×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бивш кмет на Несебър осъди прокуратурата три пъти


Бивш кмет на Несебър осъди прокуратурата три пъти
Първата инстанция определи на ексмета обезщетение в размер на 40 хил. лв., което преди дни Бургаският апелативен съд намали на 30 хил. лв.
23 Февруари 2016, Вторник, 10:56 ч.
Източник: "24 часа"

Трифонов се оказа подсъдим заради имотна сделка, гласувана от Общинския съвет по време на мандата му, но спряна от областния управител

Три решения в полза на екскмета на Несебър Николай Трифонов са постановени от различни съдебни инстанции в рамките на месец. Бившият кмет води дела срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините заради едно съдебно производство и две разследвани, които в последствие бяха прекратени.

Трифонов се оказа подсъдим заради имотна сделка, гласувана от Общинския съвет по време на мандата му, но спряна от областния управител. Спорната продажба касае 324 кв. м, купени от общинския съветник (и по онова време, и сега) Венелин Ташев и намиращи се до хотела му "Мариета палас" в новия Несебър. Трифонов бе оправдан и на трите инстанции като последното решение на ВКС е от 28 април 2011 г. Претендираният иск е заради отрицателни психически преживявания в продължение на 4 години и 7 месеца, става ясно от жалбата на адвоката му Станко Кралев.

Първата инстанция определи на ексмета обезщетение в размер на 40 хил. лв., което преди дни Бургаският апелативен съд намали на 30 хил. лв.

С друго решение от края на януари Бургаският окръжен съд е осъдил прокуратурата на Република България да плати на Трифонов обезщетение от 10 000 лв. - неимуществени вреди от неоснователно водено срещу него наказателно производство. Разследването е заради продажбата на терен на смесеното дружество "Ред Лайън - Слънчев бряг", намиращ се под известната някога едноименна кръчма в курорта. От материалите по делото става ясно, че на Трифонов е повдигнато обвинение през 2008 г. за престъпление по служба. След това на два пъти окръжна прокуратура прекратява производството, но апелативна отменя тези актове, докато се стигне до окончателното прекратяване през 2014 г.

Екскметът бе разследван и за предоставяне на терен в Стария Несебър за строителство на делфинариум. Досъдебното производство срещу него е прекратено на 29 юли 2014 г. С решение на Окръжен съд - Бургас от началото на февруари му е присъдена сумата от 3000 лв.

Финансовото обезщетение е формалната страна, по-важно да се разбере, че делата срещу мен се водеха тенденциозно и заради личния интерес на определени хора, бе лаконичен екскметът.

Николай Трифонов спечели местните избори през 1999 г. и управлява една от най-атрактивните български общини до началото на 2007 г., когато внезапно се оттегли. Замина на дипломатическа работа в консулството в Одеса, но след това се върна в страната. През последните години има частен бизнес.

В категории: Темида


12
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
12
Коментара по темата
12.
Данаил Лазаров
26.04.2016 01:06:52
0
1
Здравейте казвам се Данаил Лазаров от град Варна на 30 години и при мен в момента се получава това, че аз бях несправедливо обвинен от варненската полиция в лицето на второ РПУ на МВР-Варна чрез подправени показания на свидетели като полицията умишлено и съзнателно е накарала единия свидетел да лъжесвидетелства срещу мен и също да даде показания от името на баба си, която изобщо не е била разпитвана, както и да я разпише от нейно име в протоколите за показанията и по този начин е сформирано обвинението срещу мен и моя съпроцесник и ние бяхме признати за виновни от съда за нещо в което аз нямам никаква вина. Свидетелите също им казват това на съда, но никой не се интересува вече от истината! Който иска може подробно да се запознае с моя случай от форума на сайта lex.bg от този линк: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=61557
11.
неюрист
24.02.2016 18:15:01
1
3
Да си прокурор в тази държавица.Скалъпваш едно недоносче,вкарваш го в съда,след това обвиняемия осъжда съда и делите парите.Тези пари трябва да се удържат от заплатите на виновните-съдия,прокурор.
10.
ДО 9
23.02.2016 20:02:22
3
6
НАПЪЛНО СИ ПРАВ ВЕЛИК ЧОВЕК !ПОСТРОИ СИ ДВА ХОТЕЛА НА БРЕГА С ОТКРАДНАТИ ЗЕМИ ОТ ХОРАТА МОДЕРНО КАЗАНО ЗАМЕНКИ АПАРТАМЕНТ СРЕЩУ ЗЛАТНА РИБКА 7-8 АПАРТАМЕНТА В СЛ БРЯГ !ЗАЩО КАТО Е ТОЛКОВА ЧЕСТЕН ИЗБЯГА ДА Е ЧИСТАЧКА В ПОСОЛСТВОТО САМО ЗАРАДИ ИМУНИТЕТА !
9.
Факти
23.02.2016 18:11:00
4
6
Факт е,че по неговото време се построиха и изградиха много неща,които се помнят.Имаше сплетни,недомлъвки,предавания,но сега истината излиза наяве.Да е жив и здрав дълги години.А,на вечно мърморещите,завистници и клюкари това им е работата- те нямат почивен ден.
8.
прокурор
23.02.2016 16:47:54
1
2
Премиерът Бойко Борисов нареди на своите министри поръчката за собственото му убийство да бъде прекратена.

"Появиха се съмнения, че тази поръчка не е изрядна и се ползва за пореден път за смехотворен PR в момент, в който разследването на КТБ се оказва нефелно, Цацаров се е скрил, а ситуацията много напомня за периода на друг развод във властта, след който падна една банка. Също така витаят слухове, че Сретен Йосич пак се е присетил" - сподели вече отворилият очите си за реалността Борисов.

Според министър-председателя изпълнителите на поръчката са свързани с недотам престижни личности и той не би допуснал да бъде убит в съмнения за мафиотски свързаности и интриги.

"Ако ще ме убиват, то да е в чистосърдечен народен линч или без да искат, да ми тупнат нещо на главата, когато откривам недостроена сграда. Но не и такива поръчки, това само през трупа ми ше го допусна!" - закле се Борисов.

Той обяви, че не може да спре поръчката за убийството на Пеевски, тъй като имал да отговори на писма на чистачките в митниците.
7.
ЛЮБОВНИЦА
23.02.2016 15:58:36
3
10
Един от големите крадци на Несебър, но ще бъде запомнен с това,че обещетяваше с общински парцели любовниците си! Благодарствено бивш кмете!
6.
ГНУСОТИЯ
23.02.2016 15:30:00
5
6
СЛЕД ТАЗИ ПЛАТЕНА СТАТИЯ ОСТАВА ДА ГО КАНОНИЗИРАТЕ ДА СТАНЕ СВЕТЕЦ ТОЗИ КРАДЕЦ !
5.
хейтър
23.02.2016 14:29:26
3
5
обичам да чета коментари от платеца на публикацията!Мустачето да не забравя некои обещания,защото бог забавя,но не забравя !
4.
До леле то
23.02.2016 13:10:11
3
5
Да си кмет на Несебър,Поморие,Созопол,Банско и т.н значи да си подложен на огромен бизнес натиск- лапачи много.А рано ири късно всичко се връща Кракосченцето ми!
3.
леле
23.02.2016 12:51:44
2
9
ама много невинни тия несебърлии, бе! то предишния кмет, то сегашния, най-вероятно и всите бъдещи кметове все ще са невинни. кмет да си и то на несебър, в краен случай може и министър.....и те са все невинни!!!!
2.
Гражданка
23.02.2016 12:40:38
2
7
Доколкото разбирам,под личен интерес и последвалите дела май има някой от обвинителите,неполучил желаното.Кой ли ще да е,че да ,,опраска,, 3 дела.И добре ще е той да плати обезщетенията.
1.
Гражданин
23.02.2016 12:36:03
0
10
Когато и прокурора има дял във въпросният имот, много ясно че стремежа ще е всички да са невинни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори