×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кървави пари! Струва ли един детски живот два часовника? Или 30 сребърника?


Кървави пари! Струва ли един детски живот два часовника? Или 30 сребърника?
Колко много надежи, колко откраднати пари...
24 Април 2016, Неделя, 20:26 ч.
Автор: Илонка Иванова

По три схеми е бил източван Фондът за лечение на деца в чужбина, липсва близо милион, който е можел да спаси десет деца

Три схеми за крадене на пари  са използвали шефът на Фонда за лечене на деца в чужбина Павел Александров и подчинените му.

Това е официалната информация на разследващите.

Първата схема, по която се точел фонда  е чрез посредник,  който осигурявал транспорта и други услуги  за  лечение на деца в Турция. Макар че това е трябвало да се плаща по друг начин и да се избира фирма чрез обществена поръчка, един и същи човек е превозвал болните и семействата им до Турция и им е осигурявал квартира. За тази си дейност  той прибирал по четвърт милион на година, а сумите, които взимал,  били отчитани с фалшиви документи, като дадени за лечение на детето. Че парите не са отивали само в посредника, ще се доказва чрез свидетели, но има и доказателства, направени със СРС.

Втората схема включвала французойка, приятелка на  Александров. Той сключил договор с Мария Мунош и всички деца, изпращани във Франция, били настанявани задължително в нейния апартамент. Наемът за него се плащал от фонда и дамата получила 200 хиляди лева. В същото време клиниките предлагали квартири десет пъти по-евтини. Но никой не отсядал  там, а при Мария.

Третата схема: Александров се изтарикатил и използвал възможността  да взима решения кое дете да се лекува,  без одобрението на обществения съвет. Той прибегнал до така наречените  външни ескперти. Въпреки че имал договор с 90 лекари, но в две трети от всичките  500 становища са се произнесли само трима медици. Те пък решавали, че децата трябва да се лекуват  в лечебните заведения, в които самите те работят. И така парите от фонда отивали при тях. Каква част са си „делкали“ с шефа, ще стане ясно на процеса срещу Александров.



При обиска в неговия дом са намерени 16 хиляди евро джобни пари, скъпи часовници и колекция от монети, която струвала много пари. Дори бензинът за личния му автомобил се отчитал като служебен.

Ако пресметнем парите, които са отишли за посредници, превозвачи и скъпи квартири, излиза че, близо един милион лева са отишли някъде другаде и са източени от фонда.





















С тези пари можеше да бъде спасен животът на поне още десет деца, но те са нямали шанс. Защото средствата ги няма.

Колко струва един детски живот?

Един златен часовник?

Три юбилейни монети?

Десет туби бензин?

Низко е!

Мерзко е!

Отвратително е!

Нечовешко е!

Да си играеш на Бог и да решаваш кой ще живее и кой не.

Да си купуваш скъпи накити на фона на майчините сълзи и умиращите деца.

Всъщност няма достатъчно силен епитет в българския език да окачестви тази наглост.

И мерзост.

И…изродско безчовечие.



Автор
17
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
17
Коментара по темата
17.
до № 16
25.04.2016 09:59:49
2
6
А целта е ясна- да се удари рамо на министъра Москов, да се замажат всичките му гафове и престъпления, защото Вожда е решил да му се довери и да го защитава като "Матросов на амбразурата..."
16.
........
25.04.2016 09:55:21
2
5
Ето как се манипулира общественото мнение- една невярна информация спусната на журналистите от пресцентъра на МВР и се отприщва народното недоволство. Поне така се разбра от предаването на Диков снощи.
15.
До 10
25.04.2016 09:23:53
1
5
До кой клас си учил?
14.
БГ резил
25.04.2016 08:41:24
0
8
На всички замесени в тая мерзост пожелавам от все сърце да им изсъхнат крайниците, до живот да са в инвалидна количка и да няма кой да им сменя памперсите. Дано това се случи, че ако чакаме на съдебната ни система...... никога няма да видим справедливост.
13.
g
25.04.2016 08:20:53
0
11
Така ще да е при ГЕРБ- ДАЙ, Фондът за лечение на деца, съдилища, прокуратура - всичко корумпирано до дъно.
Че да се въведат в затвора, както е в Румъния - там грешка няма !
12.
КУРТИ
25.04.2016 06:53:09
1
9
В ЧАС СМЕ .....ДАЖЕ СИ СВЕРЯВАНЕ ЧАСОВНИКА С БРЮКСЕЛ ........
11.
HAHAHAHA
25.04.2016 04:42:53
9
3
VIE V CHAS LI STE BE HORA?
POMPIAT VI SKAPANI SAITOVE KATO FLAGMAN I VERVATE.CHOVEKA SI E CHIST OTVSEKADE.I TOVA SHTE SE DOKAJE V SADA.DRUGA E IGRATA, DRUGAAAAA. AMA NEMATE GRAM MOZAK DA IA RAZBERETE.
10.
Х
25.04.2016 00:51:23
6
1
"НИЗКО Е " хаха
9.
това е
24.04.2016 23:18:55
2
15
ПРОСТИ,НО НАГЛИ И КРАДЛИВИ С ПРОТЕКЦИИТЕ НА ГЕРБ!
8.
А кой
24.04.2016 22:57:57
1
15
Кой го е назначил, кой го е протектирал, на кой е бил протеже? Айде стига с тези дребни риби.
7.
Не разбирам
24.04.2016 22:38:38
2
18
Как този изрод го пуснаха под гаранция! Няма такава държава!
6.
Ех
24.04.2016 21:43:46
5
26
За тази измет начело с Москов само РАЗСТРЕЛ!!!!!!!!!!!
5.
Нямам думи
24.04.2016 21:42:40
1
39
Да крадеш от парите на дете. И то на умиращо дете. Това е по-страшно от убийство!
4.
Аз знам
24.04.2016 21:34:00
1
30
Ако тези боклуци не бъдат публично разстреляни на площада ще е отново показ на слабата ни страна.
3.
КУРТИ
24.04.2016 21:27:12
1
37
В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЗАПАД ......МИНИСТРИТЕ НАЗНАЧИЛИ ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ СИ ОТИВАТ С КРАДЛИВОТО ЧОВЕЧЕ .......А ПРИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО ....СМЕЛО РАЗСЛЕДВАНЕ СИ ОТИВА И ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА.......
2.
Българин
24.04.2016 21:20:30
2
36
Герберастка измет....
1.
KK
24.04.2016 21:16:13
2
44
Ако това станеше в Китай, щяха да го застрелят!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори