×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Докато режеше Бургас, държавата даде 1,5 млн.лв. на Сунгурларе, за да направи път за никъде


Докато режеше Бургас, държавата даде 1,5 млн.лв. на Сунгурларе, за да направи път за никъде
Така изглежда центърът на сунгурларското село Терзийско, за където държавата даде 1,5 млн.лв. за изграждането на селски път
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Февруари 2014, Петък, 15:07 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Министерски съвет одобрил проекта за безсмисленото шосе по картинка
Докато държавата режеше проект след проект за Бургас, част от които с национално значение като обходите на града, в малката община Сунгурларе ще получат 1,5 млн.лв. пътя Терзийско-Венец.

На пръв поглед нищо необичайно. Следвайки максимата, че малките общини нямат особен административен капацитет, за да кандидатстват по европейските програми, Министерски съвет им отпусна средства за важни инфраструктурни проекти. За устойчив и ключов за развитието на региона очевидно е оценен и пътя между двете села. Първото се намира на територията на Община Сунгурларе, а второто – на Карнобат. Пак няма изненада – единият кмет е на ДПС, а другият на БСП. Би следвало всички да са доволни, да обявят процедурите, да изберат фирми, да зпочне трасирането и полагането на асфалта. Доколко е целесъобразен проекта е друг въпрос. Според специалисти нито отпуснатите пари ще стигнат, нито има някакъв смисъл от този път.

В сунгурларското село Терзийско ,според последното преброяване от 2011 година ,живеят едва 103 жители. Във Венец са малко повече – 237. Отдалечеността на двете села от общинските центрове пък ги обрича да останат в периферията и едва ли строителството на тази отсечка е най-целесъобразния проект не само в областта, а и в двете общини. В момента на това място има стар коларски път, който е използван от малцината местни жители, предимно за селскостопански нужди. Според запознати Община Сунгурларе дори е нямала разработен проект, а е кандидатствала пред инвестиционния фонд „Растеж и регионално развитие“ с идеен. Което означа - с описание само на картинка.

От проекта се засрами червения кмет Георги Димитров, на когото вчера явно му стана гузно и изтегли собствената си докладна записка по този въпрос, внесена в Общинския съвет.  „Част от това трасе е на територията на Община Карнобат. Трябва да отчуждаваме парцели, а в бюджета нямаме заложени средства. Не знам и кой ще стопанисва пътя, докато не стане ясно няма да го гласуваме“, каза той. В същият дух бе и мнението на заместника му Жельо Георгиев. „Проектът много трудно ще може да се реализира за тези пари. От първите ми разговори със специалисти това е под половината от необходимата сума. За мен лично този проект е неизпълним. Дори да започне да се прави, ще може да се изгради само една част и вероятно така ще си остане“, коментира Георгиев пред Флагман.бг.

Кметът на Сунгурларе Георги Кенов (ДПС) очаквано бе на друго мнение. „Този проект ще раздвижи района. Селата започнаха да се обезлюдяват. Безработицата в Сунгурларе е над 30 %. Ние много държим на изграждането на този път“, твърдо заяви Кенов. По думите му нямало опасност шосето да се изгради наполовина, а щяло да се довърши докрай. „Щом в Карнобат няма пари, ние ще направим отчуждаването“, допълни Кенов пред Флагман.бг без да спомене как администрацията му ще започне да отчуждава имоти в съседна община.

В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
9
Коментара по темата
9.
чапая
17.12.2014 22:57:01
0
0
Селото има бьдеще. Има красива природа наоколо, два закътани язовира, апаша насади много лозя, може да се развива животновъдство и земеделие.
8.
дермендере
01.05.2014 21:32:00
0
0
не е път за никъде той води към кръста
7.
брънчала
01.05.2014 21:19:19
1
2
едно красиво село от четири български рода което умира бавно
6.
До 5
08.02.2014 17:34:23
0
1
07 Февруари 2014, Петък
Автор: Иван КОЛЕВ
А Касабова не е зле ! Цица ,дупе,крак,прическа има си всичко !И добре е да и плащат! А ма и да я ебе някой! Аз искам !!!!!!!!!!
5.
FACK THE GERB
08.02.2014 14:01:55
4
1
STIGA REVA MA KASABOVA, BULGARIA NE E SAMO BURGAS i SOFIA !!!

EGATI I DEBILNATA LELKA SI STANALA ili GERBERASITE SA TI SPONSORI, CE KATO NJAMA ZA TJAH KRADENI EVROPARICI, NJAMA MAI I OT TJAH KYM TEB ??
4.
зрител
07.02.2014 19:58:48
4
4
И с тези 1,5 млн. Бургас няма да се оправи. Не трябва да се гледа в чуждо канче. Все едно пък Сунгурларе да кажат ,че техните пари са малко защото Бургас взема 5 млн. :) В нея околия пътищата са в окаяно състояние и не е лошо да се оправят!
3.
Smith
07.02.2014 19:57:00
2
7
От селските пътища най сладко с краде. Контролът е НУЛЕВ,за разлика от първокласни пътища и магистрали, а да кажем, че потребителите Им са непретенциозни, ще е излишна проява на тактичност и снизхождение. Дано след такива новини ръбовете, гласували за комунисти и турци (и Волен) се почувстват поне малко виновни, но познавайки такива и имайки бегла чредстава какво се случва в кухите им кратуни - надали...
2.
Krum
07.02.2014 19:19:32
2
5
Така се крадат пари. Имат си кметове,ще си имат и фирми да изпълнят проекта................,но на каква цена.Не искам да пиша коментари,най ми се иска да изям черният дроб на някой от правителството.писна ми да чакам.......до кога.....те годините си минават.
1.
Дернев
07.02.2014 16:11:39
2
8
Пътят Терзийско-Венец, за един по-късен етап от време, като идея не е лош. Но той не е от значение за повдигане стандарта на общината, който зависи само от пътищата към морето. Сега има много по- важни задачи пред общината- изграждане на канализации, асвалтиране улиците, включително и на Сунгурларе, привличане на инвеститори, защото регионът е на възлово място и много перспективен. Но това не може да стане с това управление. Ако тези пари бъдат отпуснати, то най-вероятно ще бъдат с друга цел, а и сигурно и за това и ще бъдат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори