×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов


Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов
Не е нормално майки да използват така децата си, категорична е Веска Събева в позицията си от днес
Тема в развитие
Вицепремиерът Симеонов се извини, парламентът отхвърли искане за изслушването му, ДПС настоява за оставка Протестът срещу Симеонов прерасна в цирк. Йоло Денев легна на жълтите павета Каракачанов е против оставката на Симеонов, който пък заяви: Не съм изрод, виждам, че децата са болни Валери Симеонов призова да се отмени контрапротестът в негова подкрепа: Не приемам формата на уличен натиск Има ли надежда за „Обединени патриоти“? „За” и „против” протестите с искане оставката на Валери Симеонов Бизнесът излиза на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов Борисов: Няма да искам оставката на Валери Симеонов. Така са отредили българските избиратели Империята отвръща на удара: вижте за какво още се уговориха бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов Работодателите зад Валери Симеонов. Той: Човек не подава оставка, ако е казал истината Ръководителите на най-големите фирми у нас: Можем да изкараме 20 000 на Ларгото Започна контрапротест на инвалиди и на родители с деца-инвалиди. Вижте как разобличават „смелите майки“ Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ) Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов утре. Възможен е и контрапротест срещу майките НФСБ: Позорно е да се използват деца с увреждания за постигане на комерсиални и политически цели! Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума Нинова и майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов
виж още
скрий
21 Октомври 2018, Неделя, 06:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Протестът срещу думите на вицепремиера напът да прерасне в контрапротест


В хода на разразилите се полемики в социалната мрежа по повод думите на вицепремиера Валери Симеонов след тристранния съвет в четвъртък, се появиха шокиращи разкрития за истината около майките, които продължават да протестират пред Парламента, въпреки че получиха 150 млн.лв. отгоре към бюджета за хора с увреждания. Изненадващо срещу тях днес се изправи председателката на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия - Веска Събева. 

Тя смята, че става въпрос за злоупотреба на заинтересовани политически кръгове, които експлоатират човешката трагедия. 

"Изключително сме потресени от някои жени, които се изявяват по медиите и в парламента. Ние толкова много сме им помагали, а сега те се отричат от нас", заяви Веска Събева, която е и майка на дете с увреждания. Тя изрази възмущението си от отношението на "смелите майки" към останалите организации, както и към собствените им деца, които се използват за определени политически цели.

Събева била информирана, че има един грант за България, по който се плаща именно за случващото се от началото на лятото с необяснимия палатков лагер на майки, чиито деца отдавна са навършили годините за пълнолетие, но страдат от ментални и физически недъзи, за които съвременната медицина не разполага с лечение.

Събева смята, че социалното министерство трябва да си застане на мястото и политиката да не е само на една партия. 

"Ние в нашите организации не се разделяме на партии. Със сигурност не трябва да правим това, аз съм против грозните сцени, които не трябва да се допускат", заяви председателят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Междувременно източник на Флагман.БГ, близък до една от неправителствените организации, обединяваща хора с различни увреждания, сподели, че една от най-активните майки, която е в сърцето на самия протест, има достатъчно доходоносен бизнес. Тя притежавала 18 бунгала на брега на морето в Приморско, които отдавала под наем, но това не й пречело да рисува изключително мрачни картини на недоимък около живота на детето й в инвалидна количка.

Флагман.БГ днес активно търси най-популярния обединител на инвалидите в Югоизточна България - Иван Карагьозов, председател на Центъра за психологически изследвания. Това е човекът, който вече 20 години трупа опит и защитава реално хора с ментални и физически увреждания, намирайки им подходяща работна среда и препитание. Той не е давал изявление пред репортери, откакто е започнал протестът в началото на лятото в София. Нито веднъж не е изразявал своята подкрепа за продължителната палаткова стачка, въпреки че познава някои от жените, които ръководят протеста. За детето на една от тях в Бургас бяха провеждани благотворителни кампании - чрез СМС-и и продажба на картини, дарени от художник. Сред двигателите на кампанията в подкрепа на навършилото пълнолетие момиче с ДЦП беше и телевизия СКАТ, чийто собственик е вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума

На въпрос на Флагман.БГ смята ли за нужно да се извини още веднъж на протестиращите, Валери Симеонов отговори така: "Направих всичко, което диктуват съвестта ми и дълбокото ми чувство за отговорност и справедливост към целия български народ и по-специално към останалите групи в неравностойно положение. Не смятам за нужно да го правя"



В категории: Политика


39
Коментара по темата
39.
Expact
23.10.2018 02:37:52
4
7
Заради скапаното ви мислене сме на това положение. Чудя се как да обесня на колега румънец, защо не получавам детски. Ама нали казава ми той, парите са за децата не са за вас. Какво като получаваш над границата...
Та да ви питам вас Флагман, да не би да искате да кажете, че за това че майката е съумяла да направи бизнес и на нейното дете не и се полага помощ???
Много сте долни...
38.
Защо
22.10.2018 15:37:23
1
13
Родителите с високо образование и високоплатена работа не получават нищо за децата си, а с отчисленията от тяхната заплата се отглеждат децата на един неграмотен и престъпен етнос.
37.
Ана
22.10.2018 15:09:44
2
8
Съжалявам за майките с увредени деца.Тежко е.Но,тя държавата не помага и на тези със здравите деца.само септември цялата си заплата съм дала за ученик+ детска градина+ събрани пари за обзавеждане на общинската градина и т.н.
36.
Истина
22.10.2018 14:52:37
5
11
Самият факт, че тези майки не изоставят децата си, че се грижат за тях и съвсем разумно мислят за времето, когато децата им ще останат без тяхната закрила е достатъчно за всеки нормален човек да види тяхната човечност, тяхната любов, тяхната жертвоготовност, тяхното благородство! И срещу тях една бездушна държава, която се мъчи по-всякакъв начин да ги отхвърли като ненужни, децата и майките, заговорничи срещу тях, интригантства, запеня се от клевети, от думи, с които да ги уязви, да ги унижи, да ги доубие! И защо, бе, жестокосърдечни управляващи видяхте измама и лицемерие в страданието? Защо не виждате измамата, мошенничеството, нечистотата, гнусотата, лъжата навсякъде другаде в държавата, където тя реално съществува? Бедните ли, нещастните ли са вашите врагове, с които така злостно воювате? Те ли са прът в управлението ви? Тежко и горко на такива управници! Бог всичко вижда!
35.
Шиеуди
22.10.2018 09:42:36
5
18
Не виждам името на автора. Ще ви направя на две стинки и теб и оня от Долни Чифлик..
34.
Българин
22.10.2018 08:10:30
8
18
Бреее за да отървете шефа си какви ли не статий няма да публикувате
Нищо рано или късно всеки получава заслуженото си
Когато си е прост човек кадето и да го сложиш каквото и да направиш той си остава такъв
За огромно съжаление тези хора управляват държавата
Прост народ СЛАБА ДЪРЖАВА
33.
Jimmywolf
22.10.2018 06:49:46
7
12
Гнусно Събева, гнусно Валерка, душа се не пере, пари у гроба няма да вземете! Каквото и да кажете, фактите са очевадни. Само една ли има бунгала? А останалите инвалиди, какво имат?
32.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
22.10.2018 02:17:40
6
6
Аз ще подпомогна майките на децата,като им подаря,цялата си 6 месечна заработка,от градинката до Старата Поща.Ще намаля и цените,за да ме посещават повече клиенти.
31.
*********
22.10.2018 02:06:58
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
*********
22.10.2018 00:10:11
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
*********
21.10.2018 23:36:57
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Яна Димитрова
21.10.2018 23:27:05
2
10
Веска Събева да даде отчет защо уж дневния център за деца с епилепсия работи два дена в седмицата за по два часа,въпреки че похарчи един файтон пари за него от сто източника!?
27.
др.Дулитъл
21.10.2018 22:37:23
5
12
Коя е тази жена и ако е така що за наглост.
26.
*********
21.10.2018 22:22:40
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
RUMEN NIKOLOV
21.10.2018 22:19:07
13
15
Валери Симеонов е абсолютно прав! Държавата , с Министър председател Борисов активно участва при задоволяване нуждите на тезии болни деца. Но има много други крайно нуждаещи се хора, които не излагат по -толкова агресивен начин техните нужди. С този протест не се цели цялостното и окончателно решаване на потребностите на една малка група от хора , а целта е свалянето на правителството! Необходимо е да има едно огнище на напрежение ,подклаждано от Омбудсмана Манолова и от всички опозиционни сили,които действат прикрито,с подставени лица!Няма напълно доволни от разпределение на разходите на един бюджет в България. Затова мисля, че отпуснатуте средства изработени от трудовите хора на България на този етап трябва да бъдат приети радушно от тези майки,които не произвеждат блага! При по-добър бюджет ще има допълнително средства! Техните искания възлизат на половин милиард лева. Бюджета на МВР е един милиард и 200 милона! Представяте ли си ,че това е възможно при ограничените изисквания на държавата ни ! Това упорство на майките е политически мотивирано и вероятно финансово подкрепяно! Всичко си има граници. Не ги прекрачвайте!Езикът на ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ може да е пиперлив и злъчен, но е абсолютно прав. НЕ ПРЕКСПОНИРАЙТЕ ТРАГЕДИЯТА НА ТЕЗИ ДЕЦА!НЕ ГИ УПОТРЕБЯВАЙТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ!
24.
Цър-пър
21.10.2018 22:13:16
10
16
Това да не е партийният сайт на гусин демографското вице, то бива амбразура, но чак толкоз.
23.
Dina
21.10.2018 19:44:37
8
12
Ako shte i 30 bungala neka imat shtom na4kat 4estno no maikata e sweshtena i ne moje da se iz.sirash po tehen adres osobeno politik i stiga s napanite wi da go onewinqwate.
22.
*********
21.10.2018 18:58:26
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
предложение
21.10.2018 18:52:18
10
11
За да се дадат пари на тия протестиращи (половината от тях златотърсачи) предлагам:
Да се преизчислят пенсиите на тия пенсионери, които са членували в БКП до 1989 г. и са с пенсии по-големи от 360 лв. т.е. средната за страната. Това, което остане след 360 лв. да се даде на протестиращите. Така ще е най-справедливо, защото както се знае БКП и комунистическият режим до 1989 г. бяха обявени за ПРЕСТЪПНИ организации със специален закон от НС. Тия (сега пенсионери) които са членували в БКП и са се облагодетелствали от членството си в престъпната организация с различни облаги, включително са заемали незаслужено високи постове и служебно положение, от които са вземали големи заплати, а сега получават големи пенсии. Редно е да получават средната за страната пенсия, а парите да се пренасочат към инвалидите.
Другари комунисити - стига сте викали - Дайте, че да дадем. Веднъж и вие дайте!
20.
""""""""
21.10.2018 18:22:29
6
23
Защо никой не каже колко пари дават родителите на тези деца за рехабилитация всеки месец?Защо никой не казва колко пари дават за интеграция?Колко струва една количка за такива деца?Колко плащат за лечение?И защо се налага всеки път да стават просяци,за да просят дарения!Тези майки са обречени да нямат нормален начин на живот.Те не могат да работят.Те често бъдат изоставени от своите половинки!
19.
венериански негър
21.10.2018 18:15:35
5
19
тоест ако не сте голи като пушки, значи сте платени, защото си изкарвате прехраната, пък валерко депутата вице и комисионер с кабеларката и хотелите се нуждае от спасяване. търсихме милионери инвалиди и само някой фургон открихме, дай да го сложим, хората ще клъвнат, нали флагманци?
18.
*********
21.10.2018 18:08:04
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
17.
*********
21.10.2018 18:03:36
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
16.
Тео
21.10.2018 17:55:26
11
24
Няма значение ,кой колко бунгала има.Този глупак се подигра с инвалидните и изказването му е адски грубо.В нормална страна нямаше да му се размине
15.
Цецо
21.10.2018 17:43:44
12
11
Троловете на БСП, Слави Трифонов и обидените майки показват богат речник от осувни и простащина, но не и пред екрана!!!
14.
варненка
21.10.2018 17:42:33
11
11
Валери ,кефиш ме максимално.
13.
*********
21.10.2018 17:41:32
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Гошо
21.10.2018 17:36:54
5
17
Дъното, ударихте дъното...

Инсинуации, фалшиви новини.

То е ясно кого и защо защитавате, ясно са и горе-долу мотивите, но това не е оправдание за тази уродлива постъпка.
11.
Валя Петкова
21.10.2018 17:30:30
8
15
В България няма адекватна политика за хората с увреждания! Много обществени сгради са без осигурен достъп за хора с увреждания. Средствата, които се отпускат се усвояват от фирми близки до правителството, които предоставят вещи и съоръжения неадекватни на нуждите на голяма част от хората с увреждания. Тези средства трябва да се дават индивидуално на родителите или близките на хората с увреждания, защото те най- добре знаят коя вещ или съоръжение е най- добра за вида увреждане. Раздавали например гумени престилки на на майките за да може децата им да не замърсяват дрехите им. Това е подигравка и неправилно раздадени пари на "наши хора" Родителите на тези деца не могат да работят, да почиват и да имат совбодно лично време. Няма никаква сигурност за децата им, когато те напуснат този свят! Тези жени искат не само пари, но и адекватна социална политика. Уважавам журналистите от Флагман и чета редовно сайта, но НЕ съм съгласна, че защитават човек, който казва, че майките били кресливи жени, а децата уж болни. Виждала съм Валери Симеонов лично в морската градина да разхожда човек в инвалидна количка и си помислих, че е добър човек тогава, но сега думите му са факт, а когато фактите говорят и Боговете мълчат. Колкото и да се опитате за замажете положението казаното е грозно, неадкеатно и НЕЧОВЕШКО!
10.
666
21.10.2018 17:05:13
17
10
Валери , ти си най,най,само така.
9.
протестираща майка
21.10.2018 17:03:36
16
7
Абе пари да падат - да за вино, де за ракия и цигари. То онова в количката, колкото му дадеш, толкова ще яде.
8.
до 6
21.10.2018 16:54:31
7
6
лапай и гледай да не ти се лъзне от устичката.
7.
очевидец
21.10.2018 16:47:44
1
14
Аз лично видях една майка на дете с увреждания как НЕ СИ ВЗЕ БИЛЕТЧЕ ЗА ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ ! А за друга ми казаха, че редовно паркирала в синя зона без да си плаща ! п.п. В НФСБ, толкова ли нямате при вас човек с мъничко останал разум да ви каже кога трябва да се замълчи ?
6.
WC
21.10.2018 16:41:24
1
13
Излагате се!
5.
щеее
21.10.2018 16:09:23
1
5
видим майките най изборите
4.
gradski
21.10.2018 16:00:35
6
25
Събева нали изгони дете с епилепсия защото майка му била на протеста ;) Все пак е на издръжка на държавата.
3.
Блатото
21.10.2018 15:57:07
6
27
Валерка, спри се!
Влязъл си в помията и с всяко движение все поеече се размирисва. Не можеш да излезеш чист от това положение. Човек трябва да знае кога да спре и да не гради имидж върху нещастието на другите
2.
С-ДС
21.10.2018 15:53:41
9
26
Много плосък номер ни пробутва Валерката...този филм сме го гледали не един път....така, че да не си търси платени защитници от неадвакатските среди...!!!!

Този път номера му няма да мине !
1.
Човек от народа
21.10.2018 15:43:27
9
24
Тая Събева да вземе да върне парите на Валерката който е взела да го защитава и да го искара по чист от светец.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори