×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ: Правителството се гаври с Бургас, подхвърля мизерни 5 млн.лв! БСП: Не е вярно, правим каквото ви обещахме


ГЕРБ: Правителството се гаври с Бургас, подхвърля мизерни 5 млн.лв!  БСП: Не е вярно, правим каквото ви обещахме
Водачите на БСП и ГЕРБ в парламента Димитър Бойчев (вдясно) и Димчо Михалевски (вляво) влязоха в челен сблъсък за подигравката с 5-е милиона
Тема в развитие
виж още
скрий
06 Февруари 2014, Четвъртък, 12:22 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Новината за подигравателните мижави пари спрямо 51 млн. за Варна вбеси опозицията
Депутатите и общинските съветници от ГЕРБ в Бургас са в пълен потрес от отношението на настоящите управляващи към труда и усилията ни да бъдем първи като развитие на своята инфраструктура.

„Отдавна предупреждаваме, че Бургас остава на заден план и се толерират други градове и общини! Но все се надявах,  че няма да се стигне до подобно положение“. С тези думи областният лидер на ГЕРБ депутатът Димитър Бойчев охарактеризира случилото се в Министерския съвет вчера. Отрязани са средствата за десетки важни проекти за Бургас, те не получиха финансиране по новия финансов инструмент на правителството „Растеж и устойчиво развитие“.

Вчера правителството се подигра на Бургас и му отпусна едва 5 млн.лв., които са за проектиране и първа фаза на строежа на спортната зала „Бургас Арена“. В същото време за Варна бяха одобрени инициативи за 50 млн.лв.!

„Разпределят пари от бюджета по неясни и субективни критерии. Община Бургас е на първо място по спечелени средства от европрограмите, където има точни правила, в същото време сме на последно място по усвояване на средства от инвестиционния фонд - там действат много субективни механизми“, допълни Бойчев.

От ГЕРБ недоумяват защо не са отделени пари  за изграждането на Северния обход на Бургас, а това е проект, който обедини всички кметове в областта и представителят на държавата тук – губернаторът от БСП Павел Маринов. „Този проект е от национално значение, недоумявам защо не получи финансиране“, коментира Димитър Бойчев.

Депутатите от управляващата партия и от ДПС обаче са на друго мнение и смятат, че си изпълняват поетите ангажименти.

„Каквото сме обещали – ще го изпълним“, заяви на свой ред водачът-депутат от „Коалиция за България“ Димчо Михалевски, който е и председател на парламентарната комисия по „Регионална политика“. „В Закона за Бюджет 2014 е заложено, че ще се вземе държавен инвестиционен заем от 300 млн.лв. за финансиране на важни инфраструктурни проекти. Оттам ще дойдат и средствата за Северния обход на Бургас и Южната дъга“, зарече се той.

От БСП мълчат защо толерират Варна с десет пъти повече пари при почти изравнено като брой население и не искат да чуят аргументите ни, че всъщност самият премиер и някои от министрите му получиха постовете си благодарение на варненските гласове.

Очаквайте след малко пълната унизителна картина за първенеца на държавата Бургас през последните шест години спрямо десетки други общини с претенции за титани в управлението и политиката. Сега се толерират, очевидно, само градове и паланки, управлявани от кметове на БСП и ДПС или от техни креатури. Ще публикуваме цялата таблица!

Флагман.бг поставя началото на дискусия: Идва ли краят на Златния век за Бургас и кой иска неговия упадък?

В категории: Политика


16
Коментара
Флагман.БГ Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? 11/05/2024, Събота 16:40 1
16
Коментара по темата
16.
Nevenov
07.02.2014 09:31:53
2
3
Г-н VARNA, цяла България вижда, че колкото и пари да налеят във Варна, те отиват в мафиотски структури. Парите който са отпускани за Варна, винаги са били повече от Бургас, но във Варна сте си спретнали много кофти управление, за което сте си виновни само вие!!!
А относно селяни или граждани - първо дефинирай какво знаеш за селянина и за гражданина и каква е разликата?
15.
VARNA
07.02.2014 00:21:18
9
5
Хах , а като Бойко Мутрата съсипваше и убиваше Варна 4 години , тогава добре ви беше а бургаски селяни ? Тогава що ни ривахти ва герберунгели ааахахахаха
14.
GUNO
06.02.2014 17:23:48
5
5
Abe hora ne vijdate li che bsp ni zabivat iakata. Kak moje da glasuvate za tqh?!?!
Gerb bil machkal biznesa.... Kakvo?!?
Ia niakoi ot horata kojto go tvurdiat tova da mi obiasni zashto NAP Burgas stoi bez shev ot kakto BSP sa na vlast.
Zashto ne se vrushta dds?!?!?
Praviat 2 konkursa i nikoi ne se iaviava zastoto koito zastane tam shte tribva da slusha i kato se smeni vlastta, hop v zatvora.
A za lavka i machkaneto na malkiat i sreden biznes niama i da zapochvam......
13.
GUNO
06.02.2014 17:23:48
2
2
Abe hora ne vijdate li che bsp ni zabivat iakata. Kak moje da glasuvate za tqh?!?!
Gerb bil machkal biznesa.... Kakvo?!?
Ia niakoi ot horata kojto go tvurdiat tova da mi obiasni zashto NAP Burgas stoi bez shev ot kakto BSP sa na vlast.
Zashto ne se vrushta dds?!?!?
Praviat 2 konkursa i nikoi ne se iaviava zastoto koito zastane tam shte tribva da slusha i kato se smeni vlastta, hop v zatvora.
A za lavka i machkaneto na malkiat i sreden biznes niama i da zapochvam......
12.
георги
06.02.2014 16:15:10
2
10
Явно отсега на татък Бургас ще си остане маи наи разкопаният град -паричното кранче спря и сега дупки дупки и незавършени проекти,дано дано не е така че иначе пак в калта
11.
Дернев
06.02.2014 15:53:55
3
9
Това не е проблема на Бс, стига да не му се пречи и спира интереса на чуждите инвеститори към града и региона. А това е характерно за всичките тези години на управление на БКП/БСП и производни. Но спирането развитието на Бс и хабенето на ценни пари и време на държавата е престъпление и това повече не трябва да се толелира безнаказано.
10.
и
06.02.2014 15:35:48
9
10
Скапано БСП.
Нито Михалевски, нито оня плужек Зафиров ще направят нещо за Бургас.
Особено последния, който мисли само за гъ.. си!
9.
Георги
06.02.2014 15:01:29
9
12
Май на някой му е тъжно.че не може да краде
8.
Исихаст
06.02.2014 14:54:24
8
10
Защо сте толкова глупави бе хора, кмета като беше на власт ГЕРБ докара най-много пари ама сега наи ГЕРБ не е на власт нормално да не му дават пари - нали тоя герберски кмет пак ще иска да е кмет след една година. Защо да му дават пари като за кмет се стяга Евгени Мосинов! Кметчето Димитър Николов трябва да знае че е свършило - дотука си братче, защо БСП и ДПС да ти наливат пари - да се фукаш че работиш, ами после как Мосинов да стане кмет? Нали трябва да доказва колко си зле и колко ще е по хубаво при него
7.
gost
06.02.2014 14:32:27
3
16
Флагман спите!!!!
Проучете как УНИСТРОЙ и Йорден Цонев премахнаха цяла улица "Колхозна" в жк Изгрев и строят нова жилищна кооперация.
6.
-
06.02.2014 14:20:15
3
5
Ясно, искат да ни турят кръста на Бургас
5.
баба Пена
06.02.2014 14:02:42
14
8
тия пари няма да стигнат само за махането на ЛАМАРИНЕНИТЕ ГАРАЖИ на МЕДЕН РУДНИК ,нъл тъй ,,кмете,, ко остава за комисионни ,матриали и други работи
4.
burgazliya
06.02.2014 13:48:26
7
13
И комунистите днес ми се наредили първи на празника за Освобождението на Бургас. А, трябва да се срамуват и да нямат очи да се показват пред хората!!!!
3.
Мехмед Раданов
06.02.2014 13:43:51
7
13
Гадни комунистически копелета!
2.
хХх
06.02.2014 13:33:34
8
19
Спи Бургас! И странджанците в него!

При такива събития се получават масови протести! Но, Бургас си спи...
1.
123
06.02.2014 13:02:40
28
18
Покрай сервитьорчето бойчев и другите мутри от ГЕРБ намразиха и града ни Бургас!!!Крадлива пасмина,не им се сърдете на БСП,те правят точно това,което правихте вие ,когато бяхте на власт.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя
Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори