×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сайтове мамят болни с измислени и фалшиви колани срещу болки в гърба


Сайтове мамят болни с измислени и фалшиви колани срещу болки в гърба
Ето това е "колан против болки в гърба", не го купувайте, отчаяно предупрежадава Емилия Кирова
26 Септември 2015, Събота, 19:16 ч.
Автор: Илонка Иванова

Стоката е китайско менте и се препоръчва за деца и за работещи пред компютър

Какви ли не вълшебни лекове и лекарства за наивници се продават по сайтовете у нас, но една от стоките може направо да грабне приза по лъжа и пълно безумие, пише в своя сигнал до "Флагман" читателката ни Емилия Кирова.
Признавам си, че се хванах, защото рекламата звучеше много убедително и приспособлението изглеждаше добре на фотос в сайта, твърди читателката. Имам болки в горната част на гърба, а това "чудо на медицината" се рекламираше точно срещу такива проблеми. По 8 часа на ден работя пред компютър и реших, че ще ми помогне. Още повече беше използван още един рекламен трик за шарани, че коланът е намален от 30 на 15 лева и само сега имам възможността да си го купя на два пъти по-ниска цена.
Поръчах си го и ми бе доставен буквално за ден и половина. Е, платих още 5 лева на куриерската фирма, но все още си мислех, че съм на далавера. Докато не отворих кутийката.
В сайта пише, че презрамките се регулират по желание и според тялото на клиента, но презрамки нямаше, камо ли пък регулатори към тях. Имаше два дебели евтини плоски ластка, които минават през рамото, забиват се в в подмишницата и за няколко минути спират кръвообращението ти и ръцете веднага изтръпват. До петата минута настъпва адска болка в притиснатите ръце и дори да те боли гърбът, няма как вече да усетиш, защото си в шок от схванатите ръце.
Приспособлението, което пък трябва да държи гърба изправен /ако издържиш на ластиците/, са две парчета плат, зашити едно върху друго и между тях някаква по-плътна материя, която нито може да прилепне към гърба, нито да го държи изправен. Докато ластиците стискат, тя се хлъзга.
Цялото това, не зная как да го нарека, е произведено в Китай и то в най-долнопробна шивашка работилница. Доказателство са висящите отстрани конци, останали след минаването на машината за шиене.
Веднага набрах телефона на сайта, откъдето ми казаха, че просто продавали тези неща и не носели отговорност за качеството им и лечебните им свойства. И троснато допълниха - като не ми харесва, да го върна. Така срещу още пет лева за куриер се отървах от колана за гръб и от дадените 15 ми върнаха само 5.
Освен, че искам да предупредя другите хора, които вярват в подобни медицински чудеса, искам да попитам къде са Здравното мнистерство, Комисията за защита на потребителите, данъчните, пациентските организации и всички контролни органи? Как може да се пускат на пазара продукти, които не са проверени какви са и как действат на болните? Как е възможно всеки да продава он лайн каквито боклуци му хрумнат и да лови наивници, които вече се надяват на чудо, за да оздравеят? Има ли контрол в онлайн търговията, или утре може да си купим и отрова, рекламирана като хапчета срещу кашлица например, пита ядосаната читателка.    

В категории: Здраве


Автор
9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
HighSpirited
30.09.2015 12:13:19
0
0
то и вашият сайт вчера преметна целия Бургаски окръг с код червен за силни ветрове и дъжд...лъжата в Бг е узаконена от правителството, държавата, така че не търсете на кой да се оплачите...
8.
Аз!
26.09.2015 21:55:17
0
2
Веднъж си купих книга от сайт, беше много качествена, но после я вияах в книжарницата двойно по-евтина:((((
7.
БОМБАТА
26.09.2015 21:39:07
0
3
АБЕ НА МЕН В ОН КЛИНИК МИ ВЗЕХА 400 ЛВ ЗА БЕЗКРЪВНА ОПЕРАЦИЯ НА ХЕМОРОИДИ И МЕ ИЗЛЪГАХА С ДИАГНОЗАТА Д-Р ЛЮБОМИР КАЛУДОВ И МЕ ИЗКАРАХА МЕН ВИНОВЕН А ЗА 15 ЛВ КВО ДА ГОВОРИМ ИЗМАМАТА Е ПРОЗРАЧНА АМА НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ОТ ТЕЗИ САЙТОВЕ КУПИЛ ЛИ Е НЕЩО КАЧЕСТВЕНО
6.
петко хитрия
26.09.2015 21:34:49
1
3
ФЛАГМАН ОТКРИ ТОПЛАТА ВОДА
5.
Ихаа
26.09.2015 19:41:24
0
3
Че,кой нормален се връзва на това,за тази цена?За 15 кинта толкова
4.
Златева
26.09.2015 19:28:31
0
4
А какво ще кажете за вълшебния крем против бръчки? Цялата се обринах от него, но нямаше на кого да се оплача!
3.
Дима
26.09.2015 19:26:37
0
6
Права е жената! В сайтовете продават ужасни боклуци и някой трябва да се намеси. В момента пробутват масажен стол за пет бона. И ще се намерят глупаци да си го купят, въпреки че механичен масаж от стол според повечето лекари е вреден. Той не може да нацели болното място, но пък може да навреди.
2.
Бай Иван
26.09.2015 19:17:07
4
6
Емилия Кирова ...
Най -тъпата патка за деня ....засега трябваше и снимка да и сложите, да че тези с които общува да са предупредени за интелктуалния и потенциал....чакаме оферти от следващите кухи бургаски
майки ... !!
1.
15лв.
26.09.2015 18:55:08
1
4
E ти за 15лв. какво очакваше!?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори