Сигнал до "Флагман": Новогодишни баници-ментета заляха Бургас предпразнично
01 Януари 2016, Петък, 16:55 ч.
Автор: Ани НИКОЛОВАКой закон важи за частните фурни и как да разберем какво съдържа продуктът, пита огорчена читателка
На 31 декември бях на работа до късно и реших да приготвя трапезата с някои готови продукти поради липса на време, пише ни нашата читателка Десислава Костова. От предния ден мариновах пържолите, навих сармите, но за салати и баница с късмети и погача просто нямах време. Може би много жени правят така - оставих на съпруга ми списък с продукти и го изпратих на пазар.
По телефона той радостно ми каза, че е изпълнил целия списък, дори намерил новогодишна баница. Но радостта му трая докато седнахме на трапезата. От Кауфланд беше купил насипна домашна лютеница, която беше всичко друго, само не и лютеница. Някакъв буламач, в който освен чушки и домати, имаше моркови, картофи, патладжан, чесън и най-странното толкова много лют червен пипер, че никой не можеше да я яде. Направо я хвърлихме. Същото се случи и със салатата от тиквички от "Лидъл", в която някой беше "изтървал" поне една глава чесън и вонеше ужасно.
Най-голямо разочарование беше обаче баницата, купена от фурна в "Славейков". За съжаление съпругът ми не може да каже коя е фурната, тъй като обикалял много с колата и помни само, че е близо до "Била". От обяд до вечерта тестяното произведение беше изстинало и приличаше на камък. Колкото повече го топлехме, толкова по-твърдо ставаше, особено в краищата, където корите се бяха слепили и приличаха на подметка.
На витрината пишело новогодишна баница със сирене, но вътре сирене нямаше сирене, а нещо бяло, тебеширообразно и най-вероятно беше извара, примесена с останки на дъното на тенекия от сирене. Направи ми впечатление и миризмата - използваната мазнина не беше олио, съвсем не беше и масло, имаше дъх на застоял маргарин, или на загоряла тава.
Хвърлихме и баницата, не е голям проблем да минем без нея, но проблемът е друг. И искам да го поставя. Защо след като има наредба на всички хранителни продукти да се слага етикет какво съдържат, баничарниците и закусвалните минават метър? Защо продават банички със сирене, в които сирене няма? Защо не пише съдържат ли, или не, така опасните трансмазнини? Къде е кашкавалът в така наречените кашкавалки? Защо даваме толкова пари за клеясло тесто, което вони на палмово масло, пита читателката. И какво ядат децата ни, когато им даваме пари да си купят закуски?
В категории:
Бургас






Как да повишите либидото след 40?
14/06/2025, Събота 22:00
0

10 трудни неща, които силните двойки правят, а другите не
14/06/2025, Събота 21:40
0

Турски тир удари каруца, уби коня и рани човек в Бяла Слатина
14/06/2025, Събота 21:20
0

Челен удар взе жертва и прати трима в болница
14/06/2025, Събота 21:00
0

Турист счупи „Стола на Ван Гог“
14/06/2025, Събота 20:43
2

Чудото от 11А - разказва излезлият жив сред трупове от самолетната катастрофа
14/06/2025, Събота 20:40
0

Тази вкусна марината за пилешко ще ви накара да си оближете пръстите
14/06/2025, Събота 20:20
0

Предприемач: 2,5 милиона българи са напуснали страната ни
14/06/2025, Събота 20:00
2

Бретонът се завръща на мода: защо все още си без него?
14/06/2025, Събота 19:40
0

Дара вдига ЛУДА пищна морска сватба, датата е тайна
14/06/2025, Събота 19:20
4

Сбогуваме се с този сериал
14/06/2025, Събота 19:00
0

Тир удари каруца, уби коня
14/06/2025, Събота 18:40
3
ИЗМАМА И ТО ТВЪРДЕ ГОЛЯМА!
Не се лъжете и не пазарувайте от там !!!
Няма грипове в селата където има труд и чистота.
Вие битер граждани във гетата циментовите блокове, ебаната вода, мръсотия отвсякъде.
Ами не може пръдло.
Ще почнеш да мислиш малко.
Убитак.
Колкото повече я топлила.
Еба си беднотията.
Да вземе да сготви нещо.
Или ще обикаляте кафетериите и МОЛ-овете ?
Последно, хубаво е да има разписание на съставките и по силен контрол върху качеството на продуктите. Това би помогнало на туризма също.