×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Омръзна ми да бъда Дон Кихот на Несебър, изморен съм!


Омръзна ми да бъда Дон Кихот на Несебър, изморен съм!
Венелин Ташев беше флагманът на опозицията в Несебър в последните два мандата. Сега обаче той изглежда изморен и отегчен
16 Декември 2015, Сряда, 10:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

На никого не се сърдя. Всъщност - имам ли колеги от ГЕРБ!? Кои са те? Има няколко групи, оформящи мнозинство и други, за които не е ясно какво правят вътре



За Венелин Ташев третото заседание на ОбС Несебър в понеделник бе първо. Той положи клетва, зае традиционното си място на последния ред, опита се да разбуни духовете. Ако трябва да използваме спортната лексика, подаде топката към колегите си от опозицията, но никой не я пое, което очевидно обезсърчи Ташев и той бе изненадващо апатичен до края на сесията.

- Г-н Ташев, създаде се впечатление, че давате известен реверанс на кмета Николай Димитров. Да не би това да са вашите 100 дни доверие?

- Защо така решихте?

- Това показа гласуването ви в зала. Подкрепихте всички докладни на администрацията, а вие се включвахте епизодично.

- А явния търг на ресторанта на пристанището кой го предложи?

- Действително го предложихте Вие, но все едно действахте в синхрон с мнозинството.

- Напротив. Не се приеха някои от другите предложения. Например – 20-ата точка за пристанището се подкрепи (б.а.20-а точка от дневния ред), но 21-а – за лекарските кабинети, където ситуацията бе идентична, не се прие.

- В този смисъл, по-диалогична ли стана администрацията? В миналия мандат беше нечувано да подкрепят ваше предложение.

- Ще видим. Това за мен е първа сесия, но не чух някой друг да се обади. Къде беше опозицията, че не разбрах?

- Прав сте. И на мен ми направи впечатление, че опозицията замлъкна.

- Вие сте на трета сесия, аз на първа, но опозиция днес не видях (в понеделник,б.а.).

- Разсърдихте ли се на колегите си от ГЕРБ, че не подкрепиха кандидатурата на Георги Манолов от „ЗОРА“ за представител на Общинския съвет в Националното сдружение на общините(НСОРБ)?

- Не, абсолютно на никой не мога да се сърдя. Това си е тяхно решение. Всъщност: Кои са тези „колеги от ГЕРБ“?

- Тримата съветници отляво на Вас, г-н Ташев.

- Те от ГЕРБ ли са?

- От тази партия са избрани.

- Хубаво. Щом така сте решили.

-Ще се промени ли философията на работа на този Общински съвет според Вас?

- Ще видим.

- Какви са първите ви наблюдения. Виждаме монолитната група на г-н Нищелков, тази на ПП „МОРЕ“, както и няколко по-малки групи като БСП и „СИЛА“, които оформят мнозинството на кмета Николай Димитров. Ще успеете ли, казано на жаргон, „да ги пробиете“, за да вземете превес в ОбС?

- В момента не мога да кажа нищо друго, освен това, което видях. Съгласен съм с вас – има няколко групи, които оформят мнозинството и други, за които не е много ясно какво правят. За съжаление не видях опозиция. Имаше точки, които можеше да бъдат дискутирани, но никой не се обади.

- Г-н Ташев, ако трябва да бъдем честни, и вие не бяхте много активен?

-  Още от първата ли сесия аз да съм Дон Кихот... А и мисля, че тези въпроси, които ме интересуваха, ги зададох. Ако забелязахте само аз на някои точки гласувах „въздържал се“.

- Омръзна ли ви да се борите с вятърни мелници?

- Питам се има ли смисъл от цялата тази работа! Надявам се нещо да се случи, но времето ще покаже.

В категории: Несебър


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 2
7
Коментара по темата
7.
hahaha
10.01.2016 02:15:45
0
0
polovinata ne ste nesebarlii a stranjanski maimuni ot sekiqta,vklu4itelno i goreposo4eniqt hotelier,jalko za mestnite hora ,4e ne ste im ostavili ni6to vsi4ko ste zagrabili,mnogo ima d au4ite ot Mitko
Qnkov leka mu prast na 4oveka,pone gleda6e za mestnite da ima,4e na edin sezon 4akat horata.
6.
проверка
16.12.2015 23:24:43
5
2
Венко, т. 21 беше за забутаните вътре магазини на базара до пристанището, а не за лекарски кабинети. Ресторан та на Тачо е атрактивен и е добре да има търг /повече пари ще се вземат от общината/ А МАГАЗИНЧЕТАТА НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА И СА ПРАЗНИ. дОБРЕ Е ДА ГИ ВЗЕМЕ НЯКОЙ МЕСТЕН ДА СЕ ЗАНИМАВА. нЕ ЧЕ ЩЕ ИЗКАРА НЕЩО, АМА ВСЕ ПАК....И не се прави......Все нещо не ти е ясно !
5.
сервантес
16.12.2015 18:49:43
5
5
Санчо е по правилното определение
4.
Mi
16.12.2015 17:08:18
7
5
KakvDonki hot -Ujas
3.
Несебърлия
16.12.2015 16:41:01
11
9
ВЕНКО - АЛЧНИЯ.
ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ Е ВИНОВЕН, А ТОЙ СЕ МИСЛИ ЗА ПО-ГОЛЯМ СВЕТЕЦ И ОТ ПАПАТА.
ВЕНКО С ЧЕСТЕН ТРУД ЛИ СТАНА МИЛИОНЕР
2.
аха
16.12.2015 13:12:50
8
22
Прав е Венко, че съветниците от Герб не са от Герб. Те са от ДЕЛА. Отишли са там да правят далавери. Предизборните лъжи вече са забравени и могат да грабят с пълни шепи.
1.
Ролс ройс
16.12.2015 13:04:06
13
10
Докарай ми ролс ройса не са прай на Исус спасителя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева се оплака: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее
Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори