×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жестокост! Бургазлия смаза от бой котка, спала в гаража му, несебърлия едва не уби котарак, защото пречил на курортистите (СНИМКИ+18)


Жестокост! Бургазлия смаза от бой котка, спала в гаража му, несебърлия едва не уби котарак, защото пречил на курортистите (СНИМКИ+18)
Животните са подложени на тежки изстъпления на обезумели изроди
14 Април 2016, Четвъртък, 20:00 ч.

В "Славейков" са най-жестоки към домашните си любимци
Популацията на бездомните кучета в Бургас е сведена до възможния минимум, проблем обаче са бездомните котки, чийто брой расте непрекъснато, пише областният всекидневник Бургас днес и утре. В целия град се наблюдава масово присъствие на котки.

И тази година от Община Бургас ще работят активно за намаляване на популацията им. Методите са чрез ловене и кастриране, другият начин е въвеждането в употреба на съдове за отпадъци, до които котки и кучета да нямат достъп.

Според местните организации за защита на животните обаче основен проблем са хората, а не бездомните животни. Това е така, защото именно те – хората са отговорни за присъствието на безпризорните “любимци” по улиците на Бургас, както и за факта, че много от тях се оказват болни и пребити.

Редовно имаме сигнали за пребити и малтретирани кучета и котета. Това каза Неда Недина от организацията “Милосърдни сърца”. Сред спасените от тях са котето Сиска, която била пребита от човек, пред чийто гараж е нощувала.След успешна операция Сиска вече е на крака.



Друг пострадал любимец е котаракът Лъки от Несебър. Той е бил жестоко пребит от стопаните си, защото пречил на курортистите.

В неправителствената организация е докаран с раздробена челюст. В момента му предстоят още две операции. Кучето Херо също е било малтретирано, след което и изхвърлено от вкъщи с множество рани по цялото тяло. В момента е на лечение, което ще продължи още минимум два месеца.

Докато безстопанствени или новоизхвърлени кучета в Бургас се срещат основно в крайните квартали, новопостъпилите на улицата котета се скитат из целия град, споделя още Недина. Сред последните попълнения в редиците на организацията е ангорска котка, с три крачета, която видимо до скоро е имала дом. Тя е от “Славейков”, комплекс, в който през последните седмици твърде често били срещани натирени породисти “любимци”. До момента, за 5 месеца, откакто сме създали организацията, имаме пуснати около 10 жалби за насилие над животни, както и за стопани, които пускат кучетата си да се движат без повод, казва още Неда Недина.



Съществен проблем създавали стопаните на кучета, които пускали любимците си свободно да се движат по улици и градинки, без каишка. Подобни кучета често налитали на себеподобни и улични котки. Потърпевшите животинки обикновено се оказвали в много тежко състояние, някои от тях умирали още в устата на нападателя.

Проблемът е социален. Докато обществото и неговите нагласи не се променят, издевателството над животните и безхаберното отношение към тях ще продължи. Да вземем например кучетата пуснати да се разхождат без каишка. Понякога те налитат на други животни. Някои от тях биват обучавани от стопаните си да правят това, за други е просто инстинкт, но ако са на повод не биха го направили. Няма значение от породата на кучето, няма лоши породи има лоши и безотговорни стопани, но често животното страда заради тях. Може и пудел да нахапе коте или пък човек, случвало се е, споделя Неда Недина. Според нейните наблюдения най-често животни без повод вилнеят в комплексите “Изгрев”, “Славейков” и “Лазур”.

Не била рядка и практиката в града ни “съвестни” граждани да разпръскват отрова по паркове и градинки и така да се борят с безпризорните животинки. Последния регистриран случай бил през ноември миналата година, а мястото – покрай детска градина в Славейков. Там се били натровили и няколко домашни кучета, но по-страшното, можело да се отровят и деца. Няма начин да ограничим популацията на котките като не ги храним или ги тровим. Отговорния начин е кастрацията. Ако хората искат да са отговорни и да спомогнат за намаляването на броя на уличните котки, то те трябва да се обаждат в общинския приют и да сигнализират къде има мъркащи, които трябва да бъдат кастрирани, категорична е Недина.

Тя допълва, че собствениците на кучета, които целенасочено ги пускат на разходка без каишка правят това след 17 часа или през уикенда, когато зооинспекторите не работят и не могат да ги санкционират.

Според зоозащитниците, често редови граждани ставали свидетели на насилие над животни, но когато се стигнело до необходимост да свидетелстват, се отказвали от страх или притеснения да не си развалят отношенията със съседа например. Така обаче насилието над четириногите се стимулира и насърчава, а не се ограничава, категорични са любителите на пухкави създания.

Важен се оказва и фактът, че масово се обръща внимание на кучетата, а котките остават в страни. На кучета общините правят приюти, търсят им се стопани, а за котетата подобно отношение липсва, споделят още хора, грижещи се за бездомни мъркащи пухени топки.

Според видни специалисти основна причина за масовото присъствие на котки по улиците е именно отсъствието на бездомните кучета. Проблемът с котките се овладявал по-трудно, тъй като се размножавали много по-бързо в сравнение с кучетата.

Статистика за броя на бездомните котки едва ли някой може да даде, но със сигурност Бургас е сред градовете с най-много улични мацани.

Последните данни от преброяване сочат, че уловените и кастрирани през миналата година в Бургас кучета са 269, а котките - 1 769. От друга страна повече от половината кучета са осиновени.

В категории: Бургас


31
Коментара
31
Коментара по темата
31.
Hunter
30.05.2021 17:04:36
0
0
Ако някой има информация за насилие над животните да ми каже
30.
Човек... надявам се
01.04.2017 15:46:33
0
2
Ах, България, родна страна... как да не ти се иска да откраднеш една атомна бомба и просто да я пуснеш по средата на Балкана!
29.
Любител на котки
04.09.2016 09:15:36
0
2
Изроди са тия които причиняват това на клетките животинки
28.
непозната
15.04.2016 20:23:15
0
2
Злобата трябва да се изкорени от хората,тогава ще говорим за животните с любов.Агресивни младежи с агресивни кучета -беззаконие и анархия,искам да кажа,че на един дебелак,който не може да си види краката от корема му пречели котките,иначе всичко му е наред,но кой днае още колко такива боклуци с дипломи има с лоясали мозъци,но нейсе Господ си знае работата
27.
До шумахер
15.04.2016 11:30:31
1
4
Ей въшкар , див селски бек ..с чобанските лафчета на майка ти
26.
BULGARISTAN
15.04.2016 10:33:05
6
7
SAMO BALGARITE SA SPOSOBNI NA TAKIVA JESTOKOSTI.BALGARITE SA GRE6KA NA PRIRODATA I TRQBVA PO SKORO DA BADAT UNI6TOJENI.
25.
do 14
15.04.2016 10:29:42
5
0
ХАКАМ ТИ ГО В УСТАТА ЦЪРВУЛ ЩЕ ВИКАШ НА БАЩАТА
24.
шумахер до 14
15.04.2016 10:27:54
11
1
Къде да дойда да ми духаш селянджър тия бездомни и необезпаразитени котки ги няма никъде в Европа кийто има коткаси я държи в тях ясно ся кажи къде да дойда да си пойграеш с моето коте да го усетиш как ти се надува в устата
23.
ебати селската сган
15.04.2016 10:24:15
14
4
ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ УНИЩОЖИХА НАРОДА НИКОЙ НИЩО НЕКАЗВА А ТУК ЗА ЕДНА КОТКА ЕБАТИ ТЕЖКИТЕ ПРИКАЗКИ СЕЛЯНИ ГНУСНИ ПРЕВЪРНАХТЕ БУРГАС В ЕДНО ГОЛЯМО КОЩЧЕ ЗА БОКЛУК НАВСЕКИ ЪГЪЛ ТАРЕЛКИ С МАНДЖА И ВОДА ВЪРВИМ ВЪРХУ КОТКИ И Т.Н. АМИ КАТО ВИ Е ТОЛКОВА ЖАЛ ЗА ДИВИТЕ ЖИВОТНИ ВДИГНЕТЕ СЕ НА БУНТ СРЕЩУ ЛОВДЖИЙТЕ МАЛОУМНИЦИ МРЪСНИ КОЙТО НИКОГА НЕСА ИЗЛИЗИЛА НА ПО ДАЛЕЧЕ ОТ СТРАНДЖАТА ЗАЩО В ХОЛАНДИЯ НЯМА ТАРЕЛКИ С ИТПАДЪЦИ ПО УЛИЦИТЕ И ПО 100 БЕЗДОМНИ КОТКИ ПРЕД ВСЕКИ БЛОК ПЪЛНИ С БЪЛХИ И ЗАРАЗИ ТЕЗИ "КОТАРКИ" ОТВОРЕНИ ЩО НЕ КАЖАТ КОТКИТЕ КАКВИ ПОКОСИТЕЛНИ БОЛЕСТИ ПРЕДАВАТ НА ХОРАТА И КАКВИ ХОДЕНИЯ ПО БОЛНИЦИ СЛЕДВАТ ИЛИ СА ТОЛКОВА ТЪПИ ЧЕ НЕ Я ЗНАЯТ ТАЗИ РАБОТА ХИРА С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯТОВА СА 99% ОТ КОТАРКИТЕ И ТОВА Е ДОКАЗАНО
22.
koko6inka
15.04.2016 09:41:40
1
10
Що за изрод трябва да си,за да постъпиш по този начин??!! Ако някой пребие по същия начин децата му сигурно ще полудее. Заслужават затвор подобни недорасляци! Не заслужават въобще да носят името "човек"!!!
21.
Зззз
15.04.2016 08:49:04
3
12
Мръсни боклуци. Да горите в ада дано за вечни времена! Помияри долни!!!!!!! Миличикте котенца :((((
20.
m
15.04.2016 08:36:23
2
15
мрете изроди дано и на вас някой ви причини такова нещо.аз лично съм ви навит,само да ви знаех къде живеете нещастния си,безполезен живот.дори бездомните животни заслужават да живеят повече от вас,отрепки.
19.
ttt
15.04.2016 08:20:12
1
16
ЧОВЕКЪТ Е НА ВЪРХА НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА, ТОВА Е ФАКТ! ЗА ДА Е НА ТОВА МЯСТО ОБАЧЕ ПРИЧИНАТА НЕ Е ЕВОЛЮЦИЯТА, А ДРЕБНИЯТ ФАКТ ЧЕ Е НАДАРЕН С МИСЛЕЩ ОРГАН! ЧЕТЕЙКИ СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ НАИСТИНА Е ТАКА? БЕДНА ДЪРЖАВА, НЕГРАМОТНИ И ЖЕСТОКИ СЪЩЕСТВА, ЧИЕТО ЕДИНСТВЕНО СЪЩЕСТВУВАНЕ СЕ СВЕЖДА ДА СИ КУПЯТ НЯКОЕ 15 ГОДИШНО БМВ, ПЛАЗМА ВЪВ ВМИРИСАНАТА ПАНЕЛКА И ПРЕТЕНЦИИ ЗА НЯКАКЪВ СОЦИАЛЕН СТАТУС! ПРЕЧАТ ВИ КОТКИТЕ И КУЧЕТАТА? АМИ ОТИВАЙТЕ СИ ТАМ, ОТ КЪДЕТО СТЕ ДОШЛИ ИЛИ СА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ВИ! СЕЛОТО ВИ ЧАКА, ТАМ ВИНАГИ ИМА РАБОТА!
18.
каратист
15.04.2016 06:56:36
2
17
Против насилието съм, имам черен колан и с кеф бих смазал от бой ако видя малтретиране над животни, с два ритника въпросните ще ги напикая и гаранция, че няма повече да си помислят да правят това. Мамицата им ще разкатая
17.
Tania
15.04.2016 06:52:52
1
13
Чета и плача! Как е възможно да има толкова безсърдечни и жестоки хора. Тъпкано да им се върне, изроди, и това са жени- майки, мъже- бащи......Нямам думи......
16.
h
15.04.2016 04:08:18
1
4
В Славейков мога да ви еба майката на всичките изруди,смотани пенсионери и утайки.
15.
Рускиня
15.04.2016 01:09:37
1
5
До Флагман: Сиска от кой квартал и кога наранена? Прилича на моето которакче, скочих от терасата от вторий этаж в Възраждане, веднага исчезнах. Работа стана преди три дни. Ако мъжко - това е моят Тимофей. Кде мога да узная за това коте?
14.
До шумахер
14.04.2016 23:18:14
0
8
Цървул и ти ще се гмуркаш в кофата ако ти спра храната ,
13.
.
14.04.2016 22:21:08
4
15
да еба простия ти педал да еба.И курвата която те е родила такъв жалък нещастник да еба.Аве ей,несебърски паляк,лесно се бие животно,хайде скочи на някой да те видя тогава.Ще те разкъсам бе ей курво мъжка.Мамицата ти ще разкатая до девето коляно.
12.
G
14.04.2016 22:04:46
1
13
Gozpod 6teva nakaji izrodi dolni mrasni hubo da nevidite
11.
123
14.04.2016 22:04:07
2
16
Това не са хора а уроди който нямат право да живеят на такива трябва да им се извадят очите и да им се одрежат пръстите
10.
БГ резил
14.04.2016 21:51:10
1
6
П.П. безплатен во веки веков!
9.
БГ резил
14.04.2016 21:48:59
1
36
То и птиците вземете да изтребите, да не серат по колите, пчелите да не ви жилят, змиите по асфалта да не цапат гумите, само хуманоида заслужава живот.... Бедни безмозъчни душици! Взимайте си колите в гроба, там няма да ви ги осират и гаража ще е безплатен до живот!
8.
AZ
14.04.2016 21:46:06
1
8
Тъпанар смотан.
7.
AZ
14.04.2016 21:44:01
1
15
Кой е тоя тъпак?Ако котката е негова и дойде някой да я нарита как ще реагира?
Тъпак малоумен.
6.
шумахер
14.04.2016 21:16:40
37
9
ГОЛЯМА РАБОТА СА ТИЯ БЪЛХАРНИЦИ ЦЯЛА НОЩ СЕ РОВЯТ В КАЗАНИТЕ А ПРЕЗ ДЕНЯ СА МНОГО ХУБАВИЧКИ НАКИЧЕНИ С МИЗЕРИЙ И МЯУКАТ МЕЖДУ КОЛИЧКИТЕ С ДЕЦА
5.
Vets pets
14.04.2016 21:13:27
3
15
да си регистрира кучетата не да ги развъжда и да ги продават
4.
1234
14.04.2016 21:02:25
2
28
в Славейков са най-големите селяни и утрепки
3.
bulgar baby
14.04.2016 20:53:28
1
25
Булгаропитека няма оправия. Той не еволюира - напротив. Пускай атомката и им приключвай мъките
2.
....
14.04.2016 20:49:00
1
35
Кажете само кой е и лично ще се погрижа да не може да върви поне година !!! Комплексарса нация
1.
Бургазлия
14.04.2016 20:43:02
2
34
Дано да пукнат в адски мъки тези изроди!
Дяволски изчадия!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори