×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Поемете дълбоко дъх и кажете две думички: „Президент Тръмп“


Поемете дълбоко дъх и кажете две думички: „Президент Тръмп“
Тръмп успя да разчете перфектно, че част от американското общество е гневно
13 Май 2016, Петък, 18:05 ч.

Америка губи във всичко, без значение коя партия е на власт. Тръмп винаги печели

През януари написах, че само съдбата може да спре Доналд Тръмп от това да спечели първичните избори на Републиканската партия и да бъде един от двамата кандидати за президент на САЩ през ноември. Е, съдбата не успя да го спре и Тръмп вече официално е първият кандидат.

Сега е време да напиша, че само съдбата може да спре Доналд Тръмп от това да спечели изборите през ноември и да стане следващият президент на САЩ.

Доналд Тръмп е маркетингов гений

Колкото и странно да звучи, това е истината. Всичките обиди, абсурдни изцепки, детински прякори и ексцентрично поведение от Доналд Тръмп наистина изглеждат като присъщи по-скоро на клоун, а не на кандидат за президент на САЩ. Но това е само на повърхността. Отдолу се крият изчисленията на един гениален специалист по убеждаване и маркетингов талант.

Тръмп е толкова добър, че дори най-бедните американци казват за него: „Той е същият човек като нас, затова му вярваме“. Тоест, безработният бивш фермер от Мисисипи възприема мултимилиардера Тръмп, живеещ в буквално златен апартамент до Сентрал Парк в сърцето на Ню Йорк, като човек, с който може да си изпие бирата довечера.

Доналд Тръмп е с най-доброто послание

Тръмп успя да разчете перфектно, че преобладаващата част от американското общество е гневно и недоволно от цялото политическо и партийно статукво. Много американски работници не усещат възстановяването на икономиката, не разбират защо се изливат десетки милиарди долари за войни в Близкия Изток, не са съгласни с огромната незаконна имиграция от Мексико, не могат да видят ясно кои са реалните ползи от търговски споразумения като НАФТА и обвиняват за всичко това и двете партии, чиито лидери са се сраснали с корпоративните донори.

Тръмп усети този гняв, яхна тези емоционално-натоварени теми, насочи критика към лидерите и на двете партии и се брандира като аутсайдер, смело говорещ това, което мисли, имащ достатъчно пари, за да бъде независим от бизнес интересите и способен да разтърси вашингтонското политическо статукво до основи. Посланието му е просто:

Америка губи във всичко, без значение коя партия е на власт. Тръмп винаги печели. Изберете Тръмп за президент, за да печели и Америка, за да спечелите и вие.

Доналд Тръмп е медийна суперзвезда

Да не отразиш позиция или събитие на Тръмп е самоубийство за всеки редактор на медия. Това му осигурява огромна публичност, а както самият той пише в своята книга „Изкуството на сделката“, дори лошата публичност твърде често е за предпочитане пред никаква публичност. Разбира се, самият Тръмп има неподражаеми умения да управлява медиите. Неговите изказвания и медийни „бомби“ са толкова добре премерени, че на всеки няколко дни взривяват и превземат целия медиен пейзаж. Тръмп практически засенчва своите опоненти и не им оставя прозорец за изява. Така те са принудени да го имитират (Тръмп печели), да се защитават постоянно (Тръмп печели) или просто да потънат в забвение (Тръмп печели).

Доналд Тръмп ще спечели значима част от гласовете на Бърни Сандърс

Хилъри Клинтън все още се бори на първичните избори в нейната собствена партия (Демократите) срещу самоопределилия се за социалист Бърни Сандърс. Всъщност, Сандърс е доста далече от социалист, но подобно на Тръмп успя да се брандира като аутсайдер, който се бори срещу политическото статукво, обещава легална марихуана и безплатни неща за всички хора, а има и завиден ораторски талант.

С това сенаторът от Върмонт спечели огромен брой млади избиратели и нажежава до червено ентусиазма на последователите си. Разбира се, партийното статукво на Демократите няма да му позволи да победи Клинтън.

След като Сандърс бъде елиминиран с целия натиск на корпоративните донори и партийни машинации, избирателите на „социалиста“ ще се почувстват лично обидени и ще искат отмъщение. Някои от тях няма да гласуват, други ще гласуват „с отвращение” за Хилъри Клинтън, но и значима част ще гласуват за Тръмп само и само за да си го върнат на Клинтън.

Доналд Тръмп ще атакува Клинтън отляво

Тръмп не само разбира настроенията на избирателите на Сандърс, но и вече активно се позиционира, за да ги привлече. Милиардерът непрекъснато повтаря, че „корумпираната Хилъри“ ще победи с измама „Бърни“ и той не заслужава такова лошо отношение. Тръмп поставя специален акцент върху позициите, които са общи за него и Сандърс – скептицизма към търговските споразумения като НАФТА, изтеглянето от Близкия Изток и влиянието на корпоративните пари върху политиката в САЩ. Дори променя леко някои от собствените си аргументи, за да бъде припознат по-лесно от левите т.н. „прогресивни” избиратели зад Сандърс.

Доналд Тръмп е кандидат-кошмар за Клинтън

Хилъри Клинтън беше спрягана за абсолютен фаворит, поради простата причина, че републиканците нямаше какво да извадят срещу нея. Да, тя е гласувала за войната в Ирак, провали се е в работата си на външен министър като създаде хаос в Близкия Изток, взимала е пари от Уолстрийт и големи индустриални корпорации през целия си политически живот. Но всички кандидати на републиканците (без Тръмп) са правили същото. Хилъри просто разчиташе да смаже републиканците с пари, етнически малцинства и държавна власт.

И тук дойде Тръмп. Неговите силни страни са идеално позиционирани срещу слабите страни на Клинтън, а слабостите му са де факто неуязвими за нейните атаки. Клинтън е създала хаос в Близкия Изток - Тръмп никога не е участвал в партийните завери за Ирак, Либия и Сирия. Клинтън взима пари и работи за Уолстрийт и големи корпорации като Боинг – Тръмп е милиардер и Уолстрийт работи за него. Клинтън има подкрепата на действащия президент – Тръмп е аутсайдер и бълва огън и жупел срещу политическото статукво – точно както и 75% от американските избиратели. Клинтън е жена и може би много жени с различни политически възгледи са склонни да я предпочетат, за да има САЩ първата жена президент – Тръмп я изкарва слаб кандидат, чийто единствен аргумент е полът ѝ. Проучванията засега показват, че Клинтън има предимства сред малцинствата – Тръмп я свързва с незаконната имиграция и допълнително мобилизира своята подкрепа, в това число особено сред имигрантите, които легално са влезли в САЩ чрез т.н. зелена карта или бракове с американски граждани.

Повратният момент е близо

Шансът на Клинтън е да задържи солидна преднина от около 7-10% през следващите 4 месеца, като така обезсили имиджа на Тръмп, че той „винаги побеждава“. След това тя може лесно да спечели изборите с подкрепата си сред малцинствата, парите на Уолстрийт, големи индустриални корпорации (само Боинг за последните 5 години е дал близо 4 милиона долара на фондацията на семейство Клинтън) и по-добрата изборна машина на своята партия. Проблемът с нейната стратегия е, че щом обратното се случи – т.е. ако Тръмп поведе в социологията – играта свършва. А това вече е на път да се случи - преднината на Клинтън се топи през последните седмици като буца масло на горещ тиган и към момента е между 1% и 3%. (според проучване на "Ройтерс").

Ако Тръмп поведе, тогава той просто ще премине като булдозер през цялата държава с внушението, че победата над Клинтън е не просто възможна, а почти неизбежна. И за да бъде постигната се изисква само хората да застанат зад него и да пуснат една бюлетина.

А както всички знаем, мнозинството избиратели предпочита да бъде на страната на победителя.

Тоест, само съдбата може да спре Доналд Тръмп да стане президент на САЩ.



Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
2
Коментара по темата
2.
Utterly
13.05.2016 17:49:28
6
0
2 думи - Тръмп - педераст
1.
Дернев
13.05.2016 15:45:29
0
6
Съдбата няма да спре Доналд Тръмп да стане президент на САЩ. Сега в ЕС трябва един такъв и с Путин в Русия ще се оформи гръбнака за новия ред в Глобализацията. Трябва да е мир, гарантиран от силата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори