×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Библиотека” за размяна на книги очаква бургазлии в шатрата на ГЕРБ в Бургас


„Библиотека” за размяна на книги очаква бургазлии в шатрата на ГЕРБ в Бургас
Кандидати за общински съветници подканиха бургазлии да се включат
16 Октомври 2015, Петък, 12:36 ч.

Сред най-големите дарители бе кандидатът за общински съветник Георги Чавдаров, който предостави повече от 100 книги

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ дадоха начало на инициативата „Моята книга за теб – дари своя книга и вземи четиво, оставено от друг” и подканиха бургазлии да се включат, като разменят четива от рафтовете на библиотеката си. Те бяха сред първите оставили свои книги на импровизираната полица под шатрата на ГЕРБ до Часовника.

Кандидатите за общински съветници Виолета Илиева (вляво) и Петя Гънева
първи дариха книги


„Книгите могат да бъдат споделяни, за да заживеят нов живот и да донесат радост и мигове на духовна наслада и на друг”, заяви авторът на идеята за "Библиотека" за размяна на книги на открито и кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ – Петя Гънева. Тя дари едно от любимите си заглавия „Чочарката” на А. Моравия и отнесе със себе си класиката „Доктор Живаго” на Борис Пастернак. Кандидатите за общински съветници Виолета Илиева, Елена Фотева, Надежда Танева и Диян Димов застанаха зад инициативата, която насърчава бургазлии да четат.

„Ние от ГЕРБ търсим интелигентния избирател, този който прави информиран избор.”- каза Елена Фотева. Тя дари романа на Богомил Райнов „Денят не си личи по заранта” в замяна на книгата „Мастиления лабиринт” от личната библиотека на нейната дългогодишна приятелка и колега от Бургаския музей - Цоня Дражева.

Авторът на идеята за "Библиотека" за размяна на книги на открито и кандидат за
общински съветник от листата на ГЕРБ – Петя Гънева


Композиторът и председател на комисията по култура на Общински съвет Бургас в мандат 2011-2015 г. Руслан Карагьозов предостави за откритата библиотека биографичната книга „Ал. Г. Коджакафалията – благодетел на Бургас” на Панайот Павлов и взе със себе си класическия роман на Джак Керуак „По пътя”. Сред най-големите дарители на „Библиотеката” на открито бе кандидатът за общински съветник Георги Чавдаров, който предостави повече от 100 книги.
Тодор Йосифов от Общинското ръководство на ГЕРБ прикани младите да четат повече българска литература и дари заглавия от родни автори. Инициативата ще продължи до 23 октомври, а събраните книги ще бъдат дарени на читалищни библиотеки в съставните селища на Бургас.



10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
оффф...
04.12.2015 12:20:08
0
1
Тошката докато раздава книги на български автори, не е зле и да прочете някоя. Не може цял живот общата ти култура да се ограничава само до филма "Кръстника" :D
9.
DAITE IZBORNIQ ZAKON na BOICEV i LUKOV, DA CETAT !
17.10.2015 23:40:14
0
0
Общинска избирателна комисия Бургас

РЕШЕНИЕ
№ 184-МИ/НР
Бургас, 14.10.2015

ОТНОСНО: Жалба от Димитър Бойчев Петров –областен ръководител на ПП ГЕРБ гр.Бургас за неспазване на правилата за предизборна агитация от кандидата за кмет на гр.Бургас, Милчо Лазаров Добрев

В ОИК Бургас е постъпила жалба от Димитър Бойчев Петров –областен ръководител на ПП ГЕРБ гр.Бургас, с вх.№ 03/13.10.2015 год. по регистъра на жалбите и сигналите на ОИК Бургас, в която са изложени твърдения за нарушаване на нормативно установени с Изборния кодекс правила за провеждане на предизборна агитация.

В жалбата се твърди, че кандидата за кмет на гр.Бургас Милчо Лазаров Добрев се е съобразил с постановеното решение на ОИК Бургас №171-МИ/НР/08.10.2015 год. и е променил съдържанието на поставените от него агитационни материали, подробно описани в решението. Твърди се, че същия кандидат продължава да провежда предизборна агитация в нарушение на правилата посочени в Изборния кодекс, като съдържанието на разположените от него билбордове на бул. „Тодор Александров” в частен терен и на сграда частна собственост, находяща се на бул. „Апостол Карамитев” №16 съдържат изображение на герба на Община Бургас разположен на фона на знамето на общината.

Жалбоподателя счита, че употребата на символиката на Община Бургас /герб и знаме/ в агитационен материал съставлява нарушение на чл.182, ал.1 от Изборния кодекс.

Прилага 2 бр. фотографски изображения на визираните билбордове.

След сезирането с жалбата, Общинска избирателна комисия-Бургас извърши служебна проверка на изложеното в нея. Чрез телефонен разговор с кандидата за кмет Милчо Лазаров Добрев, бе установено, че процесните рекламни съоръжения са част от рекламно политическата кампания на кандидата и съставляват нейния втори етап.

Извършена бе и фактическа проверка на място от членове но Общинска избирателна комисия.

В резултат на извършената служебна проверка, ОИК Бургас приема за фактически установено следното:

Касае се за разположени касетъчни рекламни съоръжения, в които са монтирани рекламни пана с графична и снимкова информация с различно съдържание. Рекламните пана съдържат най –горна обособена част, в която е посочен израза „Бургас е кауза, тя не се продава!”.В ляво от него е разположено фотографско изображение на кандидата. В средата на паното е разположен израза „Напред България“. В ляво от този надпис е изобразен герба на Община Бургас, като самия надпис е върху фон, лявата част от която е в цветовете на флага на Община Бургас.

В долната му част се съдържа номер 28, върху който е изобразена отметка, както и израз „Милчо Добрев Кмет и Съветници“. В най-долната част на паното е разположен израза “Купуването и продаването на гласове е престъпление“. Рекламните пана се различават по разположението на фотографското изображение.

Въз основа на изложената фактическа обстановка и събраните доказателства, и като съобрази разпоредбите на Закона, Общинска избирателна комисия намира следното:

Подадената жалба е неоснователна. Безспорно се установява, че посочените по-горе рекламни пана съдържат призив за подкрепа на определен кандидат. Същите представляват „предизборна агитация“ по смисъла на т.17 от §1 на Допълнителните разпоредби на Изборния кодекс. Процесните рекламни пана съставляват агитационен материал, който по силата на чл.183 от Изборния кодекс следва да съответства на установените с нормата изисквания за съдържание.

Не е налице обаче соченото нарушение на чл.182, ал.1 от Изборния кодекс, тъй като хипотезата на нормата визира провеждане на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

ОИК Бургас съобрази, че не е налице нарушение и на изискваното от Кодекса съдържание на агитационния материал, предвидено в чл.183, ал.2 от Изборния кодекс, както и не е налице нарушение на забраната за ползване на агитационни материали предвидена в ал.4 от същия.

По съществото си ползването на символиката на Общините не е забранена с изрична норма в Изборния кодекс.

Конкретно символиката на Община Бургас е уредена в Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас. В тази наредба също не се констатираха норми установяващи забрани за ползване на флага и герба на общината при политическа агитация, каквито са налични в аналогични наредби на други общини /Наредба за символиката и отличията на Столична община-чл.15 и др./. По тези съображения ОИК Бургас не намира за необходимо да препраща преписката по компетентност на Кмета на Община Бургас. Аналогично при сходна фактическа обстановка с решение №2572-МИ / 12.10.2015 год. Централна избирателна комисия не констатира нарушение на Изборния кодекс.

Предвид изложеното и на основание чл.87, ал.1 т.1,т.22 от Изборния кодекс Общинска избирателна комисия



РЕШИ:



Оставя без уважение жалба с вх.№ 03/13.10.2015 год. на Димитър Бойчев Петров –областен ръководител на ПП ГЕРБ гр.Бургас.

Решението подлежи на оспорване по реда на чл.88 пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Председател: Елка Тодорова Стоянова

Секретар: Имухан Самин Хюсеин

решение №184жалба герб V добрев.doc

* Публикувано на 16.10.2015 в 11:46 часа
8.
monkata
16.10.2015 16:59:02
2
2
най-после една свежа идея в кампанията тази година
7.
Азаро
16.10.2015 16:44:39
1
4
ааа готино, браво
6.
burgas
16.10.2015 16:14:45
4
4
cialata pataklama chte e dokato gi izberem na 25 ...posle 4 g malchannie ... ako chakash da ima izbori za da prochetesh niakoy kniga .... "Vinetu" ima li y ....
5.
caruso
16.10.2015 15:55:23
1
6
СТРАХОТНА ИДЕЯ! ЖАЛКО, ЧЕ НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОСЕТЯ ИМПРОВИЗИРАНАТА БИБЛИОТЕКА!
ПОДОБНИ МЕРОПРИЯТИЯ НЕ БИВА ДА ПРИКЛЮЧВАТ С КРАЯ НА ПРЕДИЗБОРНАТА САГА, ДАВАТ ОЩЕ ЦВЯТ И ЖИВОТ НА ГРАДА!
4.
Женя Димова
16.10.2015 15:52:09
2
3
Няма нищо по-естествено от това да се търси популяризиране на идеи и достигане на по-големи аудитории чрез всяка една инициатива от предизборната кампания, та нали затова се провеждат!? Въпросът е да се инициира нещо обществено значимо и полезно, нещо което ГЕРБ доказаха, че могат и го правят безупречно както в културното, така и в спортното поприще! Поздравления и успех!
3.
Kiril Z
16.10.2015 15:49:35
4
5
червен "ум" не би могъл да оцени подобно събитие :)
2.
до 1
16.10.2015 15:44:01
3
5
Скрий се, бе червена гнидо
1.
коко
16.10.2015 15:39:22
6
5
и какво сега искат да накарат хората да влязат в шатрата с този добър акт от тяхна страна ,библиотека за книги мръсни гадове как използват добротата на хората и пак изгода да имат цтцт
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори