×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само за жени! Седем начина да останете стара мома


Само за жени! Седем начина да останете стара мома
Е, тази няма шанс!
20 Март 2016, Неделя, 21:30 ч.
Източник: днес плюс

Капризи, високи изисквания, немарливост, самочувствие без покритие, прекалена независимост водят до самота

Cтатистика показва, че необвързаните жени между 20 и 40 г. в България днес са с 55 000 повече от тези преди 10 години. Съвсем логично това се отразява и на мъжете. Соло представителите на силния пол са се увеличили с 86 хил. Разликата е, че от жената над 30 се очаква да бъде семейна и с
поне едно дете

Утвърденото разбиране е, че една жена е непълноценна или има нещо сбъркано в нея, ако няма тези две неща. Общественото мнение обаче няма същите изисквания и стереотипи за мъжете. За тях обяснението е просто: “Работил е много, не е имал време за личен живот.” И, ако за 40-годишната жена някои казват, че отдавна е изтървала влака, то мъжът на тази възраст се смята все още за апетитна хапка.

Що е то “стара мома” и може ли този етикет да вирее в днешни дни, без да бъдете линчувани за използването му? Очаквано определението се отрича само от жените. И то от необвързаните. Ако попитате някой мъж обаче, той със сигурност ще ви обясни какво точно има предвид под стара мома. За тях към този статут спада много голяма възрастова група дами. Образът е подобен на учителката им по математика например. Тя е озлобена, нервна, истерична, облечена е безвкусно и има няколко котки.

Не такава е старата мома на XXI век. Точно обратното. Тя е хубава, с добра кариера, безупречен външен вид и възпитание. Образована е и има лично мнение. Отстоява правата си и има цели.

Знае какво иска

и не се задоволява с нищо приблизително. Необходимо ли е да се споменава колко много мъже се страхуват точно от този образ? Зад всяко идеализиране обаче се крие и тъмна страна и навярно има някои основателни причини, поради които дори “перфектните” жени са необвързани.

Преминете към следващите редове само ако имате голяма доза чувство за хумор.

1. Прекалено критична сте

Прекалената критичност заема челните позиции сред причините, поради които една жена е сама. Къде са мъжете в живота на старата мома? Те липсват. А ако не липсват, много скоро след първите няколко срещи вече са изчезнали. И не, проблемът не е у мъжа, а у жената. И не защото тя не изглежда добре, отблъсква го или не е достатъчно секси. Старата мома е дълбоко убедена, че няма мъж, който да я заслужава. Тя е в постоянно чакане да се появи по-добър и премахва всеки потенциален кандидат. Като причина за това може да изтъкне, че той не е достатъчно висок, не печели повече от нея, има кафяви вместо сини очи. А най-лошото е, че колкото повече остарява, толкова повече вдига критериите си и в един момент принцът на белия кон е безвъзвратно изпуснат.



В книгата си “Омъжи се за него” Лари Готлиб дава отговор на въпроса защо толкова умни и привлекателни жени остават сами. Тя представя два магазина – един за съпрузи и друг за съпруги. Този за съпрузи е на 6 етажа. Единственото условие за влизане в него е, че веднъж продължила към горен етаж, жената няма право да се върне назад.

В същото време всяко по-високо ниво повишава и стойността на мъжа. На първия етаж са мъжете с добри професии. “Хм, това е добре, мисли си тя. Но аз искам повече.” Затова продължава нагоре, където на вратата пише: Етаж 2 – мъже с добри професии, които обичат децата. Заинтригувана е, но все пак се изкачва към третия етаж, където надписът гласи: Етаж 3 – мъже с добри професии, които обичат децата и изглеждат страхотно. “Мили боже!”, мисли си тя, но нещо отвътре я тика да продължи нагоре по стълбите. Етаж 4 – мъже с добри професии, които обичат децата, изглеждат страхотно и помагат в домакинската работа. “От това по-хубаво, здраве!” - възкликва нашата дама. Обаче едно гласче в главата ѝ се обажда: “Дали, дали?”. Затова тя изкачва и следващите стълби и чете табелата. Етаж 5 — мъже с добри професии, които обичат децата, изглеждат страхотно, помагат в домакинската работа и имат великолепно чувство за хумор. Вече е намерила онова, което търси, затова се изкушава да остане на този етаж, но тайнствена сила я бута нагоре към шестия, където на табелата пише: Етаж 6 – Вие сте посетител № 42 215 602. На този етаж мъже не се предлагат. Той съществува единствено като доказателство, че на жените не може да се угоди. Благодарим ви, че пазарувахте в магазина за съпрузи, пише Готлиб.

Сега сигурно ще се зачудите какво се е случило с посещението на мъжа в магазина за съпруги. Той също е на 6 етажа, но засега нито един мъж не е стигал по-нагоре от третия. А какво има на първите три? Там са съпругите, които имат добро сърце, обичат секса и си падат по спорта.

2. Кариерата е на първо и единствено място за вас

“Сега ми е времето да работя и да се развивам. Рано ми е за сериозна връзка. Иска ми се да си поживея още. Кариерата е на първо място. Нямам никакво време за мъже и срещи”, си казва една голяма част от днешните млади жени. Всъщност няма нищо лошо в това една дама да бъде амбициозна и да се развива професионално, но не е нужно това да бъде за сметка на личния живот. Взаимоотношенията и кариерното развитие биха могли да вървят достатъчно добре и ръка за ръка.

Един ден се събуждате на 30 със завидна кариера и вече сте решили, че е крайно време да обърнете внимание на личния си живот и да тръгнете на лов за мъже. Да, ама не. По това време вече по-голямата част от хората около вас са семейни. Друга част си падат по жени под 25 години. Да, знам, че не е никак приятно да го чуете и със сигурност ще го отречете, но е неоспорим факт. Повечето мъже на около 30-35 години са по-силно привлечени от жени между 20-25.

Съвсем наскоро мой приятел ми разказа за среща с много красива и умна жена. Бях изненадана, защото противно на очакванията ми не бе очарован. Разказа ми как по време на цялата среща момичето е говорило само за кариерата си и това как не е готово за деца поне до 30. Това веднага го отблъснало.

3. Прекалената еманципация може да ви изиграе лоша шега

Задавали ли сте си поне веднъж въпроса: Как така тази глупава, меркантилна и нереализирана жена е успяла да си хване мъж, който я носи на ръце?

Та тя е без образование, смята, че Африка е съседна на Антарктида, няма един ден трудов стаж, а основните ѝ теми са: обувки, силикон и хиалурон. В същото време е получила предложение за брак от мъж, който я обича и уважава и е готов да тича гол по улицата в името на щастието ѝ. Каква несправедливост само!

Точно тези качества, с които се гордеете и са рядкост в днешни дни, могат да ви изиграят лоша шега по отношение на мъжете. Вие правите всичко сама – сглобявате си мебелите, боядисвате си апартамента, носите си тежките торби, сменяте си изгорялата крушка и никак не се притеснявате да закъсате просто защото сте на “ти” с колите. Та вие сте истински мъж на токчета. Защо тогава ви е нужна половинка?

Не казвам да забравите способността си за всички тези неща, а просто от време на време да се преструвате, че не умеете да ги правите. Нямате идея какво щастие и инжекция за егото на един мъж е, ако го помолите да ви свали нещо от по-висок рафт или да отвори буркан. Друг е въпросът, че в същото време знаете, че можете да си смените и спуканата гума сама.

Повечето мъже си падат по беззащитни жени. Такива, за които трябва да се грижат и такива, които в същото време ги гледат с възхищение. Мъжът няма нужда от мъж, а от нежна жена, която да му напомня как не би се справила без него. Сега разбирате ли защо дамата с екстеншъна е с едни гърди пред вас не само в буквалния смисъл?

4. Не поддържате женствеността си

Макар външният вид да не е най-важното нещо, той е вашата визитна картичка, с която се представяте пред другите. Проучвания показват, че мъжете гледат първо 3 неща в жената. Не, това не са гърдите, дупето и краката. Става въпрос за ръцете, косата и зъбите.

Не е нужно да използвате много грим или да носите прекалено къси поли. В същото време не е желателно и единственото облекло, с което излизате, да включва кецове и дънки. Жената е привлекателна тогава, когато изглежда като такава. И колкото и да не ни се иска, високият ток винаги ще помага за това.

Не пропускайте да поддържате маникюра, усмивката и прическата си. Залагайте повече на своята женственост, подчертавайки извивките си. Чудо е какво може да предизвика чифт високи обувки. И ако не ми вярвате, пробвайте поне веднъж да излезете с рокля и ток и сверете колко повече мъжки погледи ще получите на улицата.

Така е, защото токчетата придават по-грациозна стойка на тялото и визуално правят краката по-стегнати и слаби. Ако все още се успокоявате, че за намирането на идеалната половинка е от значение само вътрешността, е време да спрете да го правите.

5. Губите времето си в безцелни и минали връзки

Една голяма част от необвързаните жени над 30 са приключили току-що много дълга връзка, която е била на изкуствено дишане поне през последните 4 години. Колкото не е добре да си критичен, толкова не и хубаво да правиш прекалено много компромиси. Често не осъзнаваме колко голяма част от бъдещето си губим, докато се ровим в миналото и тъпчем на едно и също място.

Вие сте отдали цялото си време на мъжа срещу вас, навярно сте преглътнали и много неща в името на общото ви щастие. В един момент – след 5, 6, 7 години, всичко приключва. Вие се озовавате по средата на нищото – отчаяна, сама, без половинка и дете. След точно 3 месеца бившият ви си намира нова изгора, а след още два се жени.

През цялото време, в което сте били заедно, вие сте отбягвали червената лампичка, която ви е светила и подсказвала, че това не е човекът за вас. Когато отбягваме предупредителните сигнали, обикновено рано или късно стигаме до нужния урок, но със здрав ритник. Затова не се ровете в приключили връзки и не стойте в отношения, които ви причиняват дискомфорт, надявайки се, че всичко ще се оправи.

6. Не се изолирайте от хората

Синдромът на “старата мома” може да ви сполети дори и да не сте на 40. В този случай е манталитет. “Старата мома” няма време и желание за излизане с приятели вечер. Тя е само на 25, но предпочита да прекарва цялото си свободно време пред телевизора вкъщи. Отговорностите и напрегнатото всекидневие са я сполетели прекалено рано и тя предпочита да е в състояние на подранило пенсиониране.

Не е казано да излизате в нощни клубове или да се прибирате в 5 сутринта, защото това също не е добре. Но ако все още си нямате половинка, се запитайте какво правите в тази насока. Излизането с приятели може да бъде свързано просто с ходене на кино, вечеря или разходка в близкия парк.

7. Не бъдете песимистична и унила

Сред основните неща, които привличат най-напред един мъж, са усмивката и позитивната нагласа към живота. Мъжът се “храни” с женската енергия и подсъзнателно очаква от дамата да е заредена с радост. Ето защо много често можете да чуете от мъж да каже, че жената е доста енергична и го кара да се чувства жив.

Тук се крие и причината, заради която някои мъже на средна възраст са привлечени от млади момичета. Няма нищо общо с красивото им лице, дългите бедра или перфектната кожа. Тайната е, че момичетата на тази възраст са все още необременени, пълни с енергия и създават на мъжа усещането, че е по-млад и жизнен.

За съжаление, някои съпрузи не откриват това у съпругата си. Обичат я много, но не я чувстват като привлекателен обект, заради купищата ангажименти, битовизъм и рутина. Тя е перфектната майка и домакиня, но у нея го няма зарядът, който е бил налице през първите години от съвместното съжителство. В интерес на истината мъжете също страдат заради тази промяна и затова често си спомнят с носталгия и любов жена си от по-ранните ѝ години.

Ето с този пример би могло да ви стане достатъчно ясно защо е важно да не губите позитивната си нагласа и усмивка независимо от възрастта. Неслучайно е казано, че човек се влюбва в усмивката.

Ако трябва да сме напълно реални и обективни, според същата тази статистика населението на възраст между 20 и 40 години е намаляло. Все повече млади хора избират трудния път за реализация далеч от дома и емигрират. Автоматично все повече хора остават сами, когато се прибират от работа. Вкъщи не ги чака никой.

Тогава възниква въпросът дали днес има достатъчно необвързани млади мъже за необвързаните млади жени?

В категории: Животът


6
Коментара
Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
6
Коментара по темата
6.
Признайте си
21.03.2016 11:00:13
1
3
Добре е,че в наши дни бракът не е,каквото е бил и особено след определена възраст и/или n-ти поред си е пародия за "Комиците".Но какво са мъже,които нямат смелост да създадат моногамна ,продължителна връзка?!Ограничавала ги емоционално,горките,тежка отговорност и задължение била!А дедите им са ходили на война!!!На 40 и нагоре са "желана хапка"-таратанци!Ако са натрупали финанси-може,но и тогава не е пълна идилията с младото момиче и "баща й"..Много връзки,пороци,болежки.
5.
Признайте си
21.03.2016 10:41:08
2
3
По-скоро ангажираните и имащи деца от "неудачник"са по-озлобени от свободните жени.Те са убедени,че са се изпързаляли и е можело къде-къде..затова наваксват с комбинативност и кръшкане!.Не е вярно за свръхпретенциите на "момите".Ако мъжът има някакъв чар и подход,не е нужно да е чак заможен и висок хубавец!
4.
!
21.03.2016 08:51:18
0
2
Напълно съм съгласна с Вас,Брегор.Тъй като по никакъв начин не съм могла да бъда "бар-дама"и винаги ми е липсвала подходяща среда..Опитите с писма преди години или сайтове за уж сериозни,необвързани..се провалиха.Лъжливи,мотаещи или направо съмнителни типове!Какво остава?Без взаимна симпатия обаче личен "компромис"не мога да направя!
3.
аз
21.03.2016 08:25:48
1
5
- Мамо, обичам Марийка от 1-ят етаж.
- Ооо, Иванчо, не се занимавай, маме, с нея. Отдавна й откъснаха цветенцето.
Иванчо натъжен отива при баща си:
- Тате, обичам Марийка от 1-ят етаж.
- Няма лошо сине.
- Е да ама мама каза...
- Майка си не я слушай. Аз като се запознах с нея, не само цветенцето й беше откъснато, ами и задния двор беше разкопан...
2.
Доретка
21.03.2016 03:53:59
1
5
Аааа Флагман, забравяте номер 8- Изгревските кучета. Ние искаме да имаме "сериозни" връзки със заможни господа, които много да ни обичат и обгрижват с много и скъпи подаръци, но в същото време да имаме свободата да се виждаме с други мъже ..опа.. приятелки де, това исках да кажа
1.
Брегор
21.03.2016 01:07:53
0
8
Проблема и при жените и при мъжете след тинейджърска възраст е, че няма точно определени места където да се събират с цел създаването на романтични връзки и семейство. Нощните заведения привличат к0ври и к0рвари. Киното, вечерята или парка са обречена кауза, защо? Защото е неловко и странно за някой мъж да заговори и предложи на някоя жена която е видял в парка и която да е харесал много да се видят без да я познава. Тя може да е омъжена, да има приятел, да не иска връзка и т.н. а и не е там за това (предполага се). Ако някой мъж е опитал и е отрязан и се е почувствал глупаво повече няма да опита през целия си живот да направи нещо подобно. Необходими са клубове за срещи в които е ясно, че и мъжете и жените които отиват там са самотни и си търсят партньор и са отишли там само с такава цел и без игрички.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори