×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Решено! ОбС-Бургас прие новата транспортна схема на града, цената на билетчето става 95 стотинки


Решено! ОбС-Бургас прие новата транспортна схема на града, цената на билетчето става 95 стотинки
С еднократния билет ще може да пътуваме за 0,95 лева в рамките на 45 минути
26 Април 2016, Вторник, 10:17 ч.
Автор: Тони БЕЛОВ, снимка: Община Бургас

Опозицията настоява за допълнителни веднинг автомати

Новата транспортна схема на Бургас, която разбуни духовете в последните месеци, бе приета от Общинския съвет, съобщава наш репортер, който е на сесията на местния парламент.

С 38 гласа "за" и 9 "въздържал се" (НФСБ, СЕК и БСП, б.а.) градските старейшини дадоха зелена светлина за въвеждането й. Оттук нататък трябва да се изчака 14-дневния срок на обжалване и след това в сила ще влязат новите правила.

Ангел Божидаров от  групата на патриотите се възпротиви само на поставянето на едва 7 вендинг машини в целия град, на които да може да се взимат и зареждат електронните билети.

"Не може на всяка спирка да има машина, защото целта ни е гражданите да си купуват електронни карти, а не билетчета. Хартиеният билет отива в историята. Ако видим, че 7-те вендинг машини са недостатъчни, то сме готови да закупим и други", каза зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Николай Тишев от БСП определи днешното гласуване като безсмислено. "Решението е предварително взето и се чудя за какво дебатираме. Нашите предложения няма да имат ефект и администрацията ни поставя пред свършен факт. Самите бус ленти и светофари устройства пък създават предпоставки за задръствания и катастрофи", каза той.

Калояна Живкова от ГЕРБ подчерта, че много предложения от гражданите са били приети по време на обществените обсъждания в Бургас. Думите й бяха подкрепени от Красимира Маркович от ГЕРБ, която обвини, че Тишев губи времето на съветниците, защото отговори на въпросите си той е получил по време на постоянните комисии.

Тишев не остана длъжен на Маркович и заяви, че именно сесиите са мястото, на което съветниците да дебатират и да очакват отговори на въпросите си. Зам.-кметът Стойчев също се намеси в темата и каза, че в Бургас са проведени 25 събрания за транспортната схема, на които бургазлии са били запознати с промените.

Георги Манев от СЕК също сподели, че седемте вендинг машини са крайно недостатъчни за нуждите на Бургас. "Много хора, особено по-възрастните, няма да бъдат наясно със сложните процедури по закупуването и чекирането на електронните билети", каза той.

С решението на ОбС днес се приема интегрираната билетна система и въвеждането на електронна карта за градския транспорт. Тя има няколко разновидности - еднократен билет за пътуване в едно превозно средство, интегриран билет с времеви лимит за пътуване в цялата градска мрежа, транспортни продукти за определени групи на преференциални цени /учащи, пенсионери/, за семейни и групови пътувания, и др. Картите ще бъдат различни по вид и цвят, според намаленията и сроковете на валидност. Електронната карта ще може да се купи от касите на Транспортна къща, автогара Юг, автогара Запад и терминал "Меден рудник".

Електронната карта ще се зарежда от автомати за карти и продажба на билети /т.нар. вендинг машини/. Те ще бъдат разположени на 7 ключови места в града - по една на автогара Юг, терминал "Меден рудник", автобусни станции "Изгрев" и "Славейков", Централна автобусна спирка и две на спирката на МБАЛ. Вендинг машините ще предлагат зареждане на пластик картата, проверка на сумата в нея и купуване на билет, който също ще бъде във вид на карта.

Освен това новата система ще дава възможност за купуване на карти за еднократно или многократно пътуване от вендинг машините, както и сегашния хартиен билет за пътуване от шофьора. Цената на еднократното пътуване с електронна карта става 0,95 лв. За тази сума може да извършите пътуване с един, два, дори три автобуса, но в рамките на 45 минути.

На борда на автобусите вече са монтирани устройства за контрол - т. нар. "валидатори". Те ще дават възможност на пътниците да следят плащанията с картите и ще предупреждават за достигнат минимум от билети в електронната карта. Пътниците ще се качват само от първа врата  на автобуса, като валидират пътуването всеки път, когато се качват на него само с едно приближаване на картата до валидатора.



55
Коментара
55
Коментара по темата
55.
До 53
27.04.2016 17:41:21
0
2
Нека всяка нова спирка я кръстят на общинските съветници,а централната -чичо кмет.Така всяко неудобство- мокрене от дъжда,колоните които скриват от погледа кой автобус пристига,грозотията която е в новите спирки ще отнасят по една майна. и чичо кмет-също.
54.
Смешници
26.04.2016 23:25:49
1
14
Ало, общинските пръчове, вие откога мислите толкова европейски за ограничаване ползването на лични автомибили. От 1-ви май видим ли един с кола, а не на градски автобус ще има протести нон стоп пред общината до изхвърляне. Значи вие, които лапате нашите пари ще ми се возите с коли, а ние на автобуси. Абе защо не го духате подводно най-накрая?!
53.
Ю-бря
26.04.2016 23:20:14
2
7
Предлагам референдум да прекръстим града на Теснополис!
52.
чичо кмет е лъжец
26.04.2016 22:15:35
3
12
Може би повечето пишещи тук са гласували за чичо кмет. Много бързо забравихте ,как беше осъден същия този мишок за заразеното сухо мляко-контрабанда и с изтекъл срок на годност.Същят този Митко беше от СДС пред първите мътни години.За далавери го изритаха от "Победа".За да не влезе в затвора се прилепи към бащицата и под чадъра на Боко стана кмет.Е,сега разбрахте ли какъв кмет си избрахте?!Лъжец,крадец!Сега най-големия мафиот ,който с манипулации и лъжи се подвизава като министър-председател му нареди да вдигне данъците. От цялата тази схема трябва да има отчисления за партийната каса. Затова се краде,за да има пари ГЕРБ.Затова никой не смее да гъкне,защото всичко е купено.ВСИЧКО-журналисти,архитекти,магистрати,общински съветници.Цялата тази паплач скоро трябва да бъде изрината ,изметена.Тези народни езедници усещат,че времето им изтича,затова крадат като за последно.Защото няма вече никога да са на власт. Затова правят разни фокуси с избирателния кодекс ,за да може да купуват гласове и да фалшифицират избори.Бургазлии мислете следващия път за кого ще гласувате.Не се залъгвайте от приспивните приказки на управляващите.Всички които са във властта крадат,обвързани са в корупционни схеми и правят всичко само за собствена облага.
51.
ABC
26.04.2016 19:02:53
7
9
Ей малоумник! Да да на теб говоря кмете. Ти за 10 години ще направиш ли най накрая нещо хубаво за този град, бе олигофрен. Или акълът ти стига само да крадеш.
50.
ддвссрвевее
26.04.2016 18:00:46
1
7
да се готвят инвалидите и старците да осакатяват двойно ..Джумбиша е пълен,такова млатене и на война не сте виждали, ама ще видите . Фирмите ,фирмите те да живи че ротарянчетата да осигорят прекрасно и щастливо бъдеще за отрочетата си. Митко не го мислете мандата свършва и той си заминава БОЯ И ТОРМОЗА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ !!!!!
49.
таратора
26.04.2016 17:45:55
4
5
КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ ТОВА ВИ Е ПОСЛЕДНИЯ МАНДАТ КРАДЕТЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ
48.
Мнака
26.04.2016 16:05:39
4
0
Куку-то е много. Луд евро 5. Имат. Повечето. Щот. Са на гас ве зъм кви. Еко емиаи. Кви. 5 лв. Нефтозавода. Кво праим със нега. Бургас е. Индустриялен. Град. Не залената. Столица. На. България транспортната. Схема. За. Банско. Ще. В. Перфектн. Кмета. Каза. Че. Ще. Демаркира. Десния. Завойш. Към. Околовръното. На. Славянка. Ама. Не. Го направи
47.
Георги
26.04.2016 16:03:22
3
18
До 32. ПОЛИТБЮРО И ЦК НА БКП:
Чудесно е, че си толкова запознат с размерите на Истанбул. Явно редовно ходиш до там амуджите да ти разширяват халката. Но не е в това въпросът, и ние тук също можем да ти я разширяваме успешно, ако помолиш. Въпросът е, че тук, в нашето градче, 100 пъти по-малко от Истанбул, нямаме нужда от такава схема, защото си имаме добре работеща. Бургас го минавам пеша от ЖП гарата до Четвърта поликлиника в Славейков за по-малко от час. С 12 и 12А се придвижваме бързо и удобно. От какъв зор трябва да се налага прекачване, ако може някой да ми обясни, и да си губя времето да вися по малоумно проектирани спирки и да се налага да плащам два пъти за нещо, за което сега плащам един път. Кое ме улеснява или облекчава по-точно?
46.
до 38
26.04.2016 15:43:19
1
21
С тези цени на билетчето,картата и както искаш го кажи няма никой да слезе от автомобила. Сегашната схема е многократно по-скъпа от предишната.И сега ако ползвах един автобус за да ида до работа ,сега ще трябва да слизам и да се прикачам на два. Времето -повече,дъжда ще ме мокри,защото днес пробвах- колкото отвън толкова и под спирката която е за колосалните 55000 лв. Така,че драги ми отворко,герберско нощно гърне,вие се осрахте. 70 лв месечна карта?!Абе това е нечувано.С колата ще ми излезе много по-евтино.Сега около 40 лв плащах за гориво на месец,а картата ми беше 42.50.Сега да не съм луд да ходя на работа с този шибан транспорт.Да не говорим ,че е една спирка е нереално да струва 55000лв. Аз съм строителен техник.По мои груби сметки спирките не са повече от 4-5хилядилв.При тези грозни,груби метални колони,при заслон-който тече,при страничен заслон който не пази. Най-интересното е обаче че сега излизат на светло далаверите- нямало е тръжна цена!Е, как така един е казал 800000 лв и нашите веднага са ги дали.Намирисва нещо ,ама чак вони на голям скандал,със замесени доста човечета от чичо Кмет,та през зам.кмет и всички които са си сложили подписчето под тази абсолютна кражба!!!!
45.
ПреЗастрояването на Бургас
26.04.2016 15:20:22
0
20
Николов,Гл.архитект Веса Илиева,Кр.Стойчев и целия Общински съвет продават междублоковите пространства ! От зелени площи,паркове и паркинги , Правят изменения на Устройствените планове-образуват там нови парцели и ги продават на строителни мафиоти !!!
Справка: Обява от 25.04.2016 понеделник във вестник Черноморски фар за Продажба на новообразуван парцел-междублоково пространство в к/с Славейков на площ от 2 353 м2-два декара и 353 м2. УПИ с индификатор 07079.602.223 с търг насрочен по искане на Кмета Николов и Стойчев на дата 26.05.1016г от 14.00 часа в Община Бургас за цена от 1 806 690 лева !!!! Ето така Кмета заедно с Администрацията и целия Общински съвет разпродават междублоковите пространства и презастрояват Бургас !!! Нека гражданите да протестират на датата на търга 26.05.2016г 14.00 часа пред сградата на Общината- Да кажем СТОП на презастрояването и унищожаването на Бургас Г-да Управници тези терени са за паркинги и паркове а не за нови кооперации ! СТОП
44.
ПреЗастрояването на Бургас
26.04.2016 15:18:06
0
15
Николов,Гл.архитект Веса Илиева,Кр.Стойчев и целия Общински съвет продават междублоковите пространства ! От зелени площи,паркове и паркинги , Правят изменения на Устройствените планове-образуват там нови парцели и ги продават на строителни мафиоти !!!
Справка: Обява от 25.04.2016 понеделник във вестник Черноморски фар за Продажба на новообразуван парцел-междублоково пространство в к/с Славейков на площ от 2 353 м2-два декара и 353 м2. УПИ с индификатор 07079.602.223 с търг насрочен по искане на Кмета Николов и Стойчев на дата 26.05.1016г от 14.00 часа в Община Бургас за цена от 1 806 690 лева !!!! Ето така Кмета заедно с Администрацията и целия Общински съвет разпродават междублоковите пространства и презастрояват Бургас !!! Нека гражданите да протестират на датата на търга 26.05.2016г 14.00 часа пред сградата на Обяината- Да кажем СТОП на презастрояването и унищожаването на Бургас Г-да Управници тези терени са за паркинги и паркове а не за нови кооперации ! СТОП
43.
Сметка
26.04.2016 14:58:51
1
10
Как ще се качи някой от кола на автобус като 72 лв. х 12 месеца са 864 лв.
Сметнете колко гориво е това, прибвете и удобството.
Кажете ми плюсовете?
42.
умник от обс
26.04.2016 14:52:31
1
15
Не знам кой откъде и какво иска да свали, ама хубост насила не става. Който не иска да го вали дъжда от дома му до спирката пак ще си ползва автомобила. А тая маркировка наистина е пълна подигравка и е направена само и единствено хората да бъдат глобявани. Много е долно да създаваш конфликтни точки, това не е в услуга на движението. Не знам каква е тая простотия преди светофара на Тенополис в Славейков. Едни ребуси се пресичат, секат, мамата си джаса
41.
Marinero
26.04.2016 14:23:37
2
17
До 38 - Куку ли си какво си не знам но ще ти повярвам когато видя кметчето ви и цялата общинска пасмина да слязат от служебните си коли и тръгнат на работа с вашата транспортна схема.
40.
шшшш
26.04.2016 14:01:26
1
12
Като се стремим към ограничаване на автомобилите е логично да бъдат стимулирани бургазлии да ползват градски транспорт. Но това стимулиране няма да стане само защото има нови автобуси, трябва да има и нови цени - стимулиращи. Защото сега излиза, че с автомобил ще излиза по-евтино. А всичко е пари. Както кметчо и неговата глутница знаят най-добрия.
39.
Шшшш
26.04.2016 13:56:42
2
10
На какво са се научили турците? Ти май не си шофирл в Истанбул. Никой не спазва платната за движение, им 3 ленти а са наредени 5 коли. Бус лентата е само кръстена така. И още нещо : няма нужда да ги чупят спирките, те отсега си капят, а още преди месец седалките бяха ръждясали. Тук не е проблема не манталитета.
38.
o==]====>KYKY<====[==o
26.04.2016 13:55:53
14
4
На 72 и цъка на компа или жисиема- невярвам. Големи бунтари сте. Да обясня за пореден път на придошлите псевдо гражданина. Бургас се стреми, както напредналите европейски градове да ограничи ползването на лични автомобили максимално. Хората да ползват общ. транспорт. Не е прищявка, а плосто се мисли за екология и икономика. По умните го разбират. Да не казвам, че има градове, в които в ЦГЧ е разрешено за Ел. коли или поне с Евро 5. Тука 85% от талигите са под Евро 3
37.
хуйко
26.04.2016 13:54:56
4
2
Гражданка, хайде идвай да се сексим, ма, маце!
36.
ПОЛИТБЮРО И ЦК НА БКП
26.04.2016 13:47:01
7
3
Изпълнението е много просто. Проблема е в манталитета. Ще се чупят, ще има тарикати. Пък и той българина от едно време си мрънка, без да се напъва да помисли поне малко. Или сме толкова прости, щом едни турци са се научили от толкова години.
35.
Гражданка
26.04.2016 13:38:57
1
8
До 32 - никой не иска да измисля вече работещи схеми, проблема е в самия начин на изпълнение ;)
34.
Рунчев
26.04.2016 13:38:06
1
7
Плащайте, плащайте
33.
29
26.04.2016 13:34:26
2
19
И как мислиш да ги изкараш от мишата си дупка тези измекяри? Аз съм на 72 години,възмутен ,че имах една придобивка- да мога да се возя по една линия за 10 лева. Сега и това ми отнеха. Ще те подкрепя момче ако поведеш недоволните. Ние старците вече нямаме сила да се борим с бюрократичната машина. Държавата и респективно общинския съвет са модел на корупцията,незнанието,некомпетентността.Бях на 45 когато скачах и се радвах,че идват промени и нещо хубаво ще се случи.Обаче сега просто гинем с мизерните си пенсийки,които стигат за лекарства,ток ,вода.Храната- колкото има. Затова сега тези решения просто ни лишават нас пенсионерите от това благо- да можеш свободно да се предвижваш.Сега тези сополанковци ми сложиха лимит- 50 пътувания на месец по 28 ст.А работещите ,на които картата беше 42-43 лв сега става 70.О,човешка алчност и простотия.Как не се наядоха тези хора?Станаха общински съветници ,защото си купиха местата,защото участват в схемите и си вземат комисионните. Колко рушвет са взели от тази автобусна схема? Аз съм бивш счетоводител.Наясно съм,че една от тези спирки не струва повече от 15000 лв. Другите 40000 са си ги поделили общинските съветници,зам.кмета и разни други писарушки. Това е Бургас- управляван от неграмотници,които нямат нужното образовани е ценз за да са компетентни да вземат решения .
32.
ПОЛИТБЮРО И ЦК НА БКП
26.04.2016 13:32:44
15
7
Георги на всяка манджа мерудия си. Голям капацитет. Истанбул е точно 100 пъти по голам от Бургас. Второ, това е система работеща от десетилетия в Европа. Трето, така се улесняват пътниците. Четвърто, колкото повече говеда слязат от кенефите, толкова повече европейци ще сме. И не разсъждавайте първосигнално. Не сме измислили ний топлата вода, просто догонваме цивилизацията. Омръзна ми умствено ограничени хора да леят мозък.
31.
Ехо
26.04.2016 13:21:43
1
13
2019 пак си ги изберете същите ненормалници. И да, наистина бургазлии ги няма, само селяндури с голямо самочувствие, че станали жители на най-добрият град за живеене. Честито на печелившите.
30.
Marinero
26.04.2016 13:21:01
0
13
До 29 - Късно е чадо. Трябваше за това да се мисли по време на изборите, но 85 % си харесват чичи Кмет от мутренската ГЕРБ.
29.
glarus
26.04.2016 13:14:31
1
22
Аз не разбирам едно, всички сме недоволни но нищо не правим!? Трябва да се блокира града, да се изкарат целия общински съвет, администация и прочее всички на хранилката и да се накажат публично от народа.
28.
Данакоплатец
26.04.2016 13:09:42
2
25
Трябваше да видите днешното задръстване в М.Рудник, чак до "Резвая" причинено от новата "транспортна схема", вероятно сътворена от пълни олигофрени и ментално болни..
27.
Фернандо Лима
26.04.2016 13:03:15
1
18
Do 25 -Кметът на Герб не е одобрен от бургазлии- Бургазлии отдавна избягаха от Бургас заради ГЕРБ и такива партии от 26 г съсипали държавата- Кметът на Бургас е избран от селяните наричащи себе си бургаски гларуси - а родени на 2 туби бензин от Бургас- Бургас отдавна не е населен с бургазлии-Селянията се изсипа за 15 г и разказа играта на всички и всичко -да работят за без пари - да говорят със северняшки акцент да паркират както на село - да се обличат като цървули-- Тези хора избраха Кмета Лицемер !!
26.
хм
26.04.2016 12:57:47
0
15
Тия общински съветници в коя община живеят, че ни причиняват всичко това?
25.
Marinero
26.04.2016 12:55:30
1
23
Интересен парадокс 85% от хората не одобряват новата транспортна схема, но одобряват кмета на ГЕРБ.
24.
Фернандо Лима
26.04.2016 12:49:49
1
26
До 13 Георги --- Защото Жоре- като смениш два райса-- билетчето карта което е за 45 мин - ще ти изтече )) и на вторият рейс пак ще си чекираш картата и пак ще загубиш--Шоуто ще е пълно защото тези които са измислили "градският куклен транспортен театър"- ТЕЗИ хора на автобуси не се качват-Очаквам голям смях и бой - Баба да тича от 4 врата към първа и обратно-) Майка с количка влиза от 2 врата -ами ако е с още едно голямо дете? то се качва от първа и слиза от 4 врата- а майката слиза пак от 2-ра и после се загубват защото може да са туристи--Нека Шоуто започне сега ) Поздравявам блестящите идиоти сътворили това чудо на гения ) и съжалявам всички бургазлии за това че ни отнеха удобният транспорт - жалко ,,,
23.
Гражданка
26.04.2016 12:49:02
1
19
Подкрепям идеята на №18, но едва ли някой ще дръзне да го направи, а какво остава някой от общината да се съгласи!
Имаше някакви клипове - колко било ефективно кръговото на Трапезица - вчера минах в 16:30 оттам - много е ефективно, моста задръстен, а какво остава в 17:00 - 18:00 ? И освен всичко - толкова е малко самото кръгово, че всеки един момент те е страх някой да не те блъсне!
22.
Гражданка
26.04.2016 12:45:30
0
21
Значи първо си напраиха проектчетата, пуснаха си поръчките, взеха се едни парички, направиха си малоумните схеми,та после едва решиха да обсъждат с хората - а на тези събирания, младите няма как да отидат щото работят по много, имат деца за гледане и още куп други задължения и съответно техния глас не беше чут! А сега съветниците им се губело времето .. ми нормално - то всичко предварително решено, за какво да си губят времето да говорят!
А че сега хората ще си губят нерви и време с тия "нови, бързи и ефективни" схеми!?! Спирките - през 5 метра направени - ако единия автобус е на едната, ти слизаш на другата и познай дали няма да чакаш за следващия! Маркировката е пълна подигравка за всички шофьори!
В извънработно за мен време дали ще може да се купи тази карта? И ще мога ли да си я заредя с колкото си пари искам и да си я ползвам за която си искам автобусна линия?
21.
до 2 Георги от бай Ставри
26.04.2016 12:45:08
6
20
Ще държат краката до време. Аз откакто го направиха онва чудо- кръговото с онези стръмни стълби -пасарелки на Трапезица не мога да ида до Била и Лидл.Защото няма още асансьор и няма да го пуснат скоро. Не мога да изкача тези метални стълби. Докато си млад и те държат краката -добре. Дано обаче всички тези крадци си получат заслуженото!Казват ,че 2007 година го замислили това за новата линия. Ама обсъждане е нямало.Сега като трябваше да узаконят безобразията си взеха да правят срещи.И не е вярно това ,че с прикачването до 45 мин пътуването ще е 95 ст.Защото автоматите за валидиране при слизане няма да бъдат пуснати тази година. Ха да ви е честито драги бургазлии поредния грабеж от ГЕРБ!
20.
На тия спирки
26.04.2016 12:43:12
1
11
На кой "умник" му хрумна, да слага седалки с гръб към движението и саксии? Умишлено за по-малко място в тях ли е?
19.
фенчо
26.04.2016 12:42:29
1
14
Хайде да не се сравняваме с Истанбул, защото там хората са колкото населението на България. Освен това и разстоянията са огромни. А какво ще се случи когато някой валидатор се повреди и човек не носи пари в себе си, за да си купи билет?
18.
???
26.04.2016 12:41:06
2
23
Флагман, проучете колко общински съветници ползват "градски транспорт"! Харесват ли им новите "спирки"? Накарайте ги да постоят в пиков час на "нова спирка". После ги питайте - за това ли са гласивали!
17.
Marinero
26.04.2016 12:37:51
2
15
Истанбул е 20 милионен мегаполис и сравненията с Бургас са несравними величини. Бургас е град сравним по брой жители с Чорлу. А в Чорлу имат само долмуши - Маршрутки.
16.
правя клаксон
26.04.2016 12:36:59
0
16
Калояна Живкова от кога започна да разбира от градски транспорт или видяла жабата,че подковават вола и тя вдигнала крак.Като си куха лейка не се обаждай,че си пълен ташак.Виж Карамфилка как си мълчи изложи се предния мандат ходи да сключва договори за посещение на пасажерски кораби в Бс,усра се,къде и са пасажерите,ама нали си нправи екскурзии за сметка на бургазлии.
15.
lisan lisan
26.04.2016 12:35:14
4
14
до Marinero ПРАВИЛНО НО НАЙ ВАЖНИ СА КОМИСИОННИТЕ И ПЕЧАЛБИТЕ ЗА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И ФИРМИ (НАШТЕ КАСИЕРИ НА ПАРТИИНАТА МАФИЯ)
14.
до12
26.04.2016 12:32:50
1
24
Истанбул е град колкото цяла България.Не може да става и дума за сравнение.Пътуването е много по-евтино, и разстоянията са много големи.В Бургас не е приложима тази схема. Искаха да има по-малко автомобили.Да ама няма как да стане с тези слизания-прикачвания и губене на време. Да не говорим,че спирките се оказаха пълна пародия- вън вали и под заслоните още повече. Няма странични ветроупорни прегради,има ама са като за някаква детска игра,покривите течат.Днес се наложи да се "скрия" под такъв заслон.Бях с чадъра.Що за некачествено изпълнение!!!!.И за една такава спирка 55000 лв?!Кой е одобрил това?Имало ли е търг.И защо тази поръчка е дадена само на една фирма.Защо е нямало обществена поръчка?Касабова де не си чопли носа ами да провери далаверите с това огромно ограбване. Мирише,та вони отвсякъде.
13.
Георги
26.04.2016 12:29:16
1
19
Истанбул е десет пъти по-голям от Бургас. За град с такива размери има смисъл. За градче като Бургас - не. Защо трябва да сменям два рейса, за да отида до "Славейков", като сега върша тази работа с един и то се придвижвам бързо?
12.
eee bravo
26.04.2016 12:20:40
18
10
в ИСТАНБУЛ е така от много години и е много удобно и лесно . Честито на Бургазлий ще ви хареса като свикнете и е супер европейска придобивка.
11.
фофож
26.04.2016 12:18:20
5
17
Защо никой не споменава, че ако си купиш от шофьора ще е 1,50, а през ноща 2лв. За тези които нямат карта и машина под ръка - честито!
10.
Marinero
26.04.2016 12:11:21
6
32
Това няма да го бъде за дълго. Първо говедата ще изпочупят автоматите за билети до два месеца. Нови автобуси да но Бургас нямаше нужда от такава траспортна схема , защото е град с мъртва икономика. Няма големи производства с хиляден персонал работещ и пътуващ на смени. Погледнете кой пътува в тези автобуси - пенсионери и ученици. Тази схема не може да се самоиздържа от приходи и след не повече от две години ще се сгромоляса като повлече финансово целия град. От тази схема полза имаха едни фирми които усвоиха едни средства и раздадоха едни комисионни.
9.
И кво'
26.04.2016 12:06:44
9
12
И сега какво ще ми спестят 5 стотинки. Смешно, само за да кажат че са намалили цената. Кондукторката ще става луда сега да търси 5 стотинки да връща, другия вариант ще еда си даваш 1 левче без да си искаш стотинките. Така и кондукторите ще направят някой лев. Нали знаете: капка по капка....вир.....
8.
Хуйче
26.04.2016 11:55:50
6
4
бургазлийка, ти обвързана ли си?
Можем да правим секс, ако искаш!
7.
ШИБАНИТЕ ТОЧКИ НА ПЪТЯ
26.04.2016 11:54:25
3
14
МАХНЕТЕ ШИБАНИТЕ ТОЧКИ НА ПЪТЯ , ВСЕКИ ПЪТ ЗАВИВАМ РЯЗКО ЗА ДА ГИ ИЗБЕГНА , ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП ! И МНОГО ДРУГИ ШОФЬОРИ СЪМ ВИЖДАЛ ДА ПРАВЯТ ТАКА
6.
Хуйче
26.04.2016 11:53:48
5
3
вили, столично пиченце!
Да ти скъсам путката!
5.
bmw
26.04.2016 11:52:34
4
4
4iposvam bmw-ta , v meden rudnik
ziam mn eftino
4.
бургазлийка
26.04.2016 11:51:10
3
24
Нямаше как да не я приемат като вече направиха глупавите бус ленти и ненужните спирки.Всичко си беше предварително решено и направено.Сега само го официализираха.Става невъзможно да се живее вече в Бургас
3.
Krava
26.04.2016 11:39:42
0
16
Ave Markovich li si, kva si, ne te znam, ama vii pogubihte cql narod a sega se gubelo vremeto na obshtinskite savetnici. Shmatko zaspala, tova vi e rabotata da obsyjdate i reshavate a nre samo da si glasuvate pod stroy. Da vi imam prozrachnata politika i prozrachnata obshtinA. Prozrachni sa vi prostite tikvi.
2.
Георги
26.04.2016 11:06:04
1
39
Аз нямам време да ходя по обществени обсъждания, селянино Стойчев, както и много други като мен. Нещо в някой сайт да разясните, в брошури, диплянки, по телевизии?
И защо билета да важи в рамките на 45 мин., а не на 60 мин.
Въобще, с автобус няма да можем да се придвижваме, с кола - също... Да дава Бог да ни държат краката.
1.
вили
26.04.2016 10:59:02
4
11
Да ни е честито и в София!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис?
Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори