×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]agman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Останете си вкъщи!
Накратко
НА ЖИВО

Бизнесменът Минчо Гроздев: Непоносимата миризма в Карнобат идва от краварника с лагуната, а не от нашата инсталация


15 Септември 2015, Вторник, 15:38 ч.

Популярен и четен сайт като „Флагман“ да разследва подбудителите на злонамерената атака срещу мен, призовава тойЖестока воня на тор трови Карнобат от месеци.  Неотдавна мести жители направиха подписка и подадоха сигнал до прокуратурата, в който твърдят, че непоносимата миризма идва от инсталацията за преработка на птичи тор на бизнесмена Минчо Гроздев. На 23 юли 2015 г. бе извършена проверка на РИОСВ - Бургас с представители на ОДМВР – Бургас и РЗИ – Бургас. Тя установи, че инсталацията работи, а в халето до нея са струпани купчини с готова продукция. Усетена е неприятна специфична миризма на торов отпад и е издадена Заповед № РД-118/28.07.2015 г. за спиране на работа.
Флагман.бг отрази проблема със статия от 11 август т.г. – „Депутатът Кенов пита министрите Лиляна Павлова и Ивелина Василева защо институциите позволяват на Бумбала да трови Карнобат с воня на птича тор“. В нея е отразена позицията и на Минчо Гроздев, който заяви пред наш екип, че инсталацията не работи и никога не е работила и ни показа още неразопаковани машини. Сега той изпрати до редакцията подробно изложение на своята позиция по проблема, което публикуваме като право на отговор.


Считам, че съм длъжен да изясня пред читателите причината за злонамерената атака срещу мен.
Завод за преработка на птичи тор в Карнобат няма – нито законен, нито незаконен. Има единствено инвестиционно намерение за изграждането му, подадено от „Агрошанс Комерс” ЕООД, чийто собственик и управител съм аз. Доставени са и някои от съоръженията. Те, все още неразопаковани, се намират на площадката на бившето ДСЗ в Карнобат, което е видно за всеки посетител.
Задушлива миризма на тор в Карнобат има, но причините за нея не е в „Агрошанс Комерс” ЕООД. Това доказват протоколите от многобройните проверки на РИОСВ – Бургас през последните месеци.
От края на месец май до средата на август инспектори на РИОСВ Бургас са направили общо 6 проверки. От протоколите, съставени след проверките, става ясно, че миризма на тор не се усеща дори на площадката на бившето ДЗС – бивши краварници и, че работеща инсталация за преработка на птичи тор тук няма.
„Агрошанс Комерс” ЕООД подаде инвестиционно предложение за изграждане на инсталация за утилизация на свеж птичи тор и превръщането му в органична тор до РИОСВ – Бургас и Българска Агенцията по Безопасност на Храните на 13 юли 2015 г. Въпреки, че законът не го изисква от нас, за да сме коректни подадохме това инвестиционно намерение и до Общината. Веднага след това проверките зачестиха. Българска Агенцията по Безопасност на Храните вече даде одобрение за изграждането на новата инсталация. От РИОСВ - Бургас продължават да проверяват. Само за 1 месец обектът беше посетен 4 пъти по подадени сигнали, според твърденията на екоинспекторите. В протоколите на три от тях е записано, че миризма на тор не се усеща, няма и завод за преработка. Това във вашата публикация не е отразено. Споменава се единствено проверката, извършена на 23 юли 2015 г., като за източник на тази информация се посочва друго - печатно издание. Не се изяснява, че проверката е назначена от тогава временно изпълняващата длъжността директор на РИОСВ – Бургас инж. Таня Манолова в предпоследния й работен ден като управляващ екоинспекцията. За тази проверка тя ангажира и служители на ОД на МВР- Бургас. Мотивите за назначаването на проверката са: 20 дни по-рано, докато пътували за Сунгурларе, инспектори от РИОСВ забелязали някакъв бял пушек, но не проверили откъде произлиза.
Комисията пристига на площадката на бившето ДЗС в 20:00 ч. – извън работното време на дружеството, когато на площадката е само пазачът. Във века на високите технологии проверяващите са направили констатациите си на базата следните измервателни уреди: нос, очи, ръце. Забелязали, че от комина излиза лек бял дим, на пипане той им се сторил малко топъл, усетили някаква миризма и видели складирани количества тор. Проби и замервания не са извършени.
На базата на тези аргументи РИОСВ – Бургас решава, че тук работи инсталация за преработката на птичи тор.
На 27 юли РИОСВ - Бургас вече има нов директор. На 28 юли обаче Таня Манолова, в качеството си на директор, издава заповед за принудително спиране на инсталацията за преработка на тор, по-късно е издаден и акт за административно нарушение. На 21.08 идва комисия, която да извърши принудителното спиране на инсталацията. В нейния протокол е записано:”Не може да се извърши пломбиране, поради факта, че няма инсталация”. „Агрошанс Комерс” ЕООД обжалва заповедта за принудително спиране на инсталацията пред Административния съд в Бургас като необоснована и излишна – инсталация за преработка на птичи тор няма.
Сигнали са подавани и в Агенцията по безопасност на храните. Констатациите от проверката на Агенцията са: на обекта няма прясна птича тор, няма преработка, на площадката не се извършва производство.
Кметската администрация, която твърди, че защитава обществения интерес и която, според моите убеждения, стои в основата на всички атаки срещу мен, също извърши своята проверки. На 13.08 общинската комисия установи, че апаратурата за инсталацията е все още в опаковка, а по площадките няма следи от извършвана дейност.
Всички тези факти са пренебрегнати от автора на публикацията във „Флагман”.
В Карнобат действително мирише. Край града има 4 краварника. В един от тях, който е едва на 100 м от жилищните сгради, е изградена лагуна - съоръжение, в което се събира тор от краварника и след като отлежи, се изтегля само течната част от нея. Миризмата е непоносима. Тази лагуна бе изградена през 2014 г. и през миналото лято в града миришеше по същия начин. През 2014 г. обаче нямаше кметски избори и никой не беше заинтересован да инициира недоволство сред гражданите, да подава сигнали и да търси удобен причинител на миризмата.
След като истината не е потърсена от „Флагман”, за мен целта на тази публикация остава загадка. Не смея да мисля, че популярно и четено електронно издание би могло да бъде използвано по нечистоплътен начин в каквато и да било политическа или предизборна кампания. Надявам се със същия устрем „Флагман” да разследва и подбудителите на злонамерената атака срещу мен, които си позволяват да губят времето на държавните контролни органи с лъжливи сигнали, само за да трупат политически активи.

Минчо Гроздев, управител на "Агрошанс комерс" ЕООД


Б.Р. За резултатите от проверката на РИОС - Бургас Флагман.бг  не се позовава на друго издание, а цитира официално становище на инспекцията, изпратено до редакцията след наше запитване.

В категории: Карнобат


23
Коментара по темата
23.
???????
18.09.2015 10:45:50
5
20
Просто питам - като уж не работи на този "завод", защо и през лятото, и сега, минавайки край градината на Бумбала на изток от града си мирише? И защо все в неговата градина се виждат торачки да влизат със същата тази тор?
22.
Съдията Маринов
17.09.2015 12:32:00
6
23
Атанасов първо да оправи него си.Затворът го зове.
21.
nail dps
17.09.2015 09:30:22
24
3
atanasov shte opravi neshtata
20.
вярно е
17.09.2015 07:59:00
3
16
Докато Алина и Ангел си пекат гъзовете в Испания нас ни пекат в цеха. През лятото колежки припадаха заради тези изедници. Сега ще ни карат да гласуваме за кмета. Няма да стане на вашето.
19.
наблюдател
17.09.2015 07:15:29
7
18
Единствен Г.Димитров има интерес от тази истерия. Заминава си вече и се опитва да се задържи чрез каракачани, цигани и минковци. Стойка Радева де не се мота ами да ходи при пенсионерите. Да вземе пример от дъртия Митрев. Тая стипца дето не слага един климатик и жена ми се прибира вир вода през лятото взел да държи реч и да хвали кмета. Абе дъртоза я вземи и и плати на жените каквото им се полага. Харизаха ти цял завод и твоето семейство го провали.
18.
Малко остана
16.09.2015 22:14:41
0
5
Идвт избори има си хора от града работите ще се променят
17.
БКП
16.09.2015 15:41:26
8
22
Каракачани,гласувайте за Г.Димитров,че дойде ли Т.Байчев, жална Ви майка.Градът ще си мирише ужасно,Бумбала ще щрака с пръсти,а Вие ще сте виновните.
16.
Do14
16.09.2015 15:35:52
4
4
I kak go pozna Dimitrov?Po pocherka li?
15.
Апостол
16.09.2015 15:34:54
10
21
Бумбали,не се правете на ударени,наглеци такива.Не на Георги му пречат кравите,а вие се опитвате да прехвърлите вината върху каракачаните.Много ти е плитък замисъла,Байчев.Каракачаните не сме чак толкова прости колкото си мисли Бумбала.
14.
до Бате жабчо
16.09.2015 13:40:14
8
9
Г-Н ДИМИТРОВ ПОЗНАХМЕ ВИ ,БИВШЕ ПАРТИЙНО ЧЕДО.
ЩЕ ТИ СНИМАТ ГЛАВАТА КАРАКАЧАНИТЕ АКО ТЕ НАБАРАТ...КАТО ПИЕШ НА ЕЛЕГАНТА НЕ ТИ ПРЕЧАТ КРАВИТЕ НА АПОСТОЛ......ААА
13.
Бате жабчо
16.09.2015 10:54:29
3
7
Тези крави овце и още какво ли не флагман снимайтеги кашлите и лайната които са около тях и на пътя ... нещо ужасно е Гр.Карнобат квартал галата. Моля ви направете нещо по въпросът
12.
до 10
16.09.2015 09:16:40
1
3
Ама Таня Манолова не е пенсионер. И само чака да сгафи сегашната шефка.
11.
до 8 "Гошко Димитров"
16.09.2015 09:15:19
6
10
Каквото и да пишеш маймунке черна, ти ще си останеш една пияница. Виждаме,че си ти по словата ти.
10.
бял
16.09.2015 06:30:29
8
17
Черен,каквото и да напишеш за Тошко пак ще гласуваме за него!!! Вече си пенсионер и М.Стайков го знае.
9.
аз
16.09.2015 06:30:05
0
19
От клозета му мирише на тоя бе! Я го вижте каква торба с лайна е! До като инсталацията работеше незаконно миришеше,сега малко застой има,но пак ще се почне!
8.
Т.Баичев
15.09.2015 22:52:00
10
20
Виш те,до колкото аз давам чадър на Банбала и сега след изборите фабриката ще тръгне с пълна пара!
С помоща на банбала и атанасов ще стана кмет ще искупим трите махали тази фабрика ще фукцеонира ако ще и на папата се обадете!
Краварниците ще ги ликвидирам защото от там е миризмата а не от банбала))))))))))))))Хаиде сега лягаите да спите аз ще си легна с банбала и атанасов)))))))))))))))))))
7.
Каракачанин
15.09.2015 21:20:35
6
8
Краварниците са там от дълги години.
6.
буден
15.09.2015 21:05:59
4
19
И защо сега не мирише след като краварниците са си там?
5.
КЕНОВВВ
15.09.2015 20:49:50
4
8
Черен на версия ли искаш трети мандат??
4.
Хараун
15.09.2015 19:30:26
2
12
Искам да попитам тези краварници за които става въпрос са на каракачаните незаконни постройки на 100м от къщите на града миризмата е непоносима .. тор кокали какво ли не .. направете нещо по въпроса
3.
Карнобат
15.09.2015 15:54:07
7
25
Пълни глупости.Всички в града знаят,че мирише точно от там.Защо спря миризмата спря след като деинсталираха съоръженията?
Поредната лъжа от Минчо Гроздев.
2.
aaaaa
15.09.2015 15:49:03
6
22
Е не няма такъв наглец,не миришело от него
1.
Георги
15.09.2015 15:02:51
8
12
Добрият журналист знае, че винаги се търси мнението и на двете страни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинфекцират по два часа пощенските клонове в Бургас, утре започва изплащането на пенсии Дезинфекцират по два часа пощенските клонове в Бургас, утре започва изплащането на пенсии

Охраната на всички пунктове ще следи по колко човека влизат  в салоните и дали спазват нужната дистанция чакащите пенсионери

Идиоти: Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена - при джипито Идиоти: Двойка под карантина отиде в чужбина, а жена - при джипито

Случаите са от 3 април и са в София-област

Загадъчното убийство на Марата остана неразкрито, 15 години след екзекуцията му разследването е във "фризера" Загадъчното убийство на Марата остана неразкрито, 15 години след екзекуцията му разследването е във "фризера"

Срещу мен се готви покушение, предупредил сикаджията няколко дни преди смъртта си

Лили Иванова продаде апартамент за 190 000 евро дни преди пандемията Лили Иванова продаде апартамент за 190 000 евро дни преди пандемията

Естрадната прима обяви за продан имота си в „Кръстова вада” миналата есен

Специалистите от медицински център „Дева Мария“ преглеждат по стандартен график Специалистите от медицински център „Дева Мария“ преглеждат по стандартен график

„Важно е хората да разберат, че в момента забранени са профилактичните прегледи, а не прегледите изобщо", казаха от здравното заведение

Българи в чужбина помагат на УМБАЛ-Бургас Българи в чужбина помагат на УМБАЛ-Бургас

Дарени са 6500 ръкавици, 600 маски за многократна употреба, 29 шлема, 15 литра гел-дезинфектант.

Служителите от РУО-Бургас даряват от заплатите си за интернет за деца в нужда Служителите от РУО-Бургас даряват от заплатите си за интернет за деца в нужда

Директорите ще подават списъци с деца, които имат нужда от финансова помощ

Депутатът Николай Тишев: В актуализацията на бюджета няма предвиден нито един лев за общините Депутатът Николай Тишев: В актуализацията на бюджета няма предвиден нито един лев за общините

Това е неадекватна реакция на реалната ситуация в страната, категоричен е народният представител от БСП

60-годишен отмъкнал към 3000 лв. от баби, мамил ги с еврозоната 60-годишен отмъкнал към 3000 лв. от баби, мамил ги с еврозоната

Представял се за служител на "Социално подпомагане" 

Нов модел за финансиране на болниците заради кризата Нов модел за финансиране на болниците заради кризата До 85% ще се обезпечават лечебните заведения, заяви финансовият министър Владислав Горанов
Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк? Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк?

Положителната проба е от Ню Йорк

Австрия започва да отпуска мерките срещу коронавируса Австрия започва да отпуска мерките срещу коронавируса

Вдигането на ограниченията ще става при строги условия

Руски бърз тест дава резултат с 94% точност Руски бърз тест дава резултат с 94% точност

Общата численост на заразените в Русия е 6343

Сложиха Борис Джонсън на апарат за дишане Сложиха Борис Джонсън на апарат за дишане

Задухът на британския премиер се влошил през нощта

В разгара на епидемията: В Новокузнецк се роди Ковид В разгара на епидемията: В Новокузнецк се роди Ковид Семейство кръсти първородния си син на коронавируса Лепа Брена с онлайн концерт (Видео) Лепа Брена с онлайн концерт (Видео)

Във видеото балканската звезда изпълнява един от най-големите си хитове

Турската лира се срина Турската лира се срина

Валутата отслабна до най-ниските нива след кризата през 2018-а

Как поколението на незнаещите създаде коронавируса Как поколението на незнаещите създаде коронавируса

Пандемия има и хора наистина умират ежедневно от нея. Спор в това изобщо няма, но също няма спор и в това, че светът е преживял подобни кризи и преди,  при това в много по-големи мащаби

Трагедия! Лекарят на Реймс се самоуби заради COVID-19 Трагедия! Лекарят на Реймс се самоуби заради COVID-19

60-годишният медик е бил диагностициран с коронавирус и поставен под карантина заедно със съпругата си

Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул

Заловената в Истанбул марихуана е на стойност около 1 милион лева.

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ И карантината раздели народа ни. По-простите хора по цял ден си разменят мемета, а интелигенцията си разменя миймове.
Виц на деня Виц на деня Настана време, в което човек може да спаси света, седейки у дома по пижама Виц на деня Виц на деня Глaвeн лeкaр извършвa визитaция.
- Кaк e пaциeнтът c пoдoзрeниe зa кoрoнaвируc?
- Нoрмaлнo, изoлирaн e в oтдeлнa cтaя, нaзнaчихмe му cпeциaлнa диeтa.
- Кaквa диeтa?
- Хрaним гo c биcквити.
- Нo зaщo c биcквити?
- Aми caмo тe минaвaт прeз прoцeпa нa врaтaтa.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Какво е извънредно положение: Жените добиха представа какво е казармен режим, а мъжете - майчинство
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори