×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фирмите от автомобилната индустрия у нас: С Валери Симеонов сме! На него разчитаме да не пипат максималния осигурителен праг


Фирмите от автомобилната индустрия у нас: С Валери Симеонов сме! На него разчитаме да не пипат максималния осигурителен праг
Днес Валери Симеонов се извини на майките на болни деца, подчертавайки за пореден път, че е неправилно разбран
Тема в развитие
Вицепремиерът Симеонов се извини, парламентът отхвърли искане за изслушването му, ДПС настоява за оставка Протестът срещу Симеонов прерасна в цирк. Йоло Денев легна на жълтите павета Каракачанов е против оставката на Симеонов, който пък заяви: Не съм изрод, виждам, че децата са болни Валери Симеонов призова да се отмени контрапротестът в негова подкрепа: Не приемам формата на уличен натиск Има ли надежда за „Обединени патриоти“? „За” и „против” протестите с искане оставката на Валери Симеонов Бизнесът излиза на контрапротест в подкрепа на Валери Симеонов Борисов: Няма да искам оставката на Валери Симеонов. Така са отредили българските избиратели Империята отвръща на удара: вижте за какво още се уговориха бизнесът и вицепремиерът Валери Симеонов Работодателите зад Валери Симеонов. Той: Човек не подава оставка, ако е казал истината Ръководителите на най-големите фирми у нас: Можем да изкараме 20 000 на Ларгото Започна контрапротест на инвалиди и на родители с деца-инвалиди. Вижте как разобличават „смелите майки“ Фондация на Сорос с щедри грантове за протестите на майките на деца с увреждания (ДОКУМЕНТИ) Има ли майка с 18 бунгала в Приморско, която участва в дирижирания протест срещу Валери Симеонов Работодателите искат спешна среща с Валери Симеонов утре. Възможен е и контрапротест срещу майките НФСБ: Позорно е да се използват деца с увреждания за постигане на комерсиални и политически цели! Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума Нинова и майките на деца с увреждания поискаха оставката на Валери Симеонов
виж още
скрий
24 Октомври 2018, Сряда, 14:42 ч.
Автор: Флагман.бг

В становище на Аутомотив Клъстер България се казва, че вицепремиерът се отнасял с изключително разбиране към бизнеса

Най-голямото обединение на водещи компании у нас в автомобилната индустрия – Аутомотив Клъстер България, разпространи становище, в което се изразява тревога от социалното напрежение, застращаващи политическата и икономическа стабилност на държавата.

Ето и пълния текст на становището, подписано от председателя на УС Иван Михайлов и изпълнителния директор арх. Любомир Станиславов:

Уважаеми дами и господа,

С оглед на социалното напрежение през последната седмица призоваваме българското правителство и протестиращите социални групи да достигнат до консенсус без да застрашават политическата и икономическа стабилност на държавата.

Компаниите, работещи в аутомотив индустрията, са без съмнение сред най-бързо растящите в българската икономика. 3а по-малко от 10 години нашият дял от националния вътрешен продукт нарасна от 1% на 5%, като перспективата е в следващите 10 години да достигнем 8%. Това е резултат както на находчивостта и таланта на българските предприемачи и мениджъри в сектора, така и на уменията на нашите служители.

С тревога наблюдаваме ескалацията на напрежението през последните месеци в изпъпнителната и законодателната власт от една страна и исканията на майки на деца с увреждания от друга. Това напрежение се изостри особено през поспедните дни следствие на разменени реплики между заместник министьр-председателя по икономическа и демографска политика г-н Валери Симеонов и майки от гореспоменатата група.

Както българските, така и чуждестранните компании от аутомотив индустрията са изключително социално отговорни и поставят акцент върху екологичната и социалната устойчивост на нашия бизнес. Като такива, ние изразяваме разбиране и подкрепа към исканията на майките на деца с увреждания, както и тревога относно остротата на разменените думи.

Въпреки това, смятаме за особено опасно този проблем да ескалира до оставка на ресорния икономически вицепремиер и потенциапен разпад на управляващата коалиция.

Ресорният вицепремиер Валери Симеонов се е отнасял с изключително разбиране и е оказвал съществена помощ на аутомотив индустрията по отношение предизвикателствата в пазара на труда, административната среда и промените в данъчно осигурителната тежест. Приветстваме неговата ангажираност и критика към неочакваното увеличение на максималния осигурителен праг, което е пореден пример за липса на предвидимост в бизнес средата у нас. Подобни политики поставят под въпрос устойчивостта на стопанската среда и поставят под риск не само финансовите планове и разчети на аутомотив индустрията, но и възможността да разширим своите инвестиции, заетост и производствен капацитет.

Ето защо апелираме към изпълнителната власт, майките на деца с увреждания и лидерите на политическите партии в България да свалят създалото се напрежение, да акцентират върху приемането на постигнатия законодателен консенсус в полза и подкрепа на най-уязвимите членове на нашето общество и да осигурят нужната на бизнеса икономическа и политическа стабилност без подаване на оставки.

Като обединител на аутомотив компаниите се присъединяваме напълно към изказаната позиция от председателите на работодателските организации, че справедливото преразпределение на бюджетни средства може да бъде постигнато само и единствено след като този ресурс бъде изработен от реалната икономика, за което тя има нужда от подходяща иконгомическа, политическа и социална обстановка, характеризиращи се със спокойствие, предвидимост и разумно ниво либерализация на административната среда.

В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
*********
25.10.2018 09:24:27
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
25.10.2018 09:22:03
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Ка речи?
25.10.2018 08:12:11
0
5
Автомобилна индустрия? Какви автомобили произвеждаме? Освен фарове са чуждите и части за врати на чуждите, друго няма, ама иначе са индустрия, папата...
9.
до Ставри
25.10.2018 07:27:28
0
4
Не бъркай автоиндустрия с автотранспорт
8.
Мишо путака
24.10.2018 20:32:37
0
11
Явно бат Бойко им е набивал чемберите...Имало е : извини се бе!!!
7.
Пешо кура
24.10.2018 20:18:51
1
13
Вече става ясно кой са му били предизборните спонсори
6.
Я пак
24.10.2018 20:00:04
2
15
В България имало автомобилна индустрия ???? Верно ли бе! Че се просълзих.
5.
Ставри
24.10.2018 19:58:10
3
10
Като има толкова голям ръст, що не им вдигнат заплатите на шофьорите? Те ако вземаха хубави пари тук нямаше да ходят да въртят в Испания и Франция.Ставате смешни вече и е по добре да спете да се излагате! Всички знаем кой кой е...
4.
Робовладелци
24.10.2018 19:45:14
2
14
Дреме ми за чостните, чужди автомобилни индустрии, всички са експлоататори, рлобовладелци. Всички са българоубийци. Държавата няма автомобилна индустрия отдавна, никакви фирми и кожодери не ме интересуват
3.
baihui
24.10.2018 19:39:50
0
11
От цялата работа разбрах за какво се борят, но кои са не разбрах! Шушляци!
2.
X
24.10.2018 19:29:05
5
6
Искат да обръснат също и всички аутсорсинг и софтуерни фирми, които дават добри заплати и плащат реалните осигуровки. Първо трябва да направят реформи и да се съкратят излишните разходи и чак тогава, ако е необходимо да вдигат данъци.
1.
Мелодия на годината - 1972
24.10.2018 19:09:12
3
13
Пътнико свиден!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори