×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да се открият български консулства във всеки руски град с над 1 млн. жители


Да се открият български консулства във всеки руски град с над 1 млн. жители
Почетният консул на Руската федерация в Бургас г-н Тонко Фотев се включи в дебата „ Възможно ли е да върнем руския турист и инвеститор у нас“
Тема в развитие
виж още
скрий
06 Януари 2016, Сряда, 03:49 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Руснаците изминават хиляди километри, за да извадят виза за България, поне в това можем да ги облекчим
Флагман.бг започна дебат по темата: "Възможно ли е да върнем обратно руснаците - туристи и инвеститори? С какви промени в нормативната база и в мисленето на управляващите да стане това,  за да помогнем на собствената си икономика?"(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Новият събеседник е почетният консул на Руската федерация в Бургас г-н Тонко Фотев.

-Г-н Фотев, възможно ли е да се намери вратичка, за да паднат визите за руските туристи от новия летен сезон?

- Визите не могат да бъдат отменени по една основна причина - членството на България в Европейския съюз, което предвижда, че те могат да паднат само след общо решение. Смятам, че може  да има облекчаване на режима. Това може да бъде постигнато със създаване на филиали на консулства в големите руски градове или чрез създаването на почетни консулства на България в Русия. Тези почетни консулства могат да бъдат финансирани от почетните консули и за лятната кампания да бъдат изпращани служители от посолството, които да ускорят издаването на визите.

-А възможно ли е да се издават визи директно на летищата?

-Не съм сигурен, че европейските директиви го разрешават. Предполагам, че не, защото и ние бихме се възползвали.

-Какво трябва да се направи в краткосрочен план, за да може България да си върне руските туристи и руските инвеститори?

-Да се помисли още от сега за новия туристически сезон - за облекчаване на режима. Както казах, на първо място откриване на нови консулства в най-големите руски градове. Това е необходимо, защото пътуванията, които трябва да извърши руски гражданин в града, в който трябва да бъде издадена визата, са огромни – от няколкостотин до няколкохиляди километра.

-Къде според Вас трябва да има нови консулства?

-Във всички градове, които са около 1 милион или над 1 милион жители. Това са по-големите областни центрове в Русия.

-Туроператорите призоваха да се намали таксата от 60 евро, която се плаща за издаване на визите, за да може почивката в България да стане по-достъпна за туристите от средната класа. Възможно ли е това?

-Това е правителствена политика и аз не мога да дам мнение по въпроса.

-Осъществима ли е идеята ли е да се субсидира част от цената на чартърните полети, както правеше Турция доскоро?

-Отлична идея. И ако се осъществи със сигурност ще има осезаем ръст на туристите. Но това е комплекс от мерки.  Призовавам също така собствениците на хотели и туроператорите да са по-коректни. Да няма измамени руски граждани, да не се презентира в рекламата едно, а да им се предоставя друго, да не ги натоварват с всевъзможни допълнителни такси. Защото една такава, меко казано лъжа, рефлектира много върху имиджа на България като туристическа дестинация. По-добре е да показваме това, което са реалните ни възможности и всеки да си прецени. Отколкото да излъжем и  да има разочаровани, които ще кажат на още десетки, стотици техни сънародници.

-В тази връзка какви са основните проблеми, за които ви сигнализират руските туристи?

-Основните проблеми са от битов характер. Това са престъпления спрямо руски граждани – като кражби, имотни измами, подвеждащи реклами на хотели и туроператори, проблемите с етажната собственост в затворените комплекси, където знаете, че се натоварват с недопустими такси. Има недобросъвестни инвеститори в строителството, които забавят обектите, предават нещо съвсем различно от това, за което са платили руските граждани. Пример е т.нар. Небостъргач в ж.к.“Меден рудник“, имаме над 100 жалби само по този казус. Пратил съм преписката в прокуратурата, за да решават те дали има престъпление. Направил съм и среща с обществения посредник на Бургас, очаквам, че ако има престъпление прокуратурата ще реагира адекватно.

В категории: Бизнес


22
Коментара по темата
22.
Nick
07.01.2016 11:09:18
1
1
Koi shte opravi elektricheskia stalb na Traiko Kitanchev ?Q3 veche e na bokluka.Zashto ne se pisa nikade za incidenta?
21.
Мечо Кух
06.01.2016 18:21:07
1
3
Ех че сте педали Флегмани .
Дори и жените от екипа ви са педали .
20.
*********
06.01.2016 14:42:32
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Пада им се
06.01.2016 14:16:13
5
6
Трябва да ги цедим руснаците, тук да идват само най богатите. Сложете $100 вход и такси.
Защото нашата земя е райска.
Няма такава във тази част на Европа. Няма такава на такава евтина цена
18.
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф
06.01.2016 14:08:27
5
5
По варварска паплач от руснаците, света не е виждал. Зетова като кажеш руснак във Чехия е мръсна дума. Никой няма да те обслужи като руснак в източно европейските страни.
17.
Важно!!!
06.01.2016 14:07:11
4
5
До 15: айде пак тръгнаха руските шпиони отдолу да пишат глупости. Щяла да иска България репарации от USA които ни помагат 3 пъти вече! Само ще напомня че през окупацията на България от Сталин са убити 100,000 изчистена е цялата ни интелигенция и индустрия и е присвоена в полза на Русия. След това те ни карат да им плащаме в долари войските и репарации затова че са ни атакували!!!
100,000 българи убити от съветската мафия!!!!!!
Бяхме влязли във средата на Европа през 1937 година по икономика много по напред от съседите ни.
16.
до мурзилка 15
06.01.2016 14:05:06
4
7
Защо България е таксувана като страна загубила войната, след като при участието си в нея, на собствени разноски, губи 30 000 души? Защо плаща репарации на Югославия и Гърция? Защо окончателно губи Кавала, Западните покрайнини и т.н.?
Защо България 3 години издържа за сметка на своя бюджет 400 000 армия окупатори, пардон освободители?
Има още много защо, ама те са за мислещи хора, а не към мурзилки като теб!
15.
историк
06.01.2016 13:57:39
9
2
Както е видно от коментарите има доста хора, които не познават историята. България през ВСВ е част от Тристранния пакт или по-точно на страната на хитлеристка Германия. Оста, както още е известен пакта е разгромен през ВСВ, но единствено и само България не губи територии спрямо началото на войната. Дори една Велика сила като Англия губи Индия, поради задлъжнялостта си към САЩ, но България не губи територии. Как се е случило това и с чия подкрепа, след като България официално е обявила война на САЩ и Англия? Отговора го оставям на "професорите" по история, които коментират. Освен това как мислите, че България е изградила своята икономика и армия в периода 1944 - 1989 г. Знаете ли, че БВП на страната през 1989 г. е 2,5 пъти по-висок от 2014 г. при равни други условия и това постигнато с дълг 46% от БВП. През 2014 г. дългът е 120% от БВП. Знаете ли, че България до 1989 г. българската войска е имала 4000 танка, повече отколкото всички държави от НАТО около нас? Знаете ли, че българската военна авиация е била най-развитата в Европа, с най-модерна техника за времето си и най-обучени пилоти? Как е постигнато всичко това? Кой ни е помагал и субсидирал? И една тема за размисъл - България трябва да иска военни репарации от САЩ, защото американците са бомбандирали страната през ВСВ, а и през войната в Югославия - къде нарочно, къде случайно.
14.
Я
06.01.2016 13:48:56
4
5
Срам е че има паметник на окупатора Альоша в центъра на един Европейски град като Бургас. Станете истински патриоти и сложете Бургаски символ и паметник!!!!!
Никакъв сериозен турист не би дошъл като види този паметник.
13.
Юрий
06.01.2016 13:42:44
3
4
Най първо ще построим индустрия, и фабрики, ще тренираме компютърни специалисти и ще приемем Европа, а НИКОГА няма да слугуваме на такива азиатци като този мустак горе.

Най първото е най важно. Индустрия, не туристическа проституция. Наука, не духане на плажа.

Никога с Русия --- докато не се освободи от КГБ мафията.
12.
ебал съм ти руснаците кухи
06.01.2016 13:38:36
4
4
Аз по добре да отворим посолства във всеки град във Америка и Скандинавията ама ще кажа на мустака горе --- никога няма да отворим нищо в Русия докато не ни върнете $500 милиарда които ни дължите от окупацията през 1944-1951. Истинските Българи помнят цифрите не се оставят на комунистите да го заблуждават цели 50 години със фалшиви ценности и материали.
11.
Samuil + Simeon Kings of Bulgaria
06.01.2016 13:34:55
6
5
Долу има 10 коментари от някакъв руски хакер от КГБ.

Първо, отварянето на посолство е глупост във времето на интернет. Българите не да проститутки да доказват че имат хубава земя че да им идват за 3 месеца някакви кавказци със забратки. Който се интересува, знае.

Второ, България е била свободна само 25 години. Преди 1944 беше свободна 70. За последните 500 години България е имала само 90 години свобода. Лесно ви е руснаци да ни мачкате и да ни грабите. Да ни надупвате като проститутки да ви бършем и храним х***вете за $30 лева на вечер. А през другите 9 месеца от годината какво --- да го духаме във студени хотели които никой не използва.

Забрави! Едно ще кажа на другаря руснак отгоре. Духай! Крадец! Предател! Първо си освободи твоята страна от военните КГБ мафиоти и петро-олигархия.

Не се грижи за България. Ние само ще се оправим. Показали сме че като Европейци ние обичаме Европа и сме част от нея. Искаме Европейски гости не кавказки!

Царство България тепърва тръгва да мачка. Както е казал Захари Стоянов и Ботев, нито един български патриот не е искал Русия и не я е смятал за приятел.

Видяхме как окрадохте Крим, Украйна и Грузия. Видяхме как целия Источен Блок проплака от вас. Видяхме как 20 милиона човека бяха избити от Сталин за да съществува не-естесввната военна диктатура наречена Русия.
Духай мръсен педал. Не ви вярваме. Докато не се освободите като нас от Путинистите.

Довиждане!
10.
реалист
06.01.2016 12:45:18
7
8
до 2

Имаш ли представа колко българи работят в Русия в момента? Ако се направи статистика в коя чужда страна има най-много българи емигранти (като изключим гласоподавателите на ДПС от Турция) ще се убедиш, че това е Русия. Също така знаеш и колко българи учат в руски ВУЗ, самият аз завърших в Москва през 2009 г.
И още нещо, имаш ли представа какво работят българите в Русия - елитни професии, а не като чистачите на къщи, миячите на чинии, чистачите, сервитьорите и келнерите на запад.
9.
Krumov
06.01.2016 11:36:18
3
4
Измислен отпадък долен си ти Крумов
8.
До 4
06.01.2016 09:47:47
2
6
Айде покажи какви заплати даваш и на колко осигуряваш, тиква захлупена. Само приказките ви големи, все мрънкате че няма работа, че сезона слаб, а все с нови коли...Ей затова ще наемаш бантускотци...
7.
Лорд Минчев
06.01.2016 09:41:08
4
3
Доста трябва да се мразиш да идеш да живееш в мъглива, изпедерастена и депресираща Англия/Шотландия.
6.
Крумов
06.01.2016 09:26:11
6
6
До номер 5 . Ей Nick ли си или най-обикновен боклук-източноевропейски тъп икономически емигрант. Стой си на нае*аният селски гъз в селската Шотландия и се опитай да не даваш мнения кое е правилно и кое не е за държавата, която си напуснал, защото си решил, че да го поемаш в гъза от тея британски отрепки ти е хоби.
5.
nick
06.01.2016 09:15:58
4
6
Ei tva e ebana dyrjava.
Aaz jiveq v scotland I trqbvashe da hodq do london zaedno s Jena mi I novorodeniq mi sin za da mu izvadq pasport patyvaneto mi izleze Nad 500£. Te nashte mislqt za rusnacire da oblekchat.Etova ako ne e parodiq neznam
4.
БГ ресторантьор
06.01.2016 09:14:54
11
2
"Проблема е, че прословутия бълг бизнесмен(хотелиер, ресторантьор) иска за минимална заплата която я даде, я не, работниците му да бачкат по 12 часа, 6 дни в седмицата."

На вас мързеливите бантускотци и германска заплата да ви дадат пак толкова ще работите. И минималната заплата ви е много.
3.
Пиян Соло от село Глумче
06.01.2016 09:06:18
1
10
Алоуу, я прочети пак какво си написал:
"Проблема ни е че ни липсва добър обслужващ персонал който да се усмихва а и да работи здраво."

Проблема е, че прословутия бълг бизнесмен(хотелиер, ресторантьор) иска за минимална заплата която я даде, я не, работниците му да бачкат по 12 часа, 6 дни в седмицата. Всеки що годе работлив и читав човек бяга в чужбина. Има още много за писане, но няма да изпадам в анализи за българският туризъм и икономика.
2.
Дърт Вейдър ,от Долно Камарци
06.01.2016 08:50:01
1
9
Драги ми смехурко ,дето все още не си ходил в Москва.
Препоръчвам ти Петербург,между впрочем.
Като една малка страна без никакви природни богатства каква икономика искаш да развиваме.Още повече че след 10 Ноември започна великото преселение на българите на запад.
А кажи ми ти като си толкова компетентен защо не взеха да заминават в братска Русия ?
Това обаче не трябва да ни прави едностранчиви в отношенията ни.
Както руснаците така и всички други туристи трябва да са добре дошли в България и трябва всячески да ги улесняваме в тяхното пристигане тук а и да си оставят паричките разбира се.
Проблема ни е че ни липсва добър обслужващ персонал който да се усмихва а и да работи здраво.
Недостатък е че именно този персонал си мисли че всяка година е последна и се стреми да натрупа богатство бързо.
Освен туризъм и екологично селско стопанство на България и остават да развие една малка силиконова долчинка нейде из пределите и.
И не на последно място да всява сигурност в пребиваването на чужденците и местното население на тази територия.
1.
Все още не ходил в Москва
06.01.2016 08:38:30
8
21
Aйде русофоби, начело с канадския мияч на чинии, работещ за минимална заплата в Торонтo, почвайте да лаете против Русия. Истината обаче е, че без руснаците сме загинали - добре, че са те да наливат свежи пари в смешната ни икономика.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори