по казуса.На тези тримата веднага ще им висне марсола ,ако големият БОС има друго мнение по въпроса.
8.
Истината
16.06.2016 19:34:59
6
3
Само се разсейват.
Бойко е най големия политик във Европа. Най големия и най опитния. Вярвам че вървим по пътя на Швейцария!!!
Нека да има само бизнес и търговия, другото е празни думи и глупости!!!!
Бизнеса над политиката!!!!!!
7.
FREE BULGARIA
16.06.2016 17:50:40
20
9
Бойко е тъп комунист и никога няма да потърси 30% което руснаците отрязаха от България през 1944 след като ни окупираха.
Той не знае как да в твърд и умен.
И сега какво. Правим се на смешни. Дано следващия премиер и президент да са по натовски и про-Европейски! Тоя е рубладжия.
6.
by the way
16.06.2016 15:16:00
7
14
Идиоти,че то флот се прави с кораби!Ние с гребци ли ще участваме?Ще ги избират на гей парада в софия!!!
5.
ЕЕЕ
16.06.2016 14:47:48
5
18
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА ИМА НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО РЕШЕНИЕ!
ТАЯ ШУШУМИГА ПРЕЗИДЕНТЧЕТО Е ТОЛКОВА ВРЕДЕН ЗА СТРАНАТА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ВЕДНАГА!!!
4.
смях
16.06.2016 14:29:07
4
17
Ей тез тримата глупака да ходят. Най-отпред да са. Продажни копелета.
3.
аф
16.06.2016 13:51:38
1
9
Добре че имаме само гумени лодки
2.
мастии
16.06.2016 13:43:10
0
16
курвите никой не ги взима на сериозно
1.
@@@@@@
16.06.2016 13:08:42
5
41
На Росен разгеле му светна лампичката на маслото. С Украйна и Румъния съюз ще прави.Вместо да гледа националните интереси и приоритети. Да се маха час по-скоро този родоотстъпник и американски лакей.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори