×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

20 семейства вдигат къщи в баровското село Маринка след пускането на новата канализация


20 семейства вдигат къщи в баровското село Маринка след пускането на новата канализация
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов инспектираха пречиствателното съоръжение в селото
13 Юни 2016, Понеделник, 12:37 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

От 7200 метра към момента са изпълнени 7100 метра от канализацията

Най-наболелият проблем на най-хубавото бургаско село остава в историята до 20 дни. Маринка вече има изцяло завършена канализация и пречиствателна станция, а септичните ями скоро ще бъдат само спомен за жителите й. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов инспектираха пречиствателното съоръжение за отпадните и дъждовните води на селото.

Може би сме първото село, което има и действаща канализация, и пречиствателна станция, които работят успоредно, каза кметът Лъчезар Колев (вляво)

Канализацията на Маринка е готова на 90%, от линейната мрежа с дължина 7200 метра към момента са изпълнени 7100 метра. Разходите по изграждане на домовите отклонения са поети изцяло, до 20 дни в смесената канализация ще бъдат включени всички къщи в селото. „Канализацията на Маринка е фекална и дъждовна, поради което тук на 100% ще бъде решен и проблемът с наводненията”, каза кметът Димитър Николов и припомни, че преди 2 години Маринка бе застигната от потоп и хората преживяха истински ужас.

Ситуацията вече е съвсем различна и селото се превръща в предпочитана дестинация за семействата, решили да живеят близо до Бургас. „В последните три месеца сме издали 20 разрешения за строителство на нови къщи и Маринка”, каза кметът на селото Лъчезар Колев. „Септичните ями създаваха екопроблеми в селото. Може би сме първото село, което има и действаща канализация, и пречиствателна станция, които работят успоредно”, добави той.

Екоминистърът Ивелина Василева остана видимо доволна от проверката на съоръжението. Тя обяви, че проектът за Маринка е прекрасен пример за добрата колаборация между държавата и местната власт и този модел трябва да се мултиплицира. Финансирането за линейната мрежа в размер на 2,5 млн. лв. беше осигурено от ПУДООС.

„Инвестицията е много важна, за да се подобри животът на хората, да се осигурят качествени ВиК услуги, както и превенция от наводнения, тъй като канализацията е смесена и се обират и дъждовните води. Общината осигури финансиране за изграждане на пречиствателносто съоръжение, както и за изграждане на домовите отклонения”, каза Василева.

Близо 22 млн. лв. са инвестициите от ПУДООС в Област Бургас, в това число и инвестиции канализацията на кварталите Рудник и Черно море, в град Българово в момента се реализира такъв проект. Със 750 хил. лв. от ПУДООС се решава и проблемът със замърсяването на морето в Лозенец. Скоро ще започне и изграждането на колектор от Равадиново към пречиствателната станция в Созопол, съобщи още министър Ивелина Василева.

В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
Оливър
14.06.2016 09:29:26
2
3
баровско село.? този кенефd
15.
Обожател
14.06.2016 09:20:34
1
3
девствена е, бе братче!
Не се пише " детственна "
14.
ne evqrno trolove
14.06.2016 08:34:34
1
4
marinka e mnogo dobro selo. v pati po dobro i ot vetren ( nqma voda, sondi dalboki ). i mnogo po krasivo i chisto. ne znam vie na kakvo kazvate dobro... seloto e ok! lapaite churki manqci v kameno
13.
Спиро Мадото
13.06.2016 22:44:01
1
4
Че тя детственна ли е
12.
Обожател
13.06.2016 22:28:01
0
3
Не я давам, бате! Ще я обезчестиш!
11.
Ох на бати
13.06.2016 22:19:12
0
2
Може ли преди да и предложиш брак да я поклецам малко
10.
Обожател
13.06.2016 22:07:24
1
4
Кух, Кремена се казва! С големи цици и як задник! Ще й предложа брак!
Наборка ми е!
9.
Мечо Кух
13.06.2016 21:16:23
0
1
Коя е мадамата в жълто ?
8.
MITKO MOMATA
13.06.2016 20:55:17
1
3
VIJDATE LI V 21 VEK S KAKVO SE HVALQ? BELITE HORA V KOSMOSA OTIDOHA,A AZ S KAKVO SE HVALQ. :-))
7.
батко с мустак
13.06.2016 20:16:36
5
9
Маринка е доста лайняно и миризливо село, пардон - гето!
6.
Обожател
13.06.2016 20:13:27
1
4
Кременче, ти ли си с жълтото
палтенце?
Много секси мацка си станала!
5.
батка
13.06.2016 19:57:02
0
8
Едно хубаво нещо има в Маринка,Петя Атанасова много хубави кавали прави.
4.
za lainata
13.06.2016 19:26:02
3
4
parvata e s laina poslednata e sprechisteni laina da
3.
Бургас
13.06.2016 19:23:03
6
13
Какво баровско има в с.Маринка?Абсолютно и типично Странджанско село.Овце,свине,кокошки и т.н."Баровско"за гегите от пришълците в Бургас.
2.
@@@@@@
13.06.2016 19:18:24
2
12
Баровското с.Маринка? Смях!!!
1.
млякото и руснака
13.06.2016 19:10:25
6
2
ауууууу таз снимка последната с пречистените лайна ли е?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори