×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиецът на банкерката от „Булбанк” смекчи тона: Пожалете ме! Бях ненормален, когато я разстрелях


Убиецът на банкерката от „Булбанк” смекчи тона: Пожалете ме! Бях ненормален, когато я разстрелях
Ако времето се върне с 12 часа, пак ще убия Йовчева. Не ме интересува присъдата! Това бяха първите думи на Симеонов пред разследващите часове след покушението
Тема в развитие
Убиецът на банкерката в Бургас: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня Убиецът на банкерката от „Булбанк” смекчи тона: Пожалете ме! Бях ненормален, когато я разстрелях Убиецът на банкерката от „Булбанк” загроби близките си. Продават на безценица имотите им Убиецът на банкерката от „Булбанк” ще лежи 20 години в затвора Господин Симеонов, защо разстреляхте банкерката Павлинка Йовчева? Защо и Слави Трифонов отказа трибуна за омразата ви? Близките на Павлинка Йовчева поискаха 300 хил.лв. кръвнина от Любомир Симеонов (ВИДЕО) Съпругата на Любомир Симеонов очи в очи с шефка на „УниКредит“. Вижте наглото поведение на банкерката (ВИДЕО) Делото срещу убиеца на банкерката Любомир Симеонов скоростно влезе в съда, гледат го след дни Екзекуторът на банкерката изревал в следствието: Ако времето се върне с 12 часа, пак ще убия Йовчева
виж още
скрий
07 Октомври 2014, Вторник, 11:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Защитникът на Любомир Симеонов настоя за 7 години затвор

Убиецът на банкерката от „Булбанк” Павлинка Йовчева – Любомир Симеонов, който се сдоби на първа инстанция с 20-годишна ефективна присъда, смекчи тона си пред магистратите в Бургаския апелативен съд.
„Много добре съзнавам какво съм направил, че съм отнел най-ценното! Твърдя, че съм го извършил в ненормално състояние.“, каза днес той по време на заседанието, като помоли за 7 години затвор. Припомняме, че бизнесменът най-хладнокръвно разстреля с незаконен пистолет „Макаров” Павлинка Йовчева в центъра на Бургас. Дълго време той твърдеше, че деянието му е за назидание към банкерите, които тормозят бизнеса.

„Ако времето се върне с 12 часа, пак ще убия Йовчева. Не ме интересува присъдата!. Това бяха думите му часове след покушението пред следствените полицаи. 

Апелативен съд – Бургас разгледа днес и обяви за решаване наказателното дело срещу Симеонов. То бе образувано по негова жалба с искане да бъде намалено наложеното му от Окръжен съд – Бургас наказание 20 години лишаване от свобода и по протест и жалби на частните обвинители и граждански ищци, които настояват за изменение на наказанието в доживотен затвор.

По искане на защитата Апелативен съд – Бургас допусна до разпит и изслуша двама нови свидетели. Техните фирми са партнирали на подсъдимия в подготовката на проект, с който е спечелил държавна субсидия, и по който е търсил съфинансиране от банка – работодател на пострадалата.

Съдът отхвърли исканията на защитника за допускане на повторна психиатрично-психологическа експертиза на Симеонов и за събиране на допълнителни писмени доказателства. Съдът прие представени от Симеонов писмени доказателства, срещу мотивите на Окръжен съд – Бургас, и негово писмо до италианския посланик в България.

Съдът изслуша пледоариите на страните. Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас заяви, че не поддържа протеста на Окръжна прокуратура – Бургас срещу наложеното на Симеонов наказание, а жалбите на страните намира за неоснователни. Прокурорът посочи, че фактическата обстановка по делото е безспорно установена и кореспондира с направените от подсъдимия признания. Доказано е, че Симеонов е нямал разрешение за оръжие, но е закупил такова, искал е и е целял да го притежава. Той погрешно е свързал отказа на банката да финансира неговия проект единствено с личността на пострадалата. Взел решение за нейното убийство два месеца по-рано. Правилно Окръжен съд – Бургас е преценил закупуването на пистолета като подготовка за него. Мотивирано първоинстанционният съд е наложил наказание 20 години лишаване от свобода, като е приел, че извършеното е изключително тежко престъпление и е отчел смекчаващите вината на Симеонов обстоятелства. Прокурорът предложи присъдата на Окръжен съд – Бургас да бъде потвърдена.

Пълномощникът на тримата частни обвинители и граждански ищци – наследници на пострадалата, поиска да бъде увеличено наказанието. Той смята, че неправилно решаващият съд е отдал приоритет на смекчаващите вината на Симеонов обстоятелства.

Защитникът на подсъдимия пледира да бъде намалено наложеното му наказание под предвидения минимум от 15 години, а именно - 7 години лишаване от свобода, като се позова на изключителни и многобройни смекчаващи вината му обстоятелства, включително причината да извърши престъплението. Адвокатът приема, че първоинстанционният съд неправилно е възприел фактическата обстановка по делото, защото не е отдал достатъчна тежест на доказателствата за отношенията между подзащитния му и банката, в която е работела пострадалата. Според защитата тези доказателства показвали, как с действията и бездействията си банковите служители целели да извършат закононарушение с цел да фалират фирмата на Симеонов. Поведението на банковите служители го довели до остро психическо разстройство. Затова извършеното от него престъпление, било в пряка връзка с действията на пострадалата и подчинените й служители. Пълномощникът обърна внимание на оказаното от Симеонов съдействие за разкриване на престъплението, на семейното и социалното му положение. Те сочели, че той е личност с ниска обществена опасност, поради което следва да му се наложи по-леко наказание.


В категории: Темида


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
8
Коментара по темата
8.
знам
13.10.2014 19:22:05
1
5
До предприемач:
Искрено се надявам да не си бизнесмен и предприемач ,също толкова жалък какъвто е убиеца.Ако ще се убиваме за назидание трябва да започнем най напред от вас .Та болшинството от вас плащате минимални заплати и ни осигурявате с минимални осигурителни вноски обричайки ни на бедност ,недоимък и глад сега и в бъдеще. Принуждавате ни да работим извънредно , при опасни и лоши условия на труд.Да ти дам ли примера с трагедията от Горни Лом.Ето такъв бизнесмен и предприемач е убиеца Симеонов. Трябвало е да започне от себе си . Не слушай какво говори .Виж отчетите на Ветоника и виж какви ги е вършил .
7.
Гражданин
13.10.2014 12:20:54
0
1
До Предприемач:

Тогава да почне масово отнасяне: Катаджийте да го отнасят на пътя, щото са корумпирани, Лекарите да ги бием на почивки, щото са некадърни. Да мятаме по няколко суплеса на държавните служители, щото са безхаберни. Силни удари в областта на бъбреците за шумните съседи. По няколко ъпер къта за наглите бизнесмени и така ще му излезе края.
6.
предприемач
10.10.2014 08:48:24
8
2
Лично виновна или не банкерката го отнесе за назидание. Повече трябва да са хората като Симеонов, а още повече банкери трябва да го отнесат - минимум с по два счупени крайника. Всеобща практика на банките е да изнудват клиентите си, а когато това го правят и на местно ниво ей тъй да изкарат некоя комисионна - резултата е виден.
5.
Реалист
08.10.2014 15:40:55
1
9
Категорично са му малко 20 години на тоя престъпник. Предумишленото убийство, при това извършено напълно съзнателно, заслужава само най-тежкото наказание. Че е пълен ненормалник е ясно, но е стрелял напълно съзнателно.
Дано само съдът си свърши съзнателно работата!
4.
Washington
07.10.2014 15:58:39
9
0
Flagman,publikacia na russo-mafia i GERB, zashto iztrihte komentarite na statiata deto ligete guza na Russia?!!!
Zashto Boiko Mutrata, ne iska da pravi pravitelstvo s drugite? Za da durgi Bulgaria slaba kato Putin, za da ni durgi v neizvestie...
3.
fd757
07.10.2014 15:24:53
6
11
Тоя бих го натупал ей тъй за кеф без да го познавам и без да знам какво е направил. Просто излъчването му е такова, че провокира в мен желание да му раздам шамари.
2.
един от сливен
07.10.2014 14:40:30
2
14
Бре, бреее мошеник на мошеник става свидетел и това чудо доживяхме!! Михаил Загорчев бивш собственик и бивш управител на "Топстройдекор"ООД един разследван за далавери с ЕВРОФОНДОВЕТЕ заедно с Евгени Д.Костов и ГС"Стройинвест" Сливен ,да бъде свидетел по дело за убийство, в което заедно с един друг мошеник Любомир Симеонов при това и убиец се опитаха да извършат нова измама по мярка 123 да изкарва убиеца света вода ненапита.Изнудван, тормозен пък и като обещали кредит защо не му дали да се облажи и той. Интересно дали съдиите по делото ще се досетят и ще проверят този толкова "надежден"свидетел.
1.
Бургас
07.10.2014 14:14:57
10
19
Малко му са 20години,ако всеки който не може да изтегли кредит започне да стреля по невинни хора,хора който изпълняват служебните си задължения какво ще стане!Защо не застреляш себе си, а убиваш жената и искаш да си на свобода след 7 или 2за 3 дни в затвора и след 2 години си на свобода!Много си хитър,каквото си надробил,това ще сърбаш!Като си купи пистолета и преди да стреляш защо не помисли не за задника си,а за децата си?Сега се молиш да те съжаляваш,каква наглост,та ти заслужаваш разтрел убиец мръсен!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори