×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Валентин Стоев се завръща като шеф на МБАЛ-Бургас, д-р Матев си тръгва унизен?


Д-р Валентин Стоев се завръща като шеф на МБАЛ-Бургас, д-р Матев си тръгва унизен?
Д-р Валентин Стоев (вторият вляво) е близък на д-р Мануелян и кмета Николов още от силните години на СДС, кадърът е от тазгодишния Бабинден
29 Февруари 2016, Понеделник, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Досегашният директор д-р Георги Матев разлютил важен фактор в здравеопазването


Позабравеният д-р Валентин Стоев - някогашният легендарен изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас от най-бурните години на Иван-Костовото управление, ще се завърне на бял кон в кабинета си. Шансовете му да оглави отново най-голямата болница в Югоизточна България били огромни предвид нагласите на важни фигури в здравеопазването, които били готови да го подкрепят. Това съобщи за Флагман.бг източник от здравното заведение, който има дълъг стаж и информация от кухнята.

Настоящият директор д-р Георги Матев е излязъл в болнични за неопределено време и много е вероятно изобщо да не се завърне, каза източникът ни. Възможно било скоропостижно да се пенсионира, за да не е така болезнено отстраняването му.

До средата на април в МБАЛ-Бургас трябва да заседава бордът на директорите и тогава да стане ясно дали ще има рокада, ситуацията е крайно деликатна, каза друг наш източник в потвърждение на слуха, че колективът от няколко дни е разколебан и разделен на два лагера – едните твърдяли, че ще обявят стачка, ако д-р Стоев се завърне, но другите твърдо го подкрепяли, защото по негово време, въпреки тежките финансови кризи в държавата, тук винаги били осигурени средства.

По наша информация, считаният за безупречен в герберовите редици д-р Матев наскоро влязъл в конфликт с важен фактор в здравеопазването, който го нарочил за смяна и вече бил пуснал в ход сценария за свалянето му.

Към момента 56-годишният д-р Валентин Стоев работи като уролог в урологичното отделение на частната МБАЛ „Дева Мария“. 

Д-р Стоев бе назначен за изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас през 1998 г., когато лидер на СДС-Бургас бе настоящият зам.кмет по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, а Бургаска област на практика се управляваше от Йордан Цонев. Името на Стоев се свързваше с непрекъснати корупционни скандали, предизвикани от покойния вече ортопед д-р Христо Томчев – лидер на болничната КТ „Подкрепа“. Водеха се и съдебни дела за доказване на твърденията дали са отчислявани куфарчета с пари в посока столичната ул."Раковска"134 , които обаче след внезапната му смърт бяха прекратени.

По официални изявления на Цонев през 2000 г. МБАЛ-Бургас е субсидирана от държавата с 2 млн.дойч марки, а общо за три години - от 1998 до 2000 г. в тази болница са били налети 3 млн.щ.д. Последната посочена от Цонев сума е повече отколкото за всички болници в страната, взети заедно. Твърденията му тогава и до днес не са опровергани.

За изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас днес се спряга и името на заместника на д-р Матев – неврохирурга д-р Светлозар Георгиев, който се ползва с не по-малко уважение от колектива. Но той, според източниците ни, нямал политическа подкрепа от ГЕРБ и СДС, освен това манталитетът му не позволявал да влиза в нечисти битки с неясен изход.

Решение за излизане от сложната политико-икономическа ситуация се очаква да бъде взето от кмета на Бургас и зам.национален лидер на ГЕРБ Димитър Николов. То ще е болезнено за него при всички случаи, тъй като Николов трябва да изиграе ролята на арбитър, особено, ако се налага да "отреже" главата на честолюбивия си приятел д-р Матев, заключи източникът ни.

В категории: Политика


37
Коментара
37
Коментара по темата
37.
до гочо
08.06.2017 17:47:05
0
0
има един д-р Власакиев в кардиологично отделение навремето беше куриер на д-р Стоев по проучването херо и носеше куфарчета с пари - направете справка при прокурор Мила Георгиева а сега след 10 години се сети да взема специалност кардиология - и на 60 години ще стане кардиолог - той точно пише тези статии за др - Читаков .
36.
Иванка
07.03.2016 18:00:41
3
3
Стига сте се занимавали само с лудия Читаков,в тази болница има и други доктори не по малко луди.
35.
Гочо
04.03.2016 09:43:46
1
3
Така е колега!Интелигентен и широко скроен. Щом "държи"и на работа такива психопати като "ЛУДИЯ ЧИТАКОВ",който по такъв безобразен начин го плюе,говори и за това ,че не е ОТМЪСТИТЕЛЕН. Дано остане Главен лекар......
34.
лекар
04.03.2016 08:43:47
0
6
Д-р Матев е добър изпълнителен директор, отличен анестезиолог-реаниматор и прекрасен човек. Възмутен съм от това оплюване. Вярвам, че ще продължи да управлява и да прави по-добра болницата.
33.
До "Ванко"-Читаков
04.03.2016 08:42:25
0
1
Оппааа.....лудия "Читаков" пак е на линия!Само като му видите физиономията,ще Ви стане ясно за какъв отявлен ПСИХОПАТ иде реч.Той от психиатър нужда няма-цялата лекарска гилдия го е "ОСВИДЕТЕЛСТВУВА"??!
32.
др Орханкелиева
03.03.2016 23:21:34
1
0
Това е вярно,а източниците ги пазя лично аз с документи,а кой луд ,кой не луд за това си има психиатрия ,а фактитеговорят,особено след като някой колеги ще получат специалност на 59 години
31.
въртела
03.03.2016 23:15:09
2
1
Др Читаков е доказан специалист и трудно може да се твърди че е луд ,по скоро тези които пиишат тези думи са виновниците ,защото съм разговарял лично с прокурор мила георгиева и тя лично потвърди думите на покойния др Томчев ,че като дрВласакиев терапевт работещ в кардиолог.отделение е носил куфарчетата със пари на др стоев от проучването Херо на др стоев са му треперили ръцете.Това се потвърди и от др орханкелиева.Но не това важното важното е ,че болницата беше с дълг 8млн. Лева от крадене и управлението на др Стоев завърши с дисциплинарно уволнение от тогав министър на здравеопазването,което е доказано . Като специалист др Стоев е много добър,но това няма значение за тъмните времена на Данчо Ментатата ,а Стоев беше дясната му ръка.Това трябва да се знае както и 100човека свидетели за делото което свали стоев при прокурор Мила Георгиева,но то не се състоя поради извънсъдебно споразумение на др Т-анева и др орханкелиева но костваше главата на др Стоев.
30.
РЗИ
01.03.2016 22:20:54
2
5
Е а какво стана с Паздеров и Цанова още ли са на постовете си наистина, ами те са надминали д-р Матев много отдавна, ами оня Сергей дето им беше адютант май бил отговорник по боклуците в онкото какъвто всъщност си е бил и когато работеше в РЗИ като дясна ръка на паздерко. Ами паздерко и цановка а и дебелата павлина цонева докога ще командват ами те отдавна са надминали д-р Матев
29.
Реалист
01.03.2016 22:05:30
5
6
Останете д-р Читаков на мира, не е той в полезрението на тези които са подстрекатели за написване на статията. Оставете и Семир на мира, той помогна твърде много за развитие на здравеопазването в града. Д-р Матев не е света вода ненапита. Всеки директор на болница има трески за дялкане и ще стои ли само за идеята
Я си спомнете и д-р Паздеров колко се шумя около него и той не е светец.........но още си е на ПОСТА
28.
Ванко
01.03.2016 19:51:35
2
3
"Доказан професионалисг" със шизофренни отклонения с постоянни признаци на абстиненция!
27.
Ванко
01.03.2016 19:47:27
1
4
Направете д-р МИХАИЛ АНАСТАСОВ ЧИТАКОВ,по известен в лекарските среди като "ЛУДИЯТ ЧИТАКОВ" ГЛАВЕН ЛЕКАР!
26.
наблюдател
01.03.2016 18:07:29
3
12
Кметът трябва да не е на себе си, за да послуша Семир и да сложи на този пост въпросния Стоев. След транспортната схема това ще му е втория гаф. Ако наистина е вярно, сигурно този човек са го урочасали - как нещата в Бургас си вървяха и изведнъж толкова глупости за кратко време...
25.
asen
01.03.2016 16:38:35
7
4
matev van ot bolnicata,mnogo pari mi vze
24.
daskalov
01.03.2016 16:37:08
2
4
samo boris angelov shte vi opravi
23.
До "Ванко"-Читаков
01.03.2016 13:03:22
4
5
А и като плюеш колегите си сигурно изпитваш някакъв вътрешен"садистичен"оргазъм!Такива като теб,трябва да бъдат "изгорени на клада" пред МБАЛ Бургас,в присъствието на всичките ти колеги!Много нехуманно но си заслужава.
22.
До "Ванко"-Читаков
01.03.2016 12:56:24
4
7
За съжаление във всяко стадо си има и "мърша"!А в нашето името му е известно до болка.Едни го знаем "ЛУДИЯ ЧИТАКОВ"други като психопат но всеобщото мнение е,че нищо не става от Него!Завистливо, помолен и интригант! Недоказал се в Медицината но успял в клюкарстването.Плюе колегите си на общо основание!Споко ние си го знаем нашия си ЛУДИЯ ЧИТАКОВ.
21.
Ханко
01.03.2016 09:31:30
5
7
Като дойде време за смяна и се разболяват другарите от ГЕРБ. справка шефовете на РЗИ и РИО през 2013 г.
20.
ванко
01.03.2016 08:24:52
2
16
има хора ако стане д-р Стоев директор - за 3 дни ще го "опраскат" тъй като помнят делата с д-р Томчев скритите пари носени от д-р Власакиев в куфарче с пари от проучвания ,пенсионерката д-р Танева която едва крета в Чудотвореца имаше тогава на книжка 90000 лв а д-р Стоев не знаеше ,че се правят проучвания в мбал Бургас ,след което баджанака му д-р Петранов иззе проучванията и внася в моментга по 10000 лв на два три месеца в болницата но и взима за себе си доста . Това именно накара министъра на здравеопазването да направи хода с дисциплинарното уволнение на д-р Стоев от мбал Бургас след което бяпха уволнени също дисциплинарно машата на д-р Стоев д-р Илиев - посредствен ортопед в Дева мария поради некадърност и липса на управленчески опит ,и др - миразчийски - но това е друга вода . Така че блъфа с връщането на д-р Стоев ,ще струва на арабина доста повече от 15 млн които даде за наддаването на Понтика и тя се превърна в Сити клиник от други хора занимаващи се с птици,,защото ако се върне в болницата има изпълнителни отряди които за 1 месец ще го накарат да си отиде при втората си жена ,даже и ще покажат документи как се правят 6 пъти по 5000 лв ин витро опити в частната клиника на д-р Щерев за двете му деца сега . Да е жив и здрав ,но далеч от мбал Бургас .
19.
левак
01.03.2016 08:06:24
1
19
кмете , а ти къде си в цялата история ?
18.
Георги К
01.03.2016 08:01:05
1
22
МБАЛ , вдигайте се и защитавайте Гошо Матев. Адаш накажи наглеците.
17.
ТОЙ
01.03.2016 07:57:44
0
20
НЕЛЕГАЛНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ В ДВОРА НА МБАЛ , КРАЖБА ОТ ХРАНАТА ДОРИ , 5 000 000 ВСЯКА ГОДИНА ВЪТРЕ - ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ? А ПАРИТЕ НА ВАЛЬО - 700 000 В КТБ , КЪЩАТА В САРАФОВО , КОЛИТЕ - ОТ КЪДЕ СА ?
16.
Бургас
01.03.2016 07:46:36
2
11
Нека да кара няма лошо но рекетират болните хора....
15.
Бургас
01.03.2016 07:45:09
1
15
Този доктор Стоев кара джип мерцедес последен модел и го остава на улица Лерментов да не бие на очи пред болницата.
14.
Алексиев
01.03.2016 05:51:09
1
37
Д-р Матев е страхотен човек и голям професионалист.
13.
Александър
29.02.2016 23:42:55
5
66
Г-н Николов, д-р Матев е човекът, който сложи ръкавиците, за да спасява ранените израелски туристи през 2012 година. Докато лекари от цялата страна се отзоваваха случайно, защото бяха на море, една голяма частна болница затихна и се отчете с факс, че при нужда може да помогне. При нужда! Д-р Матев е човекът, който спасяваше премръзналите мигранти-деца в събота вечер. Да, много го плюха, че спасява иракчанчета, обаче това е истински лекар. Д-р Матев е човекът, който преди години оказа животоспасяваща помощ на пациент при инцидент, а после измести изморения от нощна смяна шофьор, за да стигне навреме в болницата и да - спаси живота му! Д-р Матев беше човекът, който защитава със зъби и нокти болницата, в която е работил 30 години, в която съм роден аз, сестра ми, племенниците ми. Болницата, в която първите си глътки въздух са поели и Вашите деца! Д-р Матев е човекът. Частните интереси на Семир Абу Мелих не ме вълнуват, бургаското здравеопазване заслужава лекари, истински хора, а не управители на частни заведения. И, ако управителят на МБАЛ си тръгне, заради това, че каза истината в очите на „факторът от ГЕРБ”, то значи всички от тук-нататък ги очаква риалитито Фактор страх. Бяла престилка с касов апарат. Това ли заслужаваме ние, бургазлии? С такъв фактор ли трябва да се съобразявам. Предпочитам истински лекари, които спасяват хора, управляват големи екипи и казват истината в очите, за да защитят онези свои колеги, които още не са избягали от България!
12.
аз
29.02.2016 23:07:51
2
55
Г-н Абумелих,МБАЛ Бургас не е лъжица за Вашата уста.Ще Ви задави.
11.
Няма такава държава
29.02.2016 22:41:19
1
44
Много слагат тигана, но накрая ще остане Матев. Многоуважани "д-р Семир", не Ви прави чест!
10.
007
29.02.2016 22:10:12
12
20
Д-р Георгиев би бил много добро попадение, ако го направят шеф на МБАЛ-а. Страхотен професионалист и добър човек!
9.
Запознат
29.02.2016 22:08:16
2
59
СЕМИР му направи Интрига и му подлива вода на МАТЕВ,понеже МАТЕВ имаше смелоста да каже една истина,СЕМИР да Не се бърка в неща за които не е компетентен.
8.
Аман бе
29.02.2016 21:56:37
3
56
О великий Тиквоч , безпаметните Те поздравяват ........как пък поне един не си спомня , какъв крадец и мошенник е Стоев--- трудно се нарича доктор! Ама нали се продуцира от Семирчо.......жална майко България :(((
7.
Д-р
29.02.2016 21:53:45
5
51
Д-р Матев е страхотен шеф и добър Човек. Ако стане това ще има голям проблем Болница. Ще има много стачки
6.
Офф
29.02.2016 20:53:49
1
39
Аман от шуробаджанащина. Как пък един път не назначиха специалист, ами все свои хора слагат. И докога ще я карат по комунистически, да слагат за директор, лекар. Мениджър трябва да я управлява тая болница, а лекарите да лекуват.
5.
до dss
29.02.2016 20:52:13
5
23
Тебе майка ти не те е раждала, бе! Дефекирала те е.
4.
ПОЛИТБЮРО НА БКП
29.02.2016 20:46:22
8
8
И ся ши спре ли да режете хората, само и само да източвати касата, а?
3.
до 1
29.02.2016 20:43:17
4
22
и Момата е там
2.
СМЕШНИЦИ
29.02.2016 20:40:18
4
57
В.Стоев = Й.Цонев = ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ
1.
dss
29.02.2016 20:37:18
63
16
д-р Матев мръснико най-накрая ти биха шута Изрод неден си и ще си останеш, боклук
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори