×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Борисов спира обществени поръчки? Версиите – пиар акция, заради натиск, от ревност, започва война, разиграва театър…


Защо Борисов спира обществени поръчки? Версиите – пиар акция, заради натиск, от ревност, започва война, разиграва театър…
Премиерът и лидер на ГЕРБ озадачи силно политици и анализатори с действията си
18 Февруари 2016, Четвъртък, 13:30 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Действията му изненадват наблюдателите, очаква се тепърва да става интересно


Депутатите в парламента са озадачени от серията спрени обществени поръчки от премиера Бойко Борисов. След края на проекта за магистрала „Хемус” властта блокира редица други търгове – за изграждане на горски пътища, за новите лични документи, а днес бяха засегнати и проекти в общините Варна и Бургас.

Според едната версия всичко това представлява мащабна пиар акция. Вероятно Бойко Борисов ще се кандидатира за президент и така иска да демонстрира разграничаване от олигарсите. Това може да е начало на нормализация в държавата, коментира пред „Флагман” депутат от мнозинството.

Според друг обаче това няма как да не се случва по външен натиск. Той е свързан с последните разговори на Ангела Меркел с лидерите на турската държава. Вероятно Борисов е получил списък от фирми, близки до ДПС и до други олигарси. На практика всички мащабни поръчки се печелят от предварително ясни дружества и няма нищо случайно, заяви народен представител, свързан с най-голямата партия ГЕРБ.

Не се знае какво става. Тепърва ще разберем, са повечето мнения от страна и на властта, и на опозицията. Депутатите са силно озадачени от масовото спиране на обществени поръчки.
Някои коментират, че моментът е избран точно, защото сега е преходен период и все още не са
наченати най-значимите европроекти от новия програмен период.

Според друга, интересна мълва Бойко Борисов ревнувал бургаския кмет от високия му рейтинг, особено след космическия му резултат на последните местни избори. Министър-председателят трудно приема някой да е над него. Това била една от причините да бъде ударена и поръчката за спортния център в бургаския ж.к. „Славейков”. 

С отмяната се внушава, че има нещо нередно и в този конкурс.

Друго тълкувание е, че спирането на обществените поръчки е резултат от „война”, но все още не е ясно кой срещу кого е всъщност и дали не се разиграва театър.

Медиите, свързани с ДПС, на този етап продължават да поддържат меко казано добрия тон към властта. Тези на Иво Прокопиев пък са традиционно критични към Бойко Борисов.

Факт е, че много от политиците и анализаторите са зашеметени от скоростта на събитията и още не могат да си обяснят действията на премиера и лидер на ГЕРБ. Интересното тепърва предстои, категорични са обаче много от представителите на политическите сили.

В категории: Политика


Автор
20
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
20
Коментара по темата
20.
Пълни глупости
19.02.2016 10:15:00
0
7
Пълни глупости, за толкова прости ли ни мислят. По пътния възел който трябва да извежда трафика на крайезерна никой не работи от 5 месец, спортната зала в к-с Изгрев никой не работи от 5 месеца. Пари няма за това спира проекти, всичко друго което излиза като версия е прах в очите на хората. Само едно не мога разбера защо започват проекти без нужното финансиране до края на проекта. То се знае защо за да се нагуши някой пък после каквото стане. И има хора да вярват на версията на Пеевски. Прост народ слаба държава. Тези ще ни заробят с милиадите кредити и много недовършени проекти!
19.
Гражданин
19.02.2016 09:18:02
0
4
о 14 - как ще е трудно да се разбере кой КОЙ е ! Вие май не сте запозната нито с кандидатсване по обществени поръчки, нито с оценяването им! Всичко е ясно още преди да пуснат дори поръчката, коя е ирмата, колко точки да се дадат за техническото й предложение, така, че дори и с максимална ценова оферта ( в повечето случаи са им почти колкото бюджетната цена) да могат спокойно да си я "спечелят". А пък относно качеството на строителство - вина имат всички, Инвеститор, Строител, Надзор... Лошото е, че като някой не знаещ за какво иде реч - има една думичка "технология", каже че тогава трябва да се режат лентички и всички се юрват да правят глупости вкупом, а че после всичко е под всякаква критика няма никакво значение!
18.
Въй Въй Въъх Леек
18.02.2016 22:06:14
4
17
Ликувай народе радвай се нашия велик вожд Тиквоний I Българо заличител ЩЕ ИЗТЕГЛИ НОВИ ЗАРОБВАЩИ ЗАЕМИ през март 2016 на стойност скромните 2.3 МИЛИАРДА ЕВРА като до края на 2016смятада ги направи10 МИЛИАРДА .Това разбрах ме от в-к Капитал.Заемите ЩЕ са от Уникредито Италия Сити банк-Ню Йорк Джей Пи Морган и БНППарибас банки.Дет са вика от10МИЛИАРДА все ще отдели 20милиона за Новия басейн в Славейков и100 Милиона за Спортната зала АРЕНА в Изгрев дерзайте чакайте и ще видите .АЗАЕМИТЕнаТиконий1Българозаличител ЩЕги плащат правнуците ви иСирийските бежанци и Иракските роднини на Абумелих
17.
ноунейм
18.02.2016 21:57:04
1
4
И без това напоследък по ТВ новините все по-малко го излъчваха,за сметка на други имена(Местан,Кънев,и разни други такива),та синдрома "Чеушеско" отново го мотивира и взе че спря поръчките.абе нищо ,пак ше ги пусне ,ама нека малко да се върне активно на екран.Да не му се сърдим,иска да е звезда.и понеже не им трябва в Холивуд,тука си е добре,в смисъл има шанс.
16.
ноунейм
18.02.2016 21:46:51
3
7
Браво....Умел политически ход.Някой му е дал добър акъл.Това е единствения му шанс да се закрепи.И без това е политически труп в аванс,крайно амортизиран политически "фактор"....И изведнъж леееко се рефрешна,колкото за пред "лошия човешки материал"!
15.
БУДА
18.02.2016 20:42:21
1
12
Объркан е човека! То БКП, СИК, ВИС, ГЕРБ, Русия, ЕС, САЩ и т.н.т, няма край. Трябва да му помогнем на 4-ти километър!
14.
Бургас Р.Христова
18.02.2016 20:39:28
4
5
Тези големи проекти не са шега работа, освен, че са голяма хапка за класиралата се фирма по ЗОП. По принцип, още при самото кандидатстване трудно може да се разбере кой кум, кой сват и кой на булката брат, т.е. дали представителите на фирмата са поставени лица. Притесненията ми обаче са по отношение на евентуалното отклоняване на средства от евентуалната фирма щастливец, за сметка на качеството или да го кажа побългаряване, което означазва, че: упражняването на КОНТРОЛ е най- важното според мен, текущ контрол, а не накрая инвеститора да каже, Ок. Ами, че кои от нас не са забелязали, особено дамите, че след ремонт на пътищата/ изливане на асфалт/и само месец след това как им хлътват токчетата или още както аз се изразявам- асфалта се размекна. Контрол, контрол и пак контрол- това е моята препоръка.
13.
Анти ГЕРБ
18.02.2016 19:49:33
3
19
До 12 Бургас.Р.Христова

Какво значи достоверни факти?!?!И малките деца знаят, че при тия поръчки няма нищо случайно! Винаги се печелят от Шиши, ТИМ, Цветелина, ТРЕЙС, Черепа и т.н. Като разбира се никой не забравя процента на Генерал Буда.
12.
Бургас Р.Христова
18.02.2016 19:24:38
15
2
Кой от кой тук сте по- компетентни..няма що. Ако съм на мястото на Борисов ще ми е много трудно да вкарвам в правилния път стадото дори и с каракачанки. Ами вие не се търпите. Кой от всички тук бля, бля ще застане смело зад коментарът си, с достоверни факти обаче. Ако го е спрял проекта, защо го е спрял, ако пък случайно се окаже, че оня.. / как му беше името/ дето върви или се търкаля е наистина замесен под прикритие и в последствие огледалото го покаже- пак зле за Борисов. Нито така, нито иначе- вие във всички случай сте недоволни. Научете се да изчакате първо как ще са нещата и тогава да коментирате. Винаги съм казвала, че ще се оправим, когато мисленето ни се промени. Сеирът е духовна храна за българина, той сякаш изпитва остра нужда от нея и по този начин се зарежда.Такъв ни е манталитета български, да стоим по пейките и да одумваме преминаващи- винаги ще им намерим кусур. Не ме гледай, че съм капелата- и аз съм от селата.
11.
Костадинов
18.02.2016 19:04:42
2
10
Проекта за ремонта на дома "Коджакафалията" също е спорен.
10.
do_bakalov
18.02.2016 18:57:01
1
6
Мъдър човек е Гошето
9.
Георги Бакалов
18.02.2016 18:45:44
1
16
"Защо Борисов спира обществени поръчки?"

1. Бойко демонстрира сила, а ИСТИНАТА за мотивите ( колкото и неадекватна да изглежда ) е винаги ПРАВО НА СИЛНИЯ;

2. Бойко реагира на изявлението на Жан-Клод Юнкер, че мониторингът над Румъния ще отпадне до 2019 г. и едновременно на "провокативния" въпрос в британското посолство "Кога ще ги стигнем румънците".
Накратко - вижте как се справям с корупцията и олигархията!
В действителност - уж предотвратява нещо по слухове, предположения и наши източници!

3. Без да изключвам №1 и
№2 - европейските извори на парипо някои оперативни програми пресъхват.Налага се да бъркаме в джоба на народа ( никой не пита КОГА !) и това налага
НОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БАНИЦАТА!
Това е.
8.
стоян
18.02.2016 17:52:17
17
4
Драги съотечественици.
имам 2 думи:

Почна Възраждането.
7.
Анна
18.02.2016 17:43:52
23
15
Махнете Альошата слагайте само паметници на учени от които децата да вземат пример.

Стига вече паметници на хора с пистолети и карабини.

В Европа повечето улици са кръстени на математици инжинери, учени!!!!
6.
до 2
18.02.2016 17:38:56
2
21
Хаха. Спри да пишеш че автоголовете валят. Сега пълен патриот, а допреди това? Вече не го интересуват пари и слава. А преди това? Сега чисти олигарси. А досега?? И пич, по какво се различава влизането в България от влизането в Швейцария?
5.
АЛЬОША
18.02.2016 17:38:20
9
5
ДАНО ДА Е НЯКАКЪВ ОБРАТ В ФЪРЖАВАЪА И НЕЩАТА ПОТРЪГНАТ
4.
Истината
18.02.2016 17:37:04
21
16
Махайте Альошата че запушва площада, трябва да обикаляме това черно монголско чучело на диктатора Сталин!!!!

Само тогава ще дойдат западни инвеститори във града, за да отворят работни места.
3.
НМ.(народна милиция)
18.02.2016 17:35:30
4
28
Борисов е измамник.До сега можеше да направи този ход.Въпросните Пеевски,Златев или който се сетите,ще получат своите пари с фирми с други имена.Споерд мен премиерът-тарикат е усетил заплаха,както външна,така и върешна,по-скоро от вън,защото ние за никакъв х...й не ставаме.
2.
История
18.02.2016 17:27:41
31
11
Вече в този момент на историята Борисов почва да играе като пълен патриот. Вече не го интересува ни пари ни слава. В момента той иска само Българския народ да стане ВОДЕЩ в Европа. Борисов може да е бавен но се учи от Радам Кънев и е любимец на Европа.
Сега почва да чисти съмнителни олигарси които точат България.
Няма връщане.
След време в България ще се влиза като във Щвейцария.
1.
Отворено писмо до Общината
18.02.2016 17:04:18
31
14
Да му мислят комунистите и крадците. България се завръща в средата на Европа!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори