×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Пристанище Бургас” ЕАД инвестира в ремонт на съоръжения и квалификация на кадри


10 Септември 2015, Четвъртък, 14:09 ч.

Очакваната инвестиция е над половин милион лева
Приоритетна текуща и средносрочна задача на ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД е рехабилитацията на челната претоварна техника, пряко заета в основната товаро-разтоварна дейност.

Очакваната стойност на инвестицията от страна на порта ще е над  половин милион лева. 
През настоящата година са ремонтирани и въведени в експлоатация кошъчно-товарачни машини, част от които бяха неизползваеми за дълъг период от време. Сега се пристъпва към обновяване на най-важните претоварни съоръжения -  пристанищните кранове.

До края на 2015 г., както и през следващата ще се проведе процедура за поетапна рехабилитация на 14-те портални крана, които обслужват  експлоатациония процес. След обследване различните типове кранове ще бъдат бластирани, грундирани и боядисани. Предстои експертна оценка и при необходимост ще се извършат допълнителни ремонтни дейности, като подмяна на отделни възли или детайли.

Техническото обновление ще бъде координирано с изпълняваната мащабна инвестиционна програма от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” в акваторията и основната инфраструктурата на порта. Дейностите, които се извършват в рамките на програмата обхващат: пълно драгиране; основна рехабилитация на стифните челни и тилови полета на 12-13 корабни места; изграждане на нови ел. съоръжения, осигуряващи техническата  възможност дружеството да излезе на свободния пазар за закупуване на електрическа енергия; проектиране и подготовка на задания за основна рехабилитация на източен вълнолом и кейов фронт 1-13 корабни места с прилежащи съоръжения; повишаване на енергийна ефективност чрез осветеността и ново кабелно осигуряване. Всички тези дейности са пряко свързани с  безопасната експлоатация на машините, съоръженията, обработката на кораби и транспортни средства в порта, което е  основен фактор за утвърждаване на качествената товаро-разтоварна дейност.            

Повишаващата се конкурентоспособност на държавния пристанищен оператор е гаранция за запазване на работните места и привличане на нов персонал.

Към момента, дружеството участва в два проекта на Агенцията по заетостта  – „Подкрепа за заетост” и „Нова възможност за младежка заетост”. Целта е да бъде осигурена квалифицирана временна, а в последствие и постоянна заетост на работници и специалисти със специфичните за пристанището трудови задължения. „Пристанище Бургас” ЕАД изпитва необходимост от квалифицирани крановици, като не е тайна, че такива кадри липсват на пазара на труда. В тази връзка се планира провеждане на първоначално обучение на подходящи за тази длъжност привлечени работници.

Разширяването на спектъра от обработвани товари и мащабните инвестиции следва да стимулират отговорното отношение на целия персонал към работния процес и да дават увереност за дългосрочна трудова заетост, посочи изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов. Товаро-разтоварната дейност е основна за пристанището и осигурява достатъчен брой сигурни работни места, като  финансирането за подобряване на работната среда е от първостепенно значение, допълни още Димов.

„Количествените резултати за седемте месеца на годината по отношение на товаро-разтоварната дейност в „Пристанище Бургас”, показват изпълнение на показателите по утвърдения от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията бизнес план за 2015 година. Печалбата от основната ни  дейност – пристанищните услуги, само за месец юли е преизпълнена с над 200 %”, коментира изпълнителният директор на дружеството. Той информира още, че в момента на кейовия фронт се обработват  четири кораба едновременно. Те са натоварени с кокс, торове, скрап и метали, а паралелно с тях се приемат и експедират още над десет вида различни товари. Висока е заетостта и на наличните открити и закрити складови площи.

В категории: Бургас


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
doker
10.09.2015 18:41:30
0
0
До лешпер №1
Не знам Димов дали е нагла мишка, но изкара пристанището от калта на наглите мишки от БСП които управляваха и даряваха пари където им падне. Да не говорим, че агитираха и принуждаваха работниците да се гласува за "Бесните Страшни Пенсии".
1.
лешпер
10.09.2015 15:25:57
0
1
ОФФ Димов моля ти се стига праи пиар на гърба на работещите.То е ясно че печалбата я даваш на разни спорти клубове..общината...рожденния си ден празнуваш...общо взето си най наглата мишка в историята на Пристанището.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори