×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Велизар Енчев съди Флагман за 10 000 лева заради коректна препечатка от агенция ПИК


Велизар Енчев съди Флагман за 10 000 лева заради коректна препечатка от агенция ПИК
Свидетелката Елмира, сестра на Енчев, каза в съда, че брат й се разстроил от интервю във Флагман, каквото всъщност не е публикувано
25 Март 2016, Петък, 13:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Петър ПЕТРОВ

Депутатът е силно депресиран от прочетеното във Флагман, но не и от същите публикации в национални медии


Независимият депутат Велизар Енчев иска нито повече, нито по-малко, а точно 10 хиляди лева от Флагман.бг.  „Вината“ на сайта е, че на 2 април миналата година е препечатал с позоваване  дописка  от агенция ПИК, отразяваща скандал в пленарната зала на парламента, между депутатите Валентин Касабов и Велизар Енчев.

В статията, според Енчев, се съдържали клеветнически изрази: „предател с подлизурско поведение, ще взема пари под масата за новата си партия“ и обидни думи: „крастава мърша, подлизурско предателство, подлизурска истерия“.

Съдебното дело се гледа от Бургаския районен съд. В него ответник е и Валентин Касабов, от когото  Енчев  иска още 10 000 лева. Освен от въпросните думи в дописката, Енчев е засегнат и от публикация в ПИК, където Касабов припомня агентурното му минало с псевдоним Кесяков и факта, че е информирал службите дори за разговори с бременната си по това време съпруга.
На заседанието в сряда от страна на Велизар Енчев дойдоха трима свидетели, които трябваше да убедят съда колко тежко е понесъл той въпросния скандал, как

дълбоко и трайно се е затворил в себе си и какви горчиви семейни проблеми са възникнали, особено с дъщеря му, заради миналото му като агент Кесяков.

Добрата новина е, че все пак не е получил „предсърдно мъждене“ като един бивш представител на СИК за Бургас, който сега е уважаван доцент и също като Енчев съди журналисти.

Велизар Енчев бил така депресиран от скандала в парламента и препечатката на Флагман.бг, че дори започнал да ходи на работа с личния си автомобил, защото в метрото или автобуса (не стана ясно),  които преди това ползвал, останалите пътници започнали да го гледат с подигравка.

Тримата свидетели на Енчев не пропускаха да въртят като рефрен в съда името на Флагман.бг.

Най-усърдна в това начинание бе сестрата на Енчев. Тя се увлече до такава степен, че дори спомена колко се разстроил брат й от интервю на Валентин Касабов за него във Флагман.бг, каквото депутатът всъщност никога не е давал за медията ни. Тя говори за това несъществуващо интервю броени минути, след като се закле пред съда, че няма да лъже и ще казва само истината, а ако не е сигурна за даден факт, ще признава откровено, че не си спомня.

Вторият от свидетелите на Велизар Енчев изглежда не си беше преговорил урока, защото обърка дори името на сайта ни и го нарече Флагман нюз. На въпрос на управителя  на сайта Веселин Василев как е попаднал на статията (след като дори не ни знае името) и редовен наш читател ли е, той все пак беше честен да признае, че не познава сайта ни, а статията видял на хартиен носител, който някой му показал. 

Третият свидетел на Енчев разясни на съда разликата между щатен служител на ДС и доносник и добави, че сведенията, които ищецът дал на службите относно водени разговори на съпругата му с английски специалисти по онова време представлявали интерес за държавата и били важни. 

За сведение на читателите ще поясним, че въпросната информация  в ПИК, заради която Велизар Енчев съди Флагман.бг, е публикувана още в редица други медии, а  видео е качено дори във Vbox. Разбира се, чиста случайност е, че главен редактор на Флагман.бг е Катя Касабова, съпруга на неговия опонент Валентин Касабов.
В защита на ответника се явиха депутатите от Патриотичния фронт  Валери Симеонов, Димитър Байрактаров и Христиан Митев.

Валери Симеонов, който дълги години е бил работодател на Велизар Енчев в СКАТ тв, разказа, че го познава добре и това не е човек, който се поддава на емоции и може да бъде депресиран от няколко думи.

„Неговото поведение в залата и извън нея е коренно различно“, добави Симеонов.

Според него точно в месеците, когато Енчев би трябвало да е в дълбока депресия, е основал нова партия, изявявал се е по националните телевизии и дори е имал две законодателни инициативи. „В този период имах чувството, че която и телевизия да пусна, оттам ще се появи Велизар Енчев“, каза Симеонов.  Той допълни, че работата на Енчев в Държавна сигурсост отдавна не е тайна и той дори е издал книга за този период от живота си - "Аз бях в разузнаването".

Димитър Байрактаров пък припомни след въпрос-автогол на адвокатката на Енчев, че малко след скандала депутатът дори се подписал в подкрепа на изготвен от Байрактаров и Касабов законопроект.

В края на заседанието думата бе дадена и на управителя на Флагман.бг Веселин Василев. Той каза, че медията трябва да бъде напълно оневинена, защото в статията тя не е използвала лични квалификации, а е отразила това, което се е случило на трибуната в Народното събрание. За всеки журналист фактите са свещени и той няма право нито да ги тушира, нито да ги разкрасява, независимо от това дали някой ще се почувства обиден от тях, или не.

„В случай като този, когато нямаме наш журналист на мястото на събитието, ние ползваме информация от друг източник и коректно го цитираме. Още повече, че това събитие е на публично място, става въпрос за политици, чийто праг на търпимост на критика трябва да е по-висок, отколкото на редовия гражданин“, допълни Василев. 
Заглавието на дописката от 2 април м.г., за която ни съди Енчев е: „Валентин Касабов за Велизар Енчев: Предател с подлизурско поведение, крастава мърша”. Като източник сме цитирали националния сайт ПИК, не сме променяли нищо в текста, освен незначителни съкращения. Енчев няма претенции към колегите от столицата.

В категории: Темида


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
18
Коментара по темата
18.
Гларус от Китен
26.03.2016 09:30:38
3
9
Енчев бил ченге. Ами какъв е Валерка Манерка -ченге по корабите като партийно мекере. Енчев бил дърт. Ами Винкела е на същата възраст. Енчев бил предател. Не, предател е мошеника от Меден рудник и той трябва да напусне парламентът, а не независимя депутат. Дотук с сравненията. Те говорят, че семейство Касапови с
май ще си намерят касапина.
17.
ДС проповедника
25.03.2016 21:29:04
3
3
Велизар Енчев обича латинските сентенции: Sic transit gloria mundi !!!
16.
25
25.03.2016 16:51:25
4
7
до 15 от 11 забравих да спомена и другите лъжепатриоти от атака лошото е че все още има хора които вярват на нфсб атака и вмро и техните лидери симеонов сидеров и каракачанов тези мислят само за пари и са псевдопатриоти
15.
pidal
25.03.2016 15:31:46
2
13
до 37
Прав си за всичко което си писал,аз на предните избори вече дадох гласа си за партията на В.Енчев.Атака,ВМРО,НФСБ всички с времето показаха що за патриоти са,а именно продажни"патриоти"
14.
флегман
25.03.2016 15:28:44
1
2
айде моля ви са попне дне та от днес даже да си каже прости ми некка се оправим и всичко да е наред защото всичко е наред и ще бъде наред.трбва да сме щастлви защо няма повод за тъга айде напред и нагоре кво само се дърляме тука ан ма козиf
13.
геле
25.03.2016 15:00:57
2
16
ФЛАГМАН ТОЧНО ТАКИВА СТЕ ПРЕПИСВАТЕ БЮЛЕТИНА НМВР И ДРУГИ САЙТОВЕ БЕЗ ДА СТЕ ЗАПОЗНАТИ СЪС СИТУАЦИЯТА ЕЛЕМЕНТАРНА МЕДИЯ
12.
Само така!
25.03.2016 14:56:46
6
20
Пожелавам успех на Велизар Енчев!
11.
37
25.03.2016 14:40:49
4
31
напълно подкрепям велизар енчев симеонов касабов байрактаров и компания излъгаха избирателите си и се продадоха на тиквата давам аргументи симеонов преди изборите каза че не паднат ли новините на турски по бнт си оттегля подкрепата не само че не паднаха ами и продължават каза че орхан исмаилов остане ли зам-министър на отбраната си оттегля подкрепата пак не я оттегли обеща преди изборите да се намалят партийните субсидии и това не направи прегърна се с най големите национални предатели визирам пръмова и гоце подкрепят престъпен министър като москов байрактаров се радва като дете че в хазната са влезли много пари от плащането на здравни осигуровки преди изборите обещаха достъпно здравеопазване а сега подкрепят престъпника москов че трябва да се плащат здравни осигуровки хората се чудят как да свържат двата края като симеонов и компания мислят за хората защо не казаха на борисов щом увеличавате цените на винетките си оттегляме подкрепата и това не направиха закона за домашната ракия също защо и там симеонов не каже или оттегляте закона или оттеглям подкрепата си и това не направи защото знае че при едни нови избори е аут от парламентавсички го видяхме какъв продажник излезе затова на следващите избори ще дам гласа си за велизар енчев
10.
Георги
25.03.2016 14:33:42
2
15
Ненчев, на тъпаци като тебе, дето не мислят, а само кудкудякат с хора, не трябва да се има вяра. На снимката, която си пуснал, Велизар Енчев чете тази статия от сайта "Гласове":
http://www.glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/migove-ot-zhivota-na-sveta-zapechatani-v-snimki
9.
В. Ненчев
25.03.2016 14:20:31
11
5
На човек който в работното си време прави това, вяра нямам!!!
http://i.pik.bg/news/454/660_fccdc4a514a351281f2d213de7d6b760.jpg
8.
0_о
25.03.2016 14:09:23
6
32
Стискам палци да ви осъдят :D
7.
123
25.03.2016 14:07:30
6
32
Дано ви осъди продажни нещастници
6.
ебал съм ти руснаците кухи
25.03.2016 14:03:52
31
6
Прост комунист изкуфял дядка шпионин на КГБ, агент на ДС, предател.
5.
Георги
25.03.2016 14:01:11
3
30
Ами да се научите да внимавате какво препечатвате. Крайно време е. Не може всяка повърня от интернет да се появява и тук.
Тя и Лили Иванова трябва да ви съди заради онази статия, че била седнала в инвалидна количка.
4.
Истината
25.03.2016 13:58:48
34
12
Аз подкрепям Флагман. Само заради тях демокрацията е възможна.
3.
ффф
25.03.2016 13:57:59
28
8
Тоя боклук е пълна трагедия.
А колко хора трябва да съди Флагман че крадат България?
Много!
Измисляр Енчев е враг на народа и демокрацията.
2.
Бургазлия
25.03.2016 13:56:57
9
33
Пада ви се долни помияри, един свестен човек има в НС и вие него плюете.. а за баш мафиота - тиквата- що нищо не препечатате дори и от докладите на щатското посолство, а за далаверите на крадливия кмет със сухото мляко и корал пок нищо не препечатахте...май ви пада на кьоравото око и глухото ухо
1.
ko4a
25.03.2016 13:55:14
6
27
колко хора трябва да съдят флагман,защо не съдят незнам
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков" Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? Ha мope в Гъpция или в Бългapия: Кoлĸo cтpyвaт нoщyвĸитe пpeз лeтния ceзoн? B Πpимopcĸo и Coзoпoл cpeднитe цeни зa нaeм нa ĸвapтиpa тoвa лятo дocтигaт $62 (112 лeвa)
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори