Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тези пилешки бутчета свършват за минути, тайната е в соса

Ключови думи: пилешки бутчета, сос, рецепта, гъби, сметана

Пилешките бутчета са ви сред любимите? Тогава ви предлагаме да си ги приготвите по тази рецепта! Ястието се приготвя лесно и бързо, а тайната му е в соса от сметана и сухо вино. А букетът от ароматни билки ще му придаде още по-изискан аромат! Сготвени по този начин, бутчетата стават невероятно крехки и безумно вкусни. Могат да се сервират както за вечеря, така и на празничната трапеза.

Списък с продукти:  

80 гр. краве масло
1 кг. пилешки бутчета
1 голяма глава лук
12 големи гъби печурки
2 скилидки чесън
1 букет "Гарни"
200 мл. сухо бяло вино
600-700 мл. сметана с масленост 20%
сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне: 

Разтопете маслото в голям тиган. Добавете бутчетата и поръсете със сол и черен пипер.

Разрежете лука на четири. Измийте гъбите, отстранете пънчетата им и ги нарежете на четвъртинки, след което ги добавете в тигана.  Смачкайте и наситнете чесъна и го добавете в тигана заедно с букета "Гарни". 

Сложете тигана на котлона и пържете пилето на силен огън докато покафенее, около 5 минути от всяка страна. Налейте бяло вино, изчакайте да заври и намалете котлона. След минута-две добавете сметаната. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути.

Ястието е готово!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Силиконът на Джулиана Гани взриви нета Вниманието на феновете бе приковано не толкова от очите, колкото от другите, далеч по-щедро подчертано изложени на показ части на тялото на риалити звездата Чалга дивата Селина се разголи, показа всичко Надарената брюнетка позира в провокативна фотосесия към новия си музикален клип „Вдига му бивша“
Как да си приготвим сок от орехи и защо е полезен Орехите и тънката среда между ядките – древно средство с впечатляващи ползи за сърцето, метаболизма и нервната система Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт Очаква се и революция в медицината 
След кошмара в Истанбул: Още 25 човека се натровиха от храна в заведение Потърпевшите са яли лахмаджун – традиционен плосък хляб, покрит с кайма, зеленчуци и подправки – в квартал „Шишли" Климатични бежанци ни заливат през 2026-та, а умните градове стават стандарт Очаква се и революция в медицината 
Бойко Борисов: Планът на САЩ за Украйна е добра основа за мир Той приветства усилията на Доналд Тръмп за край на войната Румънската армия отново вдигна изтребители заради руска атака в Украйна В 01:33 часа местно време е издадено предупреждение за въздушна атака за села в северната част на окръг Тулча, след като руски бойни дронове са били засечени в района на украинския град Измаил
1 млрд. лв. харчат българите за почивка на море, половината - за храна Другият основен разход е за настаняване - за него отиват други 382 млн. лв Украйна и САЩ започват преговори в Швейцария за край на войната Няма потвърждение от Русия дали ще се присъедини към преговорите
Петър Стоянович: Да смятате, че властта има сърце е като алкохолик има два черни дроба Той коментира казаното от баба Милка, която трогна Бойко Борисов, който предложи 120 лева надбавка на пенсионерите Вместо маркови обувки жена получи парче дърво от онлайн магазин Ямбол се оказва градът с най-висока средна стойност на поръчки в страната