×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Когато плажът, хората и морето бяха различни


Спомени от соца: Когато плажът, хората и морето бяха различни
Времето си минава, всичко се променя, няма начин
28 Май 2016, Събота, 03:49 ч.

Едновремешните талони за храна на територията на Слънчев бряг - това може би е като сегашният All Inclusive?


Всичко е било различно – времето, плажът, хотелите, цените, хората … морето!

Краят на месец май е. Слънцето се бори с облаците, времето се опитва да се затопли, температурите малко по малко се покачват и това ни кара да си мислим само за едно – МОРЕ.

Търсим в офертите най-изгодните предложения, първа линия на морето, басейнче, коктейлче, шезлонгче, купонче. Все повече българи предпочитат съседните ни Гърция и Турция за почивка през лятото, има много по-изгодни предложения, навалицата пак я има, но човек се разнообразява, пише socbg.com.

Има ли човек време, нерви и желание може да намери и доста изгодни квартирки и стаи, дори с климатик. За силният летен сезон, краят на юни до последните дни на август, цените както се подразбира, скачат доста.

Има доста курортни градчета, които предлагат нощувки от по 15 лева, което е съвсем допустима цена. Все пак, не всеки от нас може да си позволи 5 звезден хотел на брега на морето със собствена плажна ивица. 15 лева ти осигуряват легло, собствен санитарен възел, паркомясто, телевизор с кабелна и напоследък и Wi-Fi. Доста изгодно бих казала аз.




Спомням си когато бях малка как бяхме на море по 15 дни. Половин месец, та дори ти писва. Имахме безплатен престой в станции, пътят ни излизаше за без пари от БДЖ и плащахме само храната, която консумирахме. 15 дни, които се минаваха бавно и блажено.






Попаднах на тази обява за цените на Слънчев бряг през 80-те години. Има известна разлика. Разбира се, приемаме и факта, че тогава заплатите са били съвсем и напълно различни, но все пак … няма ли как да върнем времето назад и да останем в него? Мечтая за почивка на море от снимките от преди 30-40 години. Не се оплаквам и сега, забавлявам се, но така ми се иска да стъпвам по този мек и блещукащ пясък, да няма навсякъде заградени от хотелите плажни територии, чистата и прекрасна вода и всичко това.



Радва ме фактът, че и сега настаняването на деца е безплатно. Поне това не се е променило. Талони за храна на територията на комплекса, това може би е като сегашният All Inclusive? Може би и храната и цените са се променили до известна степен, но идеята е същата.
Времето си минава, всичко се променя, няма начин. Но все пак ни се иска да се потопим и в атмосферата от преди години, да видим какво е било. Вие какви спомени имате?



В категории: Ретро Флагман


14
Коментара
Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
14
Коментара по темата
14.
Mda
28.05.2016 17:18:20
1
4
Dobre se e jiveelo.I az gi pomnia tezi vremena .Makar i da niamashe goliamo raznoobrazie ot stoki obiknovrnnia chovechec mojeshe da si praish zvoli pochti vsichko koeto imashe po onova vreme.nali
13.
Marinero
28.05.2016 12:57:33
0
24
Много плюете старото време, но аз си спомням, че родителите ми всяка година взимаха карти за почивка за по 14 дена за пампорово. Я сега си вземете 14 дни отпуск от чорбаджията. Може ако си държавен служител - заплатаджия и чантаджия, хрантутник.
12.
÷÷÷÷÷÷
28.05.2016 12:12:38
1
16
Ужас! Как е възможно да има толкова промити мозъци за които историята е само в черно и бяло! Отвратен и потресен съм в какви малоумни твари се е изродил част от народа ни!
11.
История
28.05.2016 12:02:41
30
1
Рубриката трябва да се промени.
Не е имало такъв период -- соца.
Ще ви осъдя!!!
Той е бил кървав тоталитаризъм!
рубриката трябва да се преименува "през 1980те"
10.
OТ Бостън
28.05.2016 11:51:30
33
5
Това е все едно да кажеш колко ти липсва нацизма!!!!!
Вие сте за съд!!!!
Трябва да се осъди Флагман, това е престъпление срещу паметта на толкова много хора!!!!!
9.
Хахах
28.05.2016 11:28:33
5
18
Май коментатор 7 е едно от отрочетата-идиотчета на ГЛАРУСА-осеменител по плажовете от онези времена!?
8.
Do7
28.05.2016 11:23:02
6
26
Б О К Л У К !!! ТИ СИ ЗА ПСИХИАТРИЯ.ЖИВЯЛ ЛИ СИ ПО ТОВА ВРЕМЕ БЕ ПРОМИТ МОЗЪК?
/ако изобщо имаш такъв/
7.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
28.05.2016 11:11:51
29
6
Флагман вие сте за съд!!!!!!
Това е престъпление, да ми романтизирате най кървавия период във Българската история!!!!!!
Изроди!!!!
6.
do goro govnarski
28.05.2016 11:03:45
6
19
do goro govnarski,govnar ,tova sa faktije,kakav givkov kakav stalin tova beshe turizam dostapen za vseki,za babati i dqdo ti.Hodqt li babati na more sega pri toz turizam-kapitalizam.Na muki.Edva li i ti maogesh da si go pozvolish.Ama da laesh i qdesh laina mogesh.Akala ti e kolkoto na edna caca.
5.
ГЛАРУС
28.05.2016 10:54:47
7
18
Всеотдайно осеменявахме по плажовете, но ядец! Виж какви идиотчета се пръкнаха! /имам предвид коментаторите от N1-3
4.
...
28.05.2016 10:48:21
7
30
Нещастни тролове! Сигурно изобщо нямате представа за времената срещу които всеотдайно и безмозъчно плюете !
3.
Флагман мамка ви
28.05.2016 10:26:31
34
5
Ало защо не направите една стария колко хубаво и весело е било във Аушвиц?
Ебах тея соцове!
Вие кой сте ве?????
2.
Жорж Български
28.05.2016 10:25:28
31
8
Опасно! Много опасно!
Да се романтизират престъпленията на диктаторите Живков и Сталин, във втория случай 20 милиона убити включително към 15,000 българи от Украйна изгонени и заточени!!!!
Лустрация!!!!!
Флагман вие сте за съд!!!!!
Никога няма да забравим!!!!!!
1.
FREE BULGARIA
28.05.2016 10:05:53
35
11
Никога е нямало соц.
Имаше окупация и атака от страна на Сталин и СССР, тоталитарен комунизъм във който цялото народно събрание със княз Преславски и офицерите му бяха застреляни!!!
След това имаше концлагери във които бяха убити към 100,000 интелигенцията на България и хора със имоти.
Три пъти комунистическата партия фалираше и най накрая си даде златото на Русия.
Този тоталитарен геноцид струваше към $160 милиарда сегашни пари които Русия ни дължи. А за убитето и закланите хора, историята още мълчи.
Не лъжете!
Нямаше соц!!!!!
Имаше лишаване от частна собственост, имаше изолация от Европа, имаше орязване 30% от територията на България във полза на приятелите на Сталин.
Целта на Русия е била винаги да ни трие!!!!
Флагман, не знам за какви се взимате да лъжете хора със някакви опасни залитания към романтична лъжа?!?
Какви сте вие? Пионки на Лукойл?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори